Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΧΟΛΙΟ

Την ώρα που ο κόσμος καίγεται, η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στην ΑΔΕΔΥ, συνεχίζει να είναι σε «αφασία». Ενώ υπάρχει σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, για γενική απεργία μέσα στο Φλεβάρη και ήδη ανακοινώθηκε απεργία από τη ΓΣΕΕ για τις 20 Φλεβάρη, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, αρνήθηκε σήμερα να οριστικοποιήσει την ημερομηνία της Απεργίας.


Μετά την χθεσινή απόφαση της ΓΣΕΕ για προκήρυξη απεργίας στις 20 Φλεβάρη η Αυτόνομη Παρέμβαση στην ΑΔΕΔΥ ζήτησε άμεση την σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής προκειμένου να προσδιοριστεί κοινή κινητοποίηση με τον ιδιωτικό τομέα.

Η στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ είναι εξοργιστική αφού με την τακτική κωλυσιεργίας που ακολουθεί ουσιαστικά ροκανίζει χρόνο από την οργάνωση της κινητοποίησης. Μάλιστα στελέχη της ΔΑΚΕ στη σημερινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ έφτασαν στο σημείο να προτείνουν ακόμα και ξεχωριστή κινητοποίηση από τον ιδιωτικό τομέα. Φαίνεται καθαρά πλέον ότι για την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ οι αγώνες αποτελούν «δυσβάστακτο φορτίο» προς διεκπεραίωση.

Οι συντεχνιακοί ανταγωνισμοί και η αναπαραγωγή αντιθέσεων μεταξύ των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα δεν ωφελούν τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Οι απόψεις ακόμη και για ξεχωριστή απεργία της ΑΔΕΔΥ ενισχύει την ηττοπάθεια και την αναποτελεσματικότητα των αγώνων των εργαζομένων.

Σήμερα που οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας καταργούνται, το εργατικό δίκαιο μεταλλάσσεται σε εργοδοτικό, η ανεργία καλπάζει, δρομολογούνται χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα ιδιωτικοποιούνται δημόσιες υπηρεσίες και εμπορευματοποιούνται βασικά κοινωνικά αγαθά, η οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων και γενικότερα του ελληνικού λαού αποτελεί ιστορική ευθύνη για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση θεωρεί ότι μόνο ο πανεργατικός αγώνας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε συντονισμό με τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική μπορεί να φέρει αποτελέσματα και να οδηγήσει στην ανατροπή αυτών των μνημονιακών πολιτικών.

Καλούμε τα συνδικάτα να αποδοκιμάσουν αυτή την τακτική της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ και να απαιτήσουν την προκήρυξη της απεργίας στις 20 Φλεβάρη παίρνοντας όλα τα μέτρα για την οργάνωση αυτού του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου