Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Η Αυτόνομη Παρέμβαση για τη συνάντηση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με Δένδια

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ.

__________________________________________________________

Ζητείται συναίνεση για να μπουν στον γύψο & οι διαδηλώσεις 

__________________________________________________________
Η σημερινή συνάντηση της πλειοψηφίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ με τον Υπ. Δημοσίας Τάξης κ. Δένδια με θέμα τον περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, αποτελεί μία ακόμη πράξη στον ολισθηρό αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης μετά την μαζική καταστολή των αγώνων, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τις επιστρατεύσεις των εργαζομένων που κινητοποιούνται.

Η συνάντηση αυτή, που γίνεται με επίκληση την προστασία του τουρισμού και της εμπορικής δραστηριότητας στα μεγάλα αστικά κέντρα, θα χρησιμοποιηθεί από την Κυβέρνηση για να ληφθούν νέα αυταρχικά μέτρα και θα οδηγήσει ουσιαστικά σε πλήρη απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι η μείωση της εμπορικής δραστηριότητας δεν οφείλεται στις διαδηλώσεις, όπως ισχυρίζεται, αλλά στη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων και συνταξιούχων, τη διάλυση της υγείας, της παιδείας και το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών.

Γνωρίζει, επίσης, ότι η έκρηξη της ανεργίας και της φτώχειας, οι μαζικές απολύσεις και η γενικευμένη ανασφάλεια του κόσμου, καθώς και τα νέα βάρβαρα μέτρα, που σχεδιάζονται, θα οδηγήσουν σε νέες κοινωνικές εκρήξεις και σε ένταση των εργατικών αγώνων με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των πολιτικών τους εκφραστών. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να αποφύγει με αυταρχισμό και απαγορεύσεις.

Οι πλειοψηφίες, λοιπόν, στην ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αναλαμβάνουν τεράστια πολιτική ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους, διότι αντί να απορρίψουν ως απαράδεκτο το αίτημα της συνάντησης, αποδέχονται να συζητούν για το πώς θα περιορίσουν τα δικαιώματα αυτών, που αντιστέκονται και αγωνίζονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, σε μια περίοδο μάλιστα που χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης.

Ο μόνος δρόμος που έχει απομείνει στους εργαζόμενους είναι η ένταση των αγώνων και ο συντονισμός της δράσης τους, το χτύπημα του αυταρχισμού και των αντιδημοκρατικών μέτρων, καθώς και η αποδοκιμασία και αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε να ανατραπούν οι πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να αλλάξει πορεία το συνδικαλιστικό κίνημα μακριά από συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.

1 σχόλιο:

 1. Γυψος...
  Οι απεργίες απαγορεύονται και οι απεργοί επιστρατεύονται.
  Οι πορείες απαγορεύονται και οι διαδηλωτές καταστέλλονται από τα ΜΑΤ και τους ασφαλίτες
  Κάθε διαφορετική γνώμη, όταν δεν αποσιωπάται,
  διαστρέφεται και δαιμονοποιείται.
  Η συγκυβέρνηση διοικεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου λες και δεν υπάρχει Βουλή.
  Νεοναζιστικοί μηχανισμοί σε διαρκή ώσμωση με τους επισημους κρατικούς μηχανισμούς αναλαμβάνουν να κάνουν πράξη την ιδεολογική ατζέντα που από καιρό έχουν επιβάλλει στη συγκυβέρνηση.
  Όλαν θυμίζουν τον τίτλο ενός βιβλίου του Α. Παπανδρέου "Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή