Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013



ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ....




  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ  
  ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ  ΔΕ
  ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ.


   Συνάδελφοι  της πλειοψηφίας του ΔΣ, στις 11/2/13  με την ανακοίνωση μας ΔΕΝ  ΣΦΥΡΑΜΕ  ΚΛΕΦΤΙΚΑ σας προειδοποιούσαμε για τις ραγδαίες εξελίξεις που έρχονται και οτι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Φαινόταν από νωρίς ότι ο κλάδος των ΔΕ είχε βρεθεί στο στόχαστρο των απολύσεων. 


    Η απάντηση σας ήταν ότι επειδή ο κλάδος έχει εξαιρεθεί και το τοπίο είναι θολό καλά θα κάνουμε να μην κτυπάμε τα τύμπανα του πολέμου και να μην σηκώνουμε τα λάβαρα της επανάστασης .Όμως η παράταξη μας έχει μαντικές ικανότητες και δεν πέρασε πολύς καιρός, μόλις έξι μήνες, και ήρθε η επιβεβαίωση μας με το χειρότερο τρόπο. Οι μισοί από τους συνάδελφους που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα-απόλυση είναι μέλη του συλλόγου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μας αφήνει αδιάφορους η απόλυση των συναδέλφων από άλλους κλάδους.


    Από τις αρχές του καλοκαιριού είχαν πέσει στο τραπέζι διάφορα νούμερα και κλάδοι. Μεγάλο παζάρι για μεγάλους παίχτες Τελικά φάνηκε οτι ο ποιο αδύναμος κλάδος με τις πολλές μικρές και διάσπαρτες ειδικότητες ήταν ο δικός μας. Η μνημειώδης αντίδραση της πλειοψηφίας του ΔΣ σ αυτές τις εξελίξεις ήταν να εξαφανισθεί από προσώπου γης και να εμφανιστεί με μια ανακοίνωση στις 13/9 στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε οτι δεν υπάρχει καμία εξαίρεση (επιτέλους το κατάλαβαν) και ότι μαζί με τους άλλους συλλόγους να αγωνιστούμε ,(μόνοι μας μόνο αιμοδοσίες κάνουμε, καμιά μάζωξη για ενημέρωση δεν μπορούμε να κάνουμε), να μην γίνει καμία απόλυση από κανένα κλάδο και καμία ειδικότητα. Αυτά μας έγραψε ο ποιητής και ξανά εξαφανίστηκε.


    Αποκορύφωμα της εξαφάνισης η προχθεσινή κραυγή αγωνίας στο αμφιθέατρο, συναδέλφισσας   του κλάδου δε σχεδιαστών που θα μπει στο κουβά της μοριοδότησης οτι δεν έχει σύλλογο να ενδιαφερθεί για αυτήν!!!! Η συγκεκριμένη συνάδελφος,όλοι οι  ΔΕ σχεδιαστές καθώς και κάποιοι  απ τους συνάδελφους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα  είναι μέλη του συλλόγου  των ΔΕ.


   Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Που θα καταλήξουμε ως κλάδος και ο καθένας ατομικά; στα γραφεία των βουλευτών, στις αυλές των διαφόρων συνδικαλιστών που θα μας τάξουν  -σε κάποιο δικηγορικό γραφείο ή μήπως στην ανεργία; Αν κρίνουμε από το τι γίνεται σ’ όλη την ελληνική κοινωνία μάλλον θα βρεθούμε στην ανεργία..


Εμείς πάντα λέγαμε ότι ο Σύλλογος ΔΕ Διοικητικών δεν μπορεί να καταγράφεται στο μυαλό των συναδέλφων ούτε ως ο «Σύλλογος της αιμοδοσίας», ούτε ως ένας Σύλλογος - σφραγίδα που θα κινητοποιείται με παραγγέλματα ή άνωθεν εγκρίσεις και εντολές (που δεν δίδονται κιόλας).  


  Ζητάμε από τη πλειοψηφία του Δ.Σ. για λόγους ευθιξίας να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την εξαπάτηση των μελών του συλλόγου με οτι αυτό συνεπάγεται. 


  Λέμε ξεκάθαρα σε κάθε συνάδελφο ότι η μάχη που δίνουμε είναι πάνω απ’ όλα πολιτική. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε ένα εφιαλτικό αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, έχοντας απέναντί μας τα Μνημόνια, την Τρόικα και τους κυβερνώντες.
Kυρ.Δεσ

3 σχόλια:

  1. Και όμως αγαπητέ μου φίλε, υπάρχει συνάδελφός σου/μας ΙΔΑΧ ΔΕ Σχεδιαστών που δεν έκανε απεργία γνωρίζοντας ότι είχε ήδη απολυθεί - διαθεσιμότητα και μαλακίες-.
    Δεν θα μπω σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον διάλογο ανάμεσα σε απεργούς συναδέλφους και τον/την φουκαρά-ιάρα, άνεργο/η απεργοσπάστη.
    Για όλους μας τα πάντα είναι γραμμένα και άρα ήταν γνωστά.
    Ο 4046/12 (μνημόνιο 2) δημοσιεύτηκε ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου του 2012, τέσσερις ολόκληρους μήνες ΠΡΙΝ τις καθοριστικές εκλογές του Ιουνίου.
    Ότι ισχύει για εκείνες τις εκλογές που ανέδειξαν ως διακυβέρνηση αυτό που ανέδειξαν, ισχύει και για το ΔΣ των ΔΕ στο ΥΠΠΟΑ.
    Αυτοί που ψήφισαν το ΔΣ των ΔΕ, ψήφισαν και την συγκυβέρνηση.
    Τώρα μόνο ο αγώνας είναι η λύση και με διάφορες μορφές, όπως έχει πολλές φορές και από πολλούς, γραφτεί εδώ.
    - Κάτω τα πάντα - όλα, με κάθε τρόπο και με κάθε
    αφορμή.
    - Παραιτήσεις από παντού για τους κατέχοντες
    θέσεις ευθύνης.Εδώ μπορείς και να γελάσεις,
    αλλά είναι μια πρόταση, που εδώ που φτάσαμε
    μπορεί να υλοποιηθεί.
    Θα κάνω μια παρατήρηση εδώ για τους συναδέλφους αποφοίτους της ΕΣΔΔ. Είναι και αυτοί στο ανθρωποσφαγείο. Μοριοδοτούνται και καλό είναι να ξυπνήσουν πριν έλθει η ώρα τους και όχι να πιστεύουν ότι θα γίνουν Χαλίφηδες στην θέση του Χαλίφη.
    - Παραιτήσεις από όλα τα συλλογικά όργανα,
    συλλήβδην και χωρίς διακρίσεις.
    - Απεργία διαρκείας στο Διοικητικό και το
    Οικονομικό , με στήριξη των απεργών από το
    Απεργιακό Ταμείο.

    Σημείωσε ότι στην περίφημη τριμελή επιτροπή οι δύο Γενικές πλησιάζουν στην συνταξιοδότηση και μιλάμε για λιγότερο από χρόνο, με ότι και αν σημαίνει αυτό.
    Επίσης ότι υπάρχουν συσκέψεις επί συσκέψεων για περισσότερο αίμα, τώρα, σύντομα, ίσως και πριν βγει ο μήνας.
    Η δόση βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι απαράδεκτο να μιλάμε για πληρωμένες απεργίες και μάλιστα σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες. Δηλαδή θα πληρώσουμε κάποιους για να απεργήσουν στο όνομα των δικών μας αιτημάτων. Αν αυτό ειναι απεργία τι να πω...
      Ποιο είναι ακριβώς αυτο το περίφημο απεργιακό ταμείο; Έχει κανένας Σύλλογος και δεν το ξέρουμε; Έχει η Ομοσπονδία; Οχι, απαντά η ίδια (καλώς ή κακώς). Αρα; Που ειναι αυτο το μαγικό απεργιακό ταμείο;
      Σε μια απεργία ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (πραγματικά διαρκείας όχι γιαλατζί 48ωρες) μπορεί κάποιοι ΑΠΕΡΓΟΙ να έχουν ΣΟΒΑΡΟ και ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟ οικονομικό πρόβλημα. Αυτές τις ΕΙΔΙΚΕΣ και ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ περιπτώσεις θα μπορούσε ένα Σωματείο να τις δει με ένα "εφάπαξ" βοήθημα.
      Βαρέθηκα τις πονηριές κάποιων που ακόμη και τώρα θελουν να καθαρίσουν κάποιοι αλλοι αλλα οι ιδιοι να περάσουν τον ωκεανό χωρίς να βραχούν. ΕΛΕΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ συνάδελφε,
      Είναι απολύτως παραδεκτό να μιλάμε για τέτοιες απεργίες, οι οποίες έχουν στόχο και συγκεκριμένα αποτελέσματα.
      Σκέψου ποιος θα βγάλει τις διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης ?
      Σκέψου ποιος θα διακινήσει το χρήμα?
      Σκέψου αν όλα, όσα παραπάνω προτείνω, γίνουν ταυτόχρονα?
      Έχει συμβεί και στο παρελθόν, το Διοικητικό, το Οικονομικό, ακόμη και το Πρωτόκολλο, να έχουν απεργήσει, ανεξάρτητα από όλο το Υπουργείο.
      Ακόμη και οι φύλακες, αποτελούν παράδειγμα προσωπικού που απήργησε για διακλαδικά αιτήματα.
      Και αυτό είχε συμβεί, εάν θυμάμαι καλά, με την ιστορία για την χορήγηση του πολιτιστικού επιδόματος.
      Αντιλαμβάνεσαι, ότι αυτοί, οι «κάποιοι απεργοί», είναι συγκεκριμένοι απεργοί και – αν απεργήσουν – θα απεργήσουν, στο όνομα συλλογικών αιτημάτων, και όχι των «δικών μας».
      Η Ομοσπονδία έχει απεργιακό ταμείο, που είχε χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν (βλ. παραπάνω).

      Ταπεινά εκφράζω την διαφωνία μου με την αίσθηση της βαρεμάρας που σε διακατέχει, διότι θεωρώ πως είναι πολύ νωρίς για να συμβεί κάτι τέτοιο.
      Έχουμε πάρα πολύ κατηφόρα ακόμη.

      Οφείλω να σου επισημάνω και να σου υπενθυμίσω, ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που εκφράζονται από αυτό το βήμα, στο οποίο και εσύ εκφράζεις την άποψη σου, έχουν «καθαρίσει» και έχουν «βραχεί» ουκ ολίγες φορές και από αρχαιοτάτων χρόνων για όλους μας, δίχως – η συντριπτική πλειοψηφία τους – καμιά «πονηριά» ή υστεροβουλία.

      Διαγραφή