Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Οικογενειοκρατία και νεποτισμός

Η σύνθεση της νέας συγκυβέρνησης (θα αναφερθούμε αναλυτικά σε επόμενη ανάρτηση) αποπνέει το σάπιο της οικογενειοκρατίας και της "κληρονομικής διαδοχής". Τέκνα και συγγενείς παλαιότερων Βουλευτών και Υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ φιγουράρουν στη νέα συγκυβέρνηση. Ενδεικτικά και μόνο καταγράφουμε τις πιο χαρακτηριστικές και γνωστές περιπτώσεις. 


Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  
Σίμος Κεδίκογλου γιός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεδίκογλου

Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων 
Συμεών Κεδίκογλου, ανιψιός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεδίκογλου και ξάδελφος του Σίμου Κεδίκογλου που ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ

Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης 
Κυριάκος Μητσοτάκης, γιος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αδελφός της πρώην υπουργού και σημερινής βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη.

Υπουργός Ναυτιλίας
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιάννη Βαρβιτσιώτη και εγγονός του βουλευτή του Λαϊκού Κόμματος Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας 
Φώφη Γεννηματά: Κόρη του επί σειρά ετών βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Γεννηματά

Υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης 
Παντελής Καψής, γιος του πρώην υπουργού και διευθυντή των «ΝΕΩΝ» Γιάννη Καψή και αδελφός του Μανώλη Καψή, στελέχους του Μέγκα.

Υπουργός τουρισμού
Όλγα Κεφαλογιάννη,  κόρη του Ιωάννη Κεφαλογιάννη, πρώην βουλευτή και υπουργού, και της Ελένης Βαρδινογιάννη, κόρη της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας (αδελφή του βουλευτή Ρεθύμνου Παύλου Βαρδινογιάννη)

Υπουργός Επικρατείας
Δημήτρης Σταμάτης, γιος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιώργου Σταμάτη.

Υπουργός Πολιτισμού 
Πάνος Παναγιωτόπουλος, γαμπρός του βουλευτή και υπουργού της ΕΡΕ και της ΝΔ Αθανάσιου Τσαλδάρη (που ήταν με τη σειρά του τέκνο του πρώην πρωθυπουργού Κων/νου Τσαλδάρη)

Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας 
Αθανάσιος Δαβάκης: συγγενής των βουλευτών της ΕΡΕ και της Ν.Δ. Δημήτριου και Ιωάννη Δαβάκη.

2 σχόλια:

  1. Χάσαμε τον ... σχεδόν... καταστασιακό (αναπληρωτή) υπουργό μας, που μας άφηνε άφωνους με τα τσιτατα του Κορνήλιου Καστοριάδη και του Γκυ Ντεμπόρ
    Οκ, το σχολιάκι είναι για "ψαγμένους" αλλά έχει πλάκα η αρθρογραφία στις επαρχιακές εφημερίδες με αναφορές από το Λουδοβίκο Φόιερμπαχ και άλλα τέτοια (βεβαια με λαθάκια στην αντιγραφή αλλά κανένας δεν ειναι τέλειος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΗΘΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ (MOBBING) ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ (BULLYING) ΣΕ ΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή