Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Όλοι είναι ύποπτοι...

Ένα Δελτίο Τύπου του ΥΔΜΗΔ (16-12-2013), επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας για τους στόχους των "ελέγχων" που διενεργούνται στο ΥΠΠΟΑ από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Στο Δελτίο Τύπου γίνεται αναφορά σε εγκύκλιο που υπέγραψε σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης και με την οποία ζητά από όλες τις Υπηρεσίες του Δήμοσίου "... τον εμπεριστατωμένο έλεγο των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, τη μετάταξη ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης των υπηρετούντων υπαλλήλων...". 

Ο Υπουργός ΔΜΗΔ ζητά οι έλεγχοι να γίνουν από τους Προϊσταμένους Διοικητικού. Οι Υπηρεσίες πρέπει να "... ελέγξουν τα στοιχεία του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων και να διασταυρώσουν τα δικαιολογητικά που αποτέλεσαν τυπικά προσόντα διορισμού, μετάταξης ή μετατροπής της εργασιακής σχέσης, σε συνεργασία με τις καθ΄ύλην αρμόδιες υπηρεσίες ή εκδούσες αρχές". Η εφαρμογή της εγκυκλίου θα παρακολουθείται από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Πρόκειται για μια παραλλαγή αυτών που ήδη συμβαίνουν στο ΥΠΠΟΑ το τελευταίο διάστημα.
 
Επιπλέον τονίζεται ότι σε περίπτωση που τα στοιχεία δεν είναι τα απαιτούμενα από τις οικίες κατά περίπτωση διατάξεις, τότε οι Διευθύνσεις Διοικητικού πρέπει να προβούν στην ανάκληση του διορισμού (δηλ. απόλυση) με "... επαρκώς αιτιολογημένη απόφαση από την οποία θα προκύπτει η δόλια πρόκληση ή υποβοήθηση της παρανομίας..." και "... να κινηθεί η διαδικασία αναζήτησης τυχών πειρθαρχικών ευθυνών των οργάνων διοίκησης που είχαν ήν ευθύνη ή συνήργησαν στην παράνομη πράξη".

Είναι προφανές ότι η συγκυβέρνηση των Μνημονίων κλιμακώνει και διευρύνει την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα. Αντιμετωπίζει όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους ως υπόπτους και εγκαινιάζει ένα πρωτόγνωρο κυνήγι μαγισσών. Ο στόχος είναι κάτι περισσότερο από προφανής. Θέλει πάση θυσία να κατασκευάσει δεξαμενές υποψηφίων προς απόλυση, υλοποιώντας έτσι τις συμφωνίες με την Τρόϊκα για χιλιάδες απολύσεις το 2014. Οι "καταγγελίες" ή οι όποιες μεμονωμένες περιπτώσεις (π.χ. οι αναφορές Κυρ. Μητσοτάκη σε κάποιους δημοτικούς αστυνομικούς) είναι απλά το πρόσχημα. Άλλωστε γνωρίζουμε καλά πως κάθε περίπτωση που θα ανακαλύπτουν ή θα κατασκευάζουν οι διάφοροι Ιαβέρηδες της Τρόϊκα θα παρουσιάζεται με τις γνωστές εμετικές επικοινωνιακές μεθόδους, της συλλογικής ευθύνης και ενοχής.

Λέγαμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας (11-12-2013) ότι "αυτός ο θίασος της περιφερόμενης αυθάδειας, οι μαριονέτες του ΔΝΤ και της ΕΕ, και της ντόπιας κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας αφού οικοδόμησε έναν "δημόσιο" τομέα "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν" της κομματικής του αθλιότητας, σήμερα έχει το θράσος να (ανα)ζητά ευθύνες γι' αυτό το τερατούργημα από τους εργαζόμενους". 

Είναι προφανές ότι με την εγκύκλιο αυτή διευρύνεται το πεδίο του ελέγχου και πλέον αφορά όλες τις κατηγορίες εργαζομένων: μόνιμους ή αορίστου, "παλιούς" και "νέους". Προφανώς πρώτος στόχος παραμένουν οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου (και ειδικά όσοι είχαν υπαχθεί στις διατάξεις του Π.Δ. 164/2004). Όμως όλοι μπορούν να καταστούν υποψήφιοι προς απόλυση, αν ετεροχρονισμένα το κάθε Τμήμα Διοικητικού κληθεί να ερμηνεύσει και να κρίνει εκ νέου όρους και προϋποθέσεις διορισμού, σ' ενα γενικευμένο κλίμα καχυποψίας και τρομοκράτησης, που ο κάθε εργαζόμενος πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, που όλοι θα έχουν πάνω τους τη σκιά ότι μπορεί να είναι και ολίγον μπαγαπόντηδες. 

Αυτό που η συγκυβέρνηση θέλει  να θέσει υπό αίρεση είναι το δικαίωμα στη μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία. Θέλει να καθυποτάξει τη δημόσια διοίκηση, να διαγράψει όποια ίχνη ανεξαρτησίας έχει ακόμη και να τη μετατρέψει σ΄ ένα μηχανισμό εφαρμογής και εξυπηρέτησης των μνημονιακών δεσμεύσεων. 

Η Εγκύκλιος του Κυρ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι οι έλεγχοι στο ΥΠΠΟ αποτελούν μέρος ενός συνολικού σχεδίου που έχει ως στόχο να βρεθούν οι επόμενοι που απολυθούν και ταυτόχρονα μέσα από την τρομοκρατία, το φόβο, την ανασφάλεια η Κυβέρνηση θα επιχειρεί να πειθαρχήσει τους εργαζόμενους. Παράλληλα, μέσα από αυτά τα σχέδια υλοποιείται ο στόχος ενός μικρού αναιμικού δημοσίου, που θα λειτουργεί ως μηχανισμός εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων.

Είχαμε διατυπώσει την άποψη ότι απέναντι σ' αυτή την επίθεση που αμφισβητεί το δικαίωμα στην εργασία, που σπηλώνει ανθρώπους, που τσακίζει την αξιοπρέπεια και διαλύσει κάθε έννοια συλλογικότητας, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αντιδράσουν ενοχικά.  Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι αναπαράγοντας τις λογικές ότι "κάπου φταίμε κι εμείς", "κάπου κάτι θα έχουμε κάνει", δεν πρέπει αποδεχθούμε λογικές συλλογικής ευθύνης. 

Απέναντι στο κυνήγι μαγισσών απαντάμε: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ. 

(Αθήνα, 16/12, Γ. Στεφ.)

10 σχόλια:

  1. Τρατζικ...Απλά τρατζικ...

    Η σημερινή στάση εργασίας είναι τραγική και αποκαλυπτική. Έτσι δεν πάμε πουθενά. Καθαρές κουβέντες και καθαρά λόγια. Εντάξει;
    Με φιλότιμο ο γνωστός κόσμος συμμετείχε. Ο κόσμος της Κεντρικής Υπηρεσίας μαζί με 20-30 γνωστούς άγνωστους που καθε φορά είναι εκεί. Πάνω κάτω ο κοσμος της συνέλευσης κι αυτός μουδιασμένος.

    Η Ομοσπονδία απούσα, ούτε τα προσχήματα.Τελικά τι Ομοσπονδία θέλει να είναι; Κι ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση. Ελεος πιά!

    Ο ΣΕΑ δεν έκανε σταση εργασίας (γιατί;;;) και σε μια ανακοινωση μας ειπε οτι θα είναι εκεί... για δωρεάν μαθήματα νομικής επιστήμης. Οι αρχαιολόγοι ούτε συνέλευση δεν επιχείρησαν να κάνουν. Αλλά από μεγάλα λόγια να φάνε και οι κότες.

    Οι υπόλοιποι άφαντοι! Αυτά τα κενά αυτά δεν καλύπτονται με τους ΠΕ (είχαν ή δεν είχαν τελικά σταση εργασίας;) ούτε με τους ΔΕ (που έβγαλαν και μια ανακοινωση στο κάτω κάτω που ελεγε ότι συμμετέχουν στη στάση εργασίας).

    Ο Ενιαίος αναλαμβάνει βαρύ φορτίο, αν θέλει να συνεχίσει. Αλλά και να θέλει μπορεί; Στα ματια των εργαζομένων έχει κύρος και σεβασμό αλλά το θέμα δεν είναι για "Αττική - Στερεά και Νήσων" απαιτεί τη συμμετοχή ΟΛΩΝ. Πανελλαδικά και διακλαδικά. Οχι στα λόγια στην πράξη. Μπορεί να το κάνει ο Ενιαίος; Θέλουν ΕΑΚ και Παρέμβαση να το κάνουν; Δεν νομίζω και αν σας αδικώ συγνώμη προκαταβολικά. Μακάρι να διαψευστώ.

    Οι Φύλακες ακόμη και σε επίπεδο ΔΣ άφαντοι, το ίδιο και οι Εργατοτεχνίτες. Ωραία! Η αλληλεγγύη σε όλο το μεγαλείο. Έχετε δίκιο οταν λέτε οτι δεν θα απεργήσουν αυτοί για μας, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει φιλότιμο ούτε τα έρμα τα ΔΣ να εμφανιστούν; Ούτε μισή ώρα να κλεισουν ένα Μουσείο; Σιγά την προσέλευση με αυτό το χιονιά. Προσχήματα και βλακείες.

    Το ΚΑΣ φυσικά έγινε, γιατί άλλα ακουγόταν... Αλλά σιγά που θέλει κανένας να πάρει την ευθύνη να συγκρουστεί. Ο φόβος φυλά τα έρμα. Τα λέτε και τα γράφετε αλλά ισχύουν και για σας.

    Μεγάλες επιτυχίες και μεγάλα ζόρια. Αυριο δηλαδη τι περιμένετε ; Χριστός Ανέστη μες το καταχείμωνο;

    Φίλων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καυστικός! Και δικαιολογημένα θυμωμένος! Να δουμε με προσοχή τι μπορούμε να κάνουμε; Προφανώς ο Ενιαίος δεν μπορεί να υποκαταστήσει άλλα Σωματεία. Η απουσία τους είναι ορατή. Δεν χρειάζεται να τους λέμε κάθε φορά. Συστηματικά εδώ και χρόνια προσπαθούν να ψαλιδίσουν τον Ενιαίο. Για το ΣΕΑ δεν ξέρω. Σίγουρα τα πράγματα ειναι πιο δυσκολα εκεί αφού υπάρχουν και οι γνωστοί συντεχνιακοί διαχωρισμοί: "του διαγωνισμού", του ΠΔ, του γραπτού διαγωνισμού, του διαγωνισμού με κριτήρια κλπ κλπ. Η στάση του ΣΕΑ είναι σε διαρκή παλινδρόμηση. Θυμήσου πως κινήθηκε στο θέμα του Οργανισμού μια πρώτη περίοδο και πως μετά πιεζόμενος από τις εξελίξεις απέσυρε τις προτάσεις. Υπερεκτιμημένο Σωματείο.
      Τωρα για οσα καταλογίζεις στην Ομοσπονδία, δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ σιγά το νέο. Έτσι λειτουργούσαν πάντα. Απλά τώρα είναι πιο φανερό σε όλους ακόμη και σε εκεινους που είχαν αμφιβολίες. Τι περιμένες δηλαδή; Να βγει η Ομοσπονδία να πρωτοστατήσει; Αλλά μήπως την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή ήταν καλύτερα;
      Με τον Ενιαίο γιατί τα βάζεις; Ο Ενιαίος είναι οτι έχει απομείνει. Εκεί πάνω έχουμε ολοι μας στηριχτεί και παλιά και τώρα. Απλά δεν αρκεί να στέλνεις emails και fax για να έρθει ο κόσμος. Θελει δουλειά γραφείο γραφείο, συνελεύσεις τοπικές, απεργιακές επιτροπές κλπ. Αλλά με ποιο ΔΣ θα γίνουν αυτά; Με την άφαντη ΠΑΣΚΕ;
      Αν θυμαμαι καλά το Ενιαίος είχε συγκροτήσει προσωρινό ή κάπως έτσι το έλεγαν Προεδρείο. Μήπως είναι η ώρα να το ξαναδούν όλες οι δυνάμεις;

      Μια συμβουλή: Σαν Παρέμβαση δεν έχετε κανενα λόγο να είστε αμηχανοι. Πολιτικά επιβεβαιώνεστε καθημερινα. Συνδικαλιστικά έχετε δυνάμεις. Βγείτε να πειτε την αληθεια ωμά στον κόσμο. Αυτο θελουμε ολοι να ακουσουμε. Την αλήθεια. Το ΠΔ μηπως ειναι η αφορμή για να ξανασυζητήσουμε το περιεχεόμενο των διαφόρων συνδικαλιστικών διεκδικήσεων; Μήπως δεν πρέπει να είμαστε και να εισαστε ολοι ίδιοι και συμμέτοχοι; Ελπίζω και θελω να πιστεύω οτι δεν ειστε!

      Διαγραφή
  2. Επανέρχεται η γνωστή αντίληψη της εξωτερικής σχέσης που βιώνει ο εργαζόμενος με το σωματείο και τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. Η Αυτόνομη Παρέμβαση το είχε κάποια στιγμή αναδείξει αυτό ως ένα κρίσιμο πρόβλημα. Σήμερα λόγω της κρίσης που έχει ξεσπάσει στο ΥΠΠΟ αυτή η αντίληψη επανέρχεται για να δικαιολογήσει και να ερμηνεύσει τα επιφαινόμενα. Λάθος! Από τον Ενιαίο Αττικής ως τον Ενιαίο Β. Ελλάδος και από το ΣΕΑ ως την ΠΕΥΦΑ το πρόβλημα είναι το ίδιο. Έλλειψη ταξικής αντίληψης και προσανατολισμού. Εμπειρισμός και ευθύγραμμη μεταφορά μιας εμπειρίας από άλλους μαζικούς κοινωνικούς χώρους με άλλα χαρακτηριστικά και αναφορές. Ο αριστερός λόγος απο μόνος του δεν αρκεί. Μπορεί να γοητεύει αλλά είναι ανεπαρκής. Χρειάζεται ανάλυση, σχέδιο και προσανατολισμός. Κι αυτό δεν έχει κατακτηθεί από τα Σωματεία. Όποιες, ελάχιστες, αναλύσεις υπάρχουν περνάνε απαρατήρητες, χάνονται μέσα στο άγχος του συνδικαλισμού του φαίνεσθαι.
    Από τον Ενιαίο Αττικής ως τον Ενιαίο Β. Ελλάδος και από το ΣΕΑ έως την ΠΕΥΦΑ, από την ΠΟΕ - ΥΠΠΟ έως την ΑΔΕΔΥ εικόνα μιας υπαρκτής κατάστασης είναι. Εμείς συμμετέχουμε ή δεν συμμετέχουμε, εμείς ψηφίζουμε, εμείς αναθέτουμε ή δεν αναθέτουμε, εμείς ελέγχουμε ή δεν ελέγχουμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων.
    Ας μην κλαίμε και ας μην γκρινιάζουμε λοιπόν. Ας μην μεταθέτουμε τις ευθύνες μας στους άλλους είτε είναι απόντες είτε είναι παρόντες.

    Ο συνάδελφος με το ψευδώνυμο "Φίλων" πρέπει να κάνει ένα βήμα στη σκέψη και να ε ρ μ η ν ε ύ σ ε ι αυτό που σωστά σαν γενική εικόνα καταγράφει και περιγράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας δούμε και μια θετική πλευρά. Μην τα βλεπουμε όλα μαυρα κι άραχνα. Υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία κόσμου που και καταλαβαινει και κινητοποιείται και συμμετέχει και σκέφτεται. Δεν ειναι υποχρεωτικό να ειναι ενταγμένος στην Αυτόνομη Παρέμβαση, στην ΕΑΚ ή στη ΔΑΣ. Είναι όμως ΕΚΕΙ! Και πρέπει να παραμείνει εκεί. Η ιστορία δεν γράφεται από πλειοψηφίες, ούτε πρέπει να περιμένουμε να μαζευτούν 2000 άνθρωποι στο ΥΠΠΟ για να κάνουμε κάτι. Αυτό είναι το επιχείρημα της ανάθεσης (πολύ της μόδας έχει γίνει η λέξη) ή μια εύκολη και ανέξοδη δικαιολογία για όσους δεν είναι παρόντες. Είναι ανόητο να ακουμε συναδέλφους να λένε ότι θα συμμετέχουν αν συμμετέχουν όλοι. Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να συμβει. Αν αυτό ήταν πάντα προαπαιτούμενο πρέπει να ξαναδιαβάσουμε την ιστορία.
    Η κατάσταση με την Ομοσπονδία δεν ειναι σημερινή. Προς τι η έκπληξη και ο μεγάλος "αποτροπιασμός"; Εδώ σ αυτό το blog ειχα διαβάσει και το ειχα θεωρήσει πολύ σωστό ότι η Ομοσπονδία έχει κάνει εδώ και χρόνια μια στρατηγική επιλογή: να κινηθεί στηριζόμενη αποκλειστικά σε δύο μεγάλα και ισχυρά σωματεία που ελέγχει: τους Φύλακες και τους Εργατοτεχνίτες. Από αυτό εδώ το blog είχα διαβάσει και είχα συμφωνήσει ότι ο Ενιαίος (Αττικής) λειτουργεί αντικειμενικά ως το αντίπαλο δέος της Ομοσπονδίας σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα.
    Όσοι παρακολουθούμε την αρθρογραφια σε αυτο το blog αυτά τα έχουμε διαβάσει και συζητήσει πολλές φορές. Σήμερα λοιπόν το ποτήρι δεν ήταν άδειο, δεν ήταν και γεμάτο. Είχε κόσμο και μαλιστα περισσότερο από τις προβλέψεις. Η σημερινή συμμετοχή, δεν είναι ίδιας τάξης με τη συμμετοχή σε μια συνέλευση. Κόσμος υπήρχε λοιπόν! Και του αξίζει ένα μπράβο και οχι γκρίνιες. Η σημερινή στάση δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει αυτό που είχε ως στόχο: την παρέμβαση στο ΚΑΣ. Και αυτό δεν έγινε γιατί καμια δύναμη δεν θέλησε αυτοτελώς και μόνη της να το υλοποιήσει και να το τραβήξει. Δεν εννοώ ότι οι συνάδελφοι και συντροφοι είναι "κότες". Εννοώ ότι αυτό το δυναμικό που κινητοποιείται μπορεί και έχει το δικαίωμα να νιώθει κάποιες φορές αμφιταλάντευση, αμηχανία, δισταγμό. Να το αναγνωρίσουμε και στον εαυτό μας αυτό και μετά στα 2-3 μέλη του ΔΣ του Ενιαίου από τα οποία περιμέναμε να σηκώσουν το βάρος και την αντιπαράθεση.

    Προσωπικά προβληματίστηκα από δύο πράγματα: το πρώτο είναι η ταχύτητα με την οποία επαληθεύτηκε η ανακοινωση της παράταξής σας στη γενική συνέλευση του Ενιαίου, Ότι γράψατε σε εκείνο το Α3 επιβεβαιώθηκε. Αυτό κατά τη γνώμη μου δείχνει καλό κριτήριο, ωριμότητα στη σκέψη και στην ανάλυσή σας και κυρίως πάει ένα βήμα παρακάτω το θέμα του συνδικαλισμού. Το δεύτερο που με προβλημάτισε είναι η τοποθέτηση της Παρέμβασης σήμερα. Δεν ξέρω αν όλοι καταλάβαμε αυτό που διατυπώθηκε από τον Γιάννη: δυο σπίτια κάηκαν και μαζί και οι άνθρωποι από το κρύο, φόροι και χαράτισα ψηφίζονται κάθε μέρα, μια κοινωνία που διαλύεται που χάνει τη συνοχή και τους πιο απλούς δεσμούς αλληλεγγύης. Σ' αυτό το σάπιο που ζούμε όχι μόνο το ΠΔ θα ελέγξουν, όχι μόνο θα απολύσουν κόσμο και κοσμάκη, αλλά ουσιαστικά θα μας οδηγήσουν να γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι. Αν δεν σηκώσουμε σ' αυτό κεφάλι πραγματικά το να συζητάμε για το κάθε ΠΔ και τον κάθε έλεγχο έχει μικρή σημασία.

    Κλείνοντας διακρίνω μια επιθετικότητα στο ΣΕΑ. Ο ΣΕΑ είναι αυτός που είναι εδώ και χρόνια. Δεν έγινε σήμερα. Ούτε οι νοοτροπίες αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Αν το συνδικαλιστικό κίνημα περνά μια μεγάλη κρίση γιατι ο ΣΕΑ θα ήταν εξαίρεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης στην εκπομπή ENIKΟΣ (Χατζηνικολάου). Τι είπε;
    Διαβάστε για να καταλάβουμε όλοι ότι μας πανε για μεγάλο μαχαίρι


    Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει στόχος για επιπλέον απολύσεις εκτός της δέσμευσης των απολύσεων 150.000 υπαλλήλων μέχρι το 2015. «Δεν θα υπάρξει καμία πρόσθετη απόλυση με τη μορφή του ποσοτικού στόχου. Βέβαια μπορεί να υπάρξουν απολύσεις στη συνέχεια αλλά δεν πρόκειται η κυβέρνηση να αναλάβει καμία επιπλέον δέσμευση για ποσοτικό στόχο απολύσεων πέραν των 150.000»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EKTAKTO EΠΕΙΓΟΝ.
    Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου αποφασίστηκε ο Σύλλογος να καλύψει το πρόστιμο και τα δικαστικά έξοδα του πρώην Υπουργού Πολιτισμού. Με ισχυρό νομικό επιτελείο ο Ενιαίος θα παρέμβει στη δίκη για να αθωωθεί ο Μισέλ. Απορρίφθηκε 5-4 η πρόταση να αναλάβει ο Ενιαίος τη συντήρηση, τα τελη κυκλοφορίας και την ασφάλεια του υπουργικού τζιπ.
    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες συνεδριάζω εκτάκτως ο ΣΕΑ, το ΦΕΑ, η ΠΟΕ και η ΥΠΠΟ για να τοποθετηθούν στο μεγάλο θέμα. Σύμφωνα με πηγές του Ενιαίου που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους η στοχοποίηση του Μισελ Λιαπις αποτελεί ένα ακόμη βήμα στον αυταρχικό κατήφορο της συγκυβέρνησης. Free Liapis συμπλήρωσε με νόημα η πηγή του Ενιαίου.
    Συμφωνα με άλλες πληροφορίες κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στο ΚΑΣ σε ένδειξη συμπαράστασης στον σκληρά δοκιμαζομενο συνταξιούχο - άπορο τέως υπουργό που ας σημειωθεί δεν παίρνει ούτε Ε-ΚΑΣ.
    Η ΔΑΚΕ ΥΠΠΟ με λιτή ανακοινωσή της διέψευσε ότι η αντιπροσωπεία της έσπευσε να επισκεφτεί τον πρώην Υπουργό στα δικαστήρια.
    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διέψευσε ότι το ΣΔΟΕ εντόπισε πειρατικό λογισμικό και σπασμένη πλατφόρμα Playstation 4 σε σπίτι στη Ραφήνα.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι προσφέρει τη Ζωή για νομική κάλυψη (ο Μισελ αρνήθηκε ευγενικα) και 1% από το συνταξιοδοτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα του Δημήτρη για την κάλυψη των πρώτων αναγκών του σκληρά δοκιμαζόμενου τέως Υπουργού.
    Πληρώστε τέλη....
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΡΕ................................
    Στειλτε το λογαρισμό στον καθε Μισελ κι αν δεν έχει μετρητά ψαχτε για καμια βαλιτσα Τσουκάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας εργαζομένων στο ΥΠΠΟ τώρα σε εξέλιξη για τη ΓΑΔΑ. Κλειστή η Λεωφ. Αλεξάνδρας. Free Liapis γράφει το μεγάλο πανό. Στη ΓΑΔΑ σπεύδει σε ένδειξη συμπαράστασης και αντιπροσωπεία της Siemens καθώς και ο Σύλλογος Φίλων της Φόρμουλα 1 "Christoforakos".
      Δρακόντεια τα μέτρα της αστυνομίας στο κέντρο. Κλειστοι οι σταθμοί του metro σε Συνταγμα και Ομόνοια. Σε εξέλιξη ο εκτακτος μαραθώνιος βοήθειας και στήριξης του Liapis από το Mega και το ΣΚΑΙ (διακαναλική).
      Αναβάλλονται όλοι οι αγώνες Δ Εθνικής. Στάση εργασίας και στο τραμ.

      Σε προειδοποιητική στάση εργασίας κατέρχεται από αύριο στις 7 έως 12 το μεσημέρι και η ΠΕΥΦΑ. Αναβρασμός στο ΥΠΠΟ, παγκόσμια συγκίνηση για το δράμα του τέως Υπουργού. Έκτακτο Παράρτημα ετοιμάζει ο Πήγασος. Με αγωνία αναμένεται η αποκλειστική συνέντευξη του τέως Υπουργού στο Δελτίο του Mega και στον Παύλο Τσίμα.
      Ενδιαφέρον για το ατυχές συμβάν επέδειξαν και μεγάλες πρεσβείες στην Αθήνα. Διαψεύδονται οι πληροφορίες ότι η Γερμανική Πρεσβεία προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας στον Υπ. Εξωτερικών.
      Έγκυροι πολιτικοι αναλυτές θεωρούν τη σύλληψη του Μισελ με πλαστές πινακίδες, ανασφάλιστο όχημα και χωρίς χαρτιά ως προβοκάτσια κατά του Καραμανλικού μπλοκ της ΝΔ. Είναι η 2η φορά μετά τον έλεγχο του ΠΔ 164/2004 που η φιλελεύθερη ΝΔ του Κωστά Καραμανλή στοχοποιείται από σκοτεινά κέντρα.

      Διαγραφή
    2. Ενημέρωση για το Playstation 4 έχουμε; Είναι αλήθεια οτι βρέθηκαν 505 μαϊμού ψηφιακοί δίσκοι; Αληθεύει οτι υπήρχαν μεγάλες παραγγελίες σε σουβλάκια χωρίς νομιμα παραστατικα; Μα τι γινεται τελος πάντων στη Ραφηνα;

      Διαγραφή
  6. Free Liapis
    Από ψαγμένη πηγή! Η κίνηση του Μισελ ήταν προσχεδιασμένη. Έχει εδώ και καιρό προσχωρήσει στο κίνημα δεν πληρώνω και βρίσκεται σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και με το ΣΥΡΙΖΑ. Η ΚΥΠ έχει στη διάθεσή της πολύτιμο υλικό από το GPS του τζιπ του Μισελ, σύμφωνα με το οποίο σηκώνει στα μουλωχτά και μπαρες διοδίων. Στο πίσω κάθισμα βρέθηκε και προκήυξη της ΚΟΕ η οποία εξετάζεται στην αντιτρομοκρατική. Σύμφωνα με αλλες πηγές εκτός από άδειες μπαταρίες δεν είχε ουτε βενζινα, του χε αναψει λαμπάκι, ούτε νερό στους υαλοκαθαριστήρες. Διερευνάται αν είχε περάσει και ΚΤΕΟ.
    Break News στο CNN ... κάνουν λόγο για αρχή μεγάλων πολιτικών εξελίξεων στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και για σχεδιασμένη επιχείρηση των διωκτικών αρχών κατά του τέως Υπουργού που είχε θεαθεί να οδηγεί και πειραγμένο παπάκι παλαιότερα.
    Ασχετο: ο απένταρος κατά δήλωσή του Liapis φορτισε τις μπαταρίες γιατί θα πήγαινε ταξίδι στην Ασία; Μετανάστης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμβαίνουν και εις Παρισίους...
    Σε ενα σοβαρό post βρήκατε να κάνετε ασκήσεις τρολαρίσματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή