Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Όχι στις απολύσεις στην ΕΦΑ Πρέβεζας




Η Αυτόνομη Παρέμβαση του ΥΠΠΟΑ καταδικάζει την τακτική των απολύσεων που αποφάσισε εντελώς αυθαίρετα ο αναπληρωτής Προϊστάμενος της ΕΦΑ Πρέβεζας. Συγκεκριμένα προχώρησε σε απολύσεις 17 ατόμων από το εργατοτεχνικό προσωπικό δύο έργων ΕΣΠΑ (αποκατάστασης του Ρωμαϊκού θεάτρου Νικόπολης και του έργου αναστήλωσης της Κασσώπης) για τα οποία υπάρχουν εγκεκριμένες πιστώσεις και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Οι δικαιολογίες που προβάλλονται για δήθεν αδυναμία συνέχισης των εργασιών εντός της χειμερινής περιόδου είναι εντελώς προσχηματικές, γιατί τεχνικά υπάρχουν λύσεις για την προφύλαξη του εργατικού προσωπικού για τη συνέχιση των εργασιών κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. 

Η Αυτόνομη Παρέμβαση του ΥΠΠΟΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι την ευθύνη των απολύσεων φέρει αποκλειστικά και μόνο ο αναπληρωτής προϊστάμενος της ΕΦΑ Πρέβεζας. Είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το γεγονός ότι 17 εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο και θα είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την όποια μελλοντική κωλυσιεργία των έργων.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να παρέμβει άμεσα ώστε οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εργασία τους και ταυτόχρονα να κυλήσει ομαλά η πορεία των έργων.
Καλούμε τον ΣΕΑ για δυναμική παρέμβαση.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων και στην απεργία που κήρυξε το Σωματείο Αρχαιολογία Άρτας την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη.