Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ενημέρωση για την εξέλιξη του θέματος σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα



Μετά από ενέργειές μας περίπου 2 μηνών, προκειμένου να εφαρμοστούν επακριβώς οι διατάξεις του ΠΔ 69/2016 σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα από το Γ' Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΥΠΠΟΑ - και όχι μόνο, σας αναφέρουμε ότι το ανώτατο όργανο όλων των Μηχανικών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), εξέδωσε το με αρ. πρωτ. 32450/20.12.16 έγγραφο , με το οποίο επιβεβαιώνει με τον πιο έγκυρο τρόπο ότι τα στοιχεία που πρέπει να προσκομίζονται από τους Μηχανικούς για την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα δεν είναι άλλα από τη βεβαίωση του αρμόδιου Επιμελητηρίου (ΤΕΕ) και τη βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα (ΤΣΜΕΔΕ).

Συμπαραστάτες στον αγώνα μας αυτόν είναι η ΠΟΕ-ΥΠΠΟΑ, ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής-Στερεάς Ελλάδος και Νήσων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΕΜΔΥΔΑΣ, η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, καθώς επίσης και πολλοί άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς.

Θεωρούμε ότι κανένα Υπηρεσιακό Συμβούλιο και κανένας άλλος φορέας δεν μπορεί να αμφισβητεί την εγκυρότητα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) ως ανώτατη αρχή όλων των Μηχανικών και, κατ' επέκταση, των διευκρινιστικών εγκυκλίων του.

Παρακαλούμε λοιπόν, για άλλη μια φορά, τον Πρόεδρο και τα λοιπά μέλη του Γ' Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ως γνωμοδοτικό σώμα που επιλύει τα προβλήματα των εργαζομένων, να προχωρήσουν τη διαδικασία επί του θέματος σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο ΠΔ 69/2016, τα οποία και επεξηγούνται στο συνημμένο έγγραφο του ανωτάτου οργάνου των Μηχανικών (ΤΕΕ). Ειδικότερα δε, αναμένουμε από τα μέλη του συγκεκριμένου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που τυχαίνει να είναι και συνάδελφοι Μηχανικοί, να δείξουν την κατάλληλη ευελιξία επί του θέματος.



Ο Πρόεδρος του Τμήματος ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής του ΥΠΠΟΑ
________________________________________

Σταύρος Τσάβαλος
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου