Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Πρόταση της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

"Εντός της εβδομάδας, θα συγκληθεί εκ νέου το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό στο οποίο θα εγκριθούν οι περικοπές των δομών των υπουργείων Ανάπτυξης, Παιδείας, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών".(Πηγή, Πηγή)

Παρόλα αυτά δεν γνωρίζουμε ακόμη το "Σχέδιο" ή την "Πρόταση" του Νέου Οργανισμού, παρά το γεγονός ότι ο Αναπλ. Υπουργός κ. Τζαβάρας είχε δεσμευτεί προς την Ομοσπονδία αλλά και σε Α΄ βάθμια Σωματεία ότι το "Σχέδιο" θα δοθεί έγκαιρα "προς διαβούλευση". Με δεδομένο ότι έχει παρέλθει και η Δευτέρα εύλογα δημιουργούνται απορίες και ερωτηματικά για τις πιθανές εξελίξεις.

Είμαι προφανές ότι μια εκ των υστέρων (δηλ. μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, πιθ. την Τετάρτη) χορήγηση του "Σχεδίου" δεν έχει κανένα νόημα (οι αποφάσεις θα έχουν ληφθεί και θα είναι δεσμευτικές για την πολιτική ηγεσία). Έτσι, δεν αποκλείεται να μείνουμε για μια ακόμη φορά με την... "κατάννόηση", το "καλό κλίμα" και τη "συμπάθεια" της πολιτικής ηγεσίας. 

Αλλά ακόμη κι αν δοθεί νωρίτερα (αύριο;) είναι φανερό ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για την περίφημη "διαβούλευση" και ουσιαστικά τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις.

Κατά τη γνώμη μας, πρέπει άμεσα τα Σωματεία να απαιτήσουν και να λάβουν το περίφημο "Σχέδιο", βάζοντας τέλος στα μισόλογα, τις διαρροές και την ακατάσχετη φημολογία. Είναι, επίσης, η σωστή στιγμή να πραγματοποιηθούν έστω κάποιες από τις κινητοποιήσεις που είχαν προταθεί από το Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου στο πλαίσιο της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης (που αναβλήθηκε).

Επιπλέον, είναι κατά τη γνώμη μας κρίσιμο να τεθεί με αποφασιστικό τρόπο η διεκδίκηση για ανασύσταση του ΥΠΠΟ, ειδικά σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι επίκειται ανασχηματισμός.

Για να μην υπάρχει καμια κωλυσιεργία εκτιμούμε ότι το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου μπορεί να αποφασίσει δια περιφοράς κινητοποιήσεις (στάση εργασίας ή 24ωρη προειδιποιητική απεργία) για τις επόμενες μέρες  με συγκέντρωση στο ΥΠΠΟ (Μπουμπουλίνας).


6 σχόλια:

  1. Η 12η Μαρτίου είναι μάλλον μια μακρινη ημερομηνία. Πιθανότατα αυτή τη βδομάδα θα αποφασισθούν τα σημαντικότερα αφού είναι εδω και η Τροϊκα και πιέζει για απολύσεις κλπ.
    Για μια ακομη φορά τρέχουμε πισω απο τις εξελίξεις, επαναλαμβανοντας τα ιδια και τα ιδια.
    Νομιζω οτι τα Σωματεία έχουν συμβιβαστει με όσα θα έρθουν κι απλά κάνουν τα προβλεπόμενα και τα βασικά για τα ματια του κοσμου, ελπιζοντας να διασώσουν και τιποτα κολητούς και φίλους.

    Αν μπει θέμα ΥΕ και ΔΕ αορίστου χρόνου (που ειναι και το πιθανότερο μιας και υπάρχει προηγούμενο) νομιζω οτι πολλοί κλάδοι θα βρεθούν μόνοι τους.

    Και μια παρατήρηση για την προηγούμενη ανάρτηση.
    Ειναι σημαντικό να ενημερωνόμαστε. Αυτο δεν σημαίνει οτι υιοθετούμε ότι γράφουν οι εφημερίδες. Νομιζω οτι όσα γράφουν αποτελούν μια ενδειξη για το που πάει το θέμα. Το πως θα το παρουσιάσουν είναι καθαρά ζήτημα επικοινωνιακής διαχείρισης και οχι ουσίας. Σωστά η Αυτόνομη Παρέμβαση έβαλε τα δημοσιεύματα. Οποιος φοβάται ή πανικοβάλεται ας σηκωθεί από την καρέκλα του κι ας προσέχει ποιους ψηφίζει την επόμενη φορά στα Σωματεία και στις Εθνικές Εκλογές. Αν πάλι προτιμά να φοβάται νομιζω οτι έχει ηδη χάσει το τρένο.

    Ως προς την απάντηση που έδωσε ο Γιάννης και βάζει κάποιους αξονες έχω να πω το εξής: Εχει δίκιο οτι η Αυτόνομη Παρέμβαση είχε εξ αρχής πει οχι στα παζάρια για Οργανισμούς και Αξιολογήσεις και οι εξελίξεις τη δικαιώνουν. Ομως τα άλλα που αναφέρει σαν σημεία μιας άλλης πρότασης ας πούμε -αν και προσωπικά συμφωνώ- νομίζω ότι βρίσκονται σε απόσταση από το κόμμα που έχει επιλέξει να στηρίζει. Ας το σκεφτει σοβαρά ο ίδιος αν όσα γράφει (και νομιζω τα πιστεύει ειλικρινα) είναι πλέον οι σημερινές αποψεις του ΣΥΡΙΖΑ ή τελος πάντων της επίσημης άποψης του κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12/3 Συνέλευση; Αργά δεν είναι;
      Γιατί δεν κάνουμε κάτι αυτή τη βδομάδα;

      Διαγραφή
    2. Σε ένα ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου η Αυτόνομη Παρέμβαση είχε προτείνει να βγει μια ανακοινωση και μαζί με άλλα σωματεία του ΥΠΠΟ και του Δημοσίου να μοιραστεί μαζικά στους σταθμούς του Μετρό. Μάλιστα ειχε προτείνει το κείμενο να είναι γραμμένο έτσι που να εξηγεί στον κοσμο γιατί χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ αυτό που λεμε κοινωνικό κράτος δηλ. δημόσια - κρατικά νοσοκομεία, σχολεία, μουσεία, δρόμους, λιμάνια, μέσα μεταφοράς, ΔΕΗ, Νερό κλπ.
      Οπως έμαθα με εξαιρεση την ΕΑΚ που συμφώνησε οι άλλες παρατάξεις βγάλανε καντήλες με την πρόταση αυτή. Πρέπει ομως να την δουμε γιατι ειναι καλή ιδέα αν θέλουμε να εχουμε την κοινωνια με το μέρος μας και να βρισκουμε συμμάχους

      Διαγραφή
  2. Συμφωνω με την πρόταση της Παρέμβασης αν και δεν βλέπω καμια διάθεση από τον ΕΝΙΑΙΟ να κουνηθεί. Δυστυχώς η περίεργη πολιτική πλειοψηφία από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ είναι εδώ και μας τραβά στον πάτο. Προσωπικά στεναχωριέμαι που βλέπω εδώ και χρόνια τα ίδια πρόσωπα, με τις μικρές ικανότητες και τον απέραντο πολιτικαντισμό τους να συνεχίζουν το ιδιο παραμύθι και δυστυχώς πολλούς συναδέλφους να τους πιστεύουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ καταλαβαινω οτι η πρόταση προσπαθεί να υπερβεί την αδράνεια και τη διάθεση όλα τα θέματα να μετατεθούν προς την επόμενη βδομάδα (και βάλε). Νομιζω οτι η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ η ΕΑΚ και το ΠΑΜΕ πρέπει να βρουν έναν τρόπο να συντονίσουν τις παρεμβάσεις και να βάλουν τον κόσμο σε κίνηση.

    Ειχατε πει και σε αλλες αναρτήσεις οτι χρειάζονται ενημερωτικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες. Συμφωνώ απόλυτα και πρέπει εδώ και τώρα να ξεκινήσουν. Γιατί δεν διοργανώνετε μια εκδήλωση όπως την προηγούμενη του ΣΕΑ και των Μηχανικών; Γιατί δεν διοργανώνετε μια εκδήλωση ως παρατάξεις; ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω οτι πρέπει να γράφουμε σχόλια που σχετίζονται με το θέμα κι οχι γενικότερα. Ο διαχειριστής νομιζω οτι πρέπει να ανοιξει ενα γενικό φόρουμ για γενική συζήτηση

      Διαγραφή