Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο Οργανισμός (Μέρος ΙΙ)

Ως ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ από χθες διατυπώσαμε δημόσια την άποψη ότι η συζήτηση για το ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ γίνεται επί γραπτού κειμένου - εισήγησης, το οποίο διαμορφώθηκε από την Τρόϊκα, ορισμένους "Quislings" - "τεχνοκράτες" του (τέως) Υπ. Εσωτερικών και με άφθονη  "εσωτερική" πληροφόρηση (και παραπληροφόρηση) από Υπηρεσιακούς "παράγοντες". Το Σχέδιο του Νέου Οργανισμού ουσιαστικά διαλύει το ΥΠΠΟ και χωρίς προσχήματα εγείρει ζήτημα ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ και ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ (το τελευταίο αποκρύπτεται συστηματικά).

Το Σχέδιο, επί του οποίου οι σχετικές παρατηρήσεις - "παρεμβάσεις" (στην ουσία "παζάρια" στη λογική "του Χότζα", για να διασωθούν τα προσχήματα και να αποφευχθεί η γενική αναταραχή στο ΥΠΠΟ) έχουν συντομότατη καταληκτική ημερομηνία.

Παρά την απίστευτη μυστικοπάθεια γύρω από το περίφημο Σχέδιο και την άρνηση της Γ.Γ. να μας το χορηγήσει, η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχει εξασφαλίσει αντίγραφο του Σχεδίου και είναι σε θέση να γνωρίζει και όσα "παρασκηνιακά" λέγονται, σχεδιάζονται ή επιχειρούνται. Από την πλευρά μας (ξανα)λέμε: Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΓΙΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΕΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ "ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ"). 

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ και ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΖΑΡΙΑ & ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ και ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ σε "κολπάκια" που επιχειρούν να χρυσώσουν το χάπι της διάλυσης του ΥΠΠΟ και να περιορίσουν τον αριθμό των εργαζομένων που διαφαίνεται ότι θα "περισέψουν". Το θέμα του Οργανισμού ΔΕΝ είναι αντικείμενο για ασκήσεις επί χάρτου, ούτε το πεδίο αναβίωσης των πελατειακών σχέσεων και εξυπηρετήσεων που φαντάζεται η συνδικαλιστική έκφραση της συγκυβέρνησης στο ΥΠΠΟ.

Δημοσιεύουμε το ΣΧΕΔΙΟ του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ για δύο (2) από τις Γενικές Διευθύνσεις και καλούμε όλες τις πλευρές να σταματήσουν τα παιχνίδια μυστικότητας και να δώσουν το ΣΥΝΟΛΟ του κειμένου. 


ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Θα συγκροτείται από 3 Διευθύνσεις σε επίπεδο Κεντρικής Υπηρεσίας και 53 "Ενιαίες" Εφορείες

1) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ & ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ. 
Προβλέπεται να έχει  7 Τμήματα και συγκεκριμένα
1.1. Τμήμα Χώρων, Μνημείων & Αρχ. Έρευνας
1.2. Τμήμα Ελληνικων & Αλλοδαπών Ιδρυμάτων, Οργανισμών & Διεθνών Θεμάτων
1.3. Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης Αρχ. Ερευνών και Εργων
1.4. Τμήμα Εθν. Αρχείου Μνημείων
1.5. Τμήμα Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
1.6. Τμήμα Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών
1.7. Τμήμα Συμβουλίων 

2) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ & ΕΚΠ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Προβλέπεται ότι θα αποτελείται από 3 Τμήματα και συγκεκριμένα
2.1. Τμήμα Δημόσιων Αρχ. Μουσείων - Συλλογών και Αρχαιοπωλείων
2.2. Τμήμα Εκθέσεων και Μουσειολογικής Έρευνας
2.3. Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας

3) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΡΧΑΙΩΝ & ΝΕΩΤ. ΜΝΗΜΕΙΩΝ
Προβλέπεται ότι θα αποτελείται από 3 Τμήματα και συγκεκριμένα
3.1. Τμήμα Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Συντήρησης
3.2. Τμήμα Έρευνας, Τεκμηρίωσης και Συντονισμού
3.3. Τμήμα Έρευνας Λίθου

4) "ΕΝΙΑΙΑ ΕΦΟΡΕΙΑ" (Επίπεδο Δ/νσης)
Κάθε "Ενιαία Εφορεία" θα αποτελείται από 4 Τμήματα και συγκεκριμένα
4.1. Τμήμα Προϊστορικών, Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Αρχ. Έρευνας
4.2. Τμήμα Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Αρχ. Έρευνας
4.3. Τμήμα Αρχαιολογικών Ερευνών και Συντήρησης
4.4. Τμήμα Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝ. ΕΡΓΩΝ
Σύμφωνα με το Σχέδιο θα περιλαμβάνει 2 Διευθύνσεις σε επίπεδο Κεντρικής Υπηρεσίας και 10 Περιφερειακές Υπηρεσίες (ΥΝΜΤΕ)

1) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ
1.1. Τμήμα Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων
1.2. Τμήμα Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων
1.3. Τμήμα Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύχρονων Μνημείων

 2) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ και ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ και ΠΟΛ. ΚΤΗΡΙΩΝ
2.1. Τμήμα Μελετών
2.2. Τμήμα Έργων
2.3. Τμήμα Τοπογραφήσεων
2.4. Τμήμα Τεχνικών Ερευνών Αναστήλωσης

3) ΥΝΜΤΕ (Περιφερειακές)
Προβλέπεται να αποτελούνται από 2 Τμήματα
- Τμήμα Μελετών και Έργων Αναστήλωσης Μνημείων
- Τμήμα Προστασίας Μνημείων και Κινητών Πολ. Αγαθών


ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1) Είναι ολοφάνερο ότι μιλάμε για μια συρρικνωμένη σε προσωπικό και αρμοδιότητες, αφυδατωμένη, άνευρη και τυπικά διεκπεραιωτική Γραμματεία Πολιτισμού. Εμείς εξακολουθούμε να διεκδικούμε και να παλεύουμε για ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, με όλες τις αρμοδιότητες και όλο το προσωπικό.

2) Από τα παραπάνω προκύπτει με σαφήνεια ότι το "νέο" Σχέδιο είναι σε χειρότερη κατεύθυνση από εκείνο που είχε δει τη δημοσιότητα (συγχώνευση με Υπ. Τουρισμού). Επί της ουσίας διαλύει τον ιστό του ΥΠΠΟ που γνωρίζαμε.

3) Υπάρχουν σαφείς πιέσεις (ή και δεσμεύσεις) από την Task Force για συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων ανά Διεύθυνση (λιγότερο από 50), με προφανές αποτέλεσμα να "περισσεύει" τεράστιος αριθμός Υπαλλήλων. Αν αυτό ισχύσει τότε για παράδειγμα σε μια "Ενιαία Εφορεία" θα υπηρετούν κατ' ανώτατο όριο καμιά 50αριά υπάλληλοι (Οι άλλοι τι θα γίνουν; Θα απολυθούν (διαθεσιμότητα) ή θα κληθούν να πάνε στην πινέζα του χάρτη γνωρίζοντας ότι αν αρνηθούν θα απολυθούν αμέσως).

4) Από το "νέο" Σχέδιο απουσιάζει η οποιαδήποτε αναφορά σε Τμήματα Γραμματειακής Υποστήριξης, γεγονός που δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για την τύχη του προσωπικού ΔΕ Διοικητικών (κυρίως) που υπηρετεί σήμερα στην ΚΥ ή σε Περιφερειακές Υπηρεσίες (Διευθύνσεις, ΕΠΚΑ, ΕΒΑ, ΥΝΜΤΕ κλπ)

5) Παραμένουν περίπου στον "αέρα" τα Μουσεία, γεγονός που μας κάνει καχύποπτους για το τι μέλλει γεννέσθαι, γνωρίζοντας τις "ιδέες" περί μετατροπής τους σε Νομικά Πρόσωπα ή συγχωνεύσεις ή μεταφορά τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Λαογραφικά, Ιστορικά κλπ).

6) Όσο δεν υπάρχει ρητή και κατηγορηματική απόσυρση της πρότασης για συγχώνευση της ΥΣΜΑ με την ΕΑΧΑ εγείρονται ερωτηματικά (τουλάχιστον).

7) Διαφαίνεται η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να συζητά αποσπασματικά τμήματα του Σχεδίου του Νέου Οργανισμού κατά κλάδους και ειδικότητες. Η διαδικασία αυτή πέραν των άλλων εκθέτει και τους συν/φους Προϊσταμένους Διευθύνσεων που καλούνται να συνεναίσουν ή να αποδεχθούν τη διάλυση των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟ.

8) Από το εισηγητικό κείμενο της Task Force ανακύπτει και θέμα στέγασης των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟ, δηλ. μεταστέγασης σε άλλο κτίριο.

ΖΗΤΑΜΕ από όλους τους συναδέλφους να απαιτήσουν και να επιβάλλουν την ΑΜΕΣΗ διεξαγωγή ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ σε όλα τα Α΄ βάθμια Σωματεία του ΥΠΠΟ προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και να λάβουμε συλλογικές αποφάσεις. 

Προτείνουμε στα Δ.Σ. των Σωματείων την προκήρυξη άμεσα και ως πρώτη απάντηση στους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ, 24ωρης απεργίας με συγκέντρωση στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΠΟ. 

Παράλληλα, ως ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το ζήτημα "Οργανισμός-Αξιολόγηση" και στο πλαίσιο των δυνάμεών μας να προχωράμε στην πραγματοποίηση κεντρικής εκδήλωσης στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ την Τετάρτη 20/2.

30 σχόλια:

  1. Δεν συμφωνώ πάντα με όσα λέτε ή υποστηρίζετε ωστόσο σας αναγνωρίζω ότι εξ αρχής είχατε σταθερή άποψη και στάση.
    Θα ήθελα εφόσον μπορείτε και είναι και τεχνητά εφικτό να δημοσιοποιήσετε το σύνολο του κειμένου αξιολόγησης των Δομών και της πρότασης για το Νέο Οργανισμό. Σε κάθε περίπτωση και αυτό που κάνατε είναι θετικό γιατί βοηθά τον καθένα να διαμορφώσει ιδία αντίληψη.

    Σε ότι με αφορά έχω να διατυπώσω μια απορία. Αφού το κείμενο δεν βρίσκει σύμφωνη την πολιτική ηγεσία γιατί το συζητά; Αποτελεί βάση συζήτησης; Μπορεί να ειναι στοιχείο ελαχίστης σοβαρότητας ότι ο Αναπλ. Υπουργός ΠΑΙΘΠΑ και η ΓΓ της Γραμ. Πολιτισμού διαφωνούν με το κείμενο που φέρει προς συζήτηση η Κυβέρνηση; Να πιστέψουμε ότι το Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης λειτουργεί αυτόνομα ως προς την Κεντρική Κυβέρνηση; Μήπως πρέπει απλά και τιμίως να παραδεχτούμε ότι τα κείμενα αυτά έρχονται κατ' ευθείαν από τους δανειστές μας και τις διάφορες ομάδες τεχνικής βοήθειας και θα μας επιβληθούν ανεξάρτητα απο προσωπικές αντιρρήσεις που μπορει να έχει ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός ή η κα ΓΓ. Σ' αυτή την περίπτωση ομολογώ ότι η φράση "Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;" του Κ. Καραμανλή (του πρεσβύτερου) αποκτά εκ νέου περιεχόμενο.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
    Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H TΡΟΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙΣ;
      ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ

      Διαγραφή
    2. Είναι σαφές ότι τα σχέδια αυτά, εκτός των άλλων, σηματοδοτούν το τέλος των ψευδαισθήσεων για μια σειρά κόσμου που τα προηγούμενα χρόνια έστρωσε με τη στάση του το χαλί σε αυτούς που σήμερα μας διαλύουν. Οι μικροαστικοί δημ. υπάλληλοι διαλύονται και θα αφήσουν πίσω τους σκόνη και θρύψαλα. Από τη μια καλά να πάθουμε από την άλλη τι μπορούμε να κάνουμε. Συμφωνώ οτι εδώ δεν πας σε παζάρι, γιατί δεν έχει νοημα να συζητάς αν θα σε σκοτώσουν με μαχαίρι η πιστόλι. Δυστυχώς ουτε εγώ, ούτε πολλοί απο μας, είχαμε πιστέψει όταν μας τα λέγατε στις Συνελεύσεις. Πάντα μας άρεσε να πιστεύουμε ότι θα γίνει κάτι κατι θα γλιτώσουμε. Εγώ σας αναγνωρίζω ότι είχατε τη σωστή άποψη. Μπορείτε να προτείνετε κάτι τώρα; Κάτι για να μην πάμε σαν πρόβατα σε σφαγή;

      Και επειδη νομιζω οτι η αληθεια πρέπει να λέγεται εγώ προσωπικά λεω respect στον δικό σας που τα λέει στις συνελεύσεις

      Διαγραφή
    3. Σωστός! Πολλοί βολεμένοι ιδρώνουν για τη θεσούλα τους. Γιατί για τον υπόλοιπο κοσμο μας έχουν γραμμένους.

      Διαγραφή
  2. AΠΛΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΛΟΓΙΑ
    ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ
    ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
    ΒΑΛΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΟΜΗ ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΒΑΛΕ ΚΑΙ
    ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ
    ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ
    ΣΤΗΝ ΤΑΣΚ ΦΟΡΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ
    ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΛΠ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ
    Η ΤΡΟΙΚΑ. ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΖΟΡΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ. ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ
    ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΗΚΑΜΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ

    ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΕΤΣΙ
    ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΝΑ
    ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.

    ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ
    ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας διαβάζω με προσοχή και ανησυχώ όταν σκέφτομαι ποιοι θα "διαπραγματευτούν" τη βελτίωση του σχεδίου με την Τρόϊκα. Οι διορισμένοι Προϊστάμενοι που υποφέρουν από οσφυοκαμψία απέναντι στον κάθε ανώτερο; Η πολιτική ηγεσία του "δηθεν" Υπουργείου μας;
    Οι συνδικαλιστές μας; Θα τα κάνουν ΟΛΑ σκατά είναι απολύτως βέβαιο.
    Δεν έχει σημασία αν αντί για 4 Διευθύνσεις γίνουν 6 . Αυτή η "επιτυχία" απλά χρυσώνει χάπι μετακινήσεων και απολύσεων. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΛΕΤΕ.

    Από την αλλη δεν μπορώ να μην γελάσω με τους διάφορους και τις διάφορες που προβάρανε κοστούμια και ταγιεράκια Προϊσταμένων και γλύφανε δεξιά κι αριστερά. Παπαλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαλτε και τις αλλες διευθυνσεις
    Αν εχει γινει λαθος οπως λεει ο Υπουργός ποια
    ειναι η βαση συζήτησης που λενε; Τι ακριβώς ειναι βαση συζητησης
    Λεμε δηλαδη μην μας μειώσετε 70% μειωστε μας 50 ή 30;
    Ειναι σοβαρά αυτά; Μοιάζει με το ανέκδοτο που ο βιαστης
    φιλά το θυμα για να υπάρχει και τρυφερότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά μιλάμε για το γελιο!
    Ο Υπουργός, ο Αναπληρωτής, η ΓΓ και καμποσοι Διευθυντές ξελεγάστηκαν από μια επιτροπή του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης
    και παραπλανημένοι βρέθηκαν στο αμφιθέατρο να μιλάνε
    Μετά πάντα παραπλανημένοι είπαν ότι ο σχέδιο δεν ισχύει
    αλλα το μοιρασαν στους γενικους για να το δώσουν στους διευθυντές
    για να πουν αμεσα τις προτάσεις τους. Ευτυχώς δηλ. που δεν ισχύει, σκεφτείτε να ίσχυε δηλαδή. Ρε! πέφτει ΔΟΥΛΕΜΑ ψιλό γαζί.

    Δεν θα απολυθεί κανένας
    Απλώς θα μετακινηθεί. Που ; Να εδώ εκει ισως και παραπέρα
    Αλλά μην παει ο νους σας στο κακό
    θα γινει με κριτήρια: υψος βαρος κομμα και άλλα συναφή αντικειμενικά (διότι οπως και να το κανεις το 180 ειναι αντικειμενικά υψηλότερο του 175). Κι αν ειναι να σε διώξουν εκεινοι δεν ειναι πιο εξυπνο σε σε οδηγήσουν στην παραίτηση;

    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ: ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΘΕΣΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΣΚ ΦΟΡΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ; ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΠΕΦΤΕΙ ΔΟΥΛΕΜΑ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ. Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ: ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΠΑΛΙ ΤΗ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ ΘΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΥΧΙΟΜΑΣΤΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΑΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι νομιζω προφανές οτι το κειμενο που βλεπει τη δημοσιότητα ειναι για να δοκιμάσουν αντιδράσεις και να μετρήσουν διαθεσεις. Αυτο δεν ειναι οργανισμός οχι υπουργείου αλλά ούτε τοπικής υπηρεσίας. Προφανώς σχεδιάζουν παράλληλα ενα λογικο (που λεει ο λογος) οργανισμό για να τον παρουσιάσουν ως επιτυχία. Τη συνταγή αυτή την εφαρμοζουν στα μέτρα καθε φορά. Να ειμαστε πονηροί.

    Η δική μου εκτίμηση ειναι ότι θα καταργήσουν σε ένα μεσοσταθμικό ποσοστό 55% (εμφανιζοντας ως καταργούμενα τμηματα και υπηρεσίες που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά) και θα το παρουσιάσουν και ως μεγάλη επιτυχία που θα πρέπει να πουμε και ευχαριστώ.

    Επίσης το θέμα των υπαλλήλων ανα διεύθυνση είναι το δολωμα στη φάκα για να δεχθούμε αδιαμαρτύρητα μετακινήσεις όπου θέλουν και κατα βάση στην περιφέρεια. Όποιος δεν μπορει να παει θα απολύεται και προφανώς θα του φορτώνουν την ευθύνη ως δηθεν προσωπική επιλογή ενώ θα τον έχουν αναγκάσει.

    Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα (μάλλον θα το ξεπεράσουν με τις γνωστές αλχημείες by yppo) με το θεμα των θέσεων. Με το γράμμα του Νόμου εφόσον καταργείται ένα τμήμα ή μια διεύθυνση και άρα και το αντικείμενο το προσωπικό ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ (ειναι Συνταγματική πρόβλεψη που έχει ενισχυθεί και με τους τελευταίους Νόμους). Πως θα μετακινηθεί το προσωπικό; Με βάση το Νόμο περί "κινητικότητας" έχουν σκαρφιστεί τα σαίνια του Εσωτερικών. Αλλά εκεί στην πρώτη προσφυγή θα ανοίξει το θέμα διάπλατα ειδικά για τους 164/2004 που έχουν μετατρέψει τη σύμβασή τους καλύπτοντας "πάγιες και διαρκείς ανάγκες της "συγκεκριμένης" Υπηρεσίας" και όχι κάποια κενή οργανική του ΥΠΠΟ. Το θέμα όσο μπορώ να αναλύσω εδώ έχει σοβαρά τρωτά και σκοτεινά σημεία που θα γίνει αντικείμενο πολλών ερμηνειών και παρερμηνειών.

    Πάντως η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εχει κρατήσει σωστή στάση και κυρίως δεν βλέπει το θεμα συντεχνιακά αλλα πολιτικά. Γιατί το θεμα δεν ειναι το τέως ΥΠΠΟ αλλά συνολικό ζήτημα στο Δημόσιο. Αυτά που λένε οι Υπουργοί εδώ τα λένε σε ολα τα Υπουργεία "Α! δεν ειχαμε ιδέα, αλλο οργανισμό θέλαμε αλλον εφερε η κακια τροϊκα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "οι υπάλληλοι των οποίων οι θέσεις καταργούνται τίθενται σε
      διαθεσιμότητα, η οποία διαρκεί (1) έτος. Αν καταργηθούν ορισμένες μόνο θέσεις του ίδιου
      κλάδου τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που συγκεντρώνουν τα λιγότερα
      ουσιαστικά προσόντα ύστερα από απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου" AYTO λες;

      Διαγραφή
  8. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ
    κατάργηση θέσης = διαθεσιμότητα για ένα έτος με ενδεχόμενο μετάταξης. Άρα στην καλύτερη περίπτωση καταργηση ενός Τμήματος σημαίνει κατάργηση των θέσεων που αυτό είχε και άρα διαθεσιμότητα για το προσωπικό. Πως θα παρακαμφθεί αυτό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έστω ότι καταργείται το Χ Τμήμα. Ερώτηση 1η: έχουν όλοι οι υπάλληλοι τοποθέτηση σε συγκεκριμένο τμήμα; τοποθέτηση οχι στα λόγια αλλά έγγραφη. Μάλλον ΟΧΙ. Ερώτηση 2η: Καταργείται η Χ Διεύθυνση, που έχει 10 θέσεις (οργανικές ή ΙΔΑΧ). Αυτο σημαίνει διαθεσιμότητα; ΝΑΙ αν ειναι σωστά τα παραπάνω. Έστω οτι βγαίνουν θέσεις προς μετάταξη στις νέες Υπηρεσίες. Οκ! Μέχρι να τελειώσουν οι διαδικασίες η διαθεσιμότητα θα ειναι σε ισχύ; Πόσο θα πάρει να τελειώσουν; Αρκετά και τουλάχιστον κανα 2μηνο αν τηρηθούν ολες οι προθεσμίες. Ποιος θα κρίνει; Το Υπηρεσιακό! Ωραία ε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να γίνει ΞΕΚΑΘΑΡΟ αυτό οτι αν καταργειται μια Διεύθυνση τοτε οσοι εργαζονται εκει πανε αυτοματως σε διαθεσιμοτητα και για να γλυτώσεις από αυτή πρέπει να δεχθεις να μετακινηθείς οπουδήποτε σου πούνε. Αν δεν το καταλαβει αυτό ο κοσμος τοτε δεν ειναι να λέμε τιποτα παραπανω.

      Διαγραφή
  10. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
    _____________________________________
    Διεύθυνση Στρατηγικού Προγραμματισμού (3 τμήματα)
    Διεύθυνση Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής (4 τμήματα)
    Διεύθυνση Εποπτείας και Διαχείρισης (3 τμήματα)


    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
    ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ (6 τμήματα)

    ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν δεν βγουμε από το τρυπάκι να σωσει ο καθένας το "τομάρι" του και αν δεν μας πιάσει η γνωστή μ@λ@... να τρέχουμε να κάνουμε "προτάσεις" (για το πως θα μας σφάξουν)
    αν δεν υποκύψουμε στη λογική "τιποτα δεν γινεται"
    αν δεν τσιμπίσουμε στο "αν δεν δεχτείτε αυτο θα έρθει το χειροτερο"
    αν φύγουμε από τα τσουβαλάκια των κυβερνητικών του πασοκ-νδ-δημαρ
    αν δεν σηκώσουμε απο το πατωμα την αξιοπρέπειά μας
    αν δεν αφήσουμε πίσω τα συντεχνιακά του καθενός
    τοτε σωτηρία δεν υπάρχει. Εγώ αυτο ξέρω κι αυτο καταλαβαινω

    Και αν και δεν ειμαι ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ουτε ΣΥΡΙΖΑ σας βγαζω το καπέλο γιατι τα ειχατε πει και ειστε ακομη οι μονοι που τα λένε. Οι αλλοι ολοι τρέχουν να κανουν επαφές και παζαρια. Μια ζωη τα ιδια και τα ιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

    Για όσους δεν ανήκουμε στην ΕΜΔΥΔΑΣ, τι συζητήθηκε την Παρασκευή;
    Κυκλοφόρησε η είδηση πως κατατέθηκε πρόταση στον ΕΝΙΑΙΟ για σύγκληση Συνέλευσης και πως καταψηφίστηκε με 5-4 ψήφους. Ισχύει;
    Αν ναι, ονομαστικά παρακαλώ, να ξέρουμε ποιες ευθύνες έχει αναλάβει καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H προταση για συγκλιση αμεσα Εκτακτης Γενικης Συνελευσης κατατεθηκε στο ΔΣ της Τριτης απο την Αυτονομη Παρεμβαση και υποστηριχθηκε απο την ΕΑΚ. Στο ΔΣ τοσο το ΠΑΣΟΚ οσο και η ΔΗΜΑΡ και η ΔΑΚΕ διατυπωσαν την αποψη οτι δεν ειναι σωστο να γινει συνελευση στο βαθμο που δεν εχουμε τιποτα σιγουρο και δεδομενο στο χερι, πως συνελευση πρεπει να γινει αργοτερα οταν θα εχουμε ολο τον οργανισμο κλπ. Γενικα ηταν αρνητικοι και παρεπεμπαν το θεμα και στην ομοσπονδια.

      Το καλο ηταν οτι υπηρχαν και αλλοι παροντες και ακουσαν απο πρωτο χερι τι ελεγε ο καθενας ως ατομο και παραταξη. Η Παρεμβαση εχει 2 εδρες και η ΕΑΚ επισης 2. Η ΠΑΣΚΕ εχει 3 η Δημαρ 1 εδρα και η ΔΑΚΕ 1 εδρα. Αρα προκυπτει το 5-4 κατα.

      Ο Ενιαιος εχει ξανα ΔΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12/2 στις 1:30 το μεσημερι






      Διαγραφή
    2. ΕΓΩ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩΣΕ ΧΟΝΤΡΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΔΗΜΑΡ. Ο εκπροσωπος της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΛΕΓΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΠΟ. Βασικα μετα την αποχωρηση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΔ. Ειναι ΤΟΣΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ. Εχουν σταματησει να κανουν οτιδηποτε και εχουν γινει το φαξ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. Χωρις να θελω να κολακευσω το Συλλογο τον βοηθουσε πολυ η παρουσια του Γιαννη, ο οποιος εφυγε με την Παρεμβαση μαζι με τη Μαιρη και ειναι τωρα ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΠΠΟ

      Διαγραφή
    3. Δυστυχως ο Ενιαίος έχει ατονήσει πάρα πολύ. Όσο ηταν μεσα στο ΔΣ ο Σύριζα πίεζε και κάτι γινόταν. Και στις συνελεύσεις εκείνη την περίοδο είχαν πιο καλή προετοιμασία. Εβγαινε και καμια ανακοινωση, γινόταν και καμια ενημέρωση. Τώρα τιποτα. Ειναι σε κατάσταση αφασίας. Ουτε μια ανακοινωση που αλλοτε μας βομβαρδιζαν καθε δυο και τρεις με κατεβατά. Προφανώς γιατί κανενας δεν ενδιαφέρεται να γράψει απλά λένε ότι λέει και η Ομοσπονδία. (Απορία γιατί τις ανακοινωσεις της Ομοσπονδίας τις στέλνουν από τον Ενιαίο; Δεν εχει φαξ η Ομοσπονδία;)
      Για αυτό που ρωτησε ο συναδελφος πριν εγώ ξέρω οτι ειναι
      ΠΑΣΟΚ 3, ΝΔ 1, ΔΗΜΑΡ 1, ΣΥΡΙΖΑ 2 και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2
      και συγνωμη αν βάζω κομματικά αλλα για να καταλαβαινουμε ολοι τι λεμε επειδη απο ονοματα παρατάξεων γινεται μπέρδεμα. Ξέρω επίσης ότι και στην Ομοσπονδία έχει διαχωρίσει τη θέση του ο ΣΥΡΙΖΑ και είναι μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτός Προεδρείων και τέτοια κόλπα.

      Διαγραφή
  13. Η ΕΜΔΥΔΑΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ την αυτονομη παρεμβαση που προσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και προεδρος στο τμημα ειναι ο Γιαννης Στεφανου και γραμματεας ο Σταυρος ο Τσαβαλος. Μελη ειναι ο Σπυρος ο Προυσαλης, ο Θανασης ο Στεργιου και η Σοφια η Αφενδρα...

    ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΟ ΔΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛ. Γραμματεας ΑΛΒΑΝΟΣ ΤΑΜΙΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ. Οταν η Δημαρ μπηκε στη συγκυβερνηση και γενικα η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΚΕ. Ο συριζα εφτιαξε την αυτονομη παρεμβαση που εχουν ιδιο ονομα στη γσεε και αδεδυ και η δημαρ κρατα το παλιο ονομα. Γι αυτο και εχει πεσει αγριο ξεφωνημα . Βασικα με η Παρεμβαση οσο ξερω ειναι σε πιο αριστερη κατευθυνση στα εσωτερικα του Συριζα και πολλοι ειναι στο ρευμα του Λαφαζανη. Ο Γιαννης ηταν μαλιστα υποψηφιος με την αριστερη πλατφορμα στη συνδιασκεψη του συριζα












    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστώ για την ενημέρωση συνάδελφοι.

    Αυτό που ξέρω εγώ είναι, πως εμείς θα πληρώσουμε ΟΛΕΣ τις αμαρτίες των πολλών προηγούμενων και των άμεσων πολιτικών απογόνων τους, εδώ μέσα στο ΥΠΠΟ. Κι όταν πέσει η ταφόπλακα πάνω μας, θα θαφτούν ΟΛΑ τα εγκλήματά τους, μαζί μας:
    ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΓΛΑΥΚΩΠΙΔΕΣ, ΠΙΑΚΟΤΣΑΚΟΙ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙ, ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΣΥΔΟΣΙΑ, ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ κ.α.

    Από την μια ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΕΣΜΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΤΗΡΕΣ, τώρα που δεν έχουν τρύπα να κρυφτούν, μαζί με τους ΝΕΟΚΟΠΟΥΣ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΥΣ από την άλλη, που συνηγορούν όψιμα και με παρρησία υπέρ των πρώτων, για να κερδίσουν ψηφαλάκια και θέσεις την ύστατη ώρα, μέσα από τα κοινά ψηφοδέλτια των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΥΠΠΟ (δεν ειναι επίσημη, είναι οτι συγκράτησα)

    1) Στη Συνέλευση υπήρξε ομόφωνη απόρριψη του Σχεδίου Οργανισμού, διότι διαλύει το ΥΠΠΟ, και εξαϋλώνει τις Τεχνικές Υπηρεσίες με ότι αυτό σημαίνει και για το έργο και για το προσωπικό. Στη Συνέλευση υπήρξε παρουσία και των ΤΕ Μηχανικών και Μηχανικών της ΕΜΔΥΔΑΣ (Αττικής και ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ). Αναφορά έγινε και για το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων και την απουσία των Ειδικών Περιφερειακών από το Σχέδιο (Μουσεία κλπ).

    2) Υπήρξε αναλυτική παρουσίαση του Σχεδίου στο σκέλος των Τεχνικών Υπηρεσιών και δόθηκαν διάφορες διευκρινήσεις για κάποια θέματα που αφορούσαν τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

    3) Έγιναν διάφορες προτάσεις οι οποίες θα πάρουν τη μορφή Ανακοίνωσης που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα. Οι προτάσεις δεν αφορούσαν στη βελτίωση του "Σχεδίου" αλλά στο πως το Τμήμα της ΕΜΔΥΔΑΣ αντιλαμβάνεται τον Οργανισμό σε επίπεδο αρχής.

    Διατυπώθηκε από όλους η εκτίμηση ότι αλλαγές που ετοιμάζουν είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών δεσμεύσεων. Στο πλαίσιο αυτό ο Νέος Οργανισμός γίνεται αντιληπτός ως το μέσο για τη συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα και την απόλυση ("διαθεσιμότητα") χιλιάδων υπάλληλων. Ειδική αναφορά υπήρξε στο θέμα των "μετακινήσεων" των Υπαλλήλων σε άλλες Υπηρεσίες.

    4) Αποφασίστηκε να διατυπωθεί πρόσκληση προς τα άλλα Α βαθμια Σωματεία για εκδήλωση - συζήτηση και συντονισμό των δράσεων το αμέσως επόμενο διάστημα για το θέμα. Ανάλογη πρόσκληση υπάρχει και από το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ)και μάλλον αυτές όλες οι προτάσεις θα καταλήξουν σε μία Ενιαία Πρόταση

    5) Αποφασίστηκε το κείμενο - ανακοίνωση του Τμήματος της ΕΜΔΥΔΑΣ να κατατεθεί ως κείμενο θέσεων στην πολιτική ηγεσία με ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Υπηρεσία (η μέρα θα ανακοινωθεί με την Ανακοίνωση). Αποφασίστηκε επίσης να ζητηθεί από τον ΕΝΙΑΙΟ Σύλλογο η προκήρυξη έκτακτης Γενικής Συνέλευσης άμεσα.

    6) Αποφασίστηκε η δημιουργία μιας Επιστημονικής Ομάδας Επιτροπής η οποία θα ασχοληθεί συστηματικά -και πέραν των τρεχουσών εξελίξεων- με το θέμα του ρόλου του ΥΠΠΟ και των εξελίξεων επί του Οργανισμού.

    Αυτά πολύ "πρόχειρα" και περιληπτικά (μπορεί να έχουν ξεχαστεί κάποια σημεία, οπότε ας αναμένουμε την ανακοινωση).

    Ως προς τον ΕΝΙΑΙΟ έχει αύριο ΔΣ (Τριτη)
    Ως προς τους άλλους Συλλόγους δεν υπάρχει κάτι δεδομένο
    (ίσως κάνουν Δ.Σ. οι ΔΕ Διοικητικοί).

    Προσωπικά εκτίμησα οτι είχαν καλέσει και τους ΤΕ Μηχανικούς και άλλους μηχανικούς από άλλα Υπουργεία που απ' ότι ειπαν τα ίδια γινονται και εκεί και τις ίδιες "δικαιολογίες" ακούνε από πλευράς πολιτικών ηγεσιών.

    Και πάλι μπράβο στους Μηχανικούς γιατί δειχνουν οτι αντιδρούν και οτι δεν το βλέπουν μόνο συντεχνιακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. MHΠΩΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΟΛΟΙ; ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΣ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη ιδεα
      να ζητησουμε με τηλεφωνα και φαξ να γινει το ΔΣ στο Αμφιθέατρο και οχι στα κλειστά γραφεια. αλλα και στα γραφεια να το κάνουν οι συνεδριάσεις ειναι ανοικτές το προβλέπει το καταστατικό. Ας παμε οσοι ειμαστε κοντα στην ΚΥ

      Διαγραφή
    2. Ακούστε ενα λεπτό λεμε ο καθένας οτι θέλει.
      Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι κομμα είναι ο καθένας
      Με ενδιαφέρει τι λεει και τι κανει
      και αυτο πρεπει να ειναι καθαρό. Εκει κρινονται ολοι
      οχι στην ταμπελα. Προφανώς ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και ο συγκεκριμένος της ΔΗΜΑΡ ειναι χρονια τατσι μητση κοτσι. Μην κανουμε και τους εκπληκτους. Αυτους ψηφισαμε. Ας προσέχουμε τι απαντάμε οταν μας παίρνουν τηλεφωνο και μας λένε για υποψηφιότητες. Τωρα ας φάμε συγκυβέρνηση. Κλαιγόμαστε ολοι και οπου γινονται εκλογές στα Σωματεία παμε σαν πρόβατα και τους ψηφίζουμε και οκ να βαλω και τον εαυτο μου μέσα.

      Διαγραφή
  17. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ (ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΘΥΜΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ) Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΔΙΑΛΥΣΗ (ΕΚΤΡΩΜΑ) ΤΗΣ TASK FORCE. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ casus belli ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ. ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ.

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ
    ΕΝΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μα καλα η δεξια ειναι μια κακιά κυβερνηση και σκληρή. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συνεχεια εκπλησονται απο τις αποφασεις της...Πολύ θέατρο εχει πεσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κατ' αρχήν κάθε ανάρτηση είναι ευπρόσδεκτη. Πέραν απο το αν συμφωνουμε η οχι με τη ΔΑΚΕ καλα εκανε και έγραψε την αποψή της και καλα κανετε και τη δημοσιεύετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή