Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

500 απολύσεις;

Το 2ο κύμα απολύσεων, οι "διαθεσιμότητες του Σεπτεμβρίου" έρχεται. Αυτή τη φορά στο στόχο έχουν μπει οι εργαζόμενοι στα Υπουργεία. Διαφαίνεται ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης είναι να υπάρξουν απολύσεις από όλα τα Υπουργεία, άγνωστο ακόμη με ποια διαδικασία. 
Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι εκτός από το κυνήγι ή την καταστευή "επιόρκων" & "κοπανατζήδων" (βλ. "ωράριο-κάρτες") η Κυβέρνηση έχει διάφορα "όπλα" στα χέρια της. Θυμίζουμε:
- Νέοι Οργανισμοί είναι σε εξέλιξη, από τους οποίους μπορεί να προκύψουν "πλεονάζοντες" μέσα από καταργήσεις διαφόρων Υπηρεσιών.
- Η κατάργηση ολόκληρων κλάδων ή ειδικοτήτων έχει πλέον απλουστευτεί ως διαδικασία και ουσιαστικά δεν απαιτεί παρά  ένα  "απλό" Π. Δ/γμα
- Διαδικασίες "αξιολόγησης" 
- Διάφορα συστήματα "κινητικότητας", "διαθεσιμότητας" κλπ που ουσιαστικά οδηγούν σε απόλυση.

Τις τελευταίες μέρες τα διάφορα δημοσιεύματα, ειδικά σε Εφημερίδες που λειτουργούν ως Γραφεία Τύπου της Κυβέρνησης δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Πολύ σύντομα πρέπει να ετοιμαστούμε για να δώσουμε μια μεγάλη, κρίσιμη μάχη για να μην περάσουν οι απολύσεις.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες (Εφημ. ΕΘΝΟΣ), έχουν δοθεί εντολές (από 26/7;)  στους Γενικούς Διευθυντές να καταγράψουν το προσωπικό κατά κλάδο και ειδικότητα και να εισηγηθούν τον ελάχιστο αριθμό των υπαλλήλων με τον οποίο θα μπορέσουν να "λειτουργήσουν" στοιχειωδώς οι υπηρεσίες. Η καταγραφή του "πλεονόζοντος" προσωπικού στα Υπουργεία που απολυθεί ("διαθεσιμότητα")  θα προκύψει μετά από αξιολόγηση του προσωπικού στις δομές που καταργούνται ή συγχωνεύονται, δηλ. από τους Νέους Οργανισμούς σύμφωνα με τα σχέδια στελέχωσης που έχει εγκρίνει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με τα σχέδια της Κυβέρνησης του ΔΝΤ & της ΕΕ, από το ΥΠΠΟΑ θα τεθούν 500 εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δημοσιογραφικές πληροφορίες, αυτές επιβεβαιώνονται. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα σενάρια. Άλλωστε, ανεξάρτητα από επιθυμίες και προσδοκίες, διαφαίνεται ότι η εποχή των "εξαιρέσεων" παίρνει τέλος.

2 σχόλια:

  1. 500! 500 κεφάλια έτσι χωρίς πολλά πολλά. Επειδή το θελει η Τρόϊκα. Και ποιοι θα αποφασίσουν; Τα κλειστά επιτελεία των υψηλών ορόφων.
    Να μην τους αφησουμε!
    ---------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέρμα τα ψέματα. ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ και η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΖΙ πρέπει εδώ και τώρα να πάνε σε ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Δηλαδη τι αλλο πρεπει να μας κανουν για να κουνήσουμε το βολεμένο κωλ@@άκι μας από τις καρέκλες; Απεργίες που θα κλείσουν το ΥΠΠΟ και θα τους ζορίσουν. Τέρμα η ανοχή στους γλοιώδεις απεργοσπάστες, τέρμα τα μισόλογα. Αλλιώς καλυτερα να παμε στη γωνια να κλαψουρισουμε για το αδικο και να ετοιμαστουμε να κάτσουμε στην ουρά των συσσιτίων.
    Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει αλλος δρόμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή