Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕ

 ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ


21 σχόλια:

  1. Αν σκεφτουμε ότι:
    1). Εγινε Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ απο Δακε και Πασκε φέρνοντας ότι έχει ξεμείνει στην Επαρχία
    2). Ο Σύλλογος αυτός με τα χαρακτηριστικά που έχει και τον κοσμο που συσπειρώνει ποτέ υπήρξε προνομιούχο πεδίο για την αριστερά
    3). Οτι η Δημάρ με τα δεξιά ανοιγματα κατορθώνει να συντηρείται "ζωντανή" με οξυγόνο από την ΠΑΣΚ
    4). Την επίθεση και τη συκοφαντία που δέχονται η ΕΑΚ και η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ συστηματικά από τις παρατάξεις αυτές
    5). Το φόβο των ΔΕ για το αύριο που τους σπρώχνει στο μαντρί των παρατάξεων που υπόσχονται την "ατομική εξαιρεση" ή "σωτηρία" ή "βόλεμα"
    6). Την ελλειψη πολιτικών και συνδικαλιστικών παραστάσεων στο σύλλογο της αιμοδοσίας (αυτός ειναι ουσιαστικά ο Σύλλογος αυτός)
    7). Τα χαρακτηριστικά "οικογενειοκρατίας", "παρέας", "προσωπικών υποχρεώσεων" κλπ κλπ
    8). Την ανοικτή στήριξη από παράπλευρους μηχανισμούς που θεωρητικά θα όφειλαν να ειναι τυπικά "αμέτοχοι" ή "ουδέτεροι"
    ... ε τοτε παλι καλα πηγε η αριστέρα.
    Δυο έδρες ειχε, δυο έδρες πηρε... αυτο μενει. Τα νουμερα σε λιγες μερες δεν θα τα θυμαται κανένας.
    9). Το αποτέλεσμα πρέπει να αποτελέσει αφορμή για να ανοιξει στα σοβαρά το θεμα της ενότητας μεταξύ των αριστερών παρατάξεων.
    10). Το αποτέλεσμα σε επίπεδο Συλλόγου δείχνει οτι πλέον σε συνθηκες φοβου, ανασφαλειας, υποσχέσεων κλπ υπάρχει ενας σοβαρός πυρήνας ανθρώπων που δεν σκύβει το κεφάλι. Κι αυτο εχει αξια για τις παρατάξεις που σχεδιάζουν συνολικά τα επόμενα βηματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 10% για τον ultra αριστερο ΣΥΡΙΖΑ που υπάρχει στο ΥΠΠΟ ειναι πολυ καλό ποσοστό. Αρκει να σκεφτούμε οτι η Παρέμβαση κατεβαινει με το πιο ξεκάθαρο πολιτικό στιγμα (ακυρωση μνημονίων, πτώση της συγκυβέρνησης, οχι στους οργανισμούς κλπ) ειναι εξαιρετικά καλο! Φαντάζομαι οτι η Παρέμβαση ήθελε και δικαιως προσδοκουσε κατι ελαφρά καλυτερο. Αλλά για να ειμαστε σοβαροί το ποσοστό είναι πολύ καλό δεδομένων των συνθηκών που έγιναν οι εκλογές (και το ειχε πει με αναρτηση πολυ ξεκάθαρα).
    Πρόβλημα το αποτέλεσμα για την ΠΑΣΚΕ που επαιξε τα ρέστα και δεν πήρε την πρωτιά. Δείχνει να έχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ που απλά για την ωρα μπορει να κρατά κατω απο το χαλί.
    Για την Ομοσπονδια τα αποτελέσματα ειναι για καθε σοβαρο ανθρωπο απολυτως αδιάφορα δεδομένου οτι οι συσχετισμοί έχουν επιβεβαιωθεί και κλειδώσει απο τα βασικα σωματεια της (φυλαξες, εργατοτεχνιτες).

    Οπως θα ελεγε και μια ψυχή (που εχει κι αυτη συνεδρια...) ουτε κλαιμε ουτε γελάμε κι αυτο το λέω για τους συναδέλφους της παρέμβασης που τους ειδα πεσμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θελω να δω τα παλια αποτελέσματα και το κειμενο αποτιμησης της Παρέμβασης. Πιστεύω οτι και τα δυο ειναι σημαντικά για οσους δεν βλεπουν απλά ψηφαλακια και ψηφους εν κενώ. Καλό βραδυ καλά κουράγια και καλό γραψιμο για τον "εισηγητη"
    (σε περιμένουν και οι αλλοι να δουν τι θα γράψεις για να εχουν να λενε και μεταξύ τους μην καθυστερείς) χαχαχα χαχαχα.

    Αντε πάμε γι' αλλα και μια συμβουλή: μην αγχώνεστε με τις εκλογές του Ενιαίου. Ας τις κάνουν καλοκαιρι. Τοσο το χειροτερο γι' αυτους με τοσα που έρχονται. Δεν αλλάζει τιποτα το κλιμα και οι οχθες του ποταμου εχουν οριστει πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από 350 εγκυρα ψηφοδέλτια , 272 μπαμπουίνοι ( συγγνώμη για τα συμπαθή ζωάκια ) εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μόνο μένοντας στα μνημονιακά μαντριά θα φανε κανα ψίχουλο.......νομίζω μας αξίζουν αυτά που πάθαμε ,παθαίνουμε και θα πάθουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει θέμα αλλά ας μην τα βάζουμε με τους συναδέλφους. Δεν τους αθωώνουμε αλλά προφανώς υπάρχει πρόβλημα και στις παρατάξεις που θέλουν να εκφράσουν το "άλλο". Το αποτέλεσμα ειναι κακό όχι γιατί πήραν λίγους ψήφους τα δύο ψηφοδέλτια της αριστεράς, αλλά γιατί πήραν μεγάλα ποσοστά τα μνημονιακά ψηφοδέλτια της συγκυβέρνησης. Εκεί είναι το σημειο που κάνει την οπτική και την αναλυση να αλλάζει.

      Τα παλιά αποτελέσματα είναι σίγουρα κρίσιμα ως ένα μέτρο σύγκρισης (α) της συμμετοχής (β) των ποσοστών. Χρήσιμο επίσης ειναι (αν και δύσκολο) να υπάρξει εκτίμηση για το ποσοστό των συναδέλφων από την Περιφέρεια (πόσους στους 374). Επίσης, είναι σημαντικό να υπάρξει μια σοβαρή προσέγγιση στο θέμα των "αντιπροσώπων" για ΠΟΕ ΥΠΠΟ εν όψει των εκλογών στον ΕΝΙΑΙΟ (το γνωστό θέμα των διπλοψηφιών).

      Παρολα αυτά συνιστώ αισιοδοξία και πείσμα. Οι καιροί γρήγορα θα φέρουν ανακατατάξεις που σήμερα ουτε καν φανταζόμαστε. Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο που η ισορροπία ανάμεσα στην υποταγή και στην αντίσταση ειναι σε κρισιμο σημειο.

      Διαγραφή
    2. ..πεισματικά αισιόδοξα προσπαθώ να τα βλέπω..αλλά το οτι το 80% απο τους 272 θα ψήφιζαν και εθνικές εκλογές να ειχαμε τώρα, τα ιδια μνημονιακά μαντριά, για την ώρα δεν με κάνει να βλέπω παρά μόνο υποταγή....ελπίζω και εύχομαι να κάνω λάθος..

      Διαγραφή
    3. PT wrote:
      Προφανώς και κάπως αναλογα θα ψηφιζαν και θα ψηφίσουν. Ας μην κολακεύσουμε τους συναδέλφους. Αλλά αυτοί οι συνάδελφοι δεν ειναι εξ ορισμού και για πάντα "χαμένοι". Οι άνθρωποι αλλάζουν δύσκολα και η διαδικασία είναι αργή. Ο φόβος και η ανασφάλεια ειναι πάντα τροχοπέδη σ' αυτή τη διαδικασία. Σε μια κοινωνία που εξαθλιώνεται, όχι μόνο οικονομικά, ο κίνδυνος της "αναδίπλωσης" και της "συντηρητικής στροφής" είναι εξαιρετικά μεγάλος.
      Το πρόβλημα στις πραγματικές διαστάσεις υπερβαίνει εναν Σύλλογο ενός Υπουργείου. Οι ερμηνείες πρέπει να αναζητηθούν και στον τρόπο που συγκροτήθηκαν αυτά τα στρώματατα της δημοσιοϋπαλληλίας ιστορικά. Κι εδώ η συζήτηση ξεφεύγει από το στενό πλαίσιο και αγγίζει άλλα ευρύτερα ζητήματα (π.χ. συμμαχιών)

      Μακάρι η Αυτόνομη Παρέμβαση να αποφασίσει να ανοιξει μια τέτοια συζήτηση διότι και το μπορεί και θα έχει ενδιαφέρον να καταγραφούν οι διάφορες απόψεις. Κυρίως θα αναδείξει τα όρια και τις αντιφάσεις της στρατηγικής πολλών (κομμάτων και παρατάξεων).

      Διαγραφή
  5. Το αποτέλεσμα των εκλογών στους ΔΕ Διοικητικούς δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητικό. Η εξασφάλιση μίας (1) έδρας στο Δ.Σ. δεν αλλάζει την εικόνα, η οποία πρωτίστως διαμορφώνεται από τον αριθμό των ψήφων. Η διατήρηση της 1ης θέσης από τη ΔΑΚΕ αποτελεί ως ένα βαθμό έκπληξη δεδομένης της μεγάλης κινητοποίησης της ΠΑΣΚ και της προσπάθειας να παρουσιαστεί με ένα "νέο" πρόσωπο (ΑΚΕ). Δείχνει ότι στο Σύλλογο αυτό υπάρχουν ισχυρές "ιστορικές" παρακαταθήκες από το πρόσφατο παρελθόν και τον τρόπο που η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων ΔΕ Διοικητικών αντιλαμβάνονται τη θέση τους στο εσωτερικό του μηχανισμού της Διοίκησης.

    Τα αποτελέσματα των εκλογών σ' ένα σύλλογο που βρίσκεται προστά σε κρίσιμες και καθοριστικές εξελίξεις που αφορούν στα μέλη του (Νέο Οργανόγραμμα κλπ) δεν κατόρθωσε να αποτυπώσει μια διαφορετική αντίληψη και άποψη. Το αποτέλεσμα μοιάζει να δικαιώνει τις μνημονιακές παρατάξεις της συγκυβέρνησης, να επιβραβεύει τον τρόπο που (δεν) λειτουργούσε ο Σύλλογος ως σήμερα. Η μεγάλη κινητοποίηση της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ με δυνάμεις από την Περιφέρεια δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία για το αποτέλεσμα. Η συμμετοχή παρά την κινητοποίηση περιορίστηκε στο 44-45% με αποτέλεσμα να υπάρχει μια γκρίζα ζώνη συναδέλφων που δεν συμμετέχουν, δεν εκπροσωπούνται ή δεν αισθάνονται να εκπροσωπούνται ή δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν (και δεν ειναι μόνο θέμα "απόστασης").

    Τόσο η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ όσο και η ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ δεν κατόρθωσαν να αποτυπώσουν εκλογικά το υπαρκτό κλίμα αμφισβήτησης που υπάρχει ανάμεσα στους συναδέλφους. Το μόνο θετικό είναι ότι διαφαίνεται η αποκρυστάλλωση ενός συμπαγούς πυρήνα εργαζομένων στην Αθήνα (κυρίως) της τάξης του 20-25% που ψηφίζει πολιτικά και έχει απορρίψει οριστικά τόσο τον κυβερνητικό συνδικαλισμό όσο και την πολιτική των μνημονίων της λιτότητας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης, της υποταγής. Ένας πυρήνας συναδέλφων που αντιπαρατάσσει το συλλογικό απέναντι στο ατομικό.

    Ερμηνεύοντας το αποτέλεσμα πρέπει να παραδεχθούμε ότι προφανώς λειτούργησαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Κλάδου και ο υπαρκτός φόβος και ανασφάλεια εκφράστηκαν με την πρόσδεση στους "γνωστους" μηχανισμούς με την ελπίδα (;!) ότι ανεξάρτητα από τις εξελίξεις θα υπάρξουν τα περιθώρια "προσωπικών διασώσεων".

    Η αδυναμία των δυνάμεων της Αριστεράς να πείσουν για την ανυπαρξία αυτών των περιθωρίων, να επανεγγράψουν συμπεριφορές και λογικές αλληλεγγύης και συλλογικών αντιστάσεων πρέπει ασφαλώς να προβληματίσει όλες τις πλευρές.

    Θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση για το αποτέλεσμα σε επόμενη ανάρτηση μετά από συνεδρίαση της Παράταξης.

    Γ. Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους και κάποιος που λέει ευθαρσώς ότι το αποτέλεσμα δεν ειναι καλό. Γιατί στις εκλογές όλοι νικάνε και ολοι διατηρούν τον κυριο όγκο των δυνάμεών τους. Το αποτέλεσμα ειναι πράγματι κακό. Η παρατήρηση για τον "συμπαγή πυρήνα" ειναι εν μέρει σωστή, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει τεράστια δυσκολία στην αποκατάσταση της ενότητας.

      Διαγραφή
    2. O Γιάννης απο χτες είπε οτι δεν ικανοποιεί την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ το αποτέλεσμα. Αυτό σαν δημόσια στάση ειναι προς τιμήν της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. Συνήθως δεν υπάρχουν δημόσιες δηλώσεις για τα αποτελέσματα. Οσα έχουν γραφτει παραπάνω απο τους διάφορους αναγνώστες είναι λίγο ή πολύ στο ιδιο μηκος κύματος και είναι σωστά.
      Χρειάζεται σωστή εκτίμηση. Το αποτέλεσμα ειναι κακό αλλά δεν ειναι καταστροφικό για πολλούς λόγους που δεν εξαντλούνται σε ψήφους και έδρες. Ειδικά που η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έρχεται από μια διάσπαση (Αγων. Συσπείρωση της ΔΗΜΑΡ). Νομίζω ότι έχει πετύχει να "εγκατασταθεί" στο συνδικαλιστικό στερέωμα του ΥΠΠΟ.

      Να εκτιμήσετε το γεγονός ότι είναι πια ορατό ότι η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και η ΔΗΜΑΡ έχουν τελείως διαφορετικά ακροατήρια και αυτό πρέπει να σηματοδοτήσει την τακτική σας.

      Φιλικά Γιώργος
      (129)

      Διαγραφή
    3. Φιλε Γιώργο 129 το θέμα εχει και αλλη οπτική.
      Η ΕΑΚ και η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ αν κατέβαιναν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο θα είχαν πάρει ένα ποσοστό 22% χωρίς να σκεφτούμε τη δυναμική που θα ειχε η κίνηση αυτή.
      Τι σήμαινει αυτό; Οτι θα μπορούσε να έχει σηματοδοτήσει κάτι πολύ πιο μεγάλης εμβέλειας. Χωρίς να ακουγεται υπερβολικό η 3η έδρα για ένα τετοιο σχήμα θα ήταν υπόθεση 20-25 ψήφων αριθμός που δεν ειναι απαγορευτικός για ενα δυναμικό σχήμα.

      Διαγραφή
    4. Γιάννη γιατί διστάζετε να πειτε οτι οι συνάδελφοι ψήφισαν οπως ψήφισαν με τη λογική του μπουλουκιού και των κομματικών παρωπίδων; Ας μην κολακεύετε -κι εσεις- τους συναδέλφους. Δικαίωμά τους να ψηφίζουν αλλά τέρμα τα άλλοθι.
      Δεν χρειάζεται καμια ιδιαίτερη ανάλυση για να καταλαβει ο καθένας οτι το αποτέλεσμα ειναι κακο! Τελεια και παυλα!

      Διαγραφή
  6. Νίκη για τη ΔΑΚΕ . Ηττα για ΠΑΣΚ που διεκδίκησε την 1η θέση και δεν το πέτυχε παρά και την μεταμφίεση σε "ανεξάρτητους". Αδιάφορο το αποτέλεσμα για τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αφού πλέον κινείται ως δορυφόρος της ΠΑΣΚ και έχει εντάξει διάφορους συναδέλφους με προφανείς διαφορετικές πολιτικές και συνδικαλιστικές καταβολές (από την δεξιά ως το ΠΑΣΟΚ). Κακό το αποτέλεσμα για ΕΑΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ που το προηγούμενο διάστημα είχαν σηκώσει το βάρος των κινητοποιήσεων.
    Ελπίζω να μην συμμετέχουν σε καρέκλες στο ΔΣ και κυρίως να μην μπουν στον πειρασμό του ανταγωνισμού.

    Νομίζω επίσης ότι η διαδικασία για ΠΟΕ ΥΠΠΟ στερείτε περιεχομένου και στόχων. Οι συσχετισμοί είναι ήδη γνωστοί και άρα το θέμα δεν εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι πάντα η ΔΑΚΕ ειχε το σύλλογο αυτο.
      Σιγά τα νέα! Η ΠΑΣΚ θα τον ηθελε αλλά δεν έκατσε.
      Κριμα την κινητοποιηση Χα! Δεν ειναι και ονομα αυτό, ακου ΑΚΕ
      κάτι σαν κολοβή ΔΑΚΕ. Οποτε ο αλλος παει στην ορίτζιναλ.
      Η ΔΗΜΑΡ μια χαρά τα πήγε. Δηλ. τι περίμενε καλυτερο; Μαζεψε οτι βρηκε δεξια κι αριστερά και με τη γνωστή στρογγυλάδα πήρε τα ψηφαλάκια. Θα λέει οτι πέρασε και το ΣΥΡΙΖΑ οποτε πανηγυρίζει. Ασε που θα βγαλει και κανεναν "αντιπρόεδρο" στο ΔΣ
      Η Παρέμβαση και η ΕΑΚ δεν πήγαν καλά. Ολοι τους περίμεναν για παραπάνω. Αλλά αμα δεν εχεις άκρες στην επαρχία τι περιμένεις; Εδώ δεν πήραν ειδηση οτι έγιναν εκλογές στο Σύλλογο Δυτ. Ελλάδος.

      Διαγραφή
  7. Δεν σας καταλαβαίνω γιατί τοση γκρίνια.
    35 ψήφοι σε ένα σύλλογο που ουσιαστικά κατεβαίνετε για 1η φορά (παλιά πηγαίνατε ή με "ενιαία" ή με τη ΔΗΜΑΡ). Κατεβαίνετε με μια πολιτική προκήρυξη (σωστά!) σε ένα απολίτικο σωματείο αιμοδοσίας. Τι ακριβώς περιμένατε; Να βγειτε 1η δυναμη; Βγηκε κουτσα στραβα και η έδρα αρα υπάρχει και μια ακρη στο ΔΣ να πιέζει μαζι με την ΕΑΚ. Οκ! Αν ειχατε πάρει 45 ψήφους θα ήταν διαφορετική η ουσία του αποτελέσματος; Οχι! Εκτός αν δεν ξέρετε σε τι Σύλλογο κατεβαίνετε και δεν ειδατε χτες πως γινόταν το παιχνίδι "κυνήγα τον ψηφοφόρο" και "χώσ΄του το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο".
    Το αποτελεσμα ειναι το αναμενόμενο! Δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό το αποτέλεσμα για ΔΑΚΕ και Συσπείρωση
    Η ΠΑΣΚ δεν κατάφερε το στόχο της 1ης θέσης
    ΕΑΚ και Παρέμβαση διέσωσαν το παιχνιδι σε
    επίπεδο εντυπώσεων απο τις έδρες, όχι απο
    τις ψήφους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξακολουθώ να βλέπω πολύ θετικα το διαλογο εδώ στο blog. Δειχει δημοκρατία και διαθεση να μην δουμε τα πράγματ ευκολα και επιφανειακά.
    Ως εκτίμηση πιστευω οτι το αποτέλεσμα χωρίς να ειναι καταστροφικό ή για την ακρίβεια "αποδομητικό" και "απονομιμοποιητικό" είναι κακό για την αριστερά συνολικά.
    Δεν υπάρχουν παραπλανημένοι συνάδελφοι. Συνειδητά επέλεξαν και ήταν υποψήφιοι ή/και ψηφοφόροι. Οφείλουμε να βλέπουμε την αλήθεια κατάματα.

    Το ζήτημα δεν ειναι αν υπήρχε κινητοποιηση από την Περιφέρεια, όσο γιατί μπορουν ακόμη και σημερα οι μηχανισμοί αυτοί να αναπαράγονται (έστω με απώλειες). Δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος που να μην γνωρίζει τι εστι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ή (εσχάτως) ΔΗΜΑΡ. Όμως για να αλλάξεις τη ζωή σου πρέπει να κουνήσεις και το χεράκι σου κι όχι συγκαταβατικά και νωθρά το κεφαλάκι σου.

    Το αποτέλεσμα πρέπει να ειναι διδακτικό όχι μόνο για τις αριστερές παρατάξεις αλλά συνολικά για ολους μας. 78% των συναδέλφων λένε άμεσα ή έμμεσα "ναι" σ' όλα αυτά που συμβαινουν γυρω μας. Ας αναλάβουν και το κόστος και στη στροφή του δρόμου ας μην περιμένουν το μαγικό χέρι της αριστεράς να τους σώσει. Αλλωστε δείχνουν να προτιμουν τους παράγοντες και το προσωπικό μέσον από το ομαδικό και συλλογικό παιχνίδι.
    Με τις υγείες σας οσων ελπιζετε διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψυχραιμία!
      Δεν ήξερα ότι το "επαναστατικο υποκειμενο" κρυβοταν στις κάλπες των ΔΕ Διοικητικών της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού.
      Αν κάποιοι φανταζονται οτι στη Μπουμπουλίνας και στα πέριξ κατοικούν ή εργαζονται προλετάριοι ας το ξανασκεφτούν.
      Ψυχραιμία!
      Αν τα πράγματα άλλαζαν τόσο εύκολα και άμεσα θα παραήταν βολικό. Οι συνειδήσεις ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ εύκολα. Και οι ιδεολογίες επίσης (μια ψευτικη συνειδηση ειναι κι αυτές). Η "επανάσταση" (βαλτε ή βγαλτε τα εισαγωγικά) δεν θα γίνει από τον τάδε κλάδο του δεινα υπουργείου.

      Ας σκεφτούμε την περίπτωση να ειχε η αριστερά πλειοψηφία στο σύλλογο αυτό (ή όποιον). Θα άλλαζε αύριο κάτι "αυτόματα"; ΟΧΙ! Και πάλι κάθε μικρή αλλαγή θα ήθελε κοπο και θα ειχε βηματα μπρος και βηματα πίσω. Δεν ειναι ευθύγραμμη η εξέλιξη των πραγμάτων. Ας μην γινόμαστε αντιδιαλεκτικοί.

      Ψυχραιμία και λιγότερο "κλάμα". Αλλωστε το επόμενο διάστημα ολοι θα βιώσουμε μικρές και μεγάλες ανατροπές. Αμφιβάλλει κανένας; Ας δουμε αν και πως και ποιοι θα βαδίσουν μαζι το επόμενο διάστημα (και μιλάω για την αριστερά γενικά).

      Η ΕΑΚ και η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δεν πρέπει να παρεμβαινουν με τη λογική και την ανυπομονησία του "εδώ και τώρα". Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ! Για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα σωματεία δεν αρκει η καλή ανακοινωση, ,η σωστη στάση, η αγωνιστική διάθεση.

      Διαγραφή
  10. Η Αυτόνομη Παρέμβαση γιατί εξέλεξε εκπρόσωπο;
    Αφού δεν έπιασε το εκλογικό μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο αδιαθετο υπόλοιπο εδρών υποθέτω
      Το μέτρο δηλ. έγκυρα / έδρες ΔΣ ισχύει στην Α΄ κατανομή
      Εφόσον περισσεύουν έδρες αυτές μοιράζονται στο Β΄και Γ΄κατανομή. Δεν ξέρω καλά απλά έτσι νομιζω οτι ειναι.
      Ας απαντήσει όποιος ξέρει σιγουρα

      Διαγραφή
  11. Αν δεν κάνω κάποιο λάθος τα πράγματα έχουν ως εξής

    Εκλογικό Σύστημα: Απλή Αναλογική

    Έγκυρα ψηφοδέλτια / αριθμό εδρών = εκλογικό μέτρο (μόνο ο ακέραιος)
    Άρα μέτρο 350 / 9 = 38,8 δηλ. 38
    Από Α΄ Κατανομή
    ΔΑΚΕ 125 ψηφοι . Άρα 3 έδρες Χ 38 = 114 και υπόλοιπο 11 ψήφοι
    ΑΚΕ 105 ψήφοι. Άρα 2 έδρες Χ 38 = 76 και υπόλοιπο 29 ψήφοι
    ΕΑΚ 43 ψήφοι. Άρα 1 έδρα Χ 38 = 38 και υπόλοιπο 5 ψήφοι
    ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 42 ψήφοι. Άρα 1 έδρα Χ 38 = 38 και υπόλοιπο 4 ψήφοι
    ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 35 ψήφοι. Δεν πιάνει το μέτρο. Υπολοιπο 35 ψήφους
    Στην Α΄ Κατανομή: 3+2+1+1 = 7 έδρες.
    Αδιάθετο υπόλοιπο εδρών 9-7 = 2 έδρες.

    Β Κατανομή.
    Οι αδιάθετες έδρες μοιράζονται στη Β΄ Κατανομή μεταξύ των παρατάξεων που έχουν ήδη έδρες από την Α΄ Κατανομή και υπόλοιπο τουλάχιστον το 1/3 του εκλογικού μέτρου
    Εκλογικό μέτρο 1/3 Χ 38 = 12,6 δηλ. 12
    Άρα από τις παρατάξεις υπόλοιπο > 12 έχει μόνο η ΑΚΕ (29)
    Παίρνει επομένως 1 ακόμη έδρα και άρα 2+1 = 3 έδρες τελικά
    Απομένει μία έδρα αδιάθετη (9-7 Α κατ. - 1 Β κατ. =1)

    Γ΄ Κατανομή
    Η αδιάθετη έδρα πηγαίνει στην παράταξη με το μεγαλύτερο υπόλοιπο
    Άρα από τη Γ΄κατανομή η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ παίρνει με 35 ψήφους την έδρα

    Αυτά σε πολύ γενικές γραμμές κι εφόσον τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε εδώ (δηλ. 350 έγκυρα και οι ψήφοι κάθε παράταξης).

    Τα θέματα αυτά ρυθμίζονται στο άρθρο 12 του Ν. 1264/1982

    Ελπίζω να μην κάνω λάθος και αυτή τη φορά

    (Δικηγόρος του Διαβόλου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή