Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Απολύσεις: αναμένονται ανακοινώσεις - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες (12/9) επίκειται "σήμερα-αύριο" η ανακοίνωση των πρώτων (αλλά όχι και τελευταίων) διαθεσιμοτήτων.  
Πρόκειται για τις πρώτες 2.300 -  2.500 θέσεις που καταργούνται σε 11(;) Υπουργεία. 

Οι πρώτες 1.000 θέσεις έχουν "... εντοπιστεί και έχει υπογραφεί από τον Κ. Μητσοτάκη η κατάργησή τους...  Πρόκειται για 1.000 θέσεις από τα υπουργεία: Υποδομών και Μεταφορών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Πολιτισμού, Τουρισμού,Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης".

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (12/9/2013, 11:30 πμ)

Σύμφωνα με πληροφορίες που ούτε επιβεβαιώνονται ούτε διαψεύδονται επισήμως, η λίστα από το ΥΠΠΟΑ βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας της, από τους συμβούλους του Υπουργού Πολιτισμού και ενδεχομένως θα παραδοθεί σήμερα ή αύριο στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι αύριο θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή για να εγκρίνει τις λίστες αυτές. Τονίζουμε, για μια ακόμη φορά, ότι παρά τις προσπάθειες των διαφόρων Συλλόγων να πληροφορηθούν με επίσημο τρόπο τι ακριβώς συμβαίνει, η Κυβέρνηση τηρεί "σιγή ασυρμάτου". Από ακριτομυθίες και με κάθε επιφύλαξη φαίνεται να πλήττονται δύο κυρίως κλάδοι:

οι ΥΕ Εργάτες (πιθανόν όσοι προέρχονται από μετατάξεις από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, 40;) και 

οι ΔΕ Σχεδιαστές (60;). [Σημείωμση: οι ΔΕ σχεδιαστές είναι Πανελλαδικα 94. Αν από αυτούς απολυθούν οι 60 μένουν 34, ένας αριθμός που κατά σύμπτωση(;) συμπίπτει με τον αριθμό των Ενιαίων Εφορειών που προβλέπει "νέος οργανισμός"].

Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες για κατάργηση του κλάδου των ΥΕ Φυλάκων Κτηρίων (καμιά 10αριά;).

Ο αριθμός των υπό απόλυση συναδέλφων συμπληρώνεται από κάποιους λίγους συναδέλφους του ΤΑΠΑ και από συναδέλφους με "μη συναφείς ειδικότητες" (χωρίς να μπορούμε να πούμε ποιές είναι αυτές με βεβαιότητα).

 Επαναλαμβάνουμε ότι οι πληροφορίες αυτές δεν είναι επίσημες και δεν μπορούν να διασταυρωθούν ούτε ως προς τον κλάδο ούτε ως προς την εργασιακή σχέση (μόνιμοι ή αορίστου) ούτε φυσικά ως προς τους αριθμούς. 

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται να είμαστε σε εγρήγορση και κυρίως να αποφύγουμε την παγίδα του εφησυχασμού που έντεχνα στήνουν (αφού δεν είναι ο κλάδος μου τι με νοιάζει... κρίμα για τον άνθρωπο αλλά εγώ τη γλίτωσα κλπ). Ο χορός των απολύσεων θα συνεχίζεται και θα διευρύνεται όσο οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν μαζικά, δεν ανατρέψουν τη συγκυβέρνηση του ΔΝΤ και της ΕΕ και δεν ακυρώσουμε τα Μνημόνια της εξαθλίωσης και της υποταγής.

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (12/9/2013, 01:00 μμ)
Υπάρχει συνάντηση του Συλλόγου ΔΕ Διοικητικών με την πολιτική ηγεσία . Μετά το πέρας θα σας ενημερώσουμε για ότι νεώτερο υπάρχει.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (12/9/2013, 02:00 μμ)
Το θέατρο σκιών συνεχίζεται... Η συνάντηση του Συλλόγου ΔΕ Διοικητικών με το σύμβουλο του Υπουργού Πολιτισμού κ. Καρακατσάνη ολοκληρώθηκε χωρίς να δοθούν επισήμως τα στοιχεία. Συνεχίστηκαν έτσι τα μισόλογα που είχαν ακουστεί και στη διάρκεια της συνάντησης με το Δ.Σ. του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. Εν συνεχεία το ΔΣ του Συλλόγου ΔΕ Διοικητικών συνάντησε τον κ. Πλακίτσα ο οποίος και αυτός δήλωσε αναρμόδιος να ενημερώσει επίσημα τους εργαζόμενους. Ωστόσο επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι το σχετικό έγγραφο έχει υπογραφεί και έχει σταλεί στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Κ. Μητστάκη). 

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα υπάρξουν τις επόμενες μέρες. Οι κινητοποιήσεις μας δεν είναι ούτε "συμβολικές", ούτε για τα "μάτια του κόσμου". Πιστεύουμε ότι οι συνθήκες απαιτούν σκληρούς αγώνες με ένα και μόνο στόχο: την ανατροπή της συγκυβέρνησης των μνημονίων, της εξαθλίωσης, των απολύσεων, της υποταγής. Όλοι μαζί μπορούμε να απολύσουμε για πάντα Κυβέρνηση και Τρόϊκα. 

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ή ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ
Αυτό ειναι η τελευταία ενημέρωση (3:12)



 

47 σχόλια:

  1. Υπάρχουν πληροφορίες σίγουρα καποιες και ραδιο αρβύλα. Αλλα μπράβο σας που βγαλατε το θεμα αυτο χωρίς περιστροφές. Εχουμε ολοι βαρεθεί τα μισόλογα και τα λογια των διαδρομων. Τελικά θα θιχτουν ολοι αυτο καταλαβαινω. Λιγο οι ΥΕ, λίγο οι ΔΕ λιγο πολυ ολοι οι κλάδοι. Απλά μας πανε φετα φετα σαν σαλαμι για να μην παρουμε χαμπάρι οτι θα μας λιωσουν ολους αν δεν κανουμε κατι.
    Δυστυχώς οι διάφοροι κλάδοι πιέζουν να εξαιρεθούν δίνοντας τον διπλανό τους. Αυτο ειναι ντροπή γιατί αυτο ειναι ανθρωποφαγια. Το θελει η Κυβέρνηση να φαγωθουμε μεταξύ μας.
    Σήμερα εγώ, αυριο εσυ. Κανεις δεν γλιτώνει απο αυτούς. ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρά τη σφαγή έχουν κενο 1500 ατομα λένε. Δηλαδή αν θυμάστε ξεκίσαν και καλα 8500 μετα το πήγαν 12500 τώρα λένε έχουμε 1500 κεφαλια ακομη που δεν βρηκαν. Νουμερα και ανθρωποι. Οπως οι Γερμανοι εκτελούσαν έτσι απο το σωρό για αντιποινα το ιδιο γίνεται. Και το ΠΑΣΟΚ χτες ζήτησε να υπάρχει απο δω και περα αξιολόγηση. Τι λενε οι ανθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την "Καθημερινή" :
      Πρόκειται για 1765 διοικητικούς υπαλλήλους κυρίως από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΜΠ και το ΑΠΘ. Αυτούς δεν τους δίνουν οι Πρυτάνεις και ετσι προκύπτει το "κενό" (ακου λέξη). Μέχρι να έρθει η Τρόϊκα αυτοί θέλουν να έχουν όχι μόνο λίστες κλάδων αλλα ΟΝΟΜΑΤΑ. Πρόκειται για βαρβαρότητα! Δεν υπάρχουν λόγια μόνο η οργή μας που θα τους πνίξει.

      Διαγραφή
  3. Οι απολύσεις θα συνεχιστούν μέχρι να διαλυθεί πλήρως κάθε δομή του Δημόσιου Τομέα. Ανά δίμηνο ή τρίμηνο θα απολύουν.
    Ο Σεπτέμβρης ειναι η αρχη. Ως το Δεκέμβρη θα υπάρχει και 2η "διαθεσιμότητα". Δεν σας λέω για το 2014 γιατί ελπίζω να βάλουν νέα χρονιά. Αλλά έχει και το 2014 ανά δίμηνο ή τρίμηνο.
    Επίσης πρέπει να θυμόμαστε οτι θα απολύσουν τους συμβασιουχους με ασφαλιστικα μέτρα. Υπολογίζουν ότι ειναι καπου στις 6000 υποθέσεις στα δικαστήρια (50% Δημοσιο - 50% ΟΤΑ). Αυτοί από το Σεπτέμβρη και μετά κομμάτι κομμάτι θα τους απολύσουν γιατι ουσιαστικά έχουν καταργήσει τις προσωρινές διαταγές.
    Ευτυχώς στο Υπουργείο μας υπάρχουν οι ΜΚΟ που θα δώσουν απλόχερα σκλάβους με το αζημίωτο φυσικα. Αν δεν τα έχετε μάθει ρωτήστε να δειτε τι γινεται με την "ΑΡΩΓΗ" και με ένα Νομικό Πρόσωπο του Α. Αθηναίου που νοικιάζει κοσμο στο ΜΕΛΤ και έχει γινει και ερώτηση στη Βουλή γι' αυτο. Αυτό μας ετοιμάζουν οι μνημονιακηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιος συνάδελφος έχει σχολιάσει σχετικά με ΜΚΟ:
      http://apyppo.blogspot.gr/2013/08/blog-post_30.html?showComment=1378491334259#c262837323937356070

      Οι καθαρίστριες της εργολαβικής εταιρίας SARP στο ΥΠΠΟ πληρώνονται με κάτι παραπάνω από 300 ευρώ το μήνα. Ο κύκλος εργασιών της περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες "ειδικότητες" για τυχόν περαιτέρω "συνεργασία". http://www.sarp-services.gr

      Διαγραφή
    2. 300 €. Και πόσα παίρνει η SARΡ για καθε κεφαλι;

      Οι καθαρίστριες ειναι τα πρώτα θυματα
      Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ μας αφήνει το χώρο να λεμε ελευθερα οτι κρύβουν και καλα δεν ειδαμε δεν ακουσαμε. Μπράβο στα παιδιά. Αλλά λιγο πιο απλές ανακοινωσεις. Ο Γιαννάκης τα γράφει αλλά ποιος τα διαβάζει.

      Διαγραφή
  4. 27,9% η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ τον Ιούνιο.
    Η πραγματική ανεργία πολύ μεγαλύτερη. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι εκατοντάδες χιλιάδες. Κι ύστερα μας λένε για επιτυχία και πλεόνασμα. Είναι αλήτες! Το χε πει ο ΓΑΠ στοχος 1 εργαζόμενος σε κάθε σπίτι. Τώρα ο Σαμαράς το παει ένα βημα παρακάτω. Θα λέμε ενας εργαζόμενος σε καθε πολυκατοικία. Η χώρα διαλύεται. Στα σχολεία εχετε δει τι παιζει; ΧΑΟΣ. Ουτε καθαρίστριες, ουτε φυλακες, ουτε δάσκαλοι. Τα ολοημερα ταχει παρει ο διαολος. Μιλάμε για κατάσταση ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι τραγικό αλλά και γελοιο αυτό που συμβαινει.
    Διάφοροι σύμβουλοι και παρασύμβουλοι παιζουν τον παπα στις πλάτες μας. Αδιαφορούν και εκτελούν απλά τις εντολές των τροϊκανών. Κάθε οικογένεια που ζει την αγωνία και τα προβλήματα πνίγεται σ' αυτή την κατάσταση. Ολοι μας ελπιζουμε στο ΣΥΡΙΖΑ να μην μας απογοητευσει και να μας βγαλει απο τη μιζέρια. Δεν γίνεται αλλιώς.
    Αν παει ετσι θα παμε ένας ένας σαν πρόβατα που έπεσε λυκος και τα τρώει ένα ενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ειπε ο Γιαννης στη συνελευση του Ενιαίου. Ολοι μαζι παντού απο το ΥΠΠΟ ως τη γειτονια, για να τους ανατρέψουμε. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ να πέσει η Κυβέρνηση. Για μια ακομη φορά τα Σωματεία απόντα ή μισοπαρόντα. Ο Σύλλογος μας που είναι; Θα κάνει παλι αιμοδοσία ενώ απολύονται μελη του;
    ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ
    Κουφάλες μέχρι εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Παρέμβαση ειχε μια πολιτικη ανακοινωση. Δεν μπηκε στα διάφορα επιμέρους ειπε απλά το κεντρικό θέμα. Να μην μπουμε στις ράγες να μην ζήσουμε σαν δουλοι. Ολοι στις απεργίες.

      Διαγραφή
    2. Αυτά τα ποιητικά τα χει η Παρέμβαση και γράφουν.
      Και το όρτσα τα πανιά ήταν πετυχημένο. Για όσους ξέρουν απο βάρκες και οχι γαλέρες η πλευση με ορτσα δεν ειναι μόνο κοντρα στον ανεμο αλλά και με την κατάλληλη γωνια. Ψαγμένα... Εμενα ομως μου κανει εντυπωση: λιγος κόσμος και οι παρατάξεις δεν υπήρχαν. Μονο η Παρέμβαση εβγαλε ανακοινωση παραταξιακή. Κανένας αλλος δεν ειχε κατι να πει και να εκτεθεί σαν παραταξη; Αβαβα το κανουν;

      Διαγραφή
    3. Η παρέμβαση μιλησε πολιτικά και αριστερα
      Θέλουμε μετωπο ολοι μαζι δημοσιοι ιδιωτικοι παιδια παπουδες ανεργοι φοιτητες οτι υπάρχει και δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
  7. ΑΠΟ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Γ. Στεφ.)

    ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ σε όλο το ΥΠΠΟΑ

    ΔΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΜΟΝΙΜΟΙ 34
    ΔΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ 65
    ΥΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΤΗΡΙΩΝ 6
    ΥΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ 100
    ΥΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΝΙΜΟΙ 2

    Η εκτίμησή μας είναι ότι έχουν στοχοποιήσει τους ΙΔΑΧ (κατά προτεραιότητα).
    Πιθανόν να υπάρχουν αποκλίσεις [+ ή -] 1-2 ατομα

    Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
    ευχαριστουμε για τα σχόλια και τη συμμετοχή σας στο blog. Η Αυτόνομη Παρέμβαση θα δώσει με αποφασιστικότητα τη μάχη δίπλα σε κάθε εργαζόμενο μόνιμο ή ΙΔΑΧ για να μην απολυθεί ΚΑΝΕΝΑΣ.
    Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ είναι χάρτινες τίγρεις όταν ο λαός ξεσηκώνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΝΟ;;;;
    ΑΠΕΡΓΙΑ γαμωτο
    τι περιμενουμε; να μας γαμ...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι ΔΕ Σχεδιαστές ειναι ενας κρισιμος κλάδος ειδικα στις περιφερειακές Υπηρεσίες (ανασκαφές, αποτυπώσεις, σχεδια ευρυμάτων, κλπ). Η κατάργηση θα ανοιξει το δρομο για να μπουν οι εργολάβοι. Ντροπή για το ΥΠΠΟ και για τους Προϊσταμένους που ειπαν ναι σ αυτα. Να πανε οι αρχαιολογοι να σχεδιάσουν λοιπόν. Και ειδικά κατι προισταμένες παντός καιρού που μόνο καριέρα κάνουν.
    Ντροπή ρε............
    Να βγειτε στην επαρχια εσεις της Παρέμβασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφοι εγω ενα λεω
      να μην το καταπιούμε και αυτο.
      Μας έχουν ξεφτιλήση
      Δεν υπαρχει πια αξιοπρεπια;
      Δεν υπαρχει ντροπη;
      Δεν εχετε μυαλο;
      Σήμερα εγώ αύρι εσυ
      Μεθαυριο ο διπλανος.
      Αι σιχτιρι μνημονιακα σκουλικια
      ΑΠΕΡΓΙΑ και περιφρουρηση σε οπια κοτα παει να κανει απεργοσπασια. Γαμω τα συνδικατα σας ρε
      συριζαιοι η μπροστα η πισω
      αμα κανεται πισω θα σας παρη ο διαολος
      δεν μας περνε για μου σου ξου
      ο αχρηστος εργατης του ΥΠΠΟ που χωρτασα πολιτισμο
      και καλα λογια
      Εγώ απολυ

      Διαγραφή
  10. Συνάδελφοι,
    τα σχολια οργής πρέπει να γίνουν αφετηρία για δραση. Μην ξεκα@@@νουμε σε σχολια. Αύριο αλλα και από βδομάδα ολοι ΑΠΕΡΓΟΙ.
    Κι οσοι δεν ειναι απεργοι ας κατεβασουν τα μολύβια και ας πινουν καφέ.
    Γιαννη θα γινει ΔΣ στον ΕΝΙΑΙΟ; Τι θα κανουμε;
    Δηλ. θα παιζουμε. Μη σωσουν να βγαλουν στη διαυγεια τα κωλοχαρτο.
    ΑΠΕΡΓΙΕΣ τώρα.
    Εκτακτο ΔΣ για τον ΕΝΙΑΙΟ και μαζι με ΕΑΚ παμε σε απεργιες. Το συζητάτε ακόμη; Οποιος τολμα ας πει οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν ειναι ετσι εγω απολυομαι
    Εχω οικογενεια με 2 παιδιά
    σκιστε τους τα λαμόγια
    να γιασει το χερακι σας
    Την κατάρα μιας μάνας να χουν
    οι αλητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κάνουν τιποτα οι κατάρες
      Αγώνα θελει συναδελφισσα
      Κανένας μονος του. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
      Εδω θα δουμε ποιοι ειμαστε και
      ποσο σοβαροι ειμαστε

      Διαγραφή
  12. Παμε γερά ...
    να τους ριξουμε
    Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΜΕ - ΕΑΚ σε σκληρη περιφρούρηση
    Εγω απολυομαι αλλα μπορω να βγω σε συνταξη
    Οι αλλοι;
    Οι επόμενοι;
    Σηκωθειτε ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ
    Θα πεινάσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να φεύγουν οι πρωινοί. Οι αλλοι που αδιαφορούν, νιωθουν σιγουροι και βεβαιοι, έχουν εξασφαλισει εξαιρεση ή και καλα επαναπρόσληψη, οι δηθεν συνάδελφοι που γλυφουν καθε εξουσία ας κάνουν υπομονή. Ο Κύκλωπας ειχε πει στον "Κανένα": θα σε φάω τελευταίο. Εκείνος ειχε δυο δραμια μαυλό και σώθηκε. Εσεις πάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231264806
    ΩΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΟΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ Τ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί μόνο 34 εφορείες προβλέπει ο νέος οργανισμός??? Μία κατά νομό δεν είναι εκτος 2-3 νομών??? Και οι ειδικές υπηρεσίες και οι νεωτέρων και οι κεντρικες της αναστήλωσης... Μήπως είναι άλλη η λογική?
      και βέβαια, όσοι σχεδίασαν πολλά αγγεία για να μπουν σε ντοκτορά θα χουν και το μεγάλο βαθμό... όσοι ήταν υπαλληλικοί... το μικρό... και τώρα έξω.. αξιοκρατικά.. με το βαθμό απολυτηρίου που μπορεί να τον πήραν το 75... κι όχι το 90- ξέρουμε τις διαφορές στα χρόνια και τις βαθμολογίες - αλλά με φοβερή γνώση στη δουλειά...αξιοκρατικά...

      Διαγραφή
  15. Άραγε όλοι εμείς που σχολιάζουμε εδώ, έχουμε καταλάβει ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο συντηρούμε ένα σύστημα,που ναι μεν συρρικνώνεται σε ένα πυρήνα που αποτελείται από ότι πιο οπισθοδρομικό και εξόχως συντεχνιακό υπάρχει, αλλά σε λίγο καιρό θα μας πνίξει οριστικά και αμετάκλητα με την καταιγίδα που θα εξαπολύσει.
    Και εξηγούμαι.
    Η επιτροπή θα επικυρώσει μια "αξιολόγηση". Σίγουρα δεν θα ελέγξει τα δεδομένα με τα οποία βγήκε πχ. τον βαθμό πτυχίου ή αν ο τίτλος είναι κανονικός και όχι πλαστός.
    Όσοι άτυχοι σε κατηγορία (μόνιμοι ή ΙΔΑΧ), κλάδο και ειδικότητα, βρεθούν στον πάτο της "βαθμολογίας" και είναι εκτός συστήματος, δηλαδή κομματικής ή συνδικαλιστικής στέγης, μη διαπλεκόμενοι, μη αρεστοί στην πολιτική ηγεσία, απείθαρχοι στην ιεραρχία κλπ. κλπ., κοινώς όσοι δεν τους κάνουν την δουλειά και είναι και χαμηλά στην βαθμολογία, η θέση τους ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ και μπαίνουν αυτόματα σε διαθεσιμότητα.
    Και αυτό θα γίνεται για ΟΛΟΥΣ όσους ανήκουν στην συνομοταξία των μη συστημικών.
    Και αυτό θα γίνεται κατά την άποψή μου, κάθε μήνα, τρίμηνο, εξάμηνο.
    Και αυτό θα συνεχισθεί, σύμφωνα και με το μνημόνιο και με το μεσοπρόθεσμο, αλλά και με τους εφαρμοστικούς, τουλάχιστον έως το 2015.
    Στόχος μας λοιπόν, είναι να ανατραπεί το σύστημα και να εκδιωχθούν αυτοί που το απαρτίζουν, αλλά και εκείνοι που το εξυπηρετούν τόσα χρόνια.
    Όλοι αυτοί είναι παντού και κυρίως δίπλα μας, στο απέναντι και στο διπλανό γραφείο, στο φυλάκιο, στο σκάμμα,στο εργαστήριο, στο σχεδιαστήριο, στο σωματείο.
    Δυστυχώς είναι μια επώδυνη διαπίστωση και μια σκληρή πραγματικότητα.
    Εάν δεν υπήρχαν οι υπηρέτες του συστήματος δεν θα υπήρχε και το σύστημα, που τώρα φέρνει την κοινωνία και χιλιάδες οικογένειες στα πρόθυρα της διάλυσης.
    Η πρότασή μου είναι σε μια κατεύθυνση.
    ΧΩΡΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ
    Κανένας σε όποιο οργανικό επίπεδο και βρίσκεται, να μην κάνει τίποτε. Το γρανάζι να σταματήσει να γυρίζει και η μηχανή να σβήσει.
    Κάτω τα χέρια από τα πληκτρολόγια, τα βιβλία, τα ημερολόγια, τα φτυάρια και τους κασμάδες, τα νυστέρια. Έξω από τα φυλάκια, άδειες για κάθε πιθανό και απίθανο λόγο, κλείσιμο το ρεύμα κλπ. κλπ.
    Το μέχρι σήμερα σύστημα πρέπει να πεθάνει και αυτό θα γίνει μόνο εάν το σκοτώσουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ολα καλά κι όλα ωραία όσα γράφονται απ όλους τους συναδέλφους για τις διαθεσιμότητες πού έρχονται. Γράφονται αλήθειες για τις διάφορες πρακτικές που ακολουθούν η θα ακολουθήσουν οι κυβερνώντες προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους . Προτείνονται διάφορες μορφές κινητοποιήσεων προκειμένου να αποτρέψουμε τις απολύσεις των συναδέλφων μας. Αυτό που με προβληματίζει προσωπικά δεν είναι το ποια θα είναι η μορφή του αγώνα μας αλλά το ότι ο μοχλός πίεσης που διαθέτουμε (αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία), σαν εργαζόμενοι αυτού του υπουργείου στον απεργιακό αγώνα που έρχεται , η πολιτική ηγεσία με υποσχέσεις εξαίρεσης από την διαθεσιμότητα, τον έχει μετατρέψει σε βαστάζο της για να περάσει όσο ποιο ανώδυνα μπορέσει αυτά που σχεδιάζει.
    Καλό θα ήταν οι καλοί μας συνάδελφοι από την ΠΕΥΦΑ και τους εργατο τεχνίτες να ρίξουν μια ματιά γύρω τους για να καταλάβουν πως εξαφανίζονται σε μια νύχτα κλάδοι, ειδικότητες και υπηρεσίες ολόκληρες. Κι όταν θα χουν κάνει τη δουλεία τους οι πολιτικοί τους προιστάμενοι, μια ωραία πρωία θα τους χαιρετήσουν αντικαθιστώντας τους με νεώτερους και προπάντων φτηνότερους security,και άλλες πρόθυμες ιδιωτικές εταιρείες.
    Για να αναπληρωθεί λοιπόν αυτός ο χαμένος μοχλός πίεσης θα πρέπει να νεκρώσουν όλες οι διοικητικές και αρχαιολογικές υπηρεσίες σε όλη την επικράτεια .Μη ξεχνάμε ότι δεν είναι τοπικό το πρόβλημα. Μόνο η μαζική μας συμμετοχή στις όποιες κινητοποιήσεις εξαγγελθούν από τα σωματεία μας θα μπορέσει να φέρει αποτέλεσμα.
    Θα ξανακούσουμε πάλι από συναδέλφους για το πόσο απαραίτητα τους είναι αυτά τα χρήματα των απεργιών η ότι δεν τους νοιάζει γιατί αυτούς δεν πρόκειται να τους «πιάσει» καμία διαθεσιμότητα .Ας τους προβληματίσουμε λίγο με το ερώτημα, 200 e λιγότερα η ταμείο ανεργίας; Και μιας και η τριμελής επιτροπή αξιολόγησης θα είναι για τα επόμενα 4+2 χρόνια δεν ξέρω ποιος νομίζει ότι είναι στο απυρόβλητο.
    Συνάδελφοι η λύση είναι η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μέχρι την ανατροπή αυτής της συγκυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ και της ακύρώσης των Μνημονίων της εξαθλίωσης και της υποταγής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ερμηνεία της συμπεριφοράς των εργαζομένων στους κλάδους αυτούς είναι περίπλοκη. Δεν ειναι θεμα "μικροαστισμού". Ούτε απλά "βολέματος" ή "αδιαφορίας". Πρόκειται για κλάδους με έντονα συντεχνιακά χαρακτηριστικά, που αυτοδιαχωρίζονται σε σχέση με τους αλλους εργαζόμενους. Κλάδοι με "προνόμια" που φυσικα σταδιακά χάνονται, εργαζόμενοι με χαμένο ταξικο ένστικτο και προσανατολισμό.
      Στη μεγάλη πλειοψηφία πρόκειται για μια κατηγορία εργαζομένων που περιλανώμενοι συχνά από την επαρχία προς τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, ανειδίκευτοι, χωρίς καμια ιδαίτερη πολιτικοποίηση και με εγγεγραμμένο το συντηρητισμό της ελληνικής επαρχίας "βρήκαν μια δουλειά". Πως βρηκαν τη δουλεια; Είτε από τον τοπικό παράγοντα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είτε μέσα από άτυπα δίκτυα "αλληλεγγύης" του γνωστού ή συγχωριανού που είχε προηγηθεί. Καθώς ο ελληνικός καπιταλισμός εξελίσσεται τα στρώματα αυτά διαβλέπουν μια ευκαιρία "ανόδου". ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (ή αντίστροφα) προσεταιρίζονται, εύκολα, τα στρώματα αυτά καλλιεργώντας τους προσδοκίες αλλά και συμπεριφορές.
      Εξαιρετικά ασταθή σαν στρώματα εργαζομένων συγκυριακά μπορεί να έχουν συγκρουστεί και με ένταση έμφανίζοντας ταυτόχρονα ανικανότητα στην πάλη αυτή. Άλλοτε πάλι χρησιμοποιούνται ως ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός.
      Η συμπεριφορά αυτή που θυμίζει αυτό που οι κλασικοί ορίζουν ως λούμπεν προλεταριάτο, σε συνθήκες κρίσης αποκαλύπτεται και εντείνεται.
      Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα στρώματα αυτά αφού χρησιμοποιηθούν ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων εκκαθαρίζονται παραδειγματικά από το κράτος. Είναι αυτό που συχνά έχει επισημανθεί στο ΥΠΠΟ: ο κλάδος που κινδυνεύει περισσότερο είναι οι αρχαιοφύλακες.

      Δ.

      Διαγραφή
  17. Οι περισσότεροι πιστευουν οτι τελικα θα τη γλιτώσουν.
    Μεγαλο λάθος. Οι απολυσεις, ειτε με διαθεσιμοτητα,
    ειτε με αξιολογηση, ειτε οπως το βαφτισουν στο μελλον
    θα συνεχιστουν. Το λέει ο Μητσοτάκης χωρίς περιστρο-
    φές. Αλλες 12.500 ως το Δεκέμβριο και βλεπουμε ποσοι
    από το 2014. Ας τον πιστέψουμε!
    Το δείχνει ο Υπουργός που φτιάχνει Επιτροπή με θητεία
    για 6 χρόνια. Αρα η Επιτροπή θα χει δουλειά. Αλλιως
    θα την έκανε μονοετή. Ουτε αυτο μας πείθει; Κακώς.
    Το λέει η Τρόϊκα αν μπουμε στον κόπο να ριξουμε μια
    ματια στα μεταφρασμένα μνημόνια. Ούτε αυτο χτυπα
    καμπανάκι για τους συναδέλφους;
    Αν δεν παμε τώρα και ολοι μαζι τότε...
    Όταν θα έρθει η κρισιμη στιγμή ο καθένας ΜΟΝΟΣ του
    θα καταλάβει οτι δεν θα υπάρχει κανενας διπλανός
    να φωνάξει γι' αυτον.
    Η Κυβέρνηση ποντάρει σ' αυτο. Κάθε φορά να βγαζει
    στη σέντρα μια συγκεκριμενη κατηγορία. Την απομο-
    νώνει, τη συκοφαντεί, κάνει τους αλλους να λέμε
    "α δεν μας αφορά" και μόλις καθαρίσει παμε για
    τους αλλους.

    Δεν ειμαι αισιοδοξος γι' αυτο το Υπουργείο. Γιατί
    κακα τα ψέματα η πλειοψηφία των συναδέλφων έχει
    απαράδεκτη συμπεριφορά. Απολίτικη, ο εαυτούλης μας
    και να πανε να γ@μ... ολοι. Και γκρινια. Φταιει
    το Σωματείο, φταίει ο τάδε, φταίει εκεινο. Εσυ
    ρε συνάδελφε δεν φταις ποτε και για τιποτα ε; Και
    απεργοσπάστης και καμαρωτός. Και ρουφιανακος αμα
    τυχει και λουφα και παραλλαγή γενικώς απ' τη ζωη.

    Αυτός ο κοσμος έχει ηδη χάσει. Αυτός που εσεις θα
    τον λέγατε μικροαστο, έχει χάσει απο χέρι. Θα το
    παρει χαμπαρι αλλα θα'ναι αργα. Και να κατσουμε
    με σταυρωμενα χέρια; Οχι δεν λεω αυτο. Αλλα οσοι
    το παλευουμε το κάνουμε πρώτα απ' ολα γιατι
    καταλαβαινουμε τι συμβαινει, το κανουμε για να
    μη φτυσουμε τη μουρη μας ενα πρωι στον καθρέφτη.
    Ειναι οπως το λετε θεμα αξιοπρέπειας. Εσεις που
    ξέρετε κι απο Μπρεχτ:
    "είτε φταις, είτε όχι σαν δεν μπορείς άλλο να
    παλέψεις θα πεθάνεις".
    Και συνεχίζει παρακάτω:
    "Η θέση μας είναι χειρότερη απ’ όσο νόμιζες.
    Είναι τέτοια που: αν δεν καταφέρουμε το αδύνατο
    δεν έχουμε ελπίδα.
    Αν δεν κάνουμε αυτό που κανείς δεν μπορεί να
    μας ζητήσει θα χαθούμε".

    Ακομη εχουμε καιρό να σκεφτουμε. Ας το κανουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ΚΥΑ έχει ή δεν έχει βγει;
    Έχουμε στάση εργασίας ή όχι;
    Τι ακριβώς έχει γίνει απο χτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι τώρα δεν έχει βγει στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (8:20 πμ Παρασκευής). Η λογική λέει οτι ολα αυτά θα αρχίσουν να βγαινουν μετά την ολοκλήρωση της Συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής οπότε και θα έχουν επικυρωθεί οι "προτάσεις" των Υπουργείων.
      Αν έχουμε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ; Δεν ξερω αν έχει βγαλει κανενα Σωματείο. Δηλαδή αν κάποιο έβγαζε θα ηταν ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Αλλά δεν ξέρω αν ειναι σημερα η σωστή μέρα ή από ΔΕΥΤΕΡΑ γιατί θα ξέρουμε: (α) τι έγινε στην Κυβερνητική (πιο οριστικά πράγματα), (β) την περίφημη ΚΥΑ και (γ) θα υπάρχει χρονος να ενημερωθεί ολος ο κοσμος.
      Αυτο έχει και μειονεκτηματα ειναι προφανές αφου οσοι εξαιρεθούν (προσωρινα) θα ειναι χαλαροι και λαϊτ. Από την άλλη για να ειμαστε και σοβαροί οι κλαδοι που θιγονται δεν ειναι μονο στην Αθηνα. Εδω πρέπει να υπάρχουν ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ που πρακτικά κανει η ΠΟΕ

      Διαγραφή
  19. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=238273&catid=3

    Δημοσιογραφικά βρήκα αυτό μόνο. Λεει απλά ότι θα φύγουν κι αλλοι να μην ανησυχουμε...

    Σημερα συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή, οπότε οι διάφορες ΚΥΑ που θα βγαινουν ανα Υπουργείο θα αρχίσουν να έρχονται από βδομάδα. Αλλωστε εκει γύρω 16-18/9 ήταν και ο αρχικός προγραμματισμός τους.

    Δεν νομιζω οτι εχει νοημα η σταση εργασίας σήμερα. Λογικά θα πρέπει να γινει τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Ως τότε μπορει να εχουμε και αριθμητικές μεταβολές γιατί κατι δεν τους βγαίνει. Αρα μην αποκλειουμε τιποτα ... παντα προς το χειρότερο.

    Αν είναι να γινει κατι σημερα πιο σοφό θα ήταν να μιλήσουμε στα γραφεια μας και να πείσουμε το διπλανό μας να ξεκουνηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπορεί να φανεί πολυτέλεια αλλά έστω για τους τύπους πρέπει τα Σωματεία και ειδικά τα κλαδικά να ζητήσουν από τα μέλη της 3μελούς που είναι και μέλη τους να παραιτηθούν και να μην γίνουν οι δημιοι για λογαρισμό της Κυβέρνησης.
    Μιλάμε για τα μέλη του ΥΠΠΟ όχι για τους ΑΣΕΠ
    Αρα μιλάμε για ΣΕΑ, ΠΕ Διοικητικών και ΕΜΔΥΔΑΣ.
    Όχι οτι θα φέρει αποτέλεσμα αλλά εδώ που ειμαστε δεν μπορεί ολα να ειναι "μελι γαλα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν και οι αρχαιολόγοι είναι απόλυτα υπέυθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί στις Υπηρεσίες που προίστανται και όχι άμοιρη ευθυνών για την σημερινή κατάσταση, αυτό είναι απόσπασμα από την χθεσινή ανακοίνωση του ΣΕΑ.

    "Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου και όλους τους συναδέλφους να μην συμμετάσχουν στο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο"

    Περισσότερα στο
    http://www.sea.org.gr/information/pages/viewinformation.aspx?InformationID=153

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιός η ποιά τους έχει δώσει αυτό τον αέρα να κάνουν ότι θέλουν οι Αρχαιολόγοι μία και μοναδική υπεύθυνη η Μενδώνη ούτε καν κυρία δεν της ατρμόζει να υην λένε που τους καλύπτει μην τυχόν και στραπατσαριστεί η κλίκα της , πείτε τα τελευταία χρόνια ή μάλλον όσο είναι η Μενδώνη ΓΓ ποιός Αρχαιολόγος τιμωρήθηκε; τώρα ειδικά με το μεγάλο φαγοπότι του ΕΣΠΑ μπήκε κανένας εισαγγελέας να κάνει έλεγχο; ε ρε γλέντια που έχουν να γίνουν αν νομίζει ότι είναι πολιτικό πρόσωπο είναι γελασμένη και ο Ακης ήτα και είδατε την κατάντια του οσωνούπω λοιπόν........

      Διαγραφή
    2. Ο κ. Αθανασίου ήταν ο εισαγγελέας που μπήκε στο ΥΠΠΟΤ για δύο περίπου χρόνια και δεν άνοιξε ρουθούνι.
      Εξ άλλου είναι δόγμα ότι βάζουμε εισαγγελέα για συγκάλυψη, σχεδόν αποκλειστικά.
      Η ιστορία των αρχαιολόγων προιστάμενων κρατά από τα βάθη των αιώνων με την νοοτροπία των επιστημόνων που δεν είναι δημοσίοι υπαλλήλοι.
      Το αυτό και κάτι παραπάνω ισχύει και για το τεχνικό προσωπικό που προίσταται στο Υπουργείο.
      Αυτή η νοοτροπία έχει σαν αποτέλεσμα το τεράστιο νομικό - κυρίως - και ηθικό πρόβλημα να το έχουν οι υπόλοιποι κλάδοι, οι φερόμενοι ως "υπηρέτες" ή "βοηθοί" ή στην καλύτερη περίπτωση "επικουρικό προσωπικό", που καλούνται να υλοποιήσουν ότι πιθανό και απίθανο, παράτυπο, μη σύνομο, κλπ κλπ, σκαρφιστούν.
      Τελειώνοντας, σημείωσε ότι ΕΑΝ η διοίκηση ήθελε, δηλ.το Διοικητικό και το Οικονομικό, από καταβολής Υπουργείου θα τους είχε κόψει τον κ@λ@.
      Απαραίτητη προυπόθεση όπως πάντα είναι η πολιτική βούληση του πολιτικού προιστάμενου.
      Η Μενδώνη απλά δεν κρατά ούτε τα προσχήματα και είναι το κερασάκι στην τούρτα.
      Εν κατακλείδι, εμείς ψηφίζουμε, η κυβέρνηση μας ορίζει τον Υπουργό, συνεπώς αποκλειστικοί υπεύθυνοι είμαστε ΕΜΕΙΣ.
      Κουράγιο στον Αγώνα σε κάθε επίπεδο.

      Διαγραφή
    3. είπες αλήθειες,για το Διοικητικό Οικονομικό Πολιτιστικά Επιθεώρηση κ.λ.π. Διευθυντές μαριονέτες σφουγγοκολάριοι και οσφυοκάμπτες μήν χάσουν την θέση τους και οι τωρινοί και οι χθεσινοί, που τσαγανό να κάνουν αυτό που έπρεπε.Ποιός Αρχαιολόγος ακολούθησε τους αγώνες που κάναμε ή έδινε για την παρακράτηση του Απεργιακού ταμείου; κοίταζαν τα επιδόματα βιβλιοθήκης τις περιβόητες επιδημίες που δεν τολμά κανένας να τις αγγίξει.Όσον αφορά τους Υπουργούς αμα πάρουμε παράδειγμα το τι είπε ο Παγκαλος για τον Βενιζέλο ΄΄άφησε μαύρη τρύπα στο ΥΠΠΟ΄΄ ή τι έλεγε ο ΄΄αριστερός΄΄ Τατούλης μόλις ήρθε έβλεπε μια Μενδώνη μπροστά του κ.λ.π αλλά θυμάστε ποιούς είχε δίπλα του Παλαντζα και Κολώνα κ.α μόλις πληροφορήθηκε ο Καραμανλής τι έκανε και συγκάλυπτε τον έστειλε και έγινε αντάρτης.Σωστά συνάδελφε εμείς είμαστε υπεύθυνοι και όσο ποιό γρήγορα ξυπνήσουμε τόσο καλλίτερο θα είναι το μέλλον μας

      Διαγραφή
    4. Σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας το ΥΠΠΟ ήταν πάντα ένα καλό ασφαλές πάρκινγκ για στελέχη. Ειχε παλιά και τον Ειδικό Λογαριασμό και ολα τελεια ήταν. Παρακράτηση απεργιακού Ταμείου; Αυτά λέγονται για να τα ακουμε δεν έχουν ποτε ισχυσει στα σοβαρά. Οι επιδημίες είναι αλλο ζήτημα (πιο περίπλοκο) αφού στην ουσία ήταν η αντιπαροχή όταν ζητούσαν ειδικό μισθολόγιο. Να μην πουμε για τα διδακτορικά που συχνά προκύπτουν εν υπηρεσία με υλικό της υπηρεσίας κλπ. Αυτά ειναι γνωστά σε ολους. Αν το δουμε πιο ιστορικά ακριβώς αυτή η περίεργη σχέση των Αρχαιολόγων με την πολιτική εξουσία ήταν και ειναι κι ενας λογος που ποτε δεν εντάχθηκαν στις επίσημες δομές (καλές ή κακές) του συνδικαλιστικού κινήματος. Προφανώς υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις που απλά τραβάνε το κάρο αλλά δεν ειναι αυτές που χαρακτηρίζουν τον κλάδο.
      Το τελευταιο διάστημα ο ΣΕΑ είναι σε ενα μεταβατικό στάδιο για πολλούς και διαφόρους λόγους.
      Εγγραφή ΙΔΑΧ
      Εγγραφή συναφών ειδικοτήτων
      Παράκαμψη του γραπτού διαγωνισμού (οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν με portfolio)
      Περίεργες συνδικαλιστικές (ας πουμε) συμμαχίες στο ΔΣ κλπ
      ΑΛΛΑ ΤΟΝΙΖΩ τα ιδια ειναι λιγο πολυ ολοι οι κλαδοι.
      ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΦΥΛΑΚΕΣ κλπ
      Μήπως αλλοι κλάδοι δεν διεκδίκησαν και δεν πέτυχαν τα "απιστευτα". Θυμάστε παλιά που οι ΥΕ Εργατοτεχνίτες έγιναν σε ενα βραδυ ΔΕ; Θυμάστε οι Μηχανικοί που διεκδικούσαν λογω 5ετών σπουδών να θεωρούνται κατοχοι μεταπτυχιακών;

      Διαγραφή
  22. O ΣΕΑ ως Επιστημονικό Σωματείο (και εσχάτως και συνδικαλιστικό) έχει εκφράσει κατά καιρούς τα πλέον κουφά αιτήματα. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται, για παράδειγμα, το περίφημο Ειδικο Μισθολόγιο που διεκδηκούσαν. Ο ΣΕΑ επί της ουσίας απεργία (όχι τυπικά της ΑΔΕΔΥ ή σε προσκόλληση με αλλα σωματεία αλλά κλαδική) έχει να κανει χρόνια και ζαμάνια (προφανώς οι Αρχαιολόγοι και δεν απεργούν και δεν φαίνεται οτι αισθάνονται σχετικά ασφαλείς από τα γεγονότα).
    Επειδή συχνά μας φταίει η ΠΕΥΦΑ για το αν κλείνουν οι χώροι και τα Μουσεία, τα Μουσεία και οι Χώροι θα μπορούσαν ακόμη και να κλείσουν αν απεργούσαν καθολικά οι αρχαιολόγοι.
    Μια παρατήρηση για το ρόλο τους μεσα στη Διοικηση. Οι αρχαιολόγοι στην Κεντρική Υπηρεσία ασκουν σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα διοικητικά καθήκοντα. Στην Περιφέρεια ειναι καπως διαφορετικά αλλά κι εκει δεν υπάρχει η μεγαλη διαφορά.
    Η παρουσία της Λ. Μενδώνη ως ΓΓ από την περίοδο του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ πρέπει να τη βλέπουμε και να την κρίνουμε για την πολιτική άποψη κι όχι για το αν είναι αρχαιολόγος (μικρής σημασίας). Παρά την μακροημέρευση και τη φυσιολογική φθορά έχει από τυχη ή απο μυαλό αποφύγει την "ιστορική γκάφα" ή φαινόμενα "Ζαχόπουλου". Η Λ. Μενδώνη μπορεί να ειχε διάφορες πολιτικές φιλοδοξίες (να γίνει Υπουργός...) αλλά αυτές ναυάγησαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για πολιτικό προσωπικό που σε μια Κυβερνητική αλλαγή θα πάει στα πολιτικά αζήτητα. Προφανώς δεν θα χαθεί σε ατομικό επίπεδο αλλά αυτο ειναι τελικά αδιάφορο για οσους σκέφτονται πολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι κρίσεις Προϊσταμένων, ανεξάρτητα απο τα δηθεν αντικειμενικά και συναφή, είναι στην ουσία ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ και ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ (προσοχή: δεν αρκεί μονο η κρίση στο βαθμό αλλά και η τοποθέτηση στην κατάλληλη θέση).
    Πρόκειται για ανθρώπους πολιτκά προσκείμενους είτε στο ΠΑΣΟΚ είτε στη ΝΔ (παλιά είχαν και συγκεκριμενες ποσοστώσεις). Οπότε τι ψάχνουμε;
    Το ιδιο ισχύει και για τους Προϊσταμένους (Γενικούς και Διευθυντες) σε όλες τις Υπηρεσίες λιγο ή πολύ (Μηχανικούς, Διοικητικούς κλπ).
    Εκεί που το πράγμα ειναι πιο ρευστο ειναι στους Τμηματάρχες γι' αυτο και δεν λένε να κάνουν ποτέ κρισεις - τοποθετήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όλα καλά και ωραία.
    Σε δύο - τρεις ώρες περίπου θα θρηνήσουμε τους πρώτους νεκρούς μας συναδέλφους και φίλους.
    Ναι, όλα τα παράπάνω είναι αλήθεια. Όλα.
    Εκείνο που εμείς οι υπόλοιποι που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο τα βλέπαμε και ούτε καν μιλούσαμε για αυτά είναι μια άλλη αλήθεια και μια πραγματικότητα.
    Θεωρώ ότι μπροστά στο αίμα που θα κυλήσει, ότι και να πούμε είναι λίγο.
    Πιστέψτε με φίλοι και συνάδελφοι, αυτοί οι άνθρωποι που σε λίγη ώρα και επίσημα θα χάσουν την δουλειά τους, είναι οι πρώτοι.
    Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι έπεται συνέχεια.
    Ναι,είναι θετικό ξεκίνημα μια ειλικρινή και τίμια συζήτηση, μα δεν είναι αρκετό.
    Ναι, είμαστε και ως λαός και ως κλάδος οπισθοδρομικοί άνθρωποι.Το δεκαπενθήμερο είναι η δική μας δόση για να αισθανόμαστε ασφαλείς, με κλειστά στόματα και συνειδήσεις.
    Ναι, όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν πάει άλλο. Τέσσερα χρόνια σκλαβιάς είναι πολλά.
    Προσωπικά πιστεύω ότι έγω φταίω που οι άνθρωποι αυτοί, οι φίλοι και συνάδελφοι θα διαλύσουν τις ζωές τους.
    Ναι, εγώ φταίω που τόβλεπα νάρχεται και στάθηκα ανίκανος να πείσω το απέναντι γραφείο, το διπλανό, στον από κάτω όροφο .... ακόμη,ακόμη και τον συνδικαλιστή, να αντιδράσει έγκαιρα και πιό δυναμικά.

    Αναλαμβάνω απόλυτα την ευθύνη για αυτό. Δυστυχώς δεν γνωρίζω τον τρόπο με τον οποίο μπορεί αυτή η νοοτροπία να ανατραπεί.

    Προσωπικά, παρόλο που δεν είμαι διαθέσιμος ακόμη - ή έτσι θέλω να πιστεύω -, εδώ και πολλά χρόνια έτσι νιώθω.
    Πότε με την μορφή του ανεπιθύμητου,του ενοχλητικού και πότε με την μορφή του έφεδρου,τώρα και του διαθέσιμου.

    Είμαι και εγώ το πρώτο αίμα στο χώρο μας και νιώθω τον φόβο να μου κόβει τα πόδια, επειδή γνωρίζω αυτά που έρχονται.

    Είναι πολύ κακό να ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έστω και την ίστατη ώρα ο Σύλογος των ΠΕ Διοικητικών, καλεί τα μέλη του να μην συμμετάσχουν στο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, κάνοντας πράξη την αντίσταση στις απολύσεις.
    Βέβαια οι λίστες δεν γίνονται από μόνες τους ή κάνω λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας μην λέμε μ@λ@κιες.
      Συγκεκριμενα άτομα για πολλους και διάφορους λογους (απο βλακεια μεχρι ατομικα συμφεροντα) κάνουν τους δουλους και τη βρωμοδουλεια για τις απολυσεις. Τα ξέρουμε ολοι. Μην λεμε οτι δεν ξέρουμε. Δεν ειμαστε σε αλλο υπουργειο. Τα άτομα αυτά πρέπει για πραγματικους λόγους να διαγραφουν απο τα Σωματεία. Οποια ειναι. Απλά ή επιστημονικά, κλαδικά ή ξερω γω τι. Για ενα λογο που ειναι απλος και ολοι καταλαβαινουμε: Ως μελη σωματείων εργάστηκαν εναντιον συναδέλφων που απολυθηκαν. Τοσο απλά. Θα πειτε τι τους ή τις νοιάζει. Δεν λεω οτι τους τις νοιαζει. Αλλά ακομη και στην παρακμη που ζουμε έχει σημασια να υπάρχει μια ηθική απαξιωση των προσκυνημένων. Ετσι δεν ειναι;;;;

      Διαγραφή
  26. Tα πράγματα από κάθε άποψη ειναι κρισιμα και δύσκολα.
    Οι πρώτοι που θα απολυθουν απλά ανοιγουν την πόρτα. Οι επόμενοι θα είναι περισσότεροι και από πιο ευγενείς κλάδους. Δεν υπάρχει τέλος σ'αυτο το πράγμα αν δεν πέσει η Κυβέρνηση. Αυτο το καταλαβαινουμε ολοι ανεξαρτητα απο κομματα και αλλα τέτοια. Δεν υπάρχει κανενας που μπορει να λεει δεν ήξερα δεν γνωριζα δεν νομιζα δεν πιστευα δεν κατάλαβα δεν μπόρεσα. Ο καθένας από τώρα και μετά διαλέγει με ποια πλευρά θα ειναι. Κάποιοι και καποιες διάλεξαν από καιρό. Αλλοι αμφιταλαντεύονται. Αλλά εδώ το πράγμα εχει παραγινει. Δεν μπορει κανενας να δηλωνει ουδετερος.
    Οποιος δεν απεργησει πρέπει να ειναι στη σεντρα. Απεργοσπάστης. Ετσι απλά και χωρις πολλα μου σου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιατί δεν τους λες λοιπόν; Ολοι το παίζουν μάγκες εκ του ασφαλούς που τα ξέρουν όλα πετώντας κατηγορίες και φήμες. Η μη συμμετοχή σε επιτροπή είναι ή δεν είναι πειθαρχικό; Αλλά έτσι έχουμε μάθει στον πολιτισμό...φήμες και γλείψιμο των συνδικαλιστών για μεταθέσεις, βοηθήματα, δάνεια, αποσπάσεις, προαγωγές, θέσεις ευθύνης κλπ ...και τώρα που έρχεται η λαιμητόμος όλοι έγιναν επαναστάτες. Ο φίλος παραπάνω το είπε κάτω τα μολύβια τα φτυάρια και όλα ....αλλά τα "ευγενή σωματεία" θα έρθουν για τα οδοιπορικά τους τα εξαιρέσιμα και τα ανθυγιεινά τους ...μέχρι να φτάσει η διαπιστωτική και σε αυτούς και να ζητούν ομοψυχία...
    ΥΓ
    Γιατί δεν γίνεται κάτι απλούστερο;
    Γιατί όλοι οι έχοντες θέση ευθύνης δεν παραιτούνται; Θα παγώσει το σύμπαν...αλλά είναι ωραίοι οι αγώνες των άλλων...μακρυά από τη τσέπη μας και όλα ωραία και αγανακτισμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πηγαίνει στον "επαναστάτη" Ανώνυμο 14 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:29 π.μ.

      Διαγραφή
    2. Η μη συμμετοχή σε Επιτροπή Πειθαρχικό Αδίκημα; Ακόμη κι αν ειναι (που χωρά συζήτηση αλλά δεν ειναι της ωρας), υπάρχει πάντα και το θεμα της προσωπικής στάσης. Δηλαδή αν σε διορίσει ο Χ Υπουργός σε επιτροπή εκτελέσεων θα πεις οτι ειναι πειθαρχικό παράπτωμα να πεις οχι; Εντάξει υπάρχει και θέμα συνειδησης και ορίων. Λες γεια σας παραιτούμε και ας σου κάνει "ΕΔΕ" (τρίχες). Αυτό ειναι θεωρητικά μια πολιτική στάση και η οποια διωξη θα ειναι πολιτική διωξη.
      Θα μου πεις περιμενεις να συμβει; ΟΧΙ δεν εχω αυταπάτες. Αλλά καλό ειναι να τα λέμε ολα οπως ειναι. Κάθε αποψη και σταση μπορεί να βρισκει επιχειρήματα για να ειναι τελικα και με τον αστυφυλακα και με το χωροφυλακα.
      Οι έχοντες θέση ευθύνης δεν πρόκειται να παραιτηθούν. Εδώ κάνουν κωλοτουμπες για να βρεθουν στη θεση αυτη και θα παραιτηθούν. Θα πειτε καριερισμός της πλάκας. Προφανώς και ειναι της πλάκας. Αλλά η μικροεξουσία κολακεύει τον κάθε άνθρωπο. Ειδικά αν ξέρει οτι γι' αυτη τη μικροεξουσια χρωστά πολιτική η προσωπική υποχρέωση.

      Διαγραφή
  28. Ας μπούμε λίγο στην λογική της ντόπιας τρόικας (αρχαιολόγοι, μηχανικοί, Μενδώνη) του ΥΠΠΟΑ.
    Λίγο πριν βγουν οι ειδικότητες των διαθέσιμων συναδέλφων, και χωρίς να έχω κάτι συγκεκριμένο στα χέρια μου, παρά μόνο την κοινή λογική και την εμπειρία μου στο χώρο, θεωρώ πως οι ειδικότητες και οι αριθμοί που βγήκαν στην δημοσιότητα από τα σωματεία, δεν θα είναι ακριβώς αυτοί.
    Φυσικά θα είναι κατηγορία (Μόνιμοι ή ΙΔΑΧ).
    Σίγουρα θα είναι συνολικά κλάδος (ΔΕ ή ΥΕ) και
    Σίγουρα θα είναι συνολικά η ειδικότητα (πχ. Ε01Ν ΥΕ Φυλάκων) και
    Σίγουρα θα είναι ΟΛΟΙ πχ. Τρία (3) άτομα.
    Σίγουρα, διότι έτσι λέει ο νόμος, αφού δεν υπάρχει ακόμη αξιολόγηση του Φορέα, δηλαδή Οργανισμός.

    Διότι εάν υπήρχε Οργανισμός, θα ήταν άλλα τα δεδομένα. Όπως και θα γίνουν διαφορετικά τα δεδομένα, ιδιαίτερα για τους «ευγενείς» και με μπόλικο πάχος κλάδους του χώρου μας όπως Φύλακες και Εργατοτεχνίτες.

    Τώρα, στην φάση που βρισκόμαστε, παίζουν και ονόματα, όπως πχ επίορκων, που γύρω από αυτούς υπάρχει το μαύρο σκοτάδι.

    Προσωπικά πιστεύω ότι, δεν θα είναι καμία ειδικότητα που να έχει σχέση με αρχαιολογικό έργο και εξηγούμαι.
    Έξω σχεδιαστές και εργάτες, διότι και οι δύο ειδικότητες εξυπηρετούν αρχαιολόγους και μηχανικούς για τα προσωπικά τους γούστα.
    Αν φύγουν οι σχεδιαστές θα αναγκαστούν να δίνουν έξω το αρχαιολογικό σχέδιο, πληρώνοντας είτε οι ίδιοι το αντίτιμο (όχι από την τσέπη τους, δεν τρελάθηκαν ακόμη, αλλά από τα INSTAP, ΙΔΡΎΜΑΤΑ, ΧΟΡΗΓΙΕΣ κλπ.), είτε με απευθείας αναθέσεις και με κάθε ρίσκο στη διαδικασία.
    Οι εργατοτεχνίτες είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τις ανασκαφές τους και θα αναγκάζονται να κρέμονται από τα αρ@@@@ του κάθε ιδιώτη ή να βρουν άλλου τύπου έργο πχ Δήμοι, ή να τους απασχολούν από το ΕΣΠΑ – όσοι έχουν -, πηγαίνοντας το όποιο έργο πίσω.
    Για αυτούς τους βασικούς λόγους και πλην συγκλονιστικού απροόπτου βλ. καραμπόλα και εμπλοκή στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, οι δύο αυτές ειδικότητες δεν θα πειραχτούν.

    Υπάρχει ανθρώπινο αίμα για να τρέξει, μπόλικο.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
    ΙΔΑΧ ΔΕ Οδηγοί 33, Χειριστές Η/Υ 17, Εργοδηγοί 5, Γραφίστες 4, Ηλεκτρολόγοι 5, Προσωπ. Η/Υ 9, Τεχίτες 7, κλπ.
    και το προσκλητήριο των νεκρών να συνεχίζεται με
    ΥΕ Καθαριστές 49, Ν/Φύλακες 15, Φύλακες Αρχτ/ων 15, κλπ.

    Δεν θα πάω στους μόνιμους σε αυτή την φάση. Νομίζω πως δεν έχει νόημα. Το αίμα όλων μας έχει το ίδιο χρώμα. Οι ζωές, οι οικογένειες και τα παιδιά, είναι ΟΛΩΝ μας. Αυτό έχει σημασία.
    Συμφωνώ με τους παραπάνω συναδέλφους.

    - Να παραιτηθούν ΟΛΟΙ οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης και
    - Όλοι οι υπόλοιποι να κατεβάσουμε τους διακόπτες.

    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ.

    ΥΓ Καλό είναι να αφήσουμε τα περί "επαναστατών" ανωνύμων.
    Όλοι ανώνυμοι είμαστε, μέχρι να δούμε το όνομα μας στην
    διαπιστωτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ειναι σωστο ότι αν θέλουν κι αν ψάξουν θα βρουν πολλούς κλάδους και ειδικότητες για απολυση. Κάποιοι θα εξαιρεθούν κάποιοι αλλοι θα πάνε αδιάβαστοι. Προσωπικά δεν με ενδιαφερει αν θα ειναι ο ενας ή ο αλλος κλάδος ή αν απο αυτο θα θιχτεί το α ή το β μικροσυμφέρον. Η ουσία ειναι μια. ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ οι πρώτοι. ΕΡΧΟΝΤΑΙ και οι ΕΠΟΜΕΝΟΙ. ΟΛΑ θα ειναι παντα στον αέρα με φημες και διαδόσεις, αφού θα έχουμε και αλλους γυρους απολυσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή