Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του "ΥΠΠΟ" δόθηκε αργά χθές στα Σωματεία.

Αναρτούμε τα βασικά σημεία και θα ακολουθησει σύντομος σχολιασμός.

Παρατηρήσεις:
Η "αντιπρόταση" συνεχίζει να αποδέχεται ως δεδομένη τη διάλυση του ΥΠΠΟ και την έκπτωσή του σε Γενική Γραμματεία.

Η "αντιπρόταση" αποτελεί σε γενικές γραμμές το "άθροισμα" των επιμέρους προτάσεων των διαφόρων Γενικών Διευθύνσεων που ήταν λίγο πολύ γνωστές από το προηγούμενο διάστημα και είχαν κατατεθεί στην πολιτική ηγεσία αρκετό καιρό πριν. Επίσης, συμπληρώνει κραυγαλέα κενά με Υπηρεσίες που είχαν "ξεχαστεί" (ΥΣΜΑ, ΚΑΣ κλπ) και προσθέτει μερικές "ενδιαφέρουσες" Υπηρεσίες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν "φωτογραφικές" (π.χ. Αρχαιολογικό Ινστιτούτο).

Παρουσιάζεται πολύ "γαλαντόμα" σε επίπεδο Διευθύνσεων και Τμημάτων, προφανώς γιατί δεν "κοστίζει" τίποτα να εμφανιστεί η πολιτική ηγεσία ως η "καλή" (και το Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης ως το "κακό") και παράλληλα επιτρέπει σε πολλούς συναδέλφους να "φαντασιωθούν" ελεύθερα για λίγες μέρες μια θέση Διευθυντή ή Τμηματάρχη (περ. 300 θέσεις, διασπάζοντας ως ένα βαθμό τον ενιαίο αγώνα των εργαζομένων και τροφοδοτώντας συντεχνιακές απόψεις και λογικές). Προφανώς η "αντιπρόταση" δεν αντικαθικαθιστά την αρχική πρόταση του Υπ. Διοικ. Μεταρρυθμισης αλλά θα αποτελέσει κάποιου τύπου "Παράρτημα" ως Παρατηρήσεις του τέως ΥΠΠΟ


(1) Στην πρόταση ΔΕΝ περιλαμβάνεται προσωπικό (αριθμός, κλάδος και ειδικότητητα). Επίσης δεν αναφέρονται οι αρμοδιότητες (ας υποθέσουμε ότι μπορούν να εξαχθούν εμμέσως αλλά όχι πάντα σαφώς από τον τίτλο της κάθε Υπηρεσίας)
(2) Δεν υπάρχουν Τμήματα Γραμματειακής Υποστήριξης στις Κεντρικές Διευθύνσεις δηλ. στη "Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Μνημείων", και στη "Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων"

(3) Η αντιπρόταση διατρέχεται από μια αντίφαση. Ενώ σε επίπεδο Περιφερειακών Υπηρεσιών αποδέχεται την ενιαία ιστορική θεώρηση (περιοδολόγηση) των Μνημείων (Προϊστορικά - Κλασικά - Βυζαντινά - Μεταβυζαντινά) σε επίπεδο Κ.Υ. διατηρεί την "παλιά" κατηγοριοποίηση. Επιπλέον, συνεχίζει να αναπαράγεται μια εξαίρεση στο θέμα της αντίληψης στην προστασία Μνημείων αφού εξαιρεί της Υπηρεσίες Νεωτέρων Μνημείων (που δεν ονομάζει Εφορείες).

(4) Στο θέμα των Μουσείων προτείνεται η συνένωση του Επιγραφικού με το Νομισματικό (μια συνένωση που ουσιαστικά αντιμετωπίζει τα Μουσεία αυτά ως "Συλλογές").











Αναρτούμε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ που μοιράστηκε στη Συνέλευση που έγινε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


16 σχόλια:

  1. Το εχω ξαναπει: respect για την Αυτονομη Παρέμβαση. Εβγαλε γραπτή ανακοινωση αμεσως και μιλησε τοσο επί της αρχης όσο και επί της ουσίας. Ο Γιάννης λείπει απο τον Ενιαίο.
    Θλιβερός ο Γιώργος που έχει καταντήσει γραφική φιγουρα. Γιατί επιμένει; Ας αποσυρθεί είχε άλλη πορεία. Σήμερα τον άδειασαν και οι φιλικα προσκειμενοι Συντηρητές.
    Για την Παρέμβαση πιστεύω οτι ειτε εισαι ΣΥΡΙΖΑ ειτε οχι εχει επιδείξει υπευθυνότητα και αποψη. Αυτο σημαινει "οχι κραυγές" αλλά ΑΠΟΨΗ. Συγχαρητήρια πρέπουν και στον κ. Κρασανάκη που ειπε αυτο που επρεπε να πει "ΟΧΙ".
    Θλιβερά τα φαινόμενα με τους φύλακες έχουν περάσει ανοικτά στην απεργοσπασία. Αυριο ας μην κλάψει κανένας οταν φέρουν Σεκιουριτι. Ειναι άξιοι της μοιρας και των αντιπροσώπων τους.
    Η ΠΟΕΥΠΠΟ τα μασάει ανοικτά πλέον. Ειναι φανερό ότι υπάρχει μια διγλωσσια και ένα παζάρι ανεπίτρεπτο.

    Αναμενόμενη η ΕΑΚ. Ευχάριστη εκπληξη ο κος Κακαβάς Ειπε αλήθειες.

    Προσωπικά νομίζω οτι η Αυτονομη Παρέμβαση εχει δώσει μαθήματα στην ιστορία οργανισμός. Ειναι εξ αρχής πιο πολιτική και πιο σταθερή στις απόψεις. Εγώ πολύ εντυπωσιάστηκα οτι βρηκαν χρόνο και γράψαν έστω αυτή τη μια σελίδα με τις θεσεις τους! Νομιζω οτι βρισκόμαστε σε ενα σημειο που δεν εχει επιστροφή. Θα ξεχωρίσουν οι συνάδελφοι απο τους μ@λ@... που βλέπουν μόνο το κομμα ή τον εαυτό τους.
    Ο κ. Κουράκης πέρα απο πολιτικές προτιμήσεις ειναι οσο βλέπω και ξέρω το μόνο κομμα που ήρθε και ειπε στ' αυτιά μας και χωρις μισολογα θα σας ξανακάνουμε Υπουργειο. Προσωπικά εκτιμώ αυτή την στάση. Ευχαριστώ επίσης τον κ. βουλευτή που ηρθε στα ΜΑΤ. Αυτοί ειναι βουλευτές που ειναι κοντά στο λαό. Που ειναι οι άλλοι; Αφαντοι κρυβονται. Αφήστε που η ΠΟΕΥΠΠΟ επινε καφεδάκια και ήρθε άρον άρον. Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ego den katalabaino pote prolabainei i parembasi kai bgazei tis anakoinoseis. Tromera antanaklastika. Giati den feugoun oi yperilikes na afisoun to somateio stous neous? Os pote tha einai gatzomenoi stis karekles. Oi Fylakes einai aparadektoi. Palia eixe ena onoma kai mia ntropi i apergospasia kai o apergospastis. Ego efxaristo ton boyleuti tou SURIZA pou efere mia sinadelfissa aron aron giati eniosa oti den tha fame ksilo. Etsi apla. Efxaristo! DEN EIMAI SYRIZA. Oute pao se DIADILOSEIS. Alla blepo to sosto kai to leo. Ego eimai me to dikio. I Parembasi mporei na einai toy SURIZA alla leei ta sosta. Ki an den eixam paropides tetoia sindikalistika pragmata tha thelame sto YPPO (oti diladi mas afisan)

      Διαγραφή
    2. Εγω ειπα απλά να αναγνωρισουμε σε καποιες παραταξεις και ανθρώπους το σωστο. Η Παρέμβαση δεν με νοιαζει τι ειναι πολιτικά (οκ Συριχα ε και;) αφου υπερασπίζεται τα συμφέροντά μου. Συμφωνώ ότι η στάση της ΠΕΥΦΑ ειναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Ειναι μια συντεχνια που θα τη χρησιμοποιήσουν τώρα για να την πετάξουν σαν τη τριχα απο το ζυμαρι αυριο. Τοτε δεν θα υπάρχει κανενας γι' αυτους να κλάψει ή να φωνάξει. Δυστυχώς επαληθεύεται αυτό που κάποτε λεγόταν για λουμπεν προλεταριάτο. Αλλά τι να πεις οταν σήμερα στο ΕΑΜ ο Αρχιφυλακας απουσίαζε και οταν η ΔΑΚΕ ΠΕΥΦΑ Φυλάκων έκανε party στο Τζαβάρα (ή μήπως όχι;)

      Διαγραφή
    3. Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ.
      -----------------------------------------------------
      Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΟΥΤΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΣΥΝΙΣΤΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΓΓΠ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ & ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΚΘΕΤΕΙ & ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΑΛΛΑ & ΤΗΝ ΠΟΕ ΥΠΠΟ
      -----------------------------------------------------
      ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΗΘΕΝ ΣΧΕΔΙΟ. ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ & ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ. ΠΡΩΤΟΙ & ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ & ΑΛΛΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΘΕΝ ΠΑΖΑΡΙ
      -----------------------------------------------------
      Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΖΗΤΑ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΑΣΑΡΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ. ΔΗΘΕΝ ΟΤΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΔΗΘΕΝ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΓΓΠ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΥΠΠΟ. ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ή ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΗΤΑ ΑΝΟΗΤΟΙ.
      -----------------------------------------------------
      Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ "ΣΩΘΗΚΑΝ" (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ) ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΒΓΑΖΟΥΝ & ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
      -----------------------------------------------------
      ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΛΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΠΟ. ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΞΑΝΑ ΜΙΑΣ & ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ. ΑΝ 5-10 ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ. ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΕΝΩΤΙΚΑ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΑΠΟ ΑΝΟΗΣΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
      -----------------------------------------------------
      ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ. ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ, ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΛΛΑ & ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
      -----------------------------------------------------
      ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡ. ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΜΕ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ. Η ΔΗΜΑΡ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΣΜΟ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.
      -----------------------------------------------------

      Διαγραφή
    4. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

      (Α) ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΤΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ. ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΗ ΓΕΛΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ (ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΣ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΡΕΛΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ. Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΑΚ Ο κ. ΓΚΟΤΣΗΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΕΠΑΡΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ. ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟΣ.

      (Β) ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΕΑΚ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΛΠ. ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ή...

      (Γ) ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΤΡΟΜΟ Δ.Σ. (ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΟΓΕΛΙΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ & ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ, Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ "ΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ & ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ". ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΝΟΥΣ

      (Δ) ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΠΡΑΒΟ & ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ & ΤΟΥΣ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
    5. Το κειμενο της αποφασης ειναι καλο. Ας μην τα ζητάμε ολα. Η ΕΑΚ προφανώς δεν θελησε να βγει τοσο φορα παρτίδα οσο η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο πολιτικο. Ισως γιατι υπάρχουν διαφορες αποψεις εσωτερικά. Το κρισιμο ομως μπήκε: Καμια συζητηση για Οργανισμούς οσο δεν υπάρχει αυτονομο ΥΠΠΟ. Η Παρέμβαση κινείται πολύ ενωτικά παρά το γεγονός οτι δεν βρισκει ανταποκριση (βλεπε και Υπηρεσιακά). Κι αυτο φανερώνει ειλικρινεις προθέσεις. Κανετε λάθος οσοι νομιζετε οτι και η ΕΑΚ ειναι μια αποψη. Υπάρχουν απόψεις και αποχρώσεις. Εγώ πιστεύω οτι η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σωστά δεν κατέβασε ξεχωριστο κειμενο αποφασης. Σεβαστηκε την κουραση του κοσμου και δεν θελησε απλά να καταγραφει. Εβαλε δυο σοβαρες δημόσιες εξωστρεφεις προτάσεις να δουμε αν θα γινουν και πράξη. Οσο για την Επιτροπή Αγώνα ή Απεργιακη Επιτροπή ειναι η 1η φορά που το ΔΣ αποδέχθηκε και ψηφισε αυτη την εμμεση μομφη.

      Διαγραφή
    6. Εγω βλέπω οτι επαναλαμβανομαστε στα post. Οκ! Η Παρέμβαση τα ειχε πει! Οκ! Η Ομοσπονδια και κυριως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ απλά εχουν προσκοληθει στην εξουσια. Μεγαλο θεμα αυτο. Ξεχνάτε τα ΔΣ του ΤΑΠΑ;

      Ντροπή για το ΥΠΠΟ και για την Κυβέρνηση η σημερινή κατάσταση με την Αστυνομία. Ντροπή και ξεφτίλα για μια χώρα που γεννησε τη δημοκρατια. Απο ποτε δεν μπορουμε να διαμαρτυρηθουμε; Η Ομοσπονδια απούσα απο τη διαδηλωση. Ειχε κατά τα γνωστά αποφασίσει να παει για καφε.

      Επισης ακομη περιμενουμε να μάθουμε τι λενε οι Συλλογοι των Εργατοτεχνιτών και των Φυλάκων. Οχι οτι δεν ξερουμε τι λενε αλλά να το δουμε και επίσημα. Η σιωπή ειναι ντροπή. Οπως επίσης και η απουσια του αρχιφυλακα του ΕΑΜ απο την εκδηλωση. Μας περιφρονει και δεν μας καταδέχεται; Ηρθε ολόκληρος Διευθυντης του Μουσειου και μιλησε και ειπε και ακουστηκε και πολιτικα και απο ολα. Ο κ. Αρχιφυλακας και συνδικαλιστής ουτε απεργουσε ουτε μας καταδέχτηκε. Ντροπή!

      Διαγραφή
    7. Εγώ σου λεω οτι δεν θα μαθεις ποτε.
      Αμα δεις ανακοινωση για το θεμα να μου τρυπήσεις τη μυτη
      Τα παγώνια μια ζωη και η πάρτη τους.
      Αλλά δεν καταλαβαινουν οτι δεν θα σχολασουν ουτε αρχαιολόγους ουτε μηχανικους ουτε συντηρητες γι' αρχη
      Φυλακες και εργατες θα διωξουν για να ερθουν σεκιουριτι και εργολαβοι. Αλλα τοτε θα ψαχνουν συμπαράσταση και θα ναι αργά. Αυτοι που θα πανε άκλαφτοι ειναι οι Διοικητικοι. Αλλα θελω να δω αν θα πανε σαν προβατα να ψηφισουν ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ και αλλα ψηφοδελτια διευθυντών και παραγόντων την Τετάρτη που έχει εκλογές στους ΠΕ Διοικητικούς.

      Διαγραφή
  2. Βγαλτε το κειμενο που δωσατε σημερα στο ΕΑΜ κανονική ανακοινωση. Ειναι η 1η συντομη και ουσιαστική ανακοινωση που ειδα για το όλο θέμα. Μπραβο σας. Συνάδελφε από πάνω εγώ δεν βλέπω πρόσωπα. Οκ καταλαβαινουμε ολοι οτι ο Γιάννης έχει συγκρότηση και ειναι εμπειρος σε αυτά. Αλλά δεν αρκει ενας Γιάννης. Εγω ξέρω οτι εχει μπει στο ματι πολλών και θα την πληρώσει επειδή λεει τις αληθειες. Ειναι κριμα αν αφήσουμε μονους οσους λενε την αληθεια. Ο Γιάννης αν ηταν σαν τους αλλους θα ειχε γίνει Γιάννης στη θέση του Γιάννη αν καταλαβαινουν οι παλιοι. Οτι κράτησε αυτη τη στάση εγώ το εκτιμώ αλλά και κριμα γιατι θα τον βαλουν στο ματι. Ακουω πράγματα που εμενα με κανουν να φοβάμαι για τους ανθρώπους που σηκώνουν κεφάλι και δειχνουν αξιοπρέπεια. Να μην τσιμπήσουμε στις διασπάσεις που μας βαζουν οι υπουργοι και οι παρατρεχάμενοι.

    Να ξεκαθαρίσω κάτι. Εγω δεν ψηφίζω ουτε ΣΥΡΙΖΑ ουτε παρέμβαση. Αλλά μπαινω εδώ γιατι βλέπω οτι αφηνετε τα σχολια και δεχεστε οτι μιλα ο κοσμος ελευθερα έστω κι αν λεμε κατι που δεν ειναι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα σας ψηφίσω γιατι δεν μου παει αλλά ειμαι περήφανη που εχω τέτοιους συναδέλφους.

    Μαρία ΔΕ Διοικητικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρια ο Γιαννης δεν κινδυνευει... απο κανέναν. Ηρωα θα τον κανουν. Ασε που ολοι ξέρουμε οτι λεει αληθειες. Εγώ ειμαι αισιοδοξη απο παλιά τον ξερω σαν ατομο. Ποτε δεν κατάλαβα γιατι πήγε στη Συσπείρωση του Αλβανου αλλά τουλάχιστον τώρα βλέπω να κρατά καλή στάση. Και το εχω ακουσει και απο τον ιδιο σε ασχετη στιγμη οτι τα στερνά βλογουν τα πρώτα. Και έχει δικιο. Στην κριση και στον πανικο φαινονται ποιοι την κανουν και ποιοι μένουν εκει. Και επιτέλους βρηκε παιδιά σαν τον Κυριάκο και αλλα παιδιά απο την παρέμβαση που εχουν καλη εικόνα σαν εργαζομενοι και δεν ειναι σαν αλλους κι αλλους (τουλάχιστον πάνε στη δουλειά ε;). Δεν τον πειράζει κανενας γιατι τώρα οι μισοι θα πανε να γλύψουν στο ΣΥΡΙΖΑ...

      Διαγραφή
    2. Ναι να αναρτήσετε το κειμενο εδώ
      Ηταν μια χαρα για πρώτη ανακοινωση αλλα καλο ειναι να βγει εδώ. Γιατι ειδικά στην Περιφέρεια που δεν εχουμε πάντα ενημερωση απο 1ο χέρι χρειαζομαστε αυτά τα καίμενα. Εμας μας ήρθε με φαξ και ευχαριστουμε. Επισης ολοι μας περα απο παρατάξεις εκτιμάμε οτι δεν στέλνετε απο τα φαξ των Συλλόγων. Μακάρι να το έκαναν και οι αλλες παρατάξεις.

      Διαγραφή
    3. H Aνακοινωση της Παρεμβασης σημερα ηταν καλή αλλά δεν μπορεσε να τη διαβασει ολος ο κοσμος. Λιγα αντίγραφα και κακό μοιρασμα. Δεν χαθηκε ο κοσμος να βγαλετε 100 παραπάνω σε καποιο φωτοτυπικο. Δεν ειναι σοβαρο να διαβαζουμε δυο δυο και τρεις τρεις μια ανακοινωση. Ειδικα αν δεν υπάρχει κανενας αλλος που να γραφει και να λεει 2 λογια. Εγώ παντως νομιζω οτι η ουσια μπηκε απο τη δικη σας τοποθετηση κι αυτο ας το αναγνωρίσουν ολοι. Η Ομοσπονδια ειναι απλα η γνωστη Ομοσπονδια. Τωρα οσο σφιγγουν τα πράγματα θα κανει περισσοτερες στροφές και μεταβολες. Οι αναφορές για τη ΔΗΜΑΡ δυστυχώς ειναι επιεικείς. Κριμα! Μονο τηλέφωνα ξερουν να παίρνουν για να ψάχνουν υποψήφιους! Ας σταματήσει κι αυτο το αστειο με τα προσωπικά τηλέφωνα απο τον παράγοντα της ΔΗΜΑΡ. Ειναι κουραστικο κι ανώφελο.

      Διαγραφή
  3. Ego to exo pei. Ta paidia ton aoristou irthan apo ta panepistimia kai exoun alli koultoura gnosi kai prosopikotita. Na ta empisteftoume kai na pane ta gerontia kai oi grafikoi sti sintaksi. Arketa ekanan os tora.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαλτε τη σημερινή σας ανακοινωση! Περιμένουμε γιατι δεν την πηραμε ειχατε λιγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε κειμενο έστω αν οχι σε jpg
      Γραψτε οτι αυριο εχει συγκεντρωση και η ΕΜΔΥΔΑΣ 9 πμ στο Υπ. Εργασίας και οτι συμπαραστέκεται στο ΥΠΠΟ

      Διαγραφή
  5. Εγώ βλέπω οτι ετοιμαζονται μεταγγραφές και μεταμφιέσεις στις διάφορες παρατάξεις και δεν λεω για σας. Εχουν εμφανιστει απο το ψυγειο διάφοροι μετανοημένοι ΠΑΣΟΚοι και μεταμφιέστηκαν σε ΔΗΜΑΡ (καθ' ότι και περίοδος καρνάβαλου). Ομως το σωστο να λεγεται. Τη γραμμή την εριξε ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος. Ενα κομμα μια γροθια! Απλά στο ΥΠΠΟ ειναι καποιοι ετοιμοι και πρόθυμοι. Κανονίστε να τους πάρετε διπλα σας ΣΥΡΙΖΑιοι. θα πέσει γελιο που θα ραγίσουν τα τσιμέντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή