Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Το τέρας της συγκυβέρνησης ειναι εδω! ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ 9 ΠΜ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΥΠΠΟ / ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δημοσιεύουμε την "Πρόταση αναδιοργάνωσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού", δηλ. το Σχέδιο του Νέου Οργανισμού σύμφωνα με το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκαν οι απόψεις μας για το ρόλο και τις στοχεύσεις της Συγκυβέρνησης: πλήρης διάλυση του ΥΠΠΟ και των Υπηρεσιών του. (Τουλάχιστον μας έχει μείνει το καλό κλίμα των συναντήσεων του κ. Τζαβάρα με την φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και οι διαβεβαιώσεις που εκατέρωθεν ειχαν δοθεί για τη διασφάλιση των Υπηρεσιών, του έργου και των αρμοδιοτήτων τους και φυσικά του προσωπικού).

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, να μην δεχθούμε ως δεδομένο τον Οργανισμό. Αν παρέμβουμε σοβαρά και αποφασιστικά έχουμε περιθώρια να αποτρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις. Ως ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ζητάμε να προκηρυχθούν από αύριο το πρωί απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκειας με αίτημα την απόσυρση του νέου Οργανισμού και την πλήρη επανασύσταση του ΥΠΠΟ με όλες τις Υπηρεσίες, τις Αρμοδιότητες και το Προσωπικό!


(καν΄τε κλικ πανω στην εικόνα για να μεγαλώσει)


ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΣΧΟΛΙΑ



Στο Σχέδιο που μας δόθηκε δεν περιλαμβάνονται αναλυτικά τα Τμήματα των Διευθύνσεων. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό αποτελεί παράλειψη ή συνιστά κάτι διαφορετικό η απόκρυψή τους. Επίσης, απουσιάζει κάθε αναφορά σε προσωπικό και αρμοδιότητες, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό.  

Επί της ουσίας αυτό που δόθηκε είναι ένα αποσπασματικό και πρόχειρο «οργανόγραμμα» σε επίπεδο Διευθύνσεων που κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το προηγούμενο. Οι μικρές "διορθώσεις" δεν αναιρούν σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι πρόκειται για έναν Οργανισμό που διαλύει το ΥΠΠΟ και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες και απολύσεις προσωπικού.

Επιμέρους παρατηρήσεις:

1) Σήμερα τα Μουσεία είναι 8 (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Νομισματικό Μουσείο, Επιγραφικό Μουσείο, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Μουσείο Ασιατικής Τέχνης).

Στο Νέο Οργανισμό προβλέπονται 9 Μουσεία δηλ. ένα παραπάνω. Ποιο είναι αυτό το Μουσείο. Μήπως πρόκειται για κάποιο "Ινστιτούτο" που ετοιμάζονται να διατηρήσουν φωτογραφικά;

Απουσιάζει κάθε αναφορά στη Διοικητική Δομή των Μουσείων (Τμήματα).

2) Σήμερα οι Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες είναι 4 (Εφορεία Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών, Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Νότιας Ελλάδος, Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας Βόρειας Ελλάδος)

Στο Νέο Οργανισμό προβλέπονται 2 Εφορείες. Προφανώς έχουμε κατάργηση τουλάχιστον της μιας Εφορείας Σπηλαιολογίας και ... της Εφορείας Αρχαιοπωλείων!

3) Στις Τεχνικές Διευθύνσεις (ΓΔΑΜΤΕ) απουσιάζουν τα (απαραίτητα) Τμήματα Διοικητικής Υποστήριξης (Γραμματείες).

4) Το σύνολο των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μεταφέρονται στο Υπ. Παιδείας.

Στο Διαγραμμα που ακολουθεί εμφανίζεται η νέα δομή των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΟ, οι οποίες μεταφέρονται ως Διευθύνσεις στο γενικό Οργανόγραμμα του Υπ. Παιδείας.
(καν΄τε κλικ πανω στην εικόνα για να μεγαλώσει)


Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΓΓΑ)

 (καν΄τε κλικ πανω στην εικόνα για να μεγαλώσει)

25 σχόλια:

  1. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙΣ. Η ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΙΔΙΑ

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΞΙΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ;;;
    Ο ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΤΗΝ ΠΟΣΥΠΠΟ ή Η ΠΟΣΥΠΠΟ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ;
    ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ;
    ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΑΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΣΕ "ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι καλα το ζητημα της ευθυξιας
      Θα βγουν και απο πανω πας στοιχημα
      Ακου τον παλιο τους ξερει καλα αυτους ολους

      Διαγραφή
  2. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ; ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΤΙ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ; ΤΟ ΙΔΙΟ. ΟΚ! ΑΝΤΕ ΠΡΟΣΘΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΑΡΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΟΛΑ.
    ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑ ΙΔΙΑ.

    ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΕΣΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΑΚΙΡΙ. ΠΗΓΕ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΥΝΝΕΦΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KΑΛΑ ΕΓΩ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΑΝΙΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑ
      ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΟΥΝΕΡΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ.
      ΤΑ ΕΞΕΘΕΣΕ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΥΠΠΟ ΤΣ ΤΣ ΤΣ.

      ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΓΑΤΟ! ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ! ΤΑ ΕΙΔΕ ΣΩΣΤΑ
      ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΗ ΜΟΥΤΖΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΤΑΠΑ. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ!

      Διαγραφή
    2. Εγω λεω ειτε μας αρεσει ειτε οχι RESPECT στην ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Αυτοι δεν εχουν να δινουν λογαριασμο. Τα ειχαν πει. Και μαλιστα εξ αρχης. Τωρα αφηστε να μιλανε οι κωλοτουμπες. Εγω παντως σας βγαζω το καπέλο γιατι βγηκατε σωστοι στο ζητημα αυτο.

      Διαγραφή
  3. Ωστε αυτό ειναι το ΣΧΕΔΙΟ και η ΠΡΟΤΑΣΗ του κ. Τζαβάρα που τόσο καιρό περιμέναμε όλοι και δεν έπρεπε να ανησυχούμε και να χαλάμε το καλό κλίμα;

    Μετά από τόσο καιρό που ακούσαμε τα "παντα" και που για όλα εφταιγε η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ, ή η ΕΑΚ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έλεγαν υπερβολές και τρομοκρατούσαν τους συναδέλφους αποδεικνύεται περίτρανα ποιος ειχε δικιο και ποιος άδικο.

    Με τις υγείες σας συνάδελφοι που τους πιστέψατε
    Μπορείτε τώρα να δειτε που οδηγεί ο ρεαλισμός και το παζάρι ως λογική. Φυσικά μπορείτε να συνεχίσετε να ελπίζετε πως χωρίς να κάνουμε κάτι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα μας σώσει ο κυβερνητικος συνδικαλισμός των διαδρόμων.

    Προφανώς εδώ οφείλουμε να απαντήσει ο καθένας σ' μια σειρά από ερωτήματα:

    * Πρόκειται για πολιτική και συνδικαλιστική ανεπάρκεια και αφέλεια του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ;

    * Πρόκειται για μια κολοσσιαία εξαπάτηση των συνδικάτων από την πολιτική ηγεσία;

    * Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη ότι η Τρόϊκα κυβερνά πραγματικά και αποφασίζει για τις τύχες μας, με τους διάφορους Υπουργούς να έχουν διακοσμητικό ρόλο;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kala apo tin POSYPPO ti perimenate more? Plaka kanete.
      Kai pali kala na lete. Tha mporoyse na ta exei kanei pio skata
      Doksa to theo eixe kali atmosfaira me ton Ypoyrgo.
      Ore gelia. Ego pantos dioikitikos den eimai. As pane oi dioikitikoi na kinigane ti dake tin paske ti syspeirosi tou alvanou na broune lisi. An glipsoune kala mporei na tous pane se kali Ypiresia.

      Διαγραφή
    2. Εγω περιμενω τις ομιλιες των ΠΡΟΕΔΡΩΝ στις συνελευσεις του Ενιαίου, των ΠΕ Διοικητικών. Ε ρε γελια που θα πέσουν! Ασε που εμαθα οτι ετοιμαζει η ΔΗΜΑΡ ΥΠΠΟ ανακοινωση. Αλλά ξεμειναν απο μπλανκο και θα αργήσει λιγο. Ως τοτε προφορικά. Αν υπάρχει συνάδελφος που να εχει σε βιντεο την εκδηλωση των ΔΕ Διοικητικών ας την ανεβάσει στο youtube να ακουμε τι λεγανε οι παρατρεχαμενοι δεκα μερες πριν και να τρελενομαστε

      Διαγραφή
    3. Kαι εσεις τωρα περιμενετε απαντηση απο αυτους; τι να σας πουν μωρε! Ειπαμε καλο κλιμα και καλη διαθεση ειχαν οι συνατησεις και διαβουλευση και ολα θα τα βρουμε και παρ'τε ενα νεο σχέδιο ναααααα. Εδω παει το γαμω την ατυχια μου...
      Καλά το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει παλι ονομα μπας και πεσει στα μαλακα... ουτε πασκε ουτε πακα ουτε φακα ουτε νακα ουτε ενιαιο. αναζητειται ονομα. προσφερει ενα η Δημαρ αλλα φορεμενο πολυ βρε παιδι μου δεν λεει... αντε τωρα να θυμηθουν να λεγονται αγωνιστικη συσπειρωση. Μπα αστο καλυτερα. Πες τε ενα ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ το ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟ ΦΑΓΕ η ΤΡΟΙΚΑ - ΑΤΙΜΗ ΚΕΝΩΝΙΑ.
      Καλα μιλαμε ετοιμαστειτε για την επανασταση (στα λογια). Ε! ρε τι θα ακουσουμε απο αύριο και δεν θα πεφτουν τα τσιμεντα να μας πλακώσουν. Δωστε αγωνες και παράσημα το ποπολο θα τα καταπιει αμασητα. Ταξτε και κανα βολεμα στις μετακινησεις και ολα σουπερ. Ουτε γατα ουτε ζημια.

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ με στοιχεία της παρέμβασης του προηγούμενου σχολιαστή.
    Δεν έχω τίποτα πλήρες στη διάθεσή μου προκειμένου να εκφράσω την πλήρη μου άποψη πάρεξ την όποια εμπειρία μου, τις αναρτήσεις του blog και μια ελάχιστη πολιτική διορατικότητα.
    Έτσι σχετικά με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού:
    1.Χρυσόσκονη για να αποκρυβεί το χειρότερο...Ήγουν: Διατηρείται τάχα η Γενική Γραμματεία σε σχέση με το προηγούμενο προσχέδιο.Όμως: Στην ουσία συνενώνονται δύο Γενικές Γραμματείες (Νέας Γενιάς και Αθλητισμού) σε μία. Ή δύο Γενικές Διευθύνσεις του προηγούμενου προσχεδίου (Νέας Γενιάς και Αθλητισμού) σε μια Γενική Γραμματεία με τίτλο Γ.Γ Νεολαίας και Άθλησης (Από πότε αθλητισμός και άθληση είναι το ίδιο πράγμα?)
    2.Με αφορμή την τάχα διατήρηση της Γραμματείας, βρίσκουν ευκαιρία τις πέντε Διευθύνσεις του Αθλητισμού (του προσχεδίου) να τις διατηρήσουν πέντε, αλλά να "χωρέσουν" εκεί μέσα και τη Νέα Γενιά. Δηλαδή περαιτέρω οργανωτική συρρίκνωση και επομένως λειτουργική και τομεακή υποβάθμιση.
    3. Οι τύποι (οι συντάκτες) είναι για τα κλάματα...Στην προσπάθειά τους να κόψουν αποδεικνύουν πως τρώνε παστίλιες για τη βλακεία του άλλου. Ενοποιούν διευθύνσεις και εν γένει οργανικές μονάδες, αποδεικνύοντας ότι άντερα, πατσές και σιμίτια, μας κάνουν την καλύτερη σούπα...
    4. Τι περιμέναμε
    5. Όσο για τον σύγχρονο κυβερνητικό συνδικαλισμό...κατ εικόνα και ομοίωση των όσων υποστηρίζουν. Δηλαδή κι εκεί συγχωνεύσεις κι εκεί επομένως συρρικνώσεις...
    Αντρέας Μητ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφοι μην πάρετε στραβά όσα πω παρακάτω. Σας ειχα γράψει και πάλι ποσο αγανακτισμένος ειμαι. Αγανακτισμένος με τους συναδέλφους, με τους συνδικαλιστές (να εξαιρέσω κάποιους που τιμουν τα παντελόνια τους οκ!), με την κυβέρνηση, με ολους και ολα.

    Οκ! για μια ακομη φορά μας δουλεψαν. Μας δούλεψε ο "Υπουργός", μας δουλεψε ο "Αναπληρωτής", μας δούλεψε η συνδικαλιστική ηγεσία, μας δουλεψαν ολοι. Αναρωτιέμαι αν θα βρουν το θράσος να εμφανιστουν αυριο που κανουν και καλα σταση εργασίας. Λεονταρισμοί αλλά χωρίς δοντια πια.

    Οκ! Εγώ να βγάλω το καπέλο μου στην Παρέμβαση και στο ΣΥΡΙΖΑ και στην Ενωτική και στο ΚΚΕ. Τα ειχαν πει. Μα έτσι μα αλλιώς τα είχαν πει. Εμεις τους ακουσαμε; Μπα! Προτιμήσαμε να ακουμε λογια και υποσχέσεις να χαιδευουν τ' αυτιά μας. Και δώσε συναντησεις με την πολιτική ηγεσία και δωσε το καλο κλιμα και παρε και υποσχέσεις κομμάτων και αντε λαθος ηταν το αρχικο σχεδιο. Τώρα τι έχουν να πουν; Κανονικά σε μια σωστή κοινωνια αυτοί πρέπει να απολυθούν πρώτοι αφου ετσι κι αλλιώς σπανιως έως ποτε δεν πανε στη δουλεια τους.

    Τωρα τι κανουμε ; Θα πειτε απεργία. Εγώ αναγνωριζω οτι εσεις το λέγατε και πριν και τοτε που ειχε αξια. Τωρα θα μου πει η Ομοσπονδια απεργία; Πλάκα κάνουμε; Να παει να απεργήσει το Ιερατειο οχι εμεις. Εμεις για μια ακομη φορά ειμαστε τα θυματα.

    Προτείνω:

    (1) Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να πάνε σε ολες τις Συνελεύσεις μαζί και να κανουν πρόταση μομφής στα ΔΣ ολων των Σωματείων. Να βαλουμε κάλπες και να δουμε τελικά αν εχουμε ενα δραμι μυαλο ή και τώρα ειμαστε ακομη ζωα και τρωμε κουτοχορτο.

    2. Να μαζέψουμε υπογραφές εμεις οι απλοί εργαζομενοι και να τους λέμε να φυγουν και να μας αδειασουν τη γωνια. Καλα μας δουλεψαν. Να στειλουμε φαξ και email στα σωματεια και να το λεμε.

    Εγώ λεω πως πρεπει να δουμε ολοι μας τους εαυτους μας στον καθρέπτη. Και να δουμε ποσα λαθη καναμε τοσα χρόνια.

    Η Παρέμβαση ειτε συμφωνεις ειτε διαφωνεις τα ειχε πει και κυρίως ενημερώνει. Που ειναι τα Σωματεία; Τοσα λεφτά δινουμε γιατι να μαθαινουμε τα νεα απο εδω κι οχι απο το site του Σωματείου; Γιατί δεν έγιναν έκτακτα Δ.Σ. σημερα και δεν πήραν τα τηλεφωνα ολων των υπαλλήλων απο το Διοικητικό και να τους πάρουν τηλέφωνο και να πουν αυριο ολοι ταδε ωρα εκει και κανουμε αυτο.

    Εγω μιλησα με δυο τρεις συναδέλφους και ολοι τα ιδια λεγαμε και πιστευαμε.

    Παντως εγώ βγαζω το καπέλο μου στα παιδια της Παρεμβασης που κανουν τοση δουλεια στην ενημερωση και στελνουν μηνυματα. Μαγκια τους και να το θυμομαστε ολοι αυτο οταν παμε και ψηφιζουμε τους ιδιους και τους ιδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παλι επιτυχιες της Ομοσπονδιας βλέπω και θαυμάζω. Το καλό κλιμα που μας έλεγε με την πολιτική ηγεσία φάνηκε σημερα. Πω πω τι ομορφα νεα. Να δεις που θα εχει βαλει το χερι του ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εξηγειται αλλιως.

    Γιαούρτια που χρειάζεται να πεσουν σε μερικούς μερικούς. Αλλα κι αυτά εχουν ακριβεινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωπα επιτυχιες το ωριμο μην πω και παραγινομενο συνδικαλιστικό κινημα στη ΓΓΠ (να το συνηθιζουμε σιγα σιγα). Ευγε! Και εις ανώτερα και παντα τετοια. Καλα τα καταφέρατε. Αντε τώρα σπιτια σας αν εχετε φιλοτιμο

      Διαγραφή
  7. Kαι μεσα στον πανικο δεν βρισκουμε και την ΥΣΜΑ.
    Αμαν το επιδομα! Αμαν!

    Ωρε γέλια... Ψηφο στον Αντωνη, στον Βαγγελη (αυτος θα βρει τροπο να βολέψει με κανενα μουσειο η εφορεια την Θεσσαλονίκη), στον Φώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα μιλαμε για πολυ καλο κλιμα
      Ο δικος μας ειναι στην Αμερικη κι εδω βγαινει ο Οργανισμος
      Μιλαμε για το αδεισμα
      Οσο για τα παιδια απο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ουτε ψυλλος στον κορφο τους εχουν να ακουσουν απο τον κοσμο που παραμυθιαζαν που δεν φανταζονται. Δε λεω για τη ΔΗΜΑΡ γιατι την εχω στο ΠΑΣΟΚ . Καλο ε;
      Μια απορια βρε παιδια. Εκεινος ο Παιδικος Σταθμος στο Οργανογραμμα ειναι αυτος που εχει η Ομοσπονδια στην Πλακα; Γιατι αν ειναι αυτός πρέπει να αλλαξουμε χώρα!

      Επισης σε ποιο σοβαρο κράτος ή εστω αποικια γινονται κρισεις και ετοιμαζονται τοποθετήσεις σε υπό κατάργηση Διευθυνσεις και Τμηματα; Επειδη πιέζει ο Χ ή ο Ψ κλάδος. Δηλαδη τι ξεφτιλες ειναι για 5 μορια το μηνα και για ενα ψωροεπίδομα. Αμαν!

      Α και ενα τελευταιο. Ρε μπαγάσες πολυς κοσμος σας διαβαζει εχετε ρευμα τωρα που πατε για εξουσια. Αλλα στο Συνεδριο που παει η Παρεμβαση αλλιως μου φαινονται τα πράγματα. Για πειτε και σε μας να ξερουμε. Μην τα μαθουμε απο τις εφημεριδες. Αντε να γελασουμε και λιγακι με τα κουτσομπολια

      Διαγραφή
  8. Παιδιά έτσι έχουν τα πράματα, η απόλυτη κατάρρευση του κυβερνοσυνδικαλισμού. Η ήττα της ΠΟΣΥΠΠΟ και των συν αυτής είναι εντυπωσιακή. Ένα καλό βήμα προς το συνδικαλισμό των εργαζομένων. Να δούμε τώρα πως θα γίνει και το επόμενο βήμα, η εξουδετέρωση του Διευθυντικού συνδικαλισμού. Τα σωματεία των Διευθυντών (ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ, ΣΕΑ, ΕΜΔΥΔΑΣ)χρόνια τώρα συνομιλητές της εξουσίας της ΓΓ, περι άλλων τυρβάζουν. Συζητησούλες μεταξύ τους, δήθεν ενημέρωση στο πρώτο σχέδιο του ΥΔΜΗΔ και απο κινηματικές πρωτοβουλίες μηδέν, ούτε ΣΤΑΣΗ. Δυστυχώς τις πολιτικές επιλογές τις υλοποιούν οι Διευθυντές και τα κλαδικά τους Σωματεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω με αυτο που λες για την εξουδετέρωση του Διευθυντικού και του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

      Δεν ειναι σωστό να λέμε για Σωματεία Διευθυντών αλλά για Σωματεία που κατάντησαν να ειναι Σωματεία Διευθυντών και Σωματεία Υποψηφίων Διευθυντών

      Υπάρχουν ΠΕ Διοικητικοί που χρόνια είναι απλοί υπάλληλοι και ποτέ δεν έχουν εμπλακεί με τη Διοικηση με τον τροπο που λες. Αλλά ακόμη κι ενας Διευθυντής -θεωρητικά- αν κρατά σωστή στάση μαγκιά του. Αν αντιστέκεται και δεν ειναι yesmen και μεχρι να τον διώξουν ας ειναι και στη Διοικηση του Σωματείου. Οι Διοικητικοί ήταν πάντα ο τελευταιος τροχός. Ουτε στις καλες εποχές ειχανε επιδόματα και τετοια αλλων κλάδων. Ο εργατοτεχνίτης στην ΥΣΜΑ ας πουμε εβγαζε τα διπλα απο τον ΠΕ Διοικητικό της Παντειου (δεν κατηγορώ τον εργατοτεχνίτη φυσικα). Τωρα το πως κατάντησαν το Σύλλογο ειναι μεγάλη κουβέντα θα την κανουμε στη Συνελευση που εχει και εκει να δεις απο μια γωνια υποκρισια και χαζομάρες.

      Ως προς το ΣΕΑ νομίζω οτι τα πράγματα έχουν αλλάξει από τοτε που μπήκαν οι αορίστου χρόνου αισθητά. Οι αρχαιολόγοι αυτοί έχουν περάσει απο τους συμβασιούχους εχουν μια καλυτερη συνειδηση. Επισης σαν αορίστου ξερουν οτι μα έτσι μα αλλιως παντα θα έχουν απο πάνω τους μονιμους. Οχι οτι δεν εχει τάσεις επιστημονισμού ή συντεχνιασμού ο κλάδος Τις έχει. Αλλά υπάρχει νέος κόσμος εκεί που δεν εχει καμια σχεση με το παραδοσιακο προφιλ και συμπεριφορά του Αρχαιολόγου που λες. Εγω αυτον τον κοσμο που τρεχει περα δωθε στα σκαματα και δεν κρυβεται στο γραφειο τον εκτιμω γιατι το κανει απο μεράκι. Οκ! Δεν ειναι πολιτικοποιημενος αλλα τι να γινει. Ας του δώσουμε μια ευκαιρια.

      Για τους Μηχανικούς στο ΥΠΠΟ ειναι μεγάλη ιστορία γιατί παλιά υπήρχε και διασπαστικός σύλλογος από κάποιους. Οι παλιοι αν ρωτησεις θα σου πουν ιστοριες να τρελαινεσαι για προσωπα και πράγματα. Αλλα κι εκει αν εξαιρεσεις τα μεγαλα κεφάλια οι άλλοι τιποτα δεν κανανε. Σημερα το τμημα που εχουμε στο ΥΠΠΟ ειναι Οκ! και εχει αποψη που δεν παει να παζαρευει. Μακαρι να κρατησει γιατι οι μηχανικοι φευγουν με συνταξη και σε λιγο θα φερνουν με μπλοκακια εξωτερικούς.

      Αντίθετα εγώ μπορώ να πω άλλους κλάδους λιγότερο ας το πω ηχηρους που εκει γινεται το ελα να δεις σ' αυτο που λεμε ποιος θα γίνει προιστάμενος. Οποιος ξέρει τι παιζεται με τους ορισμούς των αρχιφυλάκων καταλαβαίνει. Αλλως θα έλεγε με το χαμο στις αποσπάσεις ΔΕ Διοικητικών στα διάφορα γραφεία υπουργων κλπ που παλια παίρνανε και την υπερωρία. Αμα δεις καλά κανενας κλάδος δεν ειναι απέξω απο τις ευθυνες αλλος λιγο αλλος πολυ


      Νομιζω οτι δεν θελω να αθωωσω κανενα κλάδο αλλά να πω οτι σε κάθε κλάδο υπάρχουν στραβα. Αν ειναι να βγαλουμε τα ματια μας μεταξυ μας τι να πω. Εγω λεω οτι κανονικά πρεπει να βρουμε τον απλό κοσμο που δεν εχει τετοια μικροσυμφεροντα και θελει να κανει κάτι. Ας κανει κατι και ας το κανει από οποιο συλλογο θελει. Αλλα ας κάνει.

      Προσωπικά πιστευω στα ΕΝΙΑΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ κατι σαν τον ΕΝΙΑΙΟ αλλά αν γινεται πανελλαδικά κι οχι καθε Περιφέρεια και άλλος "ΕΝΙΑΙΟΣ" Αλλα αυτό ειναι μια συζητηση που πρεπει να γινει με τους εργαζόμενους να εξηγηθει τι σημαινει κλαδικό και τι ενιαιο σωματειο. Να εξηγηθεί τι μπορει να ειναι το σωματειο στη δουλεια και τι το επιστημονικό σωματειο. Να εξηγηθεί γιατι πρέπει να ειναι αμεσοδημοκρατικες οι διαδικασιες κι οχι να τα αφηνουμε ολα στο ΔΣ Αλλα σ' αυτά μαλλον συμφωνεις κι εσυ με μενα.

      Διαγραφή
  9. Η εξέλιξη στο θεμα του Οργανισμού αποτελεί σημαντική ήττα για ολους μας. Προσωπικά δεν μπορώ να χαρώ την ήττα του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οχι γιατι δεν την αξιζε, αλλά γιατί γινεται με κοστος για ολους μας. Εχουμε και εμεις ευθυνες. Και ειλικρινα δεν καταλαβαινω πως μερικοι συνάδελφοι κανουν απλά χαβαλε.

    Νομιζω οτι τα πράγματα ειναι εξαιρετικά δύσκολα. Ο κίνδυνος είναι να δουμε το τυρί και να μην δουμε τη φάκα. Τι εννοω. Μπροστά στις εξελίξεις αυτές που αποτελούν σφαλιάρα για τις επισημες παρατάξεις να επιλέξουν να κλιμακώσουν δηθεν τον αγώνα. Μια κλιμάκωση χωρίς κόσμο που απλά θα σωζει τα προσχήματα. Αυτο απλά θα φερει απογοητευση και θα κουρασει οσους απο τους συναδέλφους παλεύουν ακομη ειλικρινα. Αρα θελει προσοχή στις οποιες "αγωνιστικές" δηθεν προτασεις τους.

    Προτείνω κατ' αρχην να υπάρχει ψυχραιμια και σοβαρότητα. Ενταξει πολλοί ειχαν αυταπάτες αλλα μεταξύ μας ξέραμε οτι τα πράγματα δεν πανε καλα. Ο Οργανισμός δεν θα "βγει" αυριο σε ΦΕΚ. Εχει μια πορεια αρκετά ασαφή και άρα πολλές στροφές ο δρόμος.

    Να γινει αυριο οτι γινει και να δουμε αν μπορει Σαββατο ή Κυριακή να κλεισουν οι αρχαιολογικοί χώροι σε ολη τη χώρα. Αυτο για να τα λεμε ολα σημαινει οτι το θελει η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ αλλιως οι Φυλακες δεν κινούνται. Αυτο ειναι και το προβλημα γιατι μπορει να αισθάνονται ασφαλείς απο τις οποιες αλλαγες έρχονται. Κακως; Κακώς αλλα τι να κανουμε τώρα.

    Να παμε σε συνελεύσεις με τις προτάσεις εξ αρχης και ψηφοφορία με κάλπη απο την αρχη της διαδικασίας. Οποιος ειναι πεισμενος ας ψηφισει στο 1ο λεπτο κι ας φυγει που λεει ο λογος. Οποιος δεν ειναι ας κατσει να ακουει και ας αποφασισει στο τελος. Αλλα με καλπη, παραβαν και κατάλογο. Γιατι τελικα ολοι πρεπει να παρουμε την ευθυνη που μας αναλογει. Δεν παει αλλο η πλακα αυτη.

    Να πάρει μια πρωτοβουλια η Παρέμβαση και η Ενωτική να κανουν μια εκδηλωση στο Αμφιθέατρο. Λεω αυτές τις δυο παρατάξεις γιατι εχουν δειξει οτι εχουν μια πιο συγκροτημενη αποψη και γνωμη. Να παρουσιάσουν το νέο σχεδιο να ακουσουμε να ρωτησουμε οσοι θελουμε. Να φωνάξουμε αν μπορουμε καποιον νομικό να μας εξηγήσει 10 πράγματα για τα εργασιακά που προκύπτουν απο το νεο οργανισμο. Εγω διαβασα το άρθρο του Μητροπουλου που ηταν απο τη real news και το άρθρο του Κατρουγκαλου που ηταν απο την Ελευθεροτυπία και τα βρηκα πολυ διαφωτιστικά.

    Nα δουμε καποιες κινήσεις πιο περιφερειακές. Να δουμε ας πουμε Υπηρεσίες στην Πλακα ή στην Καρύτση. Ας μην "απεργει" και καλα η Κεντρική Υπηρεσία. Ας κλεισει ομως η Χ Υπηρεσία απο γυρω. Να γινεται κατι καθε μερα παντου. Με προγραμμα οχι στην τυχη.

    Νομιζω οτι το ΔΣ του Ενιαίου δεν ειναι σωστο να μας εκπροσωπει στις οποιες συναντήσεις με τους υπουργους. Το ιδιο και η Ομοσπονδια αλλα εκει δεν γινεται Συνελευση. Να εκλεγει απο τον Ενιαίο μια Συντονιστική Επιτροπή με ψηφοφορία που θα ειναι διορισμενη απο τη Συνέλευση με βαση τις αποφασεις να διαχειριστει επαφές και συναντησεις. Να παει να τις κανει αν τις κανει και να ερθει να πει τι εγινε. Και τότε ξανα να δουμε τι θα αποφασίσουμε.

    Να παει αυτη η Επιτροπή να συναντήσει το ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσει μια δημόσια δηλωση δεσμευση οτι αν έρθει στην κυβέρνηση θα αποκαταστήσει αμεσως το ΥΠΠΟ. Λεω για το ΣΥΡΙΖΑ μόνο γιατι οι αλλοι ειναι στην Κυβέρνηση και αρα ειναι παλαβομάρα να ζηταμε τετοια δηλωση απο αυτους που μας διαλυουν.

    Εγω προτείνω αυτα στην παρέμβαση να τα συζητησει και νομιζω οτι δεν ειναι παράλογα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ξέρω τι γίνονταν πρώτα με τον κυβερνοσυνδικαλισμό γιατί είμαι νέος υπάλληλος. Ξέρω όμως αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες. Έχουμε μια ΠΟΕΥΠΠΟ που είναι πανταχού παρούσα και ενημερωμένη, ο Πρόεδρος της βρίσκεται πάντα όπου τον καλούνε και απαντά σε όλους χωρίς τα φοβικά ένοχα σύνδρομα του προκατόχου του. Κάνει επαφές με όλα τα πολιτικά κόμματα προωθώντας τις απόψεις μας (που όσο και να το κάνουμε στα θέματα επικαιρότητας είναι κοινές). Ζυγίζει προσεκτικά τις δράσεις των εργαζομένων ώστε να μεταφέρουν μήνυμα και να μην είναι εκφυλιστικές (όπως η στάση της 7/3) και ενώνει όλους τους κλάδους, ξεκουνά ακόμα και τους νωθρούς αρχαιολόγους. Δυστυχώς άλλοι προτείνουν και παρασέρνουν τους εργαζόμενους σε άμετρες κινητοποιήσεις όπως 48ωρες, καταλήψεις και φακές αλληλεγγύης που τις τρώμε εμείς όπου συμμετέχουν 30 άνθρωποι και το μήνυμα που μεταφέρουν είναι ισχνό, περιθωριακό σχεδόν αυτιστικό. Πρέπει η ΕΑΚ να ενηλικιωθεί, και η Παρέμβαση ως παράταξη Αστικού εν δυνάμη Κυβερνητικού κόμματος να στραφούν σε δράσεις ζύμωσης των κατεστημένων κοινωνικών ομάδων. Η αλλαγή κουλτούρας περνά θέλουμε δε θέλουμε μέσα από την ακύρωση του νεοφιλελευθερισμού στη συνείδηση των αστών. Αυτό χρειάζεται επίπονη προσπάθεια και μελέτη συμπεριφορών. Ο υπάλληλος στην ΚΥ, κακός χαμός να γίνεται απ έξω, δεν ξεκουνάει από το γραφείο του με τίποτα γιατί θεωρεί πανηγυράκι και πυροτέχνημα αυτό που γίνεται. Όμως αν πιστέψει στην δύναμη της δράσης του που πάντα είναι σε αυξητικό συνδυασμό με ένα πειστικό λόγο για το αύριο χωρίς αριστερίστικους γραφικούς λεονταρισμούς, χωρίς επαναστατικές κορώνες και με έμφαση στο συναδελφικό φιλότιμο, νομίζω ότι θα το κάνει. Εγώ περιμένω στις συνελεύσεις που θα γίνουν να καταλάβουμε όλοι ότι έχουμε το ίδιο πρόβλημα και σε αυτή τη βάση να μη την πέφτει ο ένας στον άλλο (προφανέστατα για λόγους εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας), περιμένω συνελεύσεις επιχειρημάτων και όχι παρέλαση ατάκας όπως στα ΜΜΕ (η ΕΑΚ μέχρι τώρα παίρνει το πρωτάθλημα της ανούσιας ατάκας), περιμένω συνελεύσεις χωρίς καρφώματα και υπαινιγμούς (σ αυτό τα πάει καλά η νεόκοπη Παρέμβαση), περιμένω συνελεύσεις χωρίς λαϊκισμούς και υπερβολές, περιμένω αποφάσεις μαζικές και όχι από τους ελάχιστους εναπομείναντες τελευταίους, περιμένω να πιέσουμε τα ΔΣ να είναι παρόντα στις εξελίξεις και να μας κρατούν διαρκώς ενημερωμένους, περιμένω να μας καλέσουν στην επόμενη κινητοποίηση.
    Μάλλον περιμένω πολλά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλε μιλας για το ιδιο Υπουργειο ή μας κανεις πλάκα
      Βγες και πες τα στον κοσμο να βγαλεις και το γιαουρτι της χρονιας

      Διαγραφή
    2. Βρε χαζο έγραψε σχολιο και η ΔΗΜΑΡ
      Θελει η ΔΗΜΑΡ να κρυφτει και η χαρά δεν την αφηνει
      Οι φακές την πείραξαν
      Ας φάει παντεσπάνι η ΔΗΜΑΡ

      Διαγραφή
    3. Η ΠΟΣΥΠΠΟ ειναι απανταχού απούσα και δημοσιες σχέσεις και μεγάλα λογια. Τραβατε απεργειστε για την ΠΟΣΥΠΠΟ τώρα κορόϊδα. Βρε και λιγα σας χώνουν οι αριστεριστές κι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά μην νομιζετε ο κοσμος τους ζυγιαζει κι αυτους και πονηρεύτηκε πια. Αλλά ειναι και κατι παιδάκια απο τους παλιούς δηλαδη να τα παρεις σπιτι να στο κλείσουν. Ξεφτιλα και νομιζουν οτι απλα ψυχαλιζει

      Διαγραφή
  11. Μοιάζει με τρισάγιο υπέρ της εκλπληκτης ομοσπονδιας και καφεδάκι με παξιμάδι και κονιάκ στο καφέ-δημαρ.

    Οι νουθεσίες παντως προς την ΕΑΚ και τη "νεοκοπη" Παρέμβαση (προδίδει αυτό το "νεόκοπη" τον γράφοντα αλλά δικαιωμα του να παραμείνει ανώνυμος)

    Προφανώς εσύ εισαι ικανοποιημενος απο τις μεγάλες επιτυχίες της Ομοσπονδίας και ειδικά φαινεσαι να εισαι χαρουμενος και για τις συναντήσεις με τα κομματα. Πολυ "νεοκοπος" κυβερνητισμος και λατρεια της "επισημοτητας" μυρίζει τουτο.

    Βεβαιως για πολλούς ισχύει οτι τα στερνά βλογούν τα πρώτα

    Ας χειροκροτήσουμε λοιπον την υπεύθυνη Ομοσπονδια και τις μεγάλες επιτυχίες της στο θεμα του Οργανισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και καλά η ΠΟΕΥΠΠΟ Αφαντη τα τελευταία χρόνια, Ο Προεδράρας ο Μάκαρος, ο εκτελών διαταγές βαρώντας ΠΡΟΣΟΧΗ, μην χάσει την Θεσούλα, Η παντωγνώστρια Διευθύντρια Διοικητικού Δολοπλοκίες ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ οσωνούπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Oso ta pragmata zorizoun tha anoiksoun stomata
      Giati i epoxi pou oloi mazi boleuontan allos ligo allos poly teleiose. Ki edo den fainetai na xorame oloi. Opote perimenete na deite polla karfomata.
      Ego gelao me kati dithen proedrous pou tous edinan ena somateio na paizoune kai na nomizoun oti kapoioi einai.

      Διαγραφή