Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Κινητοποιηση στο Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης

Από την Ομοσπονδία και το Δ.Σ. Ενιαίου Συλλόγου, πληροφορηθήκαμε τη Δευτέρα 15/4, ότι αύριο Τρίτη 16/4 και ώρα 1:30 μ.μ.  προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας). 

Χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες, εικάζουμε οτι η διαμαρτυρία σχετίζεται με τις εξαγγελίες των απολύσεων από τη συγκυβέρνηση. Ως ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ θεωρούμε ότι μια τέτοια παράσταση διαμαρτυρίας αν δεν θέλουμε να είναι τυπική και διεκπαιρεωτική όφειλε:

α) Να καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν και στο πλαίσιο αυτό να συνδιαστεί με στάση εργασίας που θα επέτρεπε μαζικότερη συμμετοχή κι όχι μόνο των "συνδικαλιστικών στελεχών". Παράλληλα, έπρεπε να εξασφαλίζει τη συμμετοχή και άλλων α΄ βάθμιων Σωματείων ή Ομοσπονδιών.

β) Να συντονίζεται και να "αθροίζεται" με τις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, για το ίδιο θέμα που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 17/4 με στάση εργασίας (12-λήξη ωραρίου) και συγκέντρωση στις 12:30 το μεσημέρι στην Πλ. Κλαυθμώνος. (Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ βρίσκεται εδώ)

γ) Να αποκαλύπτει το συνολικό σχέδιο της συγκυβέρνησης που περιλαμβάνει "Οργανισμούς", "Αξιολόγηση", "Επίορκους", "Ωράριο" κλπ, ως μια πολυδιάστατη κίνηση της συγκυβέρνησης που οργανώνει το θεσμικό πλαίσιο και την ιδεολογική ηγεμονία για να υλοποιήσει απολύσεις στο Δημόσιο.


Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο ΥΠΠΟ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στις κινητοποιήσεις και τις δύο μέρες (Τρίτη και Τετάρτη) διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στα σχέδια της συγκυβέρνησης για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, στα σχέδια των νέων οργανισμών και στις "αξιολογήσεις". Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να στρατευτεί αποφασιστικά στη μάχη για την ανατροπή της συγκυβέρνησης, της καταγγελίας - ακύρωσης των μνημονίων. Να ανατρέψουμε τις πολιτικές του ΔΝΤ και της ΕΕ που είναι συνώνυμες της ανεργίας, των απολύσεων, της εξαθλίωσης του λαού και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να κλείσει τ' αυτιά στην προπαγάνδα των ΜΜΕ, να αρνηθεί να καταπιεί την καραμέλα των "επίορκων", των "κοπανατζήδων" και τις δήθεν "νέες προσλήψεις". Να προτάξουμε την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια απέναντι στη λογική του αλληλοφαγώματος και των "συντεχνιών".

20 σχόλια:

  1. Ποτε ενημερωθήκαμε; Ελεος! Μετά θα λεμε δεν εχει κοσμο. Δεν γινονται έτσι αυτά. Τι νοημα έχει να παμε αυριο αφου την επόμενη μέρα (Τετάρτη) έχει συλλαλητήριο και στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ; Παλι θα λεμε τα χαζά περί ξεχωριστής περίπτωσης του δηθεν ΥΠΠΟ (δηλ. της Γεν. Γραμματείας πλέον...);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έχει μάθει κανένας. Απο σας το μαθαίνουμε. Εχει βγει ανακοινωση; Πότε; Έγινε ΔΣ Ενιαίου; (Για Ομοσπονδία οκ αναμενόμενο). Τι νοημα έχουν ξεχωριστές κινητοποιήσεις. Αν έχει η ΑΔΕΔΥ παμε με την ΑΔΕΔΥ. Τώρα τους έπιασε η κάψα τους ΠΑΣΟΚ_ΝΔ_ΔΗΜΑΡίτες; Δεν ειναι σοβαρά πράγματα αυτά.

      Διαγραφή
  2. Λέτε να συνταξιδοτήσουν τους συνδικαλιστές; Εχουν και μια ηλικια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NΑΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΣΕΠ . ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ).

      AN KAI TΡΑΓΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ, ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
      ΟΚ Η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
      ΑΛΛΑ ΑΥΡΙΟ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΟΝΟ;
      ΕΙΝΑΙ "ΑΛΛΟΙ" ΑΥΤΟΙ; ΚΑΙ ΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ; ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ (ΕΝΩ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ). ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ "ΚΟΨΙΜΟ";

      Διαγραφή
    2. ε πως! θα μαζευτούν εκεί με το κύρος τους το τεράστιο, θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους, μπορεί να σκίσουν και κανένα καλσόν...όσο να ναι οι άλλοι θα πανικοβληθούν!

      Διαγραφή
  3. Είναι βεβαιωμένο; Τι αίτημα υπάρχει; Εχει βγει ανακοινωση; Οκ! Την ΑΔΕΔΥ τη διαβάσαμε. Σωστά τα λεει (αλλο πως τα παλεύει). ΠΟΣΥΠΠΟ και ΕΝΙΑΙΟΣ τι αιτήματα έχουμε; Το Οργανόγραμμα; Τις απολύσεις; Την ανασυσταση του ΥΠΠΟ; Ολα μαζι; Κάτι αλλο;
    Ειναι βεβαιο; Μηπως μπερδευτηκαν στις ημερομηνίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαμός θα γίνει πάλι!
    η λαοθάλασσα των ΔΥ θα τους συντρίψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΟΡΜΙΑ
      ΤΡΕΜΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
      ΜΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ
      ΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ Ο ΦΩΤΗΣ
      ΜΕ ΠΙΕΣΗ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ
      ΘΑ ΕΚΦΩΝΗΘΟΥΝ ΠΥΡΙΝΟΙ ΛΟΓΟΙ
      ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ! ΠΑΕΙ ΠΕΦΤΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
      ΧΑΧΑ ΤΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ.

      Ρε σεις της Παρέμβασης μπας και πρέπει να βγαλετε μια ανακοινωση και να πειτε τελος η πλακα και τα πανηγυρια δεν παμε αυριο στην παράσταση των συνδικαλιστών. Τι σοι διαμαρτυρια με αντιπροσωπους ειναι αυτη; Και τι θα λενε; Το "ναι" στον Οργανισμό; ή τα ναι στην αξιολογηση και στο επιδομα στοχων των ΔΕ Διοικητικών. Αν δεν τους αρεσει η αποφαση της συγκυβέρνησης ας μαζέψουν τους κολλητους να πάνε. Ελεος με τα χορευτικα της πλακας.

      Διαγραφή
    2. Η ηρωϊκή δημοσιοϋπαλληλία των τρεις κι εξήντα... Βολεμένη και αυτάρεσκη... κοιταζε αφ' υψηλού την υπόλοιπη κοινωνια δεκαετίες τώρα. Σήμερα το πληρώνει στο συνολικά (κακώς)! Αλλά ας μην έχουμε αυταπάτες. Δειτε τα αποτελέσματα και στη ΓΣΕΕ (και αύριο στην ΑΔΕΔΥ) και θα καταλαβετε τι εννοω.
      Τα αυριανα και μεθαυριανά ειναι για τα ματια του κοσμου. Προχειρα απροετοιμαστα απλά για να βγαλουν την υποχρέωση και να λένε οτι κατι κανουν. Καμια εμπιστοσύνη σ' ολους αυτούς. Να αυτοοργανωθούμε και να σώσουμε την αξιοπρέπειά μας.

      Διαγραφή
    3. καλά εγώ εμαθα οτι λόγω της κινητοποιησης ανακαλούν τα ματ απο την ιερισσο και τα φερνουν για να υπερασπιστουν το υπουργειο. εχω πληροφορίες οτι σκέφτονται να παραιτηθούν και να φύγουν... σημερα το βράδυ. Μιλαμε αυτο ήταν. Τρομος στους αστους απο το νεο επαναστατικο υποκειμενο...

      Αν κατι εχει ενδιαφέρον ειναι οτι σε καθε ανάρτηση γράφονται και 10 σοβαρές και πιο πολιτικές κουβέντες. Κι ετσι κερδος ειναι για ολους μας.

      Διαγραφή
    4. Μεγάλες ελλειψεις σε καλσον !

      Διαγραφή
  5. 1) H αυριανη παράσταση διαμαρτυρίας είναι μάλλον στο πλαίσιο κάποιας συσκεψης Ομοσπονδιών που καλεί η ΑΔΕΔΥ (αν δεν κανω λάθος).

    2) Η αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστικών στελεχών είναι μια βλακεια και μιση. Πρώτον διότι χωρίς τους εργαζόμενους τι σοϊ διαμαρτυρια ειναι και δευτερον γιατι την επόμενη υπάρχει Στάση Εργασίας. Αρα τι νοημα έχει; ΚΑΝΕΝΑ. Απλα θα λενε οτι κανανε το κομματι τους.

    3) Τι αίτημα έχει; Αυτά της ΑΔΕΔΥ ή κάποια παραλλαγή σε αιτήματα που σχετίζονται με το ΥΠΠΟ; Κι αν ναι ποια ειναι αυτά;

    4) Γιατί ανησυχούν; Δεν πιστεύουν τους λογους της συγκυβέρνησης; Καμια ανησυχία λέει η συγκυβέρνηση. Μονο οι "επίορκοι" και οι "άχρηστοι". Αυτούς οσο ξερω δεν τους υπερασπιζόμαστε... χαχα...

    5) Γιατί το βγάζετε τώρα το απογευμα και οχι νωρίτερα; Πότε το μάθατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ενημέρωση απο πλευράς ΕΝΙΑΙΟΥ έγινε με sms στις 2:39 το μεσημερι της Δευτέρας
      Η ενημέρωση από πλευράς ΠΟΕ ΥΠΠΟ έγινε με τηλεφώνημα απο τη γραμματεία λιγο νωρίτερα.
      Μας συγχωρείτε αν δεν ανεβάσαμε αμέσως το θεμα στο blog. Η καθυστέρηση αφορά με τις αντικειμενικές μας δυνατότητες (ωράριο, λοιπές υποχρεώσεις κλπ).
      Σε κάθε περίπτωση εκτός απο την ανάρτηση, έχουμε ως παράταξη ενημερώσει και με sms και με τηλέφωνα αρκετούς συναδέλφους.

      Αλλά η ουσία ειναι αν η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ "άργησε" να ενημερώσει; Μια τέτοια προσέγγιση δεν αναδεικνύει την ουσία των παρατηρήσεων και των απόψεών μας, ούτε απευθύνει τα εύλογα ερωτήματα στους πραγματικούς αποδέκτες.

      Γ. Στεφ

      Διαγραφή
    2. Ρε Στεφ απαντάς στον καθε καμμένο που γραφει μια βλακεια; Θα σας ρωτήσουν και ποτε το μάθατε... Τι να πεις! Πες το ειδαμε στο φλυτζανι του καφε. Ελεος με τους συναδέλφους αυτούς. Δηλ. ο αλλος το ξεκινα λεει το Α ή το Β και στο τελος να και το πεσιματάκι στην Παρέμβαση. Ειναι σοβαρά αυτά; Δηλ. κανενας δεν θα το ήξερε αν δεν το ειχε βγαλει η παράταξή σας. Και θα σας την πουν και απο πάνω. Ελεος!

      Διαγραφή
    3. Να ξεκαθαρίσουμε οτι δεν ρωτηθήκαμε για το θέμα (δεν έγινε καποιο ΔΣ ή τηλεφωνική επικοινωνία ή οτι σχετικό). Ενημερωθήκαμε (ουσιαστικά μας ανακοίνωσαν την αποφαση της πλειοψηφίας) τηλεφωνικα και με sms αργα το μεσημερι της Δευτέρας. Εμείς κρίναμε, ότι το θέμα ειναι σοβαρό και πρέπει έστω και με τις δικαιολογημένες επιφυλάξεις που ο καθένας μπορει να εχει, να ενημερώσουμε και να καλέσουμε τους συναδέλφους να μαζικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις (π.χ. με 2ωρη άδεια)

      Γ.Στεφ

      Διαγραφή
  6. Προφανώς δεν ειναι θεμα ποτε το ανάρτησε η Παρέμβαση. Οποιος έχει απορίες ας πάρει το ΔΣ του Ενιαίου ή στην ΠΟΕ ΥΠΠΟ και ας ρωτήσει. Τωρα θα μας φταιει και η Παρέμβαση; (Ειπαμε για ολα φταιει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά εντάξει μην το παραχέσ...)

    Συμφωνω με την πρόταση της Ανακοινωσης που να λεει οτι αυριο δεν παμε στη διαμαρτυρία των 'αντιπροσώπων' διότι καλα καλα δεν ξερουμε τι πλαίσιο έχει (εκτός αν πατε και μοιράζετε το πλαισιο της Παρέμβασης).

    Να κινηθουμε μηπως και είναι καπως αξιοπρεπης η στάση εργασίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 και η σχετική πορεία (έχει πορεία;).

    Αλλά αυτά τα πράγματα ειναι κωμικοτραγικά. Δηλ. αφού μας έπρηξαν με τους καλους οργανισμους και τις εξασφαλισμενες θεσεις εργασίας, τώρα ξαφνικα να μια αγωνια. Ποτε το κατάλαβαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To "σχέδιο" σε γενικές γραμμές έχει μια παράμετρο που δεν εχετε αναδειξει. Ειναι η προσπάθεια να "ξεφορτωθούν" τις γενιές εργαζομένων που μπήκαν στο Δημόσιο μεταξύ 1980 και 1990. Οι λόγοι ειναι πολλοι. Ενδεικτικά:
    1) Είναι άνθρωποι με "παλιά" κουλτούρα, αντιλήψεις και παραστάσεις που παρά τα οσα τους καταλογίζουν (δικαίως) έχουν μεγαλύτερη συλλογικότητα και ισχυρότερες πολιτικές αναφορές. Είναι μια σαφώς πιο πολιτικοποιημένη γενιά που σήμερα αποτελεί, όσο κι αν ακουγεται παράτονο, τον κύριο όγκο των δυνάμεων της μισθωτής εργασίας που αντιστέκεται.
    2) Ειναι φουρνιές που έχουν τα λιγότερα προσόντα (τυπικά, ουσιαστικά). Η "εμπειρία" που έχουν δεν ειναι πλέον χρήσιμη γιατί τις λειτουργίες αυτές δεν θα τις ασκεί το δημόσιο. Αντίθετα είναι σχετικά "άκαμπτοι" στην προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
    3) Έχουν ένα καλύτερο ασφαλιστικό καθεστώς και ένα μεγαλύτερο μισθολογικό κόστος.
    4) Είναι ο κορμος μιας παλιάς κοινωνικής συμμαχίας (των "μη προνομιούχων" που έλεγε το ΠΑΣΟΚ κάποτε) που σήμερα η συγκυβέρνηση έχει διαρρήξει οριστικά και αμετάκλητα κάθε σχέση εκπροσώπησης. Ο κόσμος αυτός μπορεί να στραφεί πλέον οπουδήποτε αλλού αλλά αυτό είναι σε πρώτη φάση αδιάφορο για τα κομματα της συγκυβέρνησης.
    5) Οι εργαζόμενοι αυτοί βρίσκονται λίγο πολύ προς το τέλος του εργασιακού βίου τους και οι όποιες προσδοκίες τους έχουν ψαλιδιστεί (μειωση εφάπαξ, περιορισμός θέσεων ευθύνης κλπ). Είναι "ώριμοι" να "αρπάξουν" την ευκαιρία αναγνώρισης πλασματικών ετών ασφάλισης ή άλλων "ευεργετικών" διατάξεων και ζυγίζοντας τη σημερινή κατάσταση με την έστω αόριστη προσδοκία του μέλλοντος να επιλέξουν να φύγουν (π.χ. να σώσω οτι εφάπαξ μπορει να σώσω, να μην φάω καμια νέα παράταση του εργασιακού βίου κλπ).
    6) Είναι μια γενιά που έχει κατορθώσει (λίγο ή πολύ) να έχει μια συσσώρευση που της επιτρέπει να ελπίζει οτι θα διασωθεί (έχει δυο δραχμές στην άκρη, εχει φτιάξει ενα σπίτι, τα παιδια σπουδασαν λιγο πολυ).
    7) Η νέα γενιά πολύ πιο πειθαρχημένη, έχοντας απο χρόνια προσχωρήσει στη λογική του ανταγωνισμού και του ατομισμού, έτοιμη να δεχθεί μικρότερο μισθό, μεγαλύτερη εντατικοποίηση, έχοντας αποδεχθεί και συμβιβαστεί με μικροτερες προσδοκίες για το μέλλον, είναι πιο διαχειρίσιμη χωρίς κινδύνους και πολιτικό κόστος.

    Άρα ο Μανιτάκης που ποντάρει στις συνταξιοδοτήσεις και στα κίνητρα για αποχώρηση έχει μια πολύ πιο σοβαρή στόχευση. Οι απολύσεις θα είναι ατομικές αποφάσεις αποχώρησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' όσα λεει ο παραπάνω προσθεστε οτι αν και εφοσον υπάρξει κάποιας μορφής "ανάπτυξη" ο "προωρος συνταξιοδοτημένος" μπορει να ελπιζει οτι θα συμπληρώσει τη συνταξουλα με ενα μαυρο μεροκάματο έστω και περιστασιακό. Ενα "συμπλήρωμα" που αν και οταν ερθει ευπροσδεκτο θα ειναι.

      Διαγραφή
  8. Η ανακοινωση της Τροϊκα για το θεμα των απολύσεων έχει ως εξής:

    "...(α) Η διοικητική μεταρρύθμιση για τη βελτίωση της ποιότητας των δημοσίων υπηρεσιών και την ενίσχυση της υπευθύνοτητας με τον εκσυγχρονισμό της δομής, την κατάργηση θέσεων και τη μετάταξη προσωπικού, και με απολύσεις σε περιπτώσεις πειθαρχικών παραπτωμάτων και αποδεδειγμένης ανικανότητας, μακρόχρονης απουσίας και χαμηλής απόδοσης, οι οποίες είναι αποτέλεσμα παύσης δραστηριότητας ή συγχώνευσης κρατικών φορέων που δεν υπάγονται στο πρόγραμμα κινητικότητας..."

    Απολυσεις λόγω κατάργησης θέσεων (διαβαζε Οργανισμούς)
    Απολύσεις λόγω ανικανότητας (διβάζε Αξιολόγηση)
    Απολύσεις λόγω χαμηλής απόδοσης (διάβαζε Αξιολόγηση - Στοχοθεσία)
    Απολύσεις λόγω παυσης δραστηριότητας (διάβαζε κατάργηση αρμοδιοτήτων).

    Όσοι ενδιαφέρονται ας διαβάσουν το πλήρες κειμενο στο topontiki.gr

    http://topontiki.gr/article/51752/Ta-brikan-kubernisi-troika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειναι άσχετη η καταχώρησή μου αλλά αν θέλετε μπορειτε να τη λάβετε υπ΄ όψιν. Το blog εχει πολυ ενδιαφέρον περιεχόμενο και κάποια κείμενα που δεν ειναι αμιγώς συνδικαλιστικά αλλά πιο θεωρητικά. Νομιζω οτι χρειάζεται μια ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ στην εμφανιση του blog και γιατι οχι να μην αναβαθμιστεί σε site (το κοστος ειναι πολύ μικρό).
    Θα βοηθησει μια αλλη δομη για να μην ειναι απλά μια χρονολογική παράθεση των αναρτήσεων - θεμάτων.
    Νομιζω οτι κάποιος γραφίστας ή κάποιος απο τη μηχανογράφηση μπορει ευκολα να βοηθήσει. Ειναι καλο που υπάρχει το blog αυτο ας το βελτιώσετε λιγο. Να είναι λιγο πιο μοντέρνο και πιο λειτουργικό.

    Ευχαριστώ
    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή