Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

EΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΚΑ)

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 2/6/13, με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας Διοίκησης, οι εργασίες του 28ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).
Ψήφισαν 1422 αντιπρόσωποι και επί εγκύρων 1414 τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:
 
--ΔΑΣ (ΠΑΜΕ): 399 ψήφους και 9 έδρες (27,79%)
--ΠΑΣΚΕ-ΕΚΑ (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ): 221 ψήφους και 5 έδρες (15,63%)
--ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ): 216 ψήφους και 5 έδρες (15,28%)
--ΔΑΚΕ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ (ΝΔ): 187 ψήφους και 4 έδρες (13,22%)
--ΠΑΣΚΕ–ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (Διαφοροποιημένη από ΠΑΣΚΕ): 158 ψήφους  3 έδρες (11,17%)
--ΔΑΚΕ (Διαφοροποιημένη από την επίσημη ΔΑΚΕ): 157 ψήφους και 3 έδρες (11,10%)
--Αγωνιστική Ταξική Ενότητα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ): 71 ψήφους και 2 έδρες (5,02%)
--Ανεξάρτητοι Συνδικαλιστές (ΑΝΕΛ): 9 ψήφους και καμία έδρα (0,64%)
--Αντεπίθεση Εργαζομένων (Τροτσκιστές): 2 ψήφους και καμία έδρα (0,14%)



Η  ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σημείωσε μεγάλη άνοδο τόσο σε ψήφους και ποσοστά όσο και σε έδρες, αφού από 3 που είχε μέχρι σήμερα, έφτασε στις 5Άνοδο, επίσης, σημείωσε και η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), η οποία, με μικρή αύξηση του ποσοστού της, διασφάλισε τη δεύτερη έδρα, από μια που είχε μέχρι τώρα.
Ο μεγάλος χαμένος των αρχαιρεσιών υπήρξε η ΠΑΣΚΕ η οποία είχε 12 έδρες και τώρα η ΠΑΣΚΕ (Παναγόπουλου) κατέρρευσε στις 5 έδρες. Οι διαφοροποιημένοι ριζοσπαστικά από την ΠΑΣΚΕ-Παναγόπουλου συγκέντρωσαν 3 έδρες. Διασπασμένη κατήλθε στις αρχαιρεσίες και η ΔΑΚΕ, η οποία, αθροιστικά, διατήρησε, περίπου, τις ίδιες δυνάμεις ποσοστιαία, αν και απέσπασε οριακά μια επιπλέον έδρα. Πρώτη δύναμη, τέλος, αναδείχτηκε η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), διατηρώντας τις έδρες που κατείχε, αν και με μειωμένες ψήφους

Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) διαθέτουν την πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΑ, 16 από τις 31 έδρες, πράγμα που επιτρέπει, στο βαθμό που θα συντονιστούν μεταξύ τους να προσανατολίσουν ταξικά και αγωνιστικά το ΕΚΑ, δίνοντας μια μεγάλη ώθηση στο εργατικό κίνημα από το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας.

Η κοινή δράση και η συνεργασία όλων των συνδικαλιστικών και πολιτικών δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς συνιστά την καλύτερη δυνατή λυτρωτική απάντηση στην αφόρητη τραγωδία που βιώνει η χώρα, η εργατική τάξη, ο λαός και πρώτα απ’ όλα η νεολαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου