Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Ψεύτες και συκοφάντες; Δικαίωμά τους, αλλά θα κριθούν!


Με ανακοίνωσή της η πλειοψηφία της Ε.Ε. της ΠΟΕ ΥΠΠΟ (δηλ. ΔΗΣΥΠ και ΔΑΚΕ), χωρίς μάλιστα αυτή να έχει διαβουλευθεί προηγουμένως με τα υπόλοιπα μέλη της Ε. Ε. της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, δηλώνει την αντίθεσή της σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ σχετικά με το θέμα της αναστολής σύμβασης εργασίας δύο εργαζομένων του ΤΑΥΠΥΠΠΟ μέχρι 20-12-2020 με απόφαση του εκκαθαριστή του φορέα. 

Είναι προφανές δικαίωμα κάθε συνδικαλιστικής παράταξης να συμπαρατάσσεται ή να αντιτίθεται σε κυβερνητικές πολιτικές που πλήττουν εργασιακά δικαιώματα και στέλνουν εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας. Εξάλλου όλοι κρινόμαστε με βάση τις θέσεις και τις αποφάσεις που παίρνουμε πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα.  
Δεν αποτελεί όμως  δικαίωμα κανενός, αντίθετα μας γυρίζει πολύ πίσω σε σκοτεινούς χρόνους, να παραχαράσσει την αλήθεια, να στοχοποιεί συνδικαλιστές με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, να εκφέρει απειλές περί «παραδειγματικής φυσικής(!) και ηθικής τιμωρίας των λασπολόγων».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας. Το επίμαχο ψήφισμα κατατέθηκε από την ΕΑΕΚ στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο και όπως είναι πάγια τακτική παραπέμφθηκε μαζί με άλλα ψηφίσματα για ψήφιση και έγκριση από την Ε.Ε. Τελικά εγκρίθηκε με την ψήφο τεσσάρων παρατάξεων (δεν συμφώνησαν ΔΗΣΥΠ και ΔΑΚΕ) και δημοσιεύθηκε στην συνέχεια στον ιστότοπο της ΑΔΕΔΥ. 

Προφανώς δεν υπερψήφισαν μόνο «γκρουπούσκουλα» όπως αυτάρεσκα και ψευδώς αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Επισημαίνουμε βέβαια το γεγονός, ότι κάθε παράταξη μπορεί, όπως ζητά η ΔΗΣΥΠ στο ΥΠΠΟΑ στην ίδια ανακοίνωση, να επανατοποθετηθεί και φυσικά θα κριθεί από τους συναδέλφους για την στάση της.

Τελικά φαίνεται, ότι κάποια κέντρα και παράκεντρα εξουσίας μέσα στο ΥΠΠΟΑ ενοχλήθηκαν από την διατύπωση συγκεκριμένων αιτημάτων στο εν λόγω ψήφισμα όπως η ανάκληση των απολύσεων, η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΤΑΥΠΥΠΠΟ, η κατάταξή τους σε προσωποπαγείς θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου όπως προβλέπει εξάλλου και ο σχετικός νόμος. 
Προτίμησαν λοιπόν αυτά τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα σε τρεις! σελίδες να στοχοποιήσουν με απαράδεκτες μεθόδους γενικό σύμβουλο μέλος της παράταξής μας, ως εμπνευστή και υποκινητή «σκοτεινών» διαδικασιών που σκοπό έχουν να βλάψουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Όμως δυστυχώς το ίδιο το κείμενο τους,  τους διαψεύδει. Ενώ  επιδίδονται σε κρεσέντο απειλών, ψευδών και συκοφαντιών σε τρεις σελίδες δεν βρίσκουν το σθένος να γράψουν δύο λέξεις για το επίδικο. Συμφωνούν ή όχι με τα απολύσεις; 
Γιατί ως πλειοψηφούσα παράταξη στην ΠΟΕ ΥΠΠΟ δεν έβγαλαν ούτε μια χλιαρή έστω ανακοίνωση συμπαράστασης τόσο για τους συναδέλφους τους που έμειναν απλήρωτοι όσο και γι’ αυτούς – κανείς δεν ξέρει αν θα ακολουθήσουν κι άλλοι –  που είναι ήμερα εκτός εργασίας εξαιτίας μιας αυθαίρετης απόφαση του εκκαθαριστή του φορέα; Θα προβούν έστω και τώρα σε κάποια ενέργεια για να διορθωθεί η αδικία και θα υπερασπιστούν τους συναδέλφους; 

Αντίθετα προτιμούν την προσωπική επίθεση σε μέλος της παράταξης μας για να θολώσουν τα νερά, να αποπροσανατολίσουν και να απομακρύνουν τις βαρύτατες ευθύνες που έχουν για την σημερινή κατάσταση στον φορέα και στο συνδικαλιστικό κίνημα στο ΥΠΠΟΑ.

Κάπου εδώ τελειώνουν τα ψέματα. Ενημερώνουμε κάθε κέντρο και παράκεντρο, ότι η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση θα συνεχίσει εντός των συνδικαλιστικών οργάνων να υπερασπίζεται αταλάντευτα το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης όλων χωρίς εκπτώσεις και χωρίς συμβιβασμούς, την αδιαπραγμάτευτη εσωτερική δημοκρατία στην ΑΔΕΔΥ αλλά και στα υπόλοιπα συνδικαλιστικά όργανα. Είναι κατακτήσεις χρόνων για τις οποίες αγωνίστηκαν γενιές εργαζομένων.
Αυτονόητα αναμένουμε από την πλειοψηφία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ να επανέλθει στην οδό της δημοκρατίας, να ανασκευάσει όσα ψευδή και συκοφαντικά αναφέρει στην τελευταία της ανακοίνωση, και να σταματήσει τις απειλές και τους εκφοβισμούς απέναντι σε όποιον δεν συμφωνεί με την δική της άποψη.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν όσο κι αν εκφοβίζει, απειλεί και συκοφαντεί να μας αποτρέψει από το βασικό σκοπό για τον οποίο έχουμε εκλεγεί: την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΑΕΚ/ΑΔΕΔΥ
 
 
Σχετικά Άρθρα:
 
Σχέδιο νόμου