Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Παριστάνουν το παγώνι...

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας ότι οι συνάδελφοι που έχουν έρθει από τις ΔΕΚΟ των μεταφορών για να καλύψουν διαπιστωμένα κενά στις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ κινδυνεύουν να βρεθούν για 2η φορά σε διαθεσιμότητα. Πιο συγκεκριμένα και με αφορμή το "ειδικό πρόσθετο κριτήριο" μοριοδότησης της διαθεσιμότητας αναφέραμε:

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ επιχειρεί να πριμοδοτήσει συγκεκριμένους κλάδους και ειδικότητες, τους «παλιούς του ΥΠΠΟ», τους «δικούς μας απέναντι στους ξένους». Τα υποψήφια θύματα αυτής της απαράδεκτης διάκρισης είναι οι συνάδελφοι που προέρχονται από τις ΔΕΚΟ των Μεταφορών (ΟΣΕ, ΗΣΑΠ, Τραμ κλπ), η πρόσληψη των οποίων θεωρείται «νέα» και έτσι έχουν μικρή προϋπηρεσία στο ΥΠΠΟ(Α). 



Για τους συναδέλφους αυτούς (φύλακες, εργάτες, διοικητικούς) φαίνεται να ισχύει: «και μία δεύτερη φορά σαν τον παλιό στρατιώτη / θα πέθαινα (απολυόμουνα) αγάπη μου καλύτερα απ' την πρώτη». Επισημαίνουμε ότι οι συνάδελφοι αυτοί δεν έχουν τύχει της ευεργεσίας του Μητσοτάκη, ο οποίος εξαίρεσε από τη διαθεσιμότητα τους μεταταγέντες το 2012 σε διάφορους φορείς του Δημοσίου  (ΦΕΚ 193/Α/2013, άρθρο 53)
10/9/2013
Το θέμα  έχει έρθει στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ και οι απαντήσεις είναι άκρως διαφωτιστικές των προθέσεων της συγκυβέρνησης. Αρκεί να έχουμε να "παραλείψουμε" τις γνωστές "σάλτσες" με τις οποίες διανθίζονται οι απαντήσεις και να δούμε την ουσία. Η Κυβέρνηση στην ουσία κάνει το παγώνι. Εμείς, ως ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στο ΥΠΠΟΑ, θα επανέλθουμε στο θέμα, αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε οι συνάδελφοι που ήρθαν από τις ΔΕΚΟ Μεταφορών να μετατραπούν σε όμηρους και σε υπό απόλυση σε πρώτη ζήτηση.

Για την ενημέρωση όλων μας αναρτούμε: (α) την Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ και (β) την "Απάντηση" του ΥΔΜΗΔ.








5 σχόλια:

  1. Όπως λένε και στη Φάρμα των ζώων κάποια ζώα είναι πιο ίσα μεταξύ των υπολοίπων... τα γουρούνια. Το ίδιο πάει να παιχτεί κι εδώ. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ που έχουν υποχρεωθεί να αλλάξουν φορέα και αντικείμενο θα ξαναγίνουν τα ευκολα θύματα. Η Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι υπάρχουν κάποιοι που πιάνουν τι παιζεται. Το θέμα ειναι τι κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε εκει γραφουμε. Ελα φορουμ

      Διαγραφή
    2. Δεν ειναι forum. Απλα σχολια σε αναρτηση. Σοβαρεψου

      Διαγραφή
  2. Τα σχολια μας να τα κανουμε στην αναρτηση της ανακοινωσης. Το θεμα της ερώτησης στη βουλή δεν λεει κατι χωρίς να εχουμε διαβασει και τα αλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι η συζητηση οσων ειμαστε ον λαιν ειναι στην ανακοινωση της Πέμπτης - Παρασκευης για την ειδικη μοριοδοτηση. Εδω εκανε μια αναρτηση για την επερώτηση του Συριζα που δεν ειναι και πολυ κοντά στα θεματα του ΥΠΠΟ γενικη ειναι. Οκ! Συμφωνω φυσικα οτι λεει αλλα λογια στην απάντηση. Δηλαδη τι περιμεναμε.
      Το θεμα που συζητάμε παντως στο προηγουμενο ποστ ειναι σοβαρο και λεγονται μεγαλες και πικρες αληθειες. Το κειμενο ειναι... σουπερ. Συμφωνω δεν το διαβαζουν και πολλοι... Αλλα οκ τι θα κανουμε θα τους ζητησουμε και τα ρεστα που το εγραψαν;

      Διαγραφή