Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Εξελίξεις;

Από χτες το μεσημέρι μια περίεργη διαδικασία "καταγραφής προσωπικού" βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΠΟ, προκαλώντας δικαιολογημένα ανησυχία στους συναδέλφους.

Η διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει ξεκινήσει κατόπιν συνεννόησης των Γεν. Διευθυντών του Υπ. Πολιτισμού και του Υπ. Παιδείας προκειμένου να γίνει καταγραφή των υπαλλήλων που υπηρετούν στη Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων του ΥΠΠΟ.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, αρνητικό πρόκριμα για την τύχη των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΟ και ουσιαστικά κινείται στην κατεύθυνση του Σχεδίου Οργανισμού που υποτίθεται ότι έχει αποσυρθεί και δεν αποτελεί βάση συζήτησης και προβλέπει την υπαγωγή των Διευθύνσεων Διοικητικού και Οικονομικού στη δομή του Υπ. Παιδείας

Πρόκειται για μια εξέλιξη που διαψεύδει τις διάφορες "υποσχέσεις" περί ανασύστασης του ΥΠΠΟ ως διακριτού / αυτόνομου Υπουργείου με όλες τις Υπηρεσίες, το προσωπικό και τις αρμοδιότητες.

Παράλληλα, εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για τον άτυπο τρόπο που διεξάγεται ως διαδικασία, δεδομένου ότι τα στοιχεία για το προσωπικό τηρούνται με ευθύνη της Διεύθυνσης Διοικητικού.

10 σχόλια:

  1. Η καταγραφή αφορά στοιχεία προσωπικού (Ονομα, Επώνυμο), κλάδο και ειδικότητα (ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ) και σχέση εργασίας (Μόνιμοι - Αορίστου) για τις Υπηρεσίες Διοικητικού και Οικονομικού.
    Τα στοιχεία ζήτησε η υπεύθυνη του Υπ. Παιδείας κα Κανάκη τηλεφωνικά (;;;)! Η ανταπόκριση των Προϊσταμένων του ΥΠΠΟ στο θέμα αυτό προκαλεί ερωτηματικά δεδομένου ότι δεν υπάρχει έγγραφο, ούτε υπάρχει "επίσημη" αιτιολογία για το λόγο που ζητούνται.

    Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό διότι επιβεβαιώνει ότι το Σχέδιο συγχώνευσης των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΠΟ με εκείνες του Παιδείας όχι μόνο δεν έχει εγκαταληφθεί αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Γιαν. Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο ΥΠΠΟ η καταγραφή γίνεται γραφειο γραφείο και στις ερωτήσεις υπάρχουν μόνο μισόλογα και μασημενα λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν και μεσαία στελέχη του ΥΠΠΟ που πρόθυμα βγηκαν πορτα πορτα και γραφειο γραφειο να εκτελέσουν τας εντολάς. Και δεν βρηκαν το θάρρος να πουν γιατί τα ζητάτε; τι τα θέλετε κυριε Προϊστάμενε... Α ρε ΥΠΠΟ με τετοιο κοσμο τι να περιμενουμε

      Διαγραφή
    2. Ναι έχει πέσει μια ανησυχία. Το σωστο να λεγεται
      Κριμα τοσες διαβεβαιώσεις που ειχαν λαβει οι διάφοροι συνδικαλιστές. Εγω λεω οτι ειναι προαποφασισμένο τι παει να γινει. Και κριμα για μας που το έχουμε και τους έχουμε ανεχθεί

      Διαγραφή
  3. Για μια ακομη φορά η Παρέμβαση δειχνει οτι πραγματικά ενδιαφέρεται και ενημερώνει. Εμενα με τρομάζει οτι ήδη τρέχουν διάφοροι "μεγαλοσυνδικαλιστές" στα γραφεια να μάθουν να πουν να δουν και να καθησυχάσουν. Η καταχώρηση του Γιάννη δειχνει κοτσια. Να κι ενας που ειπε ενα ονομα και οχι μισόλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμεις ξέρουμε οτι στο ΥΠΠΟ τουλάχιστον μια συνάδελφος προϊσταμένη οτι υλοποιούσε η ίδια προσωπικά τη διαδικασία.
      Ποτε θα σταματήσει το κρυφτό;

      Διαγραφή
  4. Αν δεν κάνουμε κάποιο πολυ σοβαρο λάθος η Φωτεινή Κανάκη είναι Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘΠΑ (Τομέας Παιδείας και Θρησκευμάτων). Επομένως δεν ειναι κάποια τυχαία υπάλληλος αλλά η όποια κίνηση είναι σε επίπεδο ανώτερων στελεχών της Ιεραρχίας και προφανώς δεν ενεργούν τυχαία ή πρωτοβουλιακά

    Γ. Στεφ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δωσε! Αφου τους ξέρεις. Πες να τους μάθουμε κι εμεις.
      Οσοι συνεργάζονται με τις δυνάμεις κατοχής της χώρας μας δεν ειναι ανώνυμοι. Εχουν ονομα και πρέπει να τους ξέρουμε ολοι. Τερμα οι ευγένειες! Πες τα ολα με το ονομά τους. Να ξέρουμε ποιοι και ποιες ειναι οι προθυμοι.

      Διαγραφή
  5. Οπως τα λεει η Παρέμβαση ειναι.
    Αλλα μαλλον υπάρχει θεμα και δεν ειναι τυχαια αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=195929&catid=9

    διαβαστε εδω τα λεει ολα τι παιζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή