Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ανακοίνωση ΑΡΜΕ 16.11.2020

 


Την στιγμή που συνολικά οι εργαζόμενοι και οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας βρίσκονται μπροστά σε άλλη μια αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης με την απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων σε όλη την επικράτεια με αφορμή την απαγόρευση για υγειονομικούς λόγους των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου της 17 Νοέμβρη, απόφαση, που μεταξύ άλλων, ζητά να ανακληθεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας γιατί παραβιάζει και αναστέλλει την λειτουργία του άρθρου 11 του Συντάγματος, οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ για άλλη μία φορά παρακολουθούμε τα καμώματα της γραμματείας της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚΕ).

Είναι προφανές πια σε όλες και όλους, ότι τα μέλη της γραμματείας της συγκεκριμένης παράταξης έχουν απωλέσει την ψυχραιμία τους.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας (13.11.2020) ζητήσαμε να μας διαφωτίσουν για την θέση που δεν έλαβαν σε δέκα συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στο ΥΠΠΟΑ.

Δυστυχώς αντί να μας απαντήσουν επί του συγκεκριμένου για άλλη μια φορά προτίμησαν την «ασφαλή» για την συγκεκριμένη ομάδα οδό του κιτρινισμού, των προσωπικών επιθέσεων και διαβολών.

Τους ενημερώνουμε, ότι η προσπάθειά τους δεν μας αγγίζει.

Όλοι όσοι συμπαραταχθήκαμε στο ενωτικό εγχείρημα του ΑΡΜΕ, αναγνωρίσαμε την ανάγκη να επέλθει αλλαγή στο συνδικαλιστικό τοπίο στο ΥΠΠΟΑ για να μπορέσουν επιτέλους οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες αδιαμεσολάβητα να διεκδικήσουν αυτά που έχουν στερηθεί ειδικά τα χρόνια των άδικων και αντιλαϊκών περιοριστικών πολιτικών.
Το ΑΡΜΕ ήρθε για να ενώσει κι όχι για να διχάσει.

Αντίθετα τα μέλη της γραμματείας της ΔΗΣΥΠ ζουν από και στο τοξικό περιβάλλον των κατηγοριών, του άναρθρου λόγου, των κραυγών, των συκοφαντικών προσωπικών επιθέσεων, της απόλυτης υποταγής στις κυβερνητικές επιλογές στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας.

Βρισκόμαστε πολύ μακριά από αυτό τον τρόπο αντίληψης του συνδικαλισμού.
Θα συνεχίσουμε με το ίδιο πείσμα την προσπάθειά μας για να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ την φωνή που κάποιοι φρόντισαν τόσα χρόνια να μείνει φιμωμένη. Αφήνουμε στην μοναξιά της τοξικότητας και του διχασμού εκείνους που δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους που αντιλαμβάνονται τον γολγοθά που περιμένει όλους μας το επόμενο διάστημα και τους καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση.
Η βασική αρχή μας, ότι οι σύλλογοι είναι τα μέλη τους, ξέρουμε, πως τους έχει ενοχλήσει. Φάνηκε εξάλλου.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να απαρνηθούμε τις αρχές μας, τις αξίες μας και τα ιδανικά μας, γιατί ορισμένοι αποφάσισαν ότι πρέπει να αποτελέσουν καρικατούρες μικρών Τραμπ του συνδικαλισμού.
Αυτονόητα τα μέλη του ΑΡΜΕ θα συνεχίσουμε από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε μαζί με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να διεκδικούμε, να διατυπώνουμε προτάσεις, να διαμορφώνουμε το νέο συνδικαλιστικό υπόδειγμα με συλλόγους και σωματεία που θα αποτελούν την φωνή των εργαζομένων κι όχι το αντηχείο κυβερνητικών επιλογών.

Δείτε επίσης:

Ανακοίνωση ΑΡΜΕ 13.11.2020, Των πρακτόρων η σχολή είναι χρήσιμη πολύ, κι οι καλοί της μαθητές δεν ξεκουράζονται ποτές…


Δεν υπάρχουν σχόλια: