Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί η πρόσφατη υπουργική απόφαση της υπουργού πολιτισμού και αθλητισμού σχετικά με την συγκρότηση ομάδας εργασίας για τον έλεγχο συνθηκών εργασίας καθώς και των κτιριακών εγκαταστάσεων των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ. Θα περιμέναμε σ’ αυτή την ομάδα εργασίας να συμμετέχουν υπάλληλοι του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού, που θα έχουν τις τεχνικές και ειδικές γνώσεις για το θέμα. Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό, καθώς άπτεται τόσο της επάρκειας των κτιριακών υποδομών όσο και των συνθηκών μέσα στις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ.

Η υπουργός πολιτισμού αντίθετα με την επιλογή της να ορίσει μέλος της ομάδας εργασίας τον ισόβιο πρόεδρο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και συνδικαλιστή της ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚ) Γ. Τσακοπιάκο, προτίμησε να στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα. 

 Η επιχείρηση παλινόρθωσης του παλιού κι ελεγχόμενου για την διαχείριση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ δημόσιου χρήματος κατεστημένου, πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής ελέγχεται από την δικαιοσύνη για μια σειρά υποθέσεων, που αφορούν το ταμείο Αλληλοβοήθειας, από εικονικά δάνεια που φέρεται να χορήγησε ο εν λόγω φορέας σε ανυποψίαστους υπαλλήλους του ΥΠΠΟΑ και των εποπτευομένων του φορέων μέχρι τις υπόγειες διαδρομές δημόσιου χρήματος που κατέληγαν να καλύπτουν υποχρεώσεις υπουργικών γραφείων. Θυμίζουμε, ότι ακόμα εκκρεμεί πειθαρχικός έλεγχος για την αναιτιολόγητη απουσία από την εργασία του.

Θα περιμέναμε λοιπόν η «επιστροφή» στην κανονικότητα και την νομιμότητα στο ΥΠΠΟΑ να περιλαμβάνει και την διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων και την ανάληψη των κατάλληλων πρωτοβουλιών από την κ. Λ. Μενδώνη.

Αντίθετα η ίδια σε συνεργασία με τους σκοτεινούς κύκλους που λυμαίνονται διαχρονικά το υπουργείο πολιτισμού, «εξαγνίζει» βήμα βήμα το αμαρτωλό παρελθόν, ειδικά μετά και την τελευταία της εξαγγελία για την εκκαθάριση εν λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, την ίδια στιγμή που για το «πάρτι» του παρελθόντος στον φορέα έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη. Προχωρά συστηματικά στην απόπειρα της συγκάλυψης των πεπραγμένων των παλαιών κομματικών της φίλων και συνοδοιπόρων.

Με το πρόσχημα της συνδικαλιστικής ιδιότητας ορίζει ως μέλος της συγκεκριμένης επιτροπής τον Γ. Τσακοπιάκο του ως εκπροσώπου τάχα των εργαζομένων, αφού τον πρότεινε η ελεγχόμενη μέχρι σήμερα από τους πολιτικούς της φίλους ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Το ίδιο πρόσωπο δηλαδή, που επί προεδρίας του στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας εργαζόμενοι έπεσαν θύματα απάτης με δάνεια, τα οποία ουδέποτε είχαν αιτηθεί, υπόθεση για την οποία έχουν κατατεθεί μηνύσεις.

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη επιλογή δεν έχει να κάνει σε τίποτε με το πραγματικό έργο, που θα έπρεπε να παράγει η συγκεκριμένη ομάδα εργασίας. Αποτελεί προσωπική πολιτική επιλογή της υπουργού πολιτισμού, η οποία αγνοεί επιδεικτικά το κοινό περί δικαίου αίσθημα, και σαν τέτοια έχει ήδη κριθεί.

Πηγή: ΑΡΚΙ