Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

ΤΑΥΠΥΠΠΟ: ΔΤ απολυμένων Εργαζόμενων Παιδικού Σταθμού και Ταμείου Αλληλοβοήθειας ΥΠΠΟΑ

 Αθήνα 22/07/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     

Κατατέθηκε χθες στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της παράλειψης της Υπουργού Πολιτισμού να μεταφέρει τους εργαζόμενους του παιδικού σταθμού και του Ταμείου Αλληλοβοήθειας στο Υπουργείο. Η άρνηση της Υπουργού να εφαρμόσει το νόμο παραβιάζει το άρθρο 7 του ν. 4598/2019 και το άρθρο 43 παρ. 1 του Συντάγματος, που απαγορεύει σε όργανα της εκτελεστικής εξουσίας να αναστέλλουν την εφαρμογή των νόμων.
Με το ν. 4598/2019 προβλέφθηκε η ίδρυση παιδικού σταθμού στο ΥΠΠΟΑ για τα παιδιά των εργαζομένων του Υπουργείου, η κατάργηση του παιδικού σταθμού που λειτουργούσε για τον ίδιο σκοπό στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας και η μεταφορά του αναγκαίου προσωπικού από το Ταμείο στο Υπουργείο.
Η άρνηση της κ. Μενδώνη να εφαρμόσει το νόμο, πέραν από παράνομη, εκθέτει ανεπανόρθωτα τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι είχαν υπερψηφίσει το Φεβρουάριο του 2019 τη διάταξη μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ ενώ θετικά τοποθετήθηκαν Δημοκρατική Συμπαράταξη  (ΚΙΝΑΛ) και ΠΟΤΑΜΙ. Η εισηγήτρια της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωνε τότε στη Βουλή: "Από πλευράς μας θα υπερψηφίσουμε τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν ρυθμίσεις εργασιακών ζητημάτων, μεταφοράς προσωπικού και εν γένει παροχής κινήτρων προς τους υπαλλήλους του Υπουργείου".
Άλλωστε τη μεταφορά του παιδικού σταθμού από το Ταμείο στο Υπουργείο την επιβεβαίωσε και η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία με το ν. 4639/2019, που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2019, χωρίς ποτέ να δώσουν την εξουσία στην κ. Μενδώνη να απολύσει εργαζόμενους.
Από πού αντλεί η κ. Μενδώνη το θράσος να περιφρονεί δύο διαδοχικές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες, και πάντως την Κ.Ο. του κόμματος που την έκανε υπουργό, προκειμένου να έχει το θλιβερό προνόμιο να γίνει η πρώτη υπουργός που απολύει υπαλλήλους του δημόσιου τομέα;

Οι Απολυμένοι Εργαζόμενοι Παιδικού Σταθμού και Ταμείου Αλληλοβοήθειας ΥΠΠΟΑ.

Σχετικά ΆρθρΑ: