ΑΡΜΕ

 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 

Η  ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και τα μέλη της στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) τα τελευταία χρόνια συμπαραταχθήκαμε στο Αγωνιστικό Ριζοσπαστικό Μέτωπο (ΑΡΜΕ).

 Στο συνδικαλιστικό τοπίο του ΥΠΠΟΑ η ευθεία σύνδεση των διάφορων παρατάξεων με τους κομματικούς μηχανισμούς και η εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων, η υιοθέτηση ακραίων παραταξιακών λογικών, που δε βοηθούν στη σφυρηλάτηση της ενότητας των εργαζομένων, η «συνδικαλιστική μονιμότητα» σε θέσεις ευθύνης και η λειτουργία του συνδικάτου με τρόπο που να υποκαθιστά ή να συμπληρώνει τη διοίκηση, αποτελούν βασικές παθογένειες του συστήματος, που οδήγησε τα πράγματα στο σημείο όπου βρισκόμαστε σήμερα.

 

Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις στο ΥΠΠΟΑ, που ακολουθήσαμε μια διαφορετική προσέγγιση κόντρα στο ρεύμα της πολυδιάσπασης,  ενώσαμε τις δυνάμεις μας στο πλαίσιο του Αγωνιστικού Ριζοσπαστικού Μετώπου (ΑΡΜΕ). 

 

Σε αυτό συμμετέχουν συνάδελφοι & παρατάξεις από όλους τους κλάδους του ΥΠΠΟΑ: Αυτόνομη Παρέμβαση, Ενιαία Αγωνιστική Δράση, Δημοκρατική Συνεργασία Αρχαιοφυλάκων και ανεξάρτητοι συνάδελφοι.

 

Όσοι συμπαραταχθήκαμε στο ΑΡΜΕ έχουμε ως κεντρικό πολιτικό στόχο το οριστικό τέλος των μνημονίων, της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

 

Επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ των εργαζομένων απέναντι στα κοινά μας προβλήματα, τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε ένα μαζικό, ενωτικό και προοδευτικό αγωνιστικό μέτωπο, για τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ με συνέπεια των πραγματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

Είναι χρέος μας, αντλώντας από τα διδάγματα του παρελθόντος, να δημιουργήσουμε ένα νέο συνδικαλιστικό κίνημα, που θα λειτουργεί με όρους δημοκρατίας, διαφάνειας και συλλογικότητας και θα είναι απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παλαιού ανυπόληπτου πελατοκεντρικού συνδικαλισμού.


 Πιστεύουμε σε ένα νέο ξεκίνημα ενότητας, αντίστασης και αλλαγής.

 

Τίποτα δεν χαρίζεται, τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς μάχη, συλλογική διεκδίκηση και ειλικρίνεια. 

Μας βρίσκετε στα ιστολόγια μας:

 

 

Μας βρίσκετε στις  σελίδες  μας στο Facebook: