Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης εργαζομένων ΥΠΠΟΑ



        
    

   ΝΑ  ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΕΛΠΙΔΑ  ΚΑΙ  ΤΗΝ   ΑΝΘΡΩΠΙΑ   ΖΩΝΤΑΝΗ.
 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι…
Σήμερα, που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας και εκατομμύρια άλλοι περιμένουν στα παράλια της Μ. Ασίας τη στιγμή, που θα ξεφύγουν από τα δεινά του πολέμου ερχόμενοι προς την Ευρώπη, δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς.  Η τραγική όξυνση του προσφυγικού προβλήματος είναι ορατή από τον καθένα και την καθεμιά μας. Γυναίκες παιδιά, ολόκληρες οικογένειες ξεσπιτώνονται κάτω από την πίεση των ταραχών και των βομβαρδισμών στις πατρίδες τους και αναζητούν σωτηρία. Όλοι μας παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τις αθρόες προσελεύσεις προσφύγων, που αφού πρώτα τους εκμεταλλευτούν οι βάρβαροι σύγχρονοι δουλέμποροι ανέστιοι και πένητες αναζητούν ειρήνη και ανθρωπιά πρώτα στα ελληνικά νησιά κι ύστερα στις χώρες τελικού προορισμού τους, κυρίως σε αυτές της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.
Μπροστά σ’ αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα δεν μπορούμε να στέκουμε βουβοί παρατηρητές. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι,  οι θρησκευτικοί πόλεμοι, οι κτηνωδίες που συμβαίνουν σε γειτονικές χώρες, τα αθώα παιδιά και οι άμαχοι, οι πνιγμένοι του Αιγαίου και της Λαμπεντούζα δεν είναι απλές εικόνες των δελτίων των 8. Είναι μια γροθιά στο στομάχι του πολιτισμένου κόσμου, είναι μια πρόκληση για να αναλάβουμε δράση ως εργαζόμενοι και ως κοινωνία συνολικά, σε μια χώρα που μόλις πριν μισό αιώνα δοκιμάστηκε σκληρά από πολέμους και κατοχή.
Γνωρίζουμε, ότι το προσφυγικό ζήτημα δεν θα λυθεί με απλές κινήσεις φιλανθρωπίας Οι ρίζες και οι αιτίες του προβλήματος είναι βαθύτερες και πολύ πιο σύνθετες. Καλούμαστε όμως σήμερα σε πρώτο στάδιο να αναδείξουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι στους πρόσφυγες, να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τις υλικές συνθήκες διαβίωσής τους, να εξασφαλίσουμε στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,  υποδομές, στέγη και τροφή. Σ’ αυτόν τον αγώνα για την επιβίωση, τον αγώνα του πολιτισμού απέναντι στην βαρβαρότητα, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να συνενωθούμε με το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης που εξαπλώνεται στη χώρα, με σκοπό να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους στο δύσκολο ταξίδι τους. Σας καλούμε να αγκαλιάσετε την προσπάθεια μας, να αποδείξουμε όλοι μαζί συλλογικά, ότι η ανθρωπιά είναι ισχυρότερη από κάθε όπλο. Στο πλαίσιο αυτό την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ. Μπουμπουλίνας 20-22 από τις 11.00 π.μ. έως τις 17.00 μ.μ. συλλέγουμε τρόφιμα, φάρμακα, και είδη πρώτης ανάγκης κυρίως για παιδιά και βρέφη.
Όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε την ελπίδα και την ανθρωπιά ζωντανή.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΎ
Ενδεικτικός κατάλογος ειδών πρώτης ανάγκης

  • Υπνόσακοι
  • Σακίδια πλάτης
  • Αδιάβροχα
  • Είδη ατομικής υγιεινής
  • Βρεφικά είδη: γάλα, κρέμες, τροφές σε βαζάκια, πάνες, υγρά μαντιλάκια παιδικά παπούτσια κλπ.
  • Τρόφιμα: έτοιμα τρόφιμα (όχι κονσέρβες) πχ. μπισκότα, ξηροί καρποί, γάλα εβαπορέ, φρούτα κλπ.
  • Φάρμακα για ενήλικες και παιδιά: αναλγητικά, αντιπυρετικά, αντιφλεγμονώδη, αντιδιαρροϊκά, αντιισταμινικά, αντισηπτικά, γάζες κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου