Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠ.ΠΟ.ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΤΕΡΕΑΣ & ΝΗΣΩΝ

ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ 25, 101.86, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.: 210-38.32.080, FAX: 210-38.32.656Αθήνα, 20/09/2019     
                                                                                                                                                         Αρ.Πρωτ. 19      

Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019


Ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων 

καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή 

στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ για 

την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, με κεντρικό αίτημα 

την απόσυρση του αντεργατικού «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου.


Με το νομοσχέδιο αυτό η Κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί ένα είδος «ανάπτυξης» που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι. 
Συγκεκριμένα:

·         Προβλέπονται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία. Ουσιαστικά, επιχειρείται ο εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος, το φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών και η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος.

·         Το πολυνομοσχέδιο ορίζει ως ανώτατη αρχή τον υπουργό Εργασίας, ώστε να καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων, να τα υπερβαίνει, καθώς θα ορίζει και τον τρόπο λήψης αποφάσεών τους.

·         Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται ούτε για «εκδημοκρατισμό» ούτε για «διευκόλυνση», όπως επιχειρεί να το παρουσιάσει η κυβέρνηση αλλά για ωμή παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες.Μας θέλουν αποξενωμένους μεταξύ μας, τον καθένα μόνο του, χωρίς συμμετοχή στη δράση και στις συλλογικές διαδικασίες. Θέλουν η ζωντανή συζήτηση των Γενικών Συνελεύσεων, η ενεργητική συμμετοχή στη διαμόρφωση των αιτημάτων μας και την οργάνωση των κινητοποιήσεων να αντικατασταθεί από το πάτημα ενός κουμπιού.

Το δικαίωμα της απεργίας αποτελεί το ύστατο όπλο των εργαζομένων και οφείλουμε να το υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. εντάσσει τις παραπάνω αλλαγές 

στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, που δίνει νέα προκλητικά προνόμια 

στους «επενδυτές», αποδεικνύει ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, προϋποθέτει όχι μόνο την ισοπέδωση 

των συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, 

αλλά και την πλήρη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Με το νομοσχέδιο:


·         Δίνεται η δυνατότητα για  προνομιακή αδειοδότηση, με χαλαρότερους όρους, όσων επιχειρήσεων βρίσκονται μέσα σε επιχειρηματικά πάρκα και η αδειοδότηση εξπρές, υπό τη δαμόκλειο σπάθη των πειθαρχικών ποινών ακόμα και της παύσης  των αρμοδίων Δημοσίων Υπαλλήλων.

·         Ιδιωτικοποιούνται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των επενδυτικών σχεδίων και ανοίγει ο δρόμος για την συνολική αποστέρηση από το Δημόσιο της δυνατότητας να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες, τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος, φυσικού και πολιτιστικού.

·         Ενισχύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας: προωθείται η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση.
·         Προβλέπεται η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. 

·         Εγκαινιάζεται η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που αποτελεί απαίτηση των βιομηχάνων και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων και στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα.