Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Kατω η Επιστράτευση

Η επιστράτευση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί ένα ακόμη μαύρο κεφάλαιο της συγκυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ, μία ακόμη αντιδημοκρατική εκτροπή στη συνέχεια της "Δημοκρατίας" των "Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου". Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς δίνουν τον αγώνα της τιμής και της αξιοπρέπειας απέναντι στην εξαθλίωση που επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Είναι κρίσιμο να μην μείνουν μόνοι στη μάχη αυτοί. Να σταθούμε στο πλευρό τους, να δώσουμε μαζί τη μάχη.
ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!

Η κεντρική ανακοίνωση της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ βρίσκεται εδώ


Σημειωση: Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της ανάρτησης και από λάθος χειρισμό, "χάθηκε" η αρχική ανάρτηση και μαζί με αυτή τα σχόλια. Ζητάμε συγνώμη και θα προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε το λάθος

2 σχόλια:

  1. Όσο κι αν προσπαθήσουμε δεν θα βρούμε μια απόφαση δικαστηρίου που να έχει κρινει κάποια απεργία νομιμη. Ολες κυρήσσονται "παράνομες και καταχρηστικές". Ουσιαστικά το δικαίωμα της απεργίας έχει εδώ και καιρό μπει στη γκρίζα ζώνη της απαγόρευσης. Ας συλλογιστούμε πάνω στο γνωστό σύνθημα: ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ.

    Όσο κι αν προσπαθήσουμε δεν θα θυμηθούμε απεργία που η συγκυβέρνηση να μην την έχει καταγγείλει ως "συντεχνία που στρέφεται και ταλαιπωρεί το κοινωνικό σύνολο".
    Απεργούν οι οδηγοί; Συντεχνία που ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους.
    Απεργούν οι γιατροί; Συντεχνία που βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
    Απεργούν οι δάσκαλοι ή οι καθηγητές; Συντεχνίες κι αυτοί που ταλαιπωρούν τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
    Απεργούν οι φαρμακοποιοί, οι μηχανικοί, οι ναυτεργάτες, οι εφοριακοί; Κι αυτοί συντεχνίες που στρέφονται ενάντια στο κοινωνικό σύνολο.
    Απεργούν οι ΟΤΑ; Συντεχνία που αφήνει την κοινωνία να ζει μεσα σε σκουπίδια.
    Απεργούμε στο ΥΠΠΟ; Συντεχνία που θέτει σε κίνδυνο τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

    Αλήθεια ποιοι εργαζόμενοι επιτρέπεται τελικά να απεργούν σ' αυτή τη χώρα; Για τη συγκυβέρνηση της εξαθλίωσης και της υποτέλειας κανένας δεν πρέπει να διαμαρτύρεται, να απεργεί, να διεκδικεί.

    Όποιος απεργεί βαφτίζεται από Κυβέρνηση και ελεγχόμενα ΜΜΕ "συντεχνία". Επιχειρούν να διαιρέσουν τους εργαζόμενους με τεχνητό τρόπο, να διαγράψουν από τη συλλογική μνήμη και πρακτική το στοιχείο της αλληλεγγύης. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ.

    Και τέλος μέχρι που θα φτάσει ο βιασμός της γλώσσας προκειμένου να αποκρύπτεται το αποκρουστικό περιεχόμενο των πράξεων της συγκυβέρνησης; Ως πότε θα ανεχόμαστε να βαφτίζουν την ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ως "επίταξη" λες και πρόκειται για αντικείμενα ή ζώα που επιτάσσονται για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του στρατού; Επιτάσσονται σπίτια, ζώα, οχήματα αλλά και άνθρωποι; Ντροπή τους!

    Και μια απορία (λέμε τώρα...). Και καλά για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ οι επιστρατεύσεις απεργών δεν είναι ταμπού. Το έχουν επαναλάβει και στο παρελθόν (βλ. ναυτεργάτες). Αλλά για την "αριστερά" της συγκυβέρνησης, των "ευγενικών και κομψών λόγων", των "περίτεχνων" (κενών) διατυπώσεων, των "ίσων αποστάσεων" και της "γαργάρας" υπάρχει πάτος; Υπάρχει αξιοπρέπεια; Υπάρχει "κοκκινη γραμμη"; Λεπτομέρειες και ξεπερασμένες ευαισθησίες. Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δήλωση του βουλευτή Δημ. Στρατούλη

    «Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο "χακί" και με ένα νέο "πραξικόπημα" κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με "στρατιωτικού" τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη "κινεζοποίηση" τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Οι τερατώδεις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων οδηγούν την κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις εργατικές και κοινωνικές αντιστάσεις σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας. Ο κοινός συντονισμένος αγώνας και η συγκρότηση ενιαίου κοινωνικού μετώπου των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μπορεί να γίνει το σινικό τείχος πάνω στο οποίο θα σπάσουν οι επιστρατεύσεις απεργών και κυρίως οι μνημονιακές πολιτικές και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή