Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ANAKOINΩΣΗ

Η ανακοινωση της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στη ΓΣ του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (20/9, Park)



6 σχόλια:

  1. Το κειμενο για την πολιτικη δολοφονία είναι εξαιρετικό. Μου κάνει εντύπωση οτι καμια παράταξη δεν θεώρησε σημαντικό να βγάλει σε ενα φυλλο χαρτι κάτι αντίστοιχο. Ομως το κειμενο έχει μια αδυναμία: χρησιμοποιεί όρους που για τους περισσότερους ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι άγνωστοι. Για να μαθαίνουμε την ιστορία, όπως λέτε και στο κείμενο, πρέπει αυτοί οι όροι να επεξηγούνται. Θα πείτε ανακοινωση με υποσημειώσεις; Ναι γιατι όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το "Ζ" είναι από τη δολοφονία του Λαμπράκη, βουλευτή της ΕΔΑ.

    Ο Γρηγόρης Λαμπράκης δολοφονήθηκε από τη συμμορία του Γκοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη στη Θεσσαλονίκη του Μάη του 1963, μετά το τέλος μιας συγκέντρωσης εκδήλωσης υπέρ του αφοπλισμού.

    Οι παρακρατικοί για να τους ξεχωρίζουν οι αστυνομικοί και να αναγνωρίζονται μεταξύ τους φορούσαν στο πέτο μια καρφίτσα. Από εκεί προήλθε αυτό που σήμερα λέμε συχνά "φασιστικές - παρακρατικές οργανώσεις τύπου καρφίτσα".
    Για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη χρησιμοποιήθηκε ένα τρικυκλο. Τους δολοφόνους καταδίωξε ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, γνωστός με το παρατσούκλι ΤΙΓΡΗΣ. Πήδηξε στην καρότσα πάλεψε με τον Εμμανουηλίδη και εν συνεχεία με τον οδηγό Κοτζαμάνη. Αυτό οδήγησε στην ακινητοποίηση του τρικυκλου και ένας τυχαίος τροχονόμος συνέλαβε τους δολοφόνους.

    Σημειώνουμε ότι οι πολυάριθμοι αστυνομικοί στη συγκέντρωση του Γρ. Λαμπράκη δεν κατεδίωξαν τους δολοφόνους (σας θυμίζει κάτι αυτό με τα πρόφασφατα γεγονότα;)

    Ανακριτής στην υπόθεση ήταν ο γνωστός σε όλους μας ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ (Πρόεδρος Δημοκρατίας). Παραπέμφθηκαν πολλα "ηχηρά" ονοματα στο δικαστήριο (ενδεικτικά):

    - Κωνσταντίνος Μήτσου, Επιθεωρητής Χωροφυλακής Βορείου Ελλάδος
    - Ευθύμιος Καμουτσής, Διευθυντής Αστυνομίας
    - Ξενοφώντας Γιοσμάς, γνωστός και ως Φον Γιοσμάς λόγω της συνεργασίας με τους Γερμανούς, ως υπεύθυνος της παρακρατικής οργάνωσης
    - Εμμ. Καπελώνης, Διοικητής του Αστ. Τμήματος Τριανδρίας Θεσ/νικης

    Από αυτούς, πλην των Κοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη, καταδικάστηκε μόνο ο Φον Γιοσμας για... διατάραξη κοινής ησυχίας...

    Η υπόθεση της δολοφονίας του Γρ. Λαμπράκη έγινε ταινία από το Κ. Γαβρά "Ζ".

    Πολλά χρόνια αργότερα, την Πρωτομαγιά του 1976, το "ΖΕΙ" γεμισε τους τοιχους των πόλεων μετά το "ατύχημα" (δολοφονία) του ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ.


    ΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο όρος ΛΕΥΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ περιγράφει τις διώξεις, δολοφονίες κλπ των Ελλήνων Κομμουνιστών, από δεξιούς, παρακρατικούς και άλλους πρώην συνεργάτες των Γερμανών -ταγματασφαλίτες, μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας (1945). Πρόκειται για μια περίοδο που διαρκεί περίπου από τη συμφωνία της Βάρκιζας μέχρι τις εκλογές του 1946 (Ακολούθησε το "Δεύτερο Αντάρτικο" - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ)

    Η περίοδος της ΛΕΥΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ επέβαλε ένα κλίμα ανοιχτών ή κεκαλυμμένων εκβιασμών, συνεχούς εκφοβισμού και τρομοκράτησης των λαϊκών μαζών στην ύπαιθρο και στις πόλεις και τελικά στην ανοιχτή τρομοκρατίας εναντίον των αριστερών (των μελών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) με φυσικούς αυτουργούς διάφορες παρακρατικές συμμορίες, δοσιλογικές οργανώσεις της περιόδου της Κατοχής και την ανοικτή κάλυψη του επίσημου Κράτους και των Εγγλέζων.

    ΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίγα λόγια για τους "Χίτες"

    Πρόκειται για παραστρατιωτική ακροδεξιά φιλοβασιλική αντικομμουνιστική οργάνωση που ίδρυση ο Γρίβας (τον ξανασυναντάμε στην ΕΟΚΑ της Κύπρου αρκετά χρόνια μετά).

    Ιδρύθηκε το 1941 και γρήγορα απέκτησε δεσμούς με τις δοσιλογικές κυβερνήσεις και τους Γερμανούς και εξοπλίστηκε από αυτές. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί "Εύζωνοι" (Γερμανοτσολιάδες όπως επικράτησε να τους λέμε) ήταν ταυτόχρονα και μέλη της "Χ".

    Είχε μεγάλη συμμετοχή στα Δεκεμβριανά, στο πλευρών των Χωροφυλάκων και των Εγγλέζων. Η φωλιά των Χιτών ήταν το Θησείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομιζω τα απαντησαμε ολα... τα "σκοτεινα σημεια"
    ΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Yπερωριες κανεις;
    χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή