ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

είναι μια πανεργατική συνδικαλιστική κίνηση που δραστηριοποιείται μέσα από τα συνδικάτα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα και φιλοδοξεί να αλλάξει το συνδικαλιστικό τοπίο στη χώρα μας για να επανασυνδεθούν τα συνδικάτα με τους εργαζόμενους και κυρίως με τους νέους και τις γυναίκες, μ’ αυτούς που είναι «εκτός των τειχών» και αποτελούν αντικείμενο υπερεκμετάλλευσης απ’ τους εργοδότες, με τους ελαστικά αμειβόμενους και ανασφάλιστους, μ’ αυτούς που είναι σε καθεστώς ενοικίασης ή δουλεύουν σε υπεργολαβίες, με τους μετανάστες και με όλους τους εργαζόμενους που βιώνουν την άγρια καπιταλιστική εκμετάλλευση και την κοινωνική αδικία.Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Θέλει μέσα από πλατιά σχήματα να βρίσκεται παντού. Στο εργοτάξιο και στο γραφείο, στο εργοστάσιο και το νοσοκομείο, στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες, στις δουλειές «του ποδαριού» και τους ντελίβερι, στους εργάτες γης και τους μετανάστες, σ’ όλους όσοι νοιώθουν την εκμετάλλευση στο πετσί τους και τους καλεί να αγωνιστούν και να την ενισχύσουν με τη συμμετοχή και τη δράση τους μέσα από τα συνδικάτα. Η Αυτόνομη Παρέμβαση επιδιώκει την ενίσχυση της συλλογικής και αγωνιστικής δράσης. Αγωνίζεται για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης μέσα στην εργατική τάξη. Τα συνδικαλιστικά της στελέχη σ’ όλα τα επίπεδα του υνδικαλιστικού κινήματος, δραστηριοποιούνται στα πλαίσια των αρχών και των στόχων της Αυτόνομης Παρέμβασης, και ελέγχεται η δράση τους από το αντίστοιχο επίπεδο οργάνωσης.Η  ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και τα μέλη της συμμετέχουν στη νέα συνδικαλιστική παράταξη την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΑΡΚΙ).

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΑΡΚΙ) δημιούργησε το νέο διαδικτυακό τόπο www.arki.gr φιλοδοξώντας να διευρύνει και να βελτιώσει την ενημέρωση των εργαζομένων για τα τεκταινόμενα στο χώρο της εργασίας και όχι μόνον.

Επιπλέον, φιλοδοξεί να γίνει ένας εργατικός «κόμβος» επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ των εργαζομένων από όλους τους χώρους εργασίας, αλλά και για τους πολίτες εκείνους που ενδιαφέρονται για εργασιακά και άλλα θέματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου