Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ - 2

Χαράματα Παρασκευής 25/1, ένας συρφετός από ΜΑΤ, ΕΚΑΜ και Χαφιέδες, οι πραιτοριανοί  της συγκυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ, επιτέθηκαν στο αμαξοστάσιο του Metro στα Σεπόλια χτυπώντας την κατάληψη των απεργών εργαζομένων. 

Η συγκυβέρνηση αποφάσισε να φορέσει ανοικτά το χακί και το πηλίκιο, κουρελιάζοντας τ' απομεινάρια από αυτό που κάποτε γνωρίσαμε ως δημοκρατία της μεταπολίτευσης. 

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η συγκυβέρνηση της εξαθλίωσης και της υποταγής φαίνεται να έχει επιλέξει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή: το δρόμο της τυπικής εγκαθίδρυσης ενός κράτους εκτάκτου ανάγκης.  

Κυβερνώντας εδώ και καιρό με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (δηλ. με έκτακτες διαδικασίες, εκτός Βουλής), με φύλλα επιστράτευσης και τα ΜΑΤ, η συγκυβέρνηση γνωρίζει πως η κλεψύδρα αδειάζει! Ο ελληνικός λαός θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία.

Ας μην έχουν την παραμικρή αμφιβολία: ο "εχθρός λαός" θα τους σαρώσει, θα τους ανατρέψει.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

2 σχόλια:

  1. Για να έχει ο καθένας άποψη παραθέτουμε αυτούσια τη διάταξη του άρθρου 22 παρ. 4 του εν ισχύ (ακόμη) ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

    "4. Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται. Ειδικοί νόμοι ορίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στοςυ οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών".

    Μπορεί κανένας στα σοβαρά να ισχυριστεί ότι η επιστράτευση των απεργών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εμπίπτει στο πνεύμα και στο γράμμα του άρθρου 22 παρ. 4 του Συντάγματος; Έχουμε πόλεμο, θεομηνία ή επιδημία χολέρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήλωση του Π. Λαφαζάνη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την εισβολή των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο:

    Η Κυβέρνηση «...έδρασε νύχτα ως κοινοβουλευτική χούντα με μεθόδους στρατιωτικού νόμου...
    Τα ΜΑΤ μπήκαν σαν κλέφτες σπάζοντας την πόρτα του αμαξοστασίου του μετρό. Εδώ έχουν επιβάλλει στην ουσία μια δικτατορία...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή