Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΟΧΙ στις Απολύσεις


7 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΦΙΣΑΚΙ!
    ΕΞΥΠΝΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κεντησαν παλι και στο αφισακι και στο κειμενο.
      Το έχουν το σπορ το εχω ξαναπει. Και απο τότε που ξεφυγαν απο τα στρογγυλα της ΔΗΜΑΡ έχουν βρει το στυλ τους. Το θέμα για μενα ειναι να βρεθεί τροπος να συντονισουμε τη δράση μας με αλλα Υπουργεια. Μονοι μας δεν κανουμε τιποτα. Απ' οτι ειδα στις εφημερίδες (real news) προς κλεισιμο ειναι και ο ΟΑΝΜΑ

      Διαγραφή
    2. Από τα καλυτερα αφισακια που εχει βγαλει η Παρέμβαση.
      Συμφωνω κι εγώ.
      Δεν νομιζω οτι κανενας αμφιβάλει οτι θα γινουν απολυσεις.
      Τώρα πως θα τις βαφτισουν δεν εχει σημασια
      Θα βρουν ενα περιτυλιγμα. Μα λογω οργανισμου μα λογω αξιολογησης μα λογω συνταξιοδότησης έχει σημασία;
      Νομιζω οτι σωστά λέει η ανακοινωση οτι ειναι απατεώνες.
      Δυσκολο παντως αν διαλυθει κατι να ξαναφτιαχτει εξ αρχης.
      Αμα διαλύεις δημοσιες υπηρεσίες δεν τις ξαναφτιάχνεις με ενα ΦΕΚ. Ουτε μπορεις να ξαναφέρεις τον κοσμο πίσω. Πάει πέταξε το πουλάκι που λενε.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πει τα πράγματα οπως έχουν χωρίς στρογγυλέματα. Εγώ χαίρομαι που η Παρέμβαση δεν στρογγυλεύει αλλά παραμένει σταθερή στα ζητήματα του Μνημονίου. Επίσης είναι σωστο αυτο το κειμενο που γράφτηκε στο blog με αφορμή την Κύπρο. Να το διαβάσουν οσοι δεν το διάβασαν. Επίσης, ειναι πολυ επικαιρο το παλιοτερο κειμενο για την αξιολόγηση.
      Το θέμα για μενα ειναι αν η Παρέμβαση μπορεί να κανει την υπέρβαση. Γιατι η κατάσταση στο συνδικαλιστικο κινημα ειναι αστα να πανε. Κι εδω πρέπει να βοηθησουμε ολοι.

      Διαγραφή
  2. Ολες οι εφημεριδες (Σαββάτου και Κυριακής) επαναλαμβάνουν τις ίδιες πληροφορίες. Προετοιμάζουν τον κοσμο με διαρροές για να το καταπιει κι αυτο.
    Εμεις τι κάνουμε; Μένουμε ήσυχοι και μακάριοι.
    Μονο και καλά για τις κάρτες θα ανησυχούμε;
    Αν αυριο την πατήσουμε ας μην κλαίμε.

    Συμφωνω με τον απο πάνω πολύ καλό το σκιτσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλή ανακοινωση. Πολύ καλή! Μπράβο. Αυτο περιμένουμε απο την Αυτονομη Παρέμβαση. Να βοηθησουμε σαν εργαζόμενοι να παρουμε πισω την πατρίδα. Να πάψουμε να είμαστε αποικία χρέους. Το σκιτσο σας ειναι απο τον Καλαϊτζή. Καλό θα ήταν να το αναφέρατε. Ειναι πολύ καλή η 1η σελίδα. Για μια ακομη φορά επικαιροι και εγκυροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ανακοινωση τα βαζει τα πράγματα στις πραγματικες διαστάσεις τους. Πρέπει ομως εκτος απο το blog (και τα fax) να κανετε μοιρασμα χερι-χερι και γραφειο - γραφειο. Ειναι κοπιαστικο και δυσκολο αλλά πρέπει να φτάσει παντού. Δεν ειναι θεμα μονο ενημέρωσης αλλά και επαφης προσωπικής. Ο κοσμος δεν εχει μαθει να διαβαζει. Θελει ετοιμη τροφή. Δυο λογια απλα και στα ισια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αιρετικά (;)
    ------------------
    Απολύσεις στο δημόσιο. Προφανώς και θα γίνουν. Και θα ειναι πολλές γιατί τώρα ειμαι στην αρχη και στα μαλακά ακόμη. Αλλά γιατι να μην γίνουν; Υπηρεσπίστηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι την εργασία τους; Γινεται μια απεργια και ειναι αφαντοι. Υπερασπίστηκαν την αξιοπρέπειά τους; Οι μισοι έγλυψαν για να γινουν διευθυντές και τμηματάρχες, οι αλλοι μισοι λούφαραν κι αδιαφορούσαν κρυπτόμενοι πισω απο τις διάφορες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ.
    Τωρα θα ξανατρέξουν να βρουν προστασία απο την τρικομματική κυβέρνηση και τα μακριά της χέρια στα σωματεία.
    Αυτοί ειναι οι συνάδελφοι. Αν γινόταν κρίσεις (πραγματικές κι οχι συνεντευξεις με φιλους) οι περισσοτεροι διευθυντες και παραδιευθυντές θα ειχαν κοπεί πανηγυρικά. Από προσόντα μόνο σ' ενα αριστεύουν. Να σκυβουν το κεφαλι και να κανουν οτι διατάζει η πολιτική εξουσια. Αυτο ομως δεν παει μαζι με την ανεξαρτησια της διοικησης.
    Να αξιολογηθουν και οι ΑΣΕΠ που πέρασαν απλά με χαρτιά κι οχι γραπτες εξετάσεις. Δεν μπορει να περνας επειδή εχεις 3 παιδια και 8,6 βαθμό ενώ καποια που εχει 2 παιδιά και 8,5 βαθμό να μενει εξω. Αυτο δεν ειναι αξιοκρατία. Εκτος αν επιβραβεύουμε την τεκνοποιία ή τη μισή μονάδα που έγραψε η αντέγραψε ή... στο Χ μάθημα στο Πανεπιστήμιο. Ούτε αυτά τα ξέρουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή