Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Εκατό δραχμές την μέρα παίρνω τζιβαέρι μου; Όχι πια!

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕ Διοικητικών. 
Μια ανακοίνωση προς κάθε... ενδιαφερόμενο (κι ελπίζουμε όχι και εμπλεκόμενο).
 ================================================================================
Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στον κυβερνητικό συνδικαλισμό και στις πρακτικές του. Άλλωστε, λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε πως λειτουργούσαν κάποια πράγματα χρόνια τώρα. Κάποιοι όμως, τελώντας εν συγχύσει, προσπαθούν να αναβιώσουν πρακτικές και φαντάσματα στο ΥΠΠΟ. 

Έτσι με έκπληξη πληροφορούμαστε και παρακολουθούμε τις προσπάθειες «ανεξαρτήτων μεταμφιεσμένων» να  μεταφέρουν από την Περιφέρεια υποψηφίους και ψηφοφόρους για τις εκλογές των ΔΕ, με δέλεαρ κάποιου τύπου "οικονομική ενίσχυση". Κάποιοι άλλοι λιγότεροι «ανεξάρτητοι», αλλά εξίσου κυβερνητικοί, φαίνεται να απευθύνονται τηλεφωνικά και σε συνταξιούχους ή ΔΕ άλλων κλάδων (και πάντως όχι ΔΕ Διοικητικών) αναζητώντας "κουκιά".


Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν συναινούμε σε κανενός τύπου επιλεκτική ή μη «οικονομική ενίσχυση» από το ταμείο του Συλλόγου των ΔΕ (και κανενός Συλλόγου ή της Ομοσπονδίας) σε συναδέλφους της Περιφέρειας, προκειμένου να έρθουν να ψηφίσουν. Αν κάποια παράταξη θέλει -σώνει και καλά- να θέσει τέτοιο θέμα, αυτό για λόγους στοιχειώδους σοβαρότητας, όφειλε να το πράξει ΔΗΜΟΣΙΑ (π.χ. στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση) αιτιολογώντας γιατί το ζητά και κυρίως εξασφαλίζοντας τους όρους και τις εγγυήσεις ώστε η "βοήθεια" να ισχύσει για κάθε συνάδλεφο της Περιφέρειας κι όχι επιλεκτικά για "γνωστούς και φίλους" ψηφοφόρους. Είναι γνωστό ότι καμιά παράταξη δημόσια δεν το έπραξε, αλλά (όλοι) γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον δύο παρατάξεις παρασκηνιακά βολιδοσκόπησαν τη γνώμη των υπολοίπων (που ήταν αρνητική).


Ξεκαθαρίζουμε ότι όσοι οργανώνουν «πούλμαν» ή «ΙΧ» από την Περιφέρεια με κάλυψη των εξόδων της «βενζίνας και του σάντουιτς» οφείλουν δημόσια να πουν σε κάθε συνάδελφο από πιο πορτοφόλι θα βγουν τα χρήματα (κάποιου Συλλόγου; κάποιου Κόμματος; κάποιας Παράταξης;) κι αν εν τέλει αυτό συνιστά εκλογική διαδικασία ή αποτελεί «προνουντσιαμέντο» νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος και αναπαραγωγής συσχετισμών.

Καλούμε κάθε συνάδελφο σε Αθήνα και Περιφέρεια να κρατήσει την περηφάνεια του, να αρνηθεί να στραπατσάρει την αξιοπρέπειά του και να μην υποκύψει στο δέλεαρ  της "βενζίνας" και του "σάντουϊτς". Καμία ψήφος δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαρίζεται, πόσο μάλλον να "εξαγοράζεται" άμεσα ή έμμεσα. Πρέπει ΟΛΟΙ μαζί -ανεξάρτητα από παρατάξεις- να βάλουμε τέλος στα φαινόμενα παρακμής που βασανίζουν και πληγώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλωσορίζουμε -προφανώς- κάθε συνάδελφο που από άποψη και με δικά του έξοδα θέλει να έρθει στην Αθήνα για να ψηφίσει την παράταξη που θεωρεί ότι τον εκφράζει. Προφανώς, στην περίπτωση αυτή, ο κάθε συνάδελφος πρέπει να έχει την ανάλογη άδεια από την Υπηρεσία (ανάλογα την απόσταση). Όμως ως εδώ! Παρακάτω δεν μπορεί να υπάρχει!


Επ’ ευκαιρία θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σ’ όσους φαντάζονται ή οργανώνουν τέτοια σενάρια: Πλέον γνωρίζουμε, μελετάμε προσεκτικά κάθε καταγγελία, τεκμηριώνουμε και επιφυλασσόμαστε. Σε κάθε περίπτωση εμείς λέμε ότι «τίποτα δεν είναι όπως παλιά» και αυτό οφείλουμε όλοι να τα γνωρίζουμε και να το λαμβάνουμε υπ’ όψιν. 

Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε στο θέμα.

Υστερόγραφο: Ελπίζουμε ότι δεν θα ξαναζήσουμε φαινόμενα άρνησης χορήγησης των καταλόγων ψηφισάντων στα διάφορα κλαδικά σωματεία και δεν θα βρεθούμε μπροστά στο φαινόμενο διπλοψηφιών για Ομοσπονδία στους Ενιαίους Συλλόγους (με πρόσχημα το γνωστό "ξέχασα το βιβλιάριο, κάνω δήλωση του Ν. 105"). 

28 σχόλια:

  1. προνουντσιαμέντο το [pronuntsiaménto]: 1. στρατιωτικό κίνημα με πολιτικούς στόχους· (πρβ. πραξικόπημα). 2. πολιτική διακήρυξη στρατιωτικών με στασιαστικό περιεχόμενο.

    Νόθευση αν έρθει συνάδελφος να ψηφίσει; Αν πληρωθεί το σάντουιτς; Τόσο μας υποτιμάτε(ψήφος = 1€) ή πλέον ως "κυβερνητικοί συνδικαλιστές" αντιμετωπιζόμαστε ως οπαδοί; Τότε έχουμε και στις εθνικές εκλογές νόθευση με την μετακίνηση;
    και επιφυλασσόμαστε; Ωραία ανακοίνωση γεμάτη μηνύματα.

    Με μια ανακοίνωση γκρεμίζεται ότι με τόσο κόπο έχει κτιστεί γιατί σε όσους σκέπτονται και δεν είναι "οπαδοί χειροκροτητές" δείχνεται ότι δεν δια φέρεται από τον "κυβερνητικό" συνδικαλισμό της αυταρέσκειας και του αυτοθαυμασμού που καταγγέλλεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά το καρναβαλι τελειωσε. Σαρακοστή εχουμε ακομη καποιοι με μασκες ανεξαρτήτων τριγυρνάνε ορισμένοι; Λετε να μπλεχτει κανενας αθωος ψηφοφορος και να καταλαβει ΔΑΚΕ αντι για ΑΚΕ; η μπλεξει τους ανελ με τους ακε και βγει ο καμμενος νικητής... Α! προσοχη γιατι μετά πως θα χρεωθει το σαντουιτς;

      Και δεν φαινεται να ιδρώνουν και για το σαντουιτς. Η απαντηση ειναι του στυλ "νταξει μωρε τι εγινε"... Αμ εγινε αλλά... χαθηκε το φιλοτιμο.

      Φροντιστε μονο να ειναι νηστισιμο και φρέσκο. Και δυο ειδη. Ενα σιγουρα διαιτης για τις κυρίες. Και πουσαι βαλε και σος για να γλυστράει που ελεγε και η διαφήμιση. Κορμια μοντέλα οι ψηφοφοροι.

      Ωραια παραδείγματα. Ε βεβαια για ενα σαντουιτς το κανετε θεμα. Εδω χαθηκε η λιστα Λαγκαρντ δυο τρια χρονια για λιγα ψωροευροπουλακια θα χαλασουμε τις καρδιές μας; Και καμια βαλιτσα απο τον τσουκάτο αν περισσεψε βαλτε την στη λαχειοφορο. Θα γινει πανικος θα ψηφιζουν οχι απο τα Γρεβενα αλλά και απο τη Συρια. τζακ ποτ μιλαμε.


      Δωρεαν συμβουλή στις παρατάξεις.
      Παρέμβαση: καντε κοντρα ρελανς με διπλόπιττο χωρις τζατζικι! Στις κυριες με κοτοπουλο στους αντρες με γυρο.
      ΕΑΚ: εσεις βαλτε κατι προλεταριακο, πασατεμπακι και λιοσπορο. Η Συσπείρωση να βαλει καμια ταραμοσαλάτα και ετοιμο το τραπέζι. Ολοι ευχαριστημενοι και χορτάτοι. Και φυσικα ολοι νικητές.

      Για τις βενζινες προσοχή στις νοθειες γιατι δεν καλυπτει και σερβις το μαγαζι ακομη. Στις αλλες εκλογές θα κανουνε δώρο και την ασφαλεια ενος εξαμηνουν. Καρατσεκαρισμενο υπομονή.

      Ο 1ος συνδυασμος κερδίζει ενα τριήμερο ολα πληρωμένα στη μαγευτική Ρόδο. Ο 2ος συνδυασμός κερδίζει ενα διήμερο στον Ολυμπο (δωρεαν τα μαθηματα σκι). Ο 3ος συνδυασμος δεν κερδίζει τιποτα απλά ζηλευει τους 2 πρώτους. Οι υπολοιποι να καταδικαστουν να πληρώσουν τα εξοδα των αλλων. Παει η BMW του Γιάννη τον βλέπω με καρτα απεριοριστων δωρο συμπάθειας απ' την ομοσπονδια.


      Στα σοβαρά τώρα

      Διαγραφή
    2. Στα σοβαρά τώρα με εκοψε πριν
      Εγω λεω να κοπουν οι βλακειες και να δειξουν ΟΛΟΙ σοβαροτητα. Διοτι ενταξει πλακα και χαζα ειναι ολα αλλα αυτα δειχνουν ενα κακο επιπεδο. Και κακια νοοτροπια και στις παραταξεις και στον κοσμο.

      Αν ειναι ετσι να εχουμε μαζικα σωματεια στο τελος θα μας ριχνει γιαουρτια η κοινωνια και καλα θα κάνει. Επισης, ελεος πια με τα τηλεφωνα μου τρωτε τη μπαταρια και θα έρθρω να τη φορτίσω στα γραφεια σας. Να κανω και οικονομια. Παιρνει ο καθε Γκρουεζας τηλεφωνα και καλα να φερει σε δυσκολη θεση τον αλλο ή την αλλη να μπει στο ψηφοδελτιο. Ειναι ο σουπερ παλαιοκοματισμος κι αν δεν το καταλαβετε κριμα.

      Απλα πράγματα. Οποιος θελει έρχεται και ψηφιζει. Αν ειναι απο επαρχια φυσικα να παρει άδεια και 1 και 2 και 3 μερες αν χρειαζεται. Αλλα αλλο αυτο άλλα τα σαντουιτς. Στο κατω κατω δώστε και κανα καφε δώρο στους Αθηναίους. Κι αυτοί κοπο θα κανουν να στηθουν στην ουρα. Αδικο ειναι να μην πιουν ενα φρεντουτσινο ένα εσπρεσσάκι παγωμένο έστω ενα κουλουράκι απο το κυλικειο.

      Υπογραφη: ο πειναλέων αποπάνω

      Διαγραφή
    3. Eimai se diaita mipos ginetai kamia salatitsa?
      Episis o sinadelfos diplanos mou thelei kotompoukies
      Ginetai tipota s' afto? Emeis psifizoume min treleneste
      Oso gia benzina ego bazo 100 oktanion. Mporoyme na kanoume tipota? An pame me to timologio tou KTEL na paro 5-6 st' amaksi (exo me karotsa exo kai klouba) kai na rtho? I prepei na kopso deltio apostolis psifoforon kai tha xreotho to fpa
      Exo mperdeftei. Enas prothimos psifoforos
      A SYRIZAIOI gia na sas psifiso thelo kati parapano. miso arni gia to pasxa kai ti skotaria mazi.
      H EAK dinei tipota ? Diabasa pasatempaki alla den psinomai. Leo na balei toulaxiston kana fountouki pounai kai dinamotiko.
      LEFTA YPARXOUN kai koroideoume ton GAP. Am kati iksere to palikari.

      Διαγραφή
    4. Η Παρέμβαση βοηθά και στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου; Είπαμε γραφτε απλά ή έστω βάλτε υποσημειωση. Τι τα θέλετε τα περιπλοκα;Γραφτε εκει μια παράγραφο ως εξής: η ΠΑΣΚΕ δινει δυο αυγά, η ΔΑΚΕ μια σαρδέλα μα η Παρέμβαση εξορμά με λάδι και με φέτα (από πρωτοβουλια εκτός μεσαζόντων).
      Επισης μπορειτε απλά να πειτε: ρε! προσέχτε που τα τάζετε μας παίρνουν και μας τα λενε χαρτι και καλαμαρι. Ετσι βοηθάτε στη βελτίωση των επικοινωνικών και στην επικαιροποίηση των αραχνιασμένων κομματικών κατάστιχων.
      Θελει μια συντομια και μια αμεσοτητα. Εχετε αφησει εκει τον αλλον και γραφει αναλυσεις για τα ζαμπονοτυρια του ΠΑΣΟΚ και τα εισητήρια των ΚΤΕΛ.


      Ακομη δεν πηρατε χαμπαρι και θελετε και να κυβερνησετε τρομαρα σας. Βρε ο κοσμος θελει αρτο θεάματα αντε και τη βενζινα του. Ετσι εχει μαθει τοσα χρονια. Παει τώρα ο αλλος και κανει αναλυση λες και μιλα στην Ολομελεια του Ρευματος. Βρε πας καλα;

      Αλλα για να δειτε συνεπεια στη γραμμη: Εβαλε φωτογραφια με δραχμές οχι με €. Τσουπ νατη η εμμεση προπαγάνδα υπερ της αποψης Λαφαζάνη. Τη βλέπει ο συνάδελφος και σου λεει καμια θυσια για το τοστ και μολις το χωνέψει μετά θα χωνέψει και την επιστροφή στη δραχμη. Ειναι φανερό πρόκειται για δολιο σχέδιο του Ρεύματος! Συνάδελφοι αντισταθείται: Ουτε €, ουτε δραχμη. Νομισμα σοβαρό και σταθερο: $ (US). Το λέει και ο Καμμένος (και ο ψεκασμενος).

      Μετά την Ανακοινωση αυτή έχω πληροφορίες οτι η ευαίσθητη σε θεματα θρησκευτικής ελευθερίας ΔΗΜΑΡ εθεσε θεμα να υπάρχουν 2 ειδη τοστ. Ενα νηστισιμο κι ενα κανονικό για να μην παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα του ψηφοφόρου. Η αντιπρόταση της ΔΑΚΕ για μουστοκουλουρα με σουσαμάκι απορριφθηκε δεδομένου οτι εκτιμηθηκε υψηλός ο κίνδυνος το σουσαμάκι να επιδράσει αρνητικά στο ευαισθητο στομαχι των ψηφοφόρων και η ουρά να μεταφερθει απο την κάλπη στην πλησιέστερη τουαλέτα.

      Συριζαίοι ειστε θεοι: απο τη μυγα ξυγκι βγαζετε και τιποτα δεν αφηνετε να πεσει κατω! Ε! ρε πανικος στα επιτελεια! Αλλά τουλάχιστον το γλενταμε. Καλυτερο και απο αποκαλυπτικο δελτίο. Το χει πιασει το θεμα η Παρεμβαση: λιγο σκανδαλακι λιγο αποψη λιγο καταγγελια λιγο προταση για μας θα μιλανε ολοι. Κι ας λενε και κακα κι ας λενε και καλα. Διαφημιση σουπερ. Να δειτε που θα τσιμπήσουν οι αλλοι και θα πλακωσουν ανακοινωσεις επι των ανακοινωσεων. Κι ετσι και το σχεδιο παει αδιάβαστο και διαφημιση γινεται. Αυριο γραφτε αλλα 1000 κλικ στο blog (αγχώνεται και η ΕΑΚ που δεν ειχε εκτιμησει το θεμα του blog και βγηκε και εκεινη με αλλο). Αχ τι κανει το σκοτεινο μυαλο των κομμουνιστοσυμμοριτών! Ο θεος να μας φυλάει μην έρθουν και μας παρουν τα σπιτια και μας βαλουν να σκαβουμε μεχρι να βρουμε το χρυσελεφάντινο! Αμε τι νομιζετε ερχονται γκουλαγκ...

      Διαγραφή
    5. Ξεχασα. Τα σπιτια τα πήραν οι τραπεζες. Οκ θα μας πάρουν το δευτερο κοστουμι εκεινο το γαμπριάτικο. Πανω που αδυνατίσαμε και θα μας εκανε. Γκαντεμια. Ειπα κοστουμια και εκανα κατι συνειρμους τρομαξα και ο ιδιος.
      Αν υποψιαστώ οτι θα δω copy paste απο googlάρισμα για τη λεξη γλουλαγκ θα πηδηχτώ απο το παράθυρο φωνάζοντας ζητω ο παναθηναϊκος! Οκ τώρα παω γυρευοντας να φάω κανενα κατεβατο οτι ριχνω το επίπεδο.
      (ο Πάνω)

      Διαγραφή
  2. Η λεξη "προνουντσιαμεντο" ήταν σε εισαγωγικά αλλά κανένα πρόβλημα αν θες τα αφαιρούμε κιολας. Η δευτερη παρατήρηση είναι οτι έχει και μια ακόμη ερμηνεια που δεν την βρηκες στο google... αυτή των προπαρασκευαστικών ενεργειών ενός πραξικοπήματος. Και η ψηφοθηρια με τα "εξοδα της βενζινης" και το "σαντουιτς" συνιστά σαφή προσπάθεια νόθευσης της δημοκρατικής διαδικασίας των εκλογών.

    Νοθεια δεν ειναι να ψηφίζουν οι συνάδελφοι συνειδητά. Νοθεια ειναι να ψηφίζουν με χαρτζιλίκη (απο ποιο ταμείο;) Για τις εθνικές εκλογές σου θυμιζω οτι πολλές φορές τα αποτελέσματα είχαν διαμορφωθεί σε διάφορες "ευαίσθητες" περιοχές είτε από μαζικές συμμετοχές στρατιωτών ψηφοφόρων, είτε από μετακινούμενος από το εξωτερικό και με πουλμαν "ψηφοφόρους". Ειναι εκείνα τα φέσια που αφησε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στην Ολυμπιακή, εκείνες οι εκλογές που γίνονταν με τα λεφτά της Ζιμενς και αλλων χορηγών. Εισαι περίφανος γι' αυτό; Το υπερασπίζεσαι ακόμη και προσπαθείς να το αναπαράγεις και στο Σωματείο σου;

    Προφανώς επιφυλασσόμαστε μπροστά σε τέτοια φαινόμενα. Και η επιφύλαξη δεν ειναι κανενα κρυφό μήνυμα αλλά σηματοδοτεί το προφανές: αυτά τα φαινόμενα δεν θα ειναι πλέον κρυφά, ούτε μυστικά που τα ξέρουν ολοι αλλα δεν μιλάνε. Οποιος τα κάνει τα χρεώνεται. Επιπλέον, επειδή πολλοί συνάδελφοι μάλλον ενιωσαν αμηχανία μπροστά στη γαλαντομια ορισμένων παρατάξεων σκέφτηκαν μηπως πάρουν το 60άρι και δεν σας ψηφίσουν κιολας (τα'χει αυτά η ζωη).

    Αυτός ειναι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός: συνδικάτα με κατασκευασμένους συσχετισμούς, ψήφους που εξαργυρώνονται ή έστω προσελκύονται με βενζινα και σάντουιτς (ξαναρωτώ ποιος βάζει τα λεφτα αδέρφια;;; απο την τσέπη σου;), συσχετισμοί απο διπλοψηφίες σε κλαδικά και ενιαία σωματεία για αντιπροσώπους και άλλα παρόμοια.

    Έτσι απλά και παστρικά...

    Γ. Στεφ. (οπως βλεπεις εγώ εχω υπογραφή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Exoυν και στο παρελθόν γινει αυτά, σε διάφορα Σωματεία. Ενταξει ολοι ξερουμε λιγο πολύ οτι γινονται αυτά. Το θεμα ειναι ποιοι συναδελφοι το καταδέχονται. Γι' αυτο εχουμε ξεπέσει ετσι και δεν μας παιρνει κανεις στα σοβαρα.

      Εδώ παντως απ' ότι κατάλαβα το θέμα πήρε καποια διάσταση γιατι μια παράταξη τολμησε και εθιξε τα κακως κειμενα. Νομιζω οτι η πιο σωστη λυση ειναι να βγουν ολες οι παρατάξεις δημόσια και να δεσμευτούν ότι δεν κανουν εκλογές με "πουλμαν και πλαστικά σημαιάκια", ούτε δινουν τη "βενζινη". Και να σταματήσουν τα ενοχλητικά τηλέφωνα γιατί με πηραν και μενα (ναι ειχα αυτη την τιμη) και φυσικά αρνηθηκα. Αλλα αυτο το παλαιομοδιτικο και παλαιοκομματικο πρέπει να σταματήσει. Τελεια και παυλα

      Διαγραφή
    2. Megali alitheia lete
      Ego to sebomai. Ki o kosmos sas ektima gi' afta
      Min allaksete omos ama ginetai ki eseis exousia
      Na itan i benzina. Mipos den einai ta psifodeltia
      sentonia pou oi perissoteroi den exoun rotithei prin
      Mipos den einai oi apofasimenes staurodosies
      kai ta stauromena psifodeltia? Mipos den einai oi
      diaforoi ton DS pou exoun ginei aionioi? ginontai
      den ginontai ekloges oi idioi menoun. Ki an figei
      kanenas me sintaksi afinei klironomiko diadoxo.

      Emena mou kanei entiposi afto pou leei i anakoinosi
      gia ta mitroa. Ego iksera oti ston Eniaio i tote Syspeirosi prin diaspastei eixe dosei maxi gia na
      min ginei afto kai eixe parei katastaseis epikiromenes
      apo tous dikastikous. Afto na kanei kai tora kai i Syspeirosi kai i Parembasi kai ta EAK. Afto einai basiko
      Allios na tous poun na pane na kanoun ekloges monoi tous
      ki as exoun kai ta somateia na ta xairontai

      Διαγραφή
  3. To erotima einai ena
    Poios bazei ta lefta
    Dioti den fantazomai na ta bazei o kathe ypopsifios apo tin tsepi tou
    Ta alla ola emena me afinoun adiaforo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλά ξεχασες τα πουλμαν παλιά;
      Με τις συνδρομές μας γινονται αυτα τι νομιζεις
      Απλά δεν γινονται παντα άμεσα αλλα και εμμεσα
      Προσωπικά, το έχω τσεκάρει και απο γνωστό μου
      οτι κατι τετοιο παιζει και καλά η βενζινα στο
      αμάξι. Τι να πω ρε φιλε. Μεγάλη ξεφτιλα για ολους μας
      Ηταν που ηταν αυτος ο Συλλογος δεν λεει να ξεφυγει
      απο τη μοιρα του.

      Αυτο που με στεναχωρει ειναι οτι υπάρχουν
      συναδελφοι που ψηνονται για πεντε φράγκα
      Ειναι τοσο κολημενοι και πορωμενοι να ψηφίσουν
      στο Α ή Β κομμα; Δεν βλεπουν που μας κατάντησαν
      ολοι αυτοι; Μετά φταιει το Μνημόνιο! Το ξερο κεφαλι
      μας φταιει και η κακη αγωγη που εχουμε παρει σαν λαος
      και δεχομαστε τετοια.

      Παντως το ερώτημα ειναι αυτο που λεει και η ανακοινωση
      Υπάρχουν παρατάξεις ή προσωπα που έχουν λεφτά για πέταμα
      και που τα βρηκαν; Και οκ αντε και κουβαλας 20 ψηφοφορους
      με ενα 50άρι λεω εγώ ειναι ενα χιλιάρικο δεν ειναι αστειο Δηλάδη τοσο ασχημα πανε που κανουν κρα για ενα 20αρι ψηφαλακια; Να τους χαιρονται αυτους τους συλλόγους και αυτά τα αποτελέσματα. Και με αυτοδυναμία σε ολους πως το λεγε ο χαρυ κλυν

      Διαγραφή
  4. Αγαπητοί συνάδελφοι,
    για μενα το θεμα που προκύπτει απο αυτη την καταχώρηση είναι ενα και μοναδικό. Ποιος σήμερα μπορει να διαθέσει χρήματα για να βοηθήσει οικονομικά κάποιο συνάδελφο απο την επαρχια που θελει να έρθει να ψηφίσει; Νομιζω οτι λογω της οικονομικής κατάστασης κανένας. Αρα για μενα το ερώτημα που πρώτα μπαινει ειναι απο που προέρχονται αυτά τα χρήματα. Αν ειναι απο ενα ταμείο παραταξιακό εμένα δεν μου πέφτει λογος, αν τελικά υπάρχουν τοσα μελη σε μια παράταξη που δινουν συνδρομές και μ' αυτές κανει η παράταξη προεκλογική εκστρατεια. Είναι ομως έτσι;
    Το δευτερο που εγώ θελω να πω οτι δεν τολμώ να πιστέψω οτι υπάρχουν ακομη και σημερα συνάδελφοι που δέχονται τέτοια πράγματα. Το θεωρώ άκρως υποτιμητικό να πάω να ασκησω το εκλογικο μου δικαιωμα και να περιμένω ανταμοιβή.
    Ποτέ δεν χώνεψα τα κομματικά πούλμαν, τα κομματικά εισητηρια, τα κομματικά κουπόνια. Από κανένα πολιτικό χώρο ανεξαιρέτως. Αυτά μας φέρανε εδώ.
    Εγώ νομιζω οτι καμια παράταξη δεν πρέπει να αφήσει να συμβουν αυτά στις μέρες μας. Ειναι δυνατόν;

    Επειδη πολλοί θα λένε μηπως ειναι υπερβολή, εγώ παλιά ήξερα οτι τέτοιες διευκολύνσεις πως να το χαρακτηρισω γινόταν. Και πάντα αηδιαζα. Αλλά να συνεχίζονται ακομη και σημερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγνώμη δηλαδη υπάρχει παράταξη ή παρατάξεις που λένε οχι δεν δινουμε τους καταλόγους αυτών που ψήφισαν στο Χ κλαδικό σωματειο για Ομοσπονδια και αφήνουμε το ενδεχόμενο να διπλοψηφίσει κάποιος; Μιλάμε σοβαρά οτι γίνονται αυτά τα πράγματα; Να δεσμευτούν τώρα ολα τα Σωματεία οτι θα έχουν καθαρά μητρώα και δεν θα κανουν τετοια πράγματα. Αλλιώς τις συνδρομές μας πίσω. Τέτοια σωματεια δεν θελουμε. Αυτά μας φέραν εδω το λεει και παραπανω. Εγω θυμαμαι δις δραχμές χρέη των κομμάτων στην Ολυμπιακή για να κανουν εκλογές. Και μετά να ενα φεσι.

    Ομως εξισουν ανοητο και παλαιομοδίτικο ειναι να χτυπά το τηλέφωνό σου και να ειναι ο Χ συνδικαλιστής να σου κανει ψηστήρι να μπεις στο ψηφοδελτιο ή να τον ψηφίσεις. Λες και ο καθε συνάδελφος δεν ξέρει και ειναι χαζός. Αφήστε τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια που μοιράζουν οι παρατάξεις με τη γραμμη στους σταυρους και πανε κοπαδιαστά και τα παίρνουν. Και μετα λεμε γιατι βγαινουν οι ιδιοι και οι ιδιοι.
    Η Ενωτική εχει την πιο σωστη σταση σε αυτο που κανει εναλλαγή καθε τοσο και ετσι περνάνε ολοι οι υποψηφιοι απο το ΔΣ. Κι αυτο πρέπει να κανει και η Παρέμβαση. Αυτο ειναι δημοκρατική λειτουργια, οχι η ισοβιότητα, ούτε τα προεδριλίκια.

    Παρακαλώ την Παρέμβαση να μην κανει πισω και να συνεχίσει να λεει τα πράγματα με το ονομά τους. Γιατι ειναι ντροπή πια! Από τη μια μας έχουν κοψει και το μισο ευρο και απο την αλλη κανουμε στα σωματεια εκλογές με τοσο κοστος. Ντροπή!

    Κ. Π. (Διοικητικός με δάνειο και οικογενεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να δώσουν οσα λεφτά θέλουν αφού πρώτα μας πουν που τα βρηκαν ή μηπως ξαφνικά τα βάζουν και απο την τσέπη τους; Θα μας τρελάνουν!
    Όσο για τους συναδέλφους που τα καταδεχτουν εγώ τι να πω δεν νιωθω συνάδελφος με αυτους, οπως δεν νιωθω και με τον απεργοσπάστη.
    Πάντως αν κανουν αυτά σε ενα συλλογο σαν αυτο σκεφτειτε τι γινεται σε κομματα και εκλογές.
    Ζιμενς λιστες τσουκάτοι κουμπάροι από το κεφαλι βρωμα το ψάρι. Αλλά εδώ μπουρδούκλωσαν ενα ολοκληρο λαό στο συλλογο θα σταματήσουν;
    Και συγνώμη δηλαδη αλλά απο τις υποψηφιοτητες που ακουω και διαβαζω αναρωτιέμαι πολλά για το πως ειναι οι παρατάξεις και τα ψηφοδέλτια. Δεξιοι σε αριστερά ψηφοδέλτια, αριστεροί σε δεξια αναλογα την παρέα και το συμφέρον. Και μετά λεμε να παμε μπροστά. Κουραφεξαλα! Αν ειχαμε λιγο φιλότιμο ως εργαζομενοι αυτά δεν θα τα επιτρέπαμε ουτε γι' αστειο. Και τώρα καθομαστε και συζητάμε. Τι να πεις παρακμη παντου.
    :(

    Αντε καληνυχτα Σεβαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1) Εχουμε χορηγους και δεν το ξερουμε;
    2) Που βρισκονται τα λεφτά για τετοια πράγματα; Αν τα βαζει απο το μισθο του να μας πει πως του περισσευει γιατι εμεις στην 2η μερα εχουμε μεινει ταπι και καθόλου ψύχραιμοι
    3) Λεει ενας ή μια πανω πανω αν τα λεωοφεια και τα πλοια των κομμάτων στις εκλογές ειναι νοθευση. Ειναι κατάντια φιλε ή φιλη. Και ειναι και νοθευση αν σκεφτεις οτι ενας πολιτης που θελει να ασκησει το εκλογικό του δικαίωμα αλλα δεν ειχε λεφτα (ποιος φταιει;) έπρεπε να παριστάνει το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ για να βγαλει μειωμενο ή τζαμπα εισητήριο. Και ποιος τελικά πλήρωσε τα ΚΤΕΛ, τα πλοια (τυπου Αγουδιμου) και την Ολυμπιακή; Εσεις απο τις τσεπες σας ή ολος ο λαος με τα χρέη και τα δανεια που δινατε;
    4) Ειμαι απο ακριτική περιοχή και ξερω πολύ καλά τι σημαινει να ψηφίζει μαζικά ο στρατός. Βαζανε τα φανταράκια στη γραμμη και ψηφίζανε με το στανιο ότι ηθελε ο καθε τοπάρχης και ο καθε λοχιας. Δεν τα ξερουμε ή τα ξεχασαμε;
    5) Ή να σου θυμισω ποση συζητηση ειχε γινει για τους περίφημους ομογενεις (τοτε φωναζε και η ΝΔ μετά χάθηκε κι αυτη).
    6) Ο συνάδελφος που έρχεται να ψηφισει και του βαζετε με το ζορι στη μουρη το σταυρωμενο ψηφοδελτιο ειναι δημοκρατια αυτο; Ετσι δηλαδη για να λέμε και τα πράγματα οπως έχουν. Φυσικα ευθυνη εχει και ο συναδελφος που το παιρνει αλλα οι παρατάξεις δινετε το κακο παράδειγμα.
    7) Σχεδόν τριάντα χρόνια ειμαι στο τεως ΥΠΠΟ και ολα αυτά τα χρόνια τα ιδια και τα ιδια προσωπα. Ειναι σοβαρό θεμα αυτή η περιεργη ισοβιότητα. Καμια εναλλαγή. Οι ιδιοι και οι ιδιοι στα ποστα.
    8) Αν ηθελε το ΔΣ να έχει συμμετοχή απο την Περιφέρειας γιατι δεν κανετε 1-2 περιφερειακές εκλογές οπως παλιά; Δεν προλαβαινατε να κανετε 1-2 συνελευσεις στην Περιφέρεια στα μεγάλα κέντρα; Δεν θέλατε; Αμελήσατε; Η απλά σκεφτηκατε οτι οσο λιγοτεροι ψηφισουν τοσο καλυτερα θα ελεγχουμε το πράγμα; Γιατι εξω κυκλοφορει πολύ οργη για τα κομματα και ο κοσμος πια εχει φτασει στα ορια του.
    9) Το καλυτερο που μπορει να γινει είναι να βγουν αυριο κιολας ολες οι παρατάξεις και να πουν: Επειδη δεν θελουμε να υπάρχει η παραμικρή σκια, δεσμευόμαστε να μην δώσουμε ουτε βενζινες, ουτε καφέ, ουτε τοστ σε κανεναν. Κι αν βγει ενας και πει η ταδε παράταξη μου έδωσε νερο να δεσμευτει η παράταξη οτι θα παραιτηθεί συσσωμη και θα ζητήσει δημοσια συγνωμη. Ετσι κανενας δεν θα μπορει να προσάψει στον αλλον τιποτα. Οτι ψηφισουν οι εργαζομενοι.
    10) Επισης τα καταστατικα λενε για συνδικαλιστικό βιβλιάριο. Για να αποφευγονται οι διπλοψηφίες το λενε. Γιατι δεν βγηκαν ποτε βιβλιάρια τοσα χρόνια; Δεν ειναι πρόβλημα αυτο; Και μετά λενε οτι ο ταδε συλλογος δεν δινει τη λιστα των ψηφισάντων. Τι ντροπές ειναι αυτές! Εγώ πρώτη φορά το διαβάζω εδω αλλα το διασταύρωσα οτι στις περασμενες εκλογές του Ενιαιου Αττικης ειχε γινει μεγαλος χαμος για το θεμα. Ε, να μην εχουμε τετοια ειμαστε εργαζομενοι οχι πρόβατα ουτε χαζοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kala esi apantas sta sobara
    Edo milame gia tin kseftila
    Diladi ti na leme tora
    Piran fotia ta topia kai bgikan
    oi xoubarntades me mia dekara
    stou Kostantara pou legame kapote
    Ego leo na sinnenoithoume oloi
    na paroume benzines tost kanapedakia
    oti dinoun telos panton kai na
    psifisoume me psifodeltio xartopetseta
    Etsi gia to xabale.
    Exeis dikio gia to strato stin eparxia
    palia ginotan xontro paixnidi. Ego imouna
    se antitorpiliko kai mas pigan se ena
    nisi tsourmo oloi kai ante na peis oxi
    Omos pleon mporoun oi eterodimotes na
    psifizoun opou einai arkei na to dilosoun
    apo prin. Ki afto einai dimokratia oxi
    to poulman tou pasok kai tis nd kai i
    plastiki simaioula.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρακολουθω το blog σας, αν και δεν ανηκω στην παράταξή σας, ούτε στον πολιτικό σας χώρο. Πιστεύω όμως ότι συνιστά μια ειλικρινή και αξιόλογη προσπάθεια. Επί του αρχικού κειμένου ομολογώ ότι αιφνιδιάστηκα. Πίστευα πως τέτοια φαινόμενα έχουν παρέλθει οριστικά. Δυστυχώς η απάντηση που έχει καταχωρηθεί αμέσως μετά δείχνει να αποδέχεται όσα αναφέρονται. Απλά εκφράζει την άποψη ότι ένα σαντουιτς ειναι "λίγο" και δεν δυναται να κάμψει το φρόνημα και την ελευθερη βουληση του ψηφοφόρου. Προφανώς πρέπει να μας ενημερώσει αν μπορει να κάμψει την ελευθερη βουληση και έκφραση του ψηφοφόρου ένα γεύμα ή το πληρωμένο εισητήριο ενός ΚΤΕΛ ή το ισόποσο για βενζίνη.
    Κυριοι ειναι ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ!
    Γνωρίζω οτι σε ολες ανεξαιρέτως τις συνδικαλιστικές (και κομματικές) παρατάξεις υπάρχουν λίαν αξιόλογοι συνάδελφοι, οι οποίοι και είναι αντίθετοι σε ανάλογα φαινόμενα. Τους παρακαλώ να παρέμβουν και να τα αποτρέψουν. Θα τιμήσουν την παράταξή τους και την ιδεολογία τους. Αντίθετα τυχόν σιωπή τους καθιστά συνυπεύθυνους για τον εκμαυλισμό συνειδήσεων.

    Εκφράζω τη συμπάθειά μου στην Αυτόνομη Παρέμβαση για το θάρρος που επέδειξε με την καταχώρηση αυτή. Όσο κρατούν αυτή τη στάση, ας μην έχουν αμφιβολία, ότι θα κερδίζουν τη συμπάθεια των συναδέλφων, ανεξαρτήτως κομματικής ή συνδικαλιστής εντάξεως.

    Θελω να ελπίζω οτι μια θετική πρόταση της Αυτόνομης Παρέμβασης η οποία ομιλούσε για συγχώνευση επιμέρους κλαδικών Σωματείων ΠΕ/ΤΕ/ΔΕ πρέπει να τύχει προσοχής και αποδοχής. Δυστυχώς οι καιροί απαιτούν συσπείρωση και υπερβάσεις και οχι διαιώνιση των πολυδιασπασμένων δυνάμεων.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενια
    Μια συμπαθούσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα σχόλια ειναι ελπιδοφόρα. Γιατι και στο υφος και στο περιεχόμενο δειχνουν οτι πολλοι συνάδελφοι έχουν ηθος και επίπεδο. Εγώ μπορώ απλά να επιβεβαιώσω οτι πριν λιγες μέρες έπεσε η πρόταση να "βοηθησουμε οικονομικά" τους συναδέλφους απο την επαρχία και η Παρέμβαση αρνηθηκε. Δεν ξέρω αλλά το ιδιο νομιζω έκαναν και τα ΕΑΚ. Αρα πρόκειται για μια πρωτοβουλία παράταξης; Γιατί αν υπάρχει τέτοια απόφαση από το ΔΣ που τελείωσε τη θητεία του και μετά την εκλογοαπολογιστική συνελευση υπάρχει θεμα. Ποιος ταμίας και ποια ελεγκτική επιτροπή θα αποδεχθουν αυτές τις δαπάνες;
      Ελπιζω να μην εχουμε τέτοια φαινομενα.

      Προσωπικά δεν συμφωνω με κανενός τύπου βοήθημα. Ο Συλλογος επρεπε να εχει κανει Περιφερειακές Εκλογές αν ήθελε να ψηφίσουν τα μέλη του. Οχι να φέρνει επιλεκτικά κόσμο στην Αθήνα. Είναι απαράδεκτο.

      Τα σχολια με χιουμορ ειναι ομορφα γιατι έτσι πρέπει να υπάρχει και χιουμορ σε τέτοια πράγματα. Το καλυτερο ειναι με τη δραχμη και το ΣΥΡΙΖΑ. Η Παρέμβαση δειχνει μεγαλη δημοκρατική ευαισθησία που δεν σβηνει σχολια. Ειναι κάτι που ως τώρα δεν το εχω δει απο αλλες παρατάξεις.

      Διαγραφή
  10. Από ολα τα σχόλια κρατώ κάποια με πολύ χιουμορ και πολυ πιο καυστικά απο την ανακοινωσή σας. Προσωπικά γελασα με το σχέδιο του Ρευματος και το κατοστάρικο, οπως και για τις αντιπροτάσεις για το menu και το διαιτολογιο.
    Επι της ουσίας εγω καλυφθηκα, οσοι έγραψαν επι της ουσιας τα ειπαν ΟΛΑ. Καλη συνεχεια παιδια αν και εγώ δεν ψηφίζω στους ΔΕ (ελπιζω σύντομα στον Ενιαίο). Θα κατεβειτε μαζι με τη Συσπείρωση έμαθα αληθευει (ειναι πρωταπριλιατικο αυτο ετσι;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καταγγελια:

    Η προσπάθεια απο την Παρέμβαση να υποτιμησει και να ακυρώσει τη μεγαλη προσφορά δεν θα περάσει. Συνάδελφοι, δεν πρόκειται για σαντουιτς οπως υποτιμητικά αναφέρει η Παρέμβαση. Προκειται για αραβική πίτα με πιστοποιητικό από ΕΦΕΤ οτι δεν περιέχει ιχνη αλόγου ή γαϊδάρου ή σκύλου, προσεκτικά συσκευασμένη κατά τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα.
    Η Παρέμβαση μη μπορώντας να απαντήσει στα καθηλωτικά επιχειρήματα των αλλων παρατάξεων επιστρατευει τη γνωστή τακτική. Τηλεφωνά πρωι βραδυ σε σπιτια υποψηφιων και τους τρομοκρατεί λέγοντας οτι δεν ειναι αραβική πίτα αλλά "βρωμικο" απο καντινα της Ομόνοιας για την οποια άδεια έδωσε ο Καμινης. Ετσι επιχειρει να βαλει και κατά της υπεύθυνης παράταξης της ΔΗΜΑΡ-Συσπείρωσης. Συνάδελφοι. Αντισταθείτε στην προπαγάνδα των κομμουνιστών. Τα βενζινάδικα που έχουμε συμβληθεί έχουν προσφάτως ελεγχθεί απο αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου, του Δημου, του Περιφερειαρχη αλλά και της Τask Force. Η βενζινη ειναι απολυτως ασφαλής και ουδεμια ζημια μπορει να προκαλέσει στο οχημα σας. Επισης, συνάδελφοι, καλύπτουμε και περιπτώσεις πετρελαιοκίνησης, υγραεριοκίνησης, υδρογονοκίκησης, πυραυλοκίνησης. Δεν κάνουμε διαχωρισμούς εμεις στα μεσα μεταφοράς των συναδέλφων. Με ΚΤΕΛ; Με το ΚΤΕΛ και δώρο μια εφημερίδα για τη διαδρομή. Δραμαμίνες προεραιτικές ζητήστε ελευθερα απο το συνοδο υπεύθυνο του Group.
    Μετά την ψηφο, ομαδική ξενάγηση στο Νέο Μουσειο Ακρόπολης και για τους μερακλήδες ουζάκι στο Διονυσο.

    Η φωνή της Αλήθειας και της Συγκυβέρνησης
    Δεξιά στα FM και στην μπάντα της αεροπορίας
    (για ψαγμένους ραδιοερασιτέχνες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λεφτά υπάρχουν! Ακόμη μια φορά.
    Οποιοι κανουν τέτοια πράγματα να μας πουν δημόσια που βρισκουν τα χρηματα. Από το Σωματείο; Από το κόμμα τους; Από την τσέπη τους; Ειναι απαράδεκτο να υπάρχει συνάδελφος που να δεχτει τέτοια ανταλλάγματα. Σωστά λεει η Παρέμβαση οτι ειναι τελικά και θέμα δημοκρατίας στα Σωματεία. Σε λίγο θα δινουνε δώρα καθρεφτάκια στους εργαζόμενους για να ψηφίσουν. Λες και βλέπω ελληνική ταινια με το Μαυρογιαλούρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μιλάμε για απολυτη παρακμή. Μηπως να δώσουν και καμια επιταγή; Αναρωτιέμαι ποσο πορωμενοι μπορει να ειναι καποιοι συνάδελφοι που να δεχθουν τετοια πρόταση απο οποια παράταξη κι αν έγινε.

      Καλά μας λενε ο Συλλογος της αιμοδοσίας. Ξαφνικά μας έπιασε ο πόνος για να ψηφίσουν οι συνάδελφοι. Εχω μιλήσει με δυο διαφορετικούς συναδέλφους απο την Περιφέρεια (κακώς το λετε επαρχία) και όντως έχουν γινει τέτοιες προτάσεις. Προσωπικά, το βρισκω α-πα-ρα-δε-κτο!


      Σε λιγο θα δούμε και προσωπικά φυλλάδια απο τους υποψηφίους; Σωστά γινονται αναφορές και για ισόβιους συνδικαλιστές και για τα "έτοιμα ψηφοδέλτια". Νομιζω οτι πρέπει να σταματήσει αυτο. Να πιάσει ο καθένας το διπλανό του και τη διπλανή του και να εξηγήσει οτι έτσι μας θεωρουν πρόβατα και ψηφαλάκια στο σακί. Να μην δεχομαστε τοση ταπεινωση. Γιατι ειναι ταπεινωτικό!

      Εγώ μετά απο αυτά δεν πρόκειται να κατεβω να ψηφίσω τέτοιο Σύλλογο. Δεν θα ψηφίσω Παρέμβαση γιατι δεν ειμαι ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θα ψηφίσω και κανέναν άλλον που κανονικά θα ψήφιζα έστω και με κρυα καρδιά. Ειναι απαράδεκτοι!

      Διαγραφή
  13. Ποιος μοιράζει βοηθήματα;
    Θελω κι εγώ! Αλλά να μας πει που βρηκανε τα λεφτά. Απο ποιο ταμείο βγαινουν. Γιατι τώρα ας ειμαστε σοβαροι. Κανενας δεν βαζει απο την τσέπη του. Κι εγώ επιβεβαιώνω οτι γίνονται τηλέφωνα στην Περιφέρεια. Έχουμε γνωστούς και εκτός Αθηνας και μαθαίνουμε ΟΛΟΙ τι γινεται. Δεν ειναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν εβαλαν μυαλο απο τα προηγουμενα χάλια του Συλλόγου; Τώρα τη σκυτάλη την πήραν άλλοι;

    Ναι ειναι σωστη η προταση της Αυτονομης Παρέμβασης για εναν ενιαιο συλλογο ΠΕ - ΤΕ - ΔΕ. Οι ΠΕ το έχουν δεχτει για να γραφουν και τους ΤΕ. Οι ΔΕ θα μεινουμε χώρια; Ειναι σοβαρά αυτά; Αυτά ειναι μικροπολιτικά παιχνιδια για να εχουμε 100 προέδρους και να βγαζουμε κολλητους στα ΔΣ και στα Συνέδρια. Να δεσμευτουν οι παρατάξεις οτι θα κάνουν δεκτή την πρόταση της Παρέμβασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Από εκτός Αθηνών. Από την Επαρχία που λέμε!
    Και συγκεκριμένα από την ακριτική Θράκη. Εμας εδώ γιατι δεν μας πηρε κανενα τηλέφωνο κανένας; Ειμαστε μακρια κι έχουμε μεγάλο κοστος στις βενζινες; Ή μηπως δεν ειμαστε του κομματος;
    Εμεις δεν γνωριζουμε καν οτι εχετε εκλογές στο Συλλογο. Ειναι σοβαρό αυτο; Πες οτι εγώ ήθελα να έρθω έτσι γιατι μου την έδωσε. Τι παιχνιδάκια ειναι αυτά; Ποιος μοιράζει "εκτος έδρας" σε φιλους και ψηφοφόρους; Και ειναι και φτωχαδάκια. Δινουν σάντουιτς. Ε βεβαια εχουμε λιτότητα μην το ξεχνάμε. Αυτούς τους απαράδεκτους που κάνουν τετοια κολπα πως μπορει να τους ανέχεται οποιαδήποτε παράταξη; Γιατί δεν τους λέει να πανε σπίτια τους ή να κατεβούν μονοι τους και με το πορτοφόλι τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφήσανε τους διορισμους και το έριξαν στις βενζινες;
    Παλιά δινανε και καμια συμβασουλα στο Ταμειο. Τώρα ξεπέσαμε στα σαντουιτς. Και μας τη λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σωστός! Αυτά ειναι της ντροπής. Ανοιξε ταμειο η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ; Και δεν μας λένε τιποτα να βαλουμε και μεις καμια εισφορά; Που τα βρηκατε;;; ε;;;
    Ακου τι γινεται και δεν ντρεπονται. Εγώ δεν το πιστεψα μέχρι που πήρα γνωστό απο κοντινή περιοχή της Αθήνας που οκ μπορει να έρθουν απο εκει σε 2-3 ωρες. Ετσι διαδιδουν οπως το γράφει η Παρέμβαση. Οτι και καλά να μπουνε 3-4 σε ένα αμάξι και το εισητήριο του ΚΤΕΛ και κατι τετοια παλαβα. Λαμογιές. Να πάρουνε μωρέ πόσους ψήφους; Και τι να τους κάνουν; Αμα σε μουτζώνει η κοινωνια ολη ψαχνεις να βρεις ψηφαλάκια με το αζημειωτο; Ε ρε ξεφτιλες. Αλλά βεβαια τέτοιο Σωματειο που οτι εχει να πει ειναι η αιμοδοσία πως να μην κινητοποιηθεί ο μηχανισμός των κομμάτων. Να πάθουν καμια λαχτάρα οπως στους ΠΕ; Α παπα παπα ! Εμπρος ρείχτε σαντουιτς στην πιατσα μπας και τσιμπήσουμε κανεναν βλάκα.
    Ειδαμε και κατι υποψηφίους της Δημάρ άλλο πράγμα. Τώρα οσο σφίγγουν τα πράγματα και φωνάζει η κοινωνία η Δημάρ θα μαζεψει ότι βρεθει κι οτι σταθεί απο δεξιά ως αριστερά. Ωραια δειγματα δινετε κι εσεις.
    Το υπουργειο ειναι φρικη και καταθλιψη με αυτά που γινονται. Μακάρι να αλλάξει κατι και να μην ειμαστε οι συλλογοι των σαντουιτς, των μπουζουκιών και της Γλαυκώπιδας ή του Περίστυλου. Η νομιζετε οτι τα ξεχνάμε επειδή δεν μιλάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ειπαμε δεν ειναι σαντουιτς μην ειστε ανοητοι. Ειναι κατι σαν εκτος έδρας ημερήσια αποζημίωση πως να το πώ. Το ερώτημα ειναι ενα και μονο; Που βρηκαν τα λεφτά όσοι τάζουν τετοια; Σιγά μην χάσουμε τέτοιους λεβέντες. Ειδαμε και ακούσαμε και στις συνελεύσεις το τι ειχαν να πουν.
    Κι ο Οργανισμός καλά προχωρεί! Αν δεν βαλουμε μυαλό εγώ προκοπή δεν βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αδικία στους ΠΕ δεν δώσανε τίποτα!
    Γιατι αυτές οι διακρίσεις ; Αδικία. Αναδρομικά διεκδικουμε σαντουιτς καφε και σοδα μπας βαρυστομαχιάσουμε. Ειπαμε λεφτά υπάρχουν ετσι ειναι βρε οι σωστοι συνδικαλιστές εχουν κανει ενα κουμάντο για τις δυσκολες μερες. Να βγαλω τιμοκατάλογο απο ΚΤΕΛ ή έχετε ενημερωθεί; Μιλάμε για να φέρουν 20-30 άτομα έτσι ειναι σχεδόν 2000€. Που τα βρισκουν και δεν μας δινουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Περί «Ενιαίων» Ψηφοδελτίων (και άλλων δαιμονίων)
    (Γ.Στεφ.)

    Μιας και η παραφιλολογία (και η υποκρισία) περί των "ενιαίων" ψηφοδελτίων φαίνεται ότι έχει πολλούς λάτρεις, ας σκεφτούμε όλοι πάνω σε κάποια βασικά ερωτήματα

     Τι είναι ένα «ενιαίο» ψηφοδέλτιο;
    1. Η έκφραση της «ενότητας» σ’ ένα Σωματείο ή η «συσκότιση» των πολιτικών και συνδικαλιστικών απόψεων; Η επίκληση της «ενότητας» μπορεί να δικαιολογεί συγκάλυψη ή σαλαμοποίηση πολιτικών απόψεων και συνδικαλιστικών πρακτικών;
    2. Το σχήμα που εξασφαλίζει την πλατιά συμμετοχή των εργαζομένων ή ο μηχανισμός αναπαραγωγής προσυμφωνημένων συσχετισμών σε Δ.Σ. και αντιπροσώπους των παρατάξεων που τα συγκροτούν και απλά επιβεβαιώνονται & νομιμοποιούνται από την κάλπη;
    3. Η απάντηση στην κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος ή η επιβεβαίωσή της;
    4. Πόσο απέχει η άποψη αυτή, από συντηρητικές και αντιδραστικές απόψεις όπως αυτές «όλοι ίδιοι είναι», «όχι στα κόμματα» κ.λπ.;

     Τι οδηγεί μια παράταξη στην επιλογή να κρύψει το όνομά της και να «πλασαριστεί» σ’ ένα «ενιαίο» ψηφοδέλτιο;

     Η ως σήμερα εμπειρία από τα «ενιαία» ψηφοδέλτια μπορεί να αποτιμηθεί θετικά ή αρνητικά; Λειτούργησαν καλύτερα τα Σωματεία που επέλεξαν «ενιαία» ψηφοδέλτια από εκείνα που εξέλεξαν τα Δ.Σ. με ψηφοδέλτια παρατάξεων;

    Η «ενότητα» δεν είναι ούτε «τρυκ», ούτε «συμμαχίες κορυφής», ούτε «λύση ανάγκης». Η ενότητα προϋποθέτει ένα ελάχιστο πλαίσιο κοινών πολιτικών αντιλήψεων και συνδικαλιστικών πρακτικών. Υπάρχουν αυτές σήμερα στο ΥΠΠΟ; Όποιος δεν επιθυμεί να κλείσει τα μάτια ή να κρυφτεί, όσο καλές ή αγαθές προθέσεις κι αν έχει, θα αναγνωρίσει ότι οι ελάχιστες αυτές προϋποθέσεις δεν υπάρχουν σήμερα στο χώρο του ΥΠΠΟ. Φυσικά, υπάρχουν (έστω δυνητικά) μεταξύ ορισμένων (συγκεκριμένων) παρατάξεων.
    Οι παρατάξεις αυτές αποτελώντας προέκταση των πολιτικών φορέων της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και σε συνέπεια με την πολιτική των μνημονίων της εξαθλίωσης και της υποταγής έχουν θεωρητικά και πρακτικά «κατακτήσει» την «ενότητά» τους. Αν αναζητούν αριστερά άλλοθι εμείς δεν θα τους τα δώσουμε.
    Για μας το μεγάλο στοίχημα είναι η ενότητα της αριστεράς. Κι αυτό στο ΥΠΠΟ το έχουμε έμπρακτα εκφράσει και υπηρετήσει με κάθε ευκαιρία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, παρά τις δυσκολίες. Είναι όμως προφανές ότι η πρόταση αυτή δεν απευθύνεται στις συνδικαλιστικές παρατάξεις της συγκυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή