Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ


Στις 4.20 τα ξημερώματα τα ΜΑΤ με την παρουσία Εισαγγελέα εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για να δώσουν την χαριστική βολή στην ελεύθερη ενημέρωση.
Στην επιχείρηση φίμωσης της ελεύθερης και δημόσιας ενημερωτικής φωνής συμμετέχουν δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, εκ των οποίων οι οκτώ περικύκλωσαν το κτίριο και δύο πραγματοποίησαν έφοδο. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να εκκενωθεί το κτήριο από τους εργαζόμενους και ακολούθως να γίνει η καταγραφή του εξοπλισμού και να παραδοθεί στον ειδικό εκκαθαριστή, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί οι εργαζόμενοι της Δ.Τ.
Αλλά από πολύ νωρίς τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού κόσμου λειτούργησαν άμεσα και πλήθος πολιτών συνέρρευσε στην Αγ. Παρασκευή, προκειμένου να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Παρά την κίνηση εκφοβισμού να προσαχθούν στην ΓΑΔΑ τέσσερις εργαζόμενοι της ΕΡΤ μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΑ Νίκος Τσιμπίδας, που λίγο αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δηλώνουν ότι δεν πτοούνται.
Ανάλογη κίνηση εκφοβισμού του κόσμου έγινε γύρω στις 6.30, όταν ΜΑΤ περικύκλωσε το πλήθος των πολιτών, που φώναζε: "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία – Η χούντα δεν τελείωσε το '73". Σημειώθηκαν προπηλακισμοί, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν χημικά και χτύπησαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Καραγιαννίδη. Ο κόσμος αυτή την στιγμή έχει απωθηθεί στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής.
Την στήριξή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ δηλώνουν με την παρουσία τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι από τις 6 το πρωί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τον Εισαγγελέα για να τους δώσει άδεια να εισέλθουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. "Από αυτόν τον δρόμο και σε αυτόν τον χώρο μπήκε ο Λαμπράκης", είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον Εισαγγελέα, ο Νίκος Βούτσης.
Κατά δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο Εισαγγελέας, που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου, είπε ότι "δεν έχει διαταχθεί καμία αυτόφωρη διαδικασία". Η ίδια σημείωσε ότι: "Η κυβέρνηση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο παραλογισμού που κάνει πραξικόπημα εναντίον της νομιμότητας. Κάποιοι θα ντρέπονται εσαεί και θα λογοδοτούν στις επόμενες γενιές". Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε χαρακτηριστικά: "Αυτοί θα μπήκαν νύχτα, αλλα θα φύγουν μέρα μεσημέρι".

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΕ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΥΠΠΟΑ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 12μμ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου