Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Comandante Hugo Chávez


Μαζί με τον περήφανο και φιλο λαό της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας αποχαιρετούμε τον συντροφο  

Comandante Hugo Rafael Chávez Frías


Ο Τσάβες, με την παρουσία και δράση του αποτελεί σημείο αναφοράς των αγώνων των λαών της Νοτίου Αμερικής ενάντια στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ. Το πολιτικό πρόγραμμα που εφάρμοσε ο Τσάβες (αναδιανομή της γης, προγράμματα στέγασης, εκπαίδευσης, ιατρικής περίθαλψης)  έδωσε την ευκαιρία στο λαό της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας να κάνει το μεγάλο βήμα προς τα μπρος εμπεδώνοντας την ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία. 


4 σχόλια:

  1. http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11228:pethane-o-chavez&catid=39:di-ameriki&Itemid=174

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αναρτηση είναι στο υφος και στις παραδόσεις της αριστεράς που ξέρει να σεβεται και να τιμά τους ηγέτες που έδωσαν τη μαχη μαζι με το λαό τους για μια καλυτερη ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι για την ανακοινωσή σας
    Ο λαός της Βενεζουέλας είχε έναν ικανο ηγέτη που συγκρούστηκε αποφασιστικά με τον βορειοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό και έκανε βηματα προόδου. Αυτά να τα βλέπουμε εμεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

    "Αποχαιρετούμε σήμερα ένα μεγάλο ηγέτη, έναν σπουδαίο επαναστάτη. Ο ηγέτης του λαού της Βενεζουέλας, των λαών της Λατινικής Αμερικής, ένας εμπνευστής των ιδεών της Δημοκρατίας και των μεγάλων επαναστατικών δημοκρατικών και προοδευτικών κατακτήσεων, έφυγε πολύ πρόωρα από κοντά μας.

    Ο Ούγκο Τσάβες, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, μπόρεσε να οδηγήσει το λαό του και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής σε δρόμους δημοκρατίας, λαϊκής κυριαρχίας και κοινωνικής απελευθέρωσης. Ακολούθησε άξια το δρόμο του Σαλβαδόρ Αλλιέντε, του Τσε, του Αουγκούστο Σαντίνο, του Χούλιο Αρμπένζ, αλλά και τους ηγέτες της μεγάλης απελευθέρωσης της πατρίδας του, τον Φρανσίσκο ντε Μιράντα και τον Σιμόν Μπολίβαρ.

    Σε καιρούς δύσκολους έστρεψε τα φώτα της παγκόσμιας κοινότητας σε μία ολόκληρη ήπειρο, που αυτή τη φορά δεν ήταν πειραματόζωο βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά δημιουργικό εργαστήριο δημοκρατικής διακυβέρνησης και εθνικής ανεξαρτησίας.

    Ο Ούγκο Τσάβες εναντιώθηκε στην καταπίεση και υπεράσπισε τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Έδωσε μεγάλες μάχες ώστε να εξαλειφθεί η φτώχεια και η κοινωνική εξαθλίωση. Για αυτό και έγινε σύμβολο για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού του.

    Οι άνθρωποι φεύγουν, η σπορά τους όμως μένει. Είμαι βέβαιος ότι ο λαός του Μπολίβαρ θα συνεχίσει να πορεύεται το δρόμο της απελευθέρωσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δρόμο που αργά ή γρήγορα θα πορευτούν και άλλοι λαοί σε ολόκληρο τον κόσμο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή