ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ


Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

είναι μια πανεργατική συνδικαλιστική κίνηση που δραστηριοποιείται μέσα από τα συνδικάτα στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα και φιλοδοξεί να αλλάξει το συνδικαλιστικό τοπίο στη χώρα μας για να επανασυνδεθούν τα συνδικάτα με τους εργαζόμενους και κυρίως με τους νέους και τις γυναίκες, μ’ αυτούς που είναι «εκτός των τειχών» και αποτελούν αντικείμενο υπερεκμετάλλευσης απ’ τους εργοδότες, με τους ελαστικά αμειβόμενους και ανασφάλιστους, μ’ αυτούς που είναι σε καθεστώς ενοικίασης ή δουλεύουν σε υπεργολαβίες, με τους μετανάστες και με όλους τους εργαζόμενους που βιώνουν την άγρια καπιταλιστική εκμετάλλευση και την κοινωνική αδικία.Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Θέλει μέσα από πλατιά σχήματα να βρίσκεται παντού. Στο εργοτάξιο και στο γραφείο, στο εργοστάσιο και το νοσοκομείο, στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες, στις δουλειές «του ποδαριού» και τους ντελίβερι, στους εργάτες γης και τους μετανάστες, σ’ όλους όσοι νοιώθουν την εκμετάλλευση στο πετσί τους και τους καλεί να αγωνιστούν και να την ενισχύσουν με τη συμμετοχή και τη δράση τους μέσα από τα συνδικάτα. Η Αυτόνομη Παρέμβαση επιδιώκει την ενίσχυση της συλλογικής και αγωνιστικής δράσης. Αγωνίζεται για την ανάπτυξη της αλληλεγγύης μέσα στην εργατική τάξη. Τα συνδικαλιστικά της στελέχη σ’ όλα τα επίπεδα του υνδικαλιστικού κινήματος, δραστηριοποιούνται στα πλαίσια των αρχών και των στόχων της Αυτόνομης Παρέμβασης, και ελέγχεται η δράση τους από το αντίστοιχο επίπεδο οργάνωσης.Η  ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και τα μέλη της στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) τα τελευταία χρόνια συμπαραταχθήκαμε στο Αγωνιστικό Ριζοσπαστικό Μέτωπο (ΑΡΜΕ).

 Στο συνδικαλιστικό τοπίο του ΥΠΠΟΑ η ευθεία σύνδεση των διάφορων παρατάξεων με τους κομματικούς μηχανισμούς και η εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων, η υιοθέτηση ακραίων παραταξιακών λογικών, που δε βοηθούν στη σφυρηλάτηση της ενότητας των εργαζομένων, η «συνδικαλιστική μονιμότητα» σε θέσεις ευθύνης και η λειτουργία του συνδικάτου με τρόπο που να υποκαθιστά ή να συμπληρώνει τη διοίκηση, αποτελούν βασικές παθογένειες του συστήματος, που οδήγησε τα πράγματα στο σημείο όπου βρισκόμαστε σήμερα.

 

Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις στο ΥΠΠΟΑ, που ακολουθήσαμε μια διαφορετική προσέγγιση κόντρα στο ρεύμα της πολυδιάσπασης,  ενώσαμε τις δυνάμεις μας στο πλαίσιο του Αγωνιστικού Ριζοσπαστικού Μετώπου (ΑΡΜΕ). 

 

Σε αυτό συμμετέχουν συνάδελφοι & παρατάξεις από όλους τους κλάδους του ΥΠΠΟΑ: Αυτόνομη Παρέμβαση, Ενιαία Αγωνιστική Δράση, Δημοκρατική Συνεργασία Αρχαιοφυλάκων και ανεξάρτητοι συνάδελφοι.

 

Όσοι συμπαραταχθήκαμε στο ΑΡΜΕ έχουμε ως κεντρικό πολιτικό στόχο το οριστικό τέλος των μνημονίων, της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

 

Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ των εργαζομένων απέναντι στα κοινά μας προβλήματα, τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε ένα μαζικό, ενωτικό και προοδευτικό αγωνιστικό μέτωπο, για τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ με συνέπεια των πραγματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

Είναι χρέος μας, αντλώντας από τα διδάγματα του παρελθόντος, να δημιουργήσουμε ένα νέο συνδικαλιστικό κίνημα, που θα λειτουργεί με όρους δημοκρατίας, διαφάνειας και συλλογικότητας και θα είναι απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παλαιού ανυπόληπτου πελατοκεντρικού συνδικαλισμού.


 Πιστεύουμε σε ένα νέο ξεκίνημα ενότητας, αντίστασης και αλλαγής.

 

Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς μάχη, συλλογική διεκδίκηση και ειλικρίνεια. 

Μας βρίσκετε στα ιστολόγια μας:

 

 

Μας βρίσκετε στις  σελίδες  μας στο Facebook:

 


Η  ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και τα μέλη της στην ΑΔΕΔΥ

 Η  ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και τα μέλη της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν στη νέα συνδικαλιστική παράταξη την ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ (ΕΑΕΚ)

Η Ενωτική Αγωνιστική Εκκινηση στην ΑΔΕΔΥ είναι δίκτυο συνδικαλιστικών σχημάτων στο Δημόσιο. Είναι μια προσπάθεια συγκρότησής ενωτικού προοδευτικού μετώπου στους χώρους εργασίας. Ενός μετώπου ικανού να προκαλέσει τις αναγκαίες βαθιές ριζοσπαστικές αλλαγές, ώστε τα συνδικάτα να είναι χώροι-αντιδραστήρια δημοκρατικού διαλόγου, υπεράσπισης αρχών και διεκδίκησης δικαιωμάτων.

Η ΕΑΕΚ δημιούργησε το νέο διαδικτυακό τόπο wwwre-union.gr φιλοδοξώντας να διευρύνει και να βελτιώσει την ενημέρωση των εργαζομένων για τα τεκταινόμενα στο χώρο της εργασίας και όχι μόνον.

Ανακοίνωση με τις θέσεις της ΕΑΕΚ: Πέντε σημεία για το Παρόν και το Μέλλον του εργατικού κινήματος


 Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ παλαιότερα συμμετείχε στο μετωπικό σχήμα της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (ΑΡΚΙ) ΑΡΚΙ: παρουσίαση του πλαισίου αρχών, πολιτικών θέσεων και στόχων του “Μετωπικού Σχήματος στο 36ο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ”
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου