Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Αλληλεγγυη στη Villa Αμαλια


Ενημερώση από το www.left.gr εδώ

29 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1991 ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΝΝΕΔ

      Διαγραφή
  2. Σωστή στάση για κάθε αριστερό άνθρωπο.
    Είναι χαρά να ξέρεις οτι υπάρχουν διπλα σου τέτοιοι συνάδελφοι.
    Σωστά το λέτε. Με ή χωρίς διαφωνίες η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι το όπλο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας τιμά η ανάρτηση. Λειπει κάτι αντίστοιχο από το ΣΥΡΙΖΑ για να λεμε και τα πράγματα με το ονομά τους.

      Διαγραφή
  3. Συνέλαβαν και διαμαρτυρόμενους στα γραφεια του Κουβέλη. Αξιος ο μισθος του. Τι κατάντια να σου φυλάνε τα γραφεία τα ΕΚΑΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιοι παλιοί που θυμόμαστε τον Φώτη Κουβέλη να υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα, να καταγγέλει τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας τριβουμε τα μάτια μας αλλά και οργιζόμαστε. Τι κατάντια!

      Διαγραφή
    2. Ειναι φανερό ότι η μεταπολίτευση της ανεκτικότητας και της δημοκρατίας, έστω και στα λόγια, έχει τελειώσει. Οπως λέτε κι εσεις εδώ υπάρχει μόνο "Η σιδερένια φτέρνα".

      Διαγραφή
    3. Να μετακομισουν στην Ιπποκράτους που φυλάσσεται καλύτερα. Εκει ανήκουν αλλωστε. Δεν ειναι καιρός για διπλά γραφεία και έξοδα.

      Διαγραφή
    4. Δεν χωράνε στην Ιπποκράτους τόσοι ογκόλιθοι της πολιτικής. Καλυτερα να κατηφορήσουν προς Συγγκρου μεριά

      Διαγραφή
  4. http://www.left.gr/article.php?id=20147
    Διαβαστε και αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτο το ανοικτό μικρόφωνο. Οχι οτι ειχαμε αμφιβολίες!

      Διαγραφή
  5. H Villa ΑΜΑΛΙΑΣ ειναι σε κομβικό σημείο για το κράτος και τα σχέδιά του. Επιλέχθηκε ανάμεσα σε αλλες καταλήψεις γιατί αποτελεί πρόβλημα και ανάχωμα στη δράση της φασιστικής ΧΑ στην περιοχή αυτή. Η τρικομματική κάθε μέρα και περισσότερο εντάσσει στον κυρίαρχο λόγο το φασισμό. Μπράβο που έστω και τώρα βάλατε το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυτεχνείο, ΑΣΟΕΕ, Αγ. Παντελεήμονας (Villa Amalia) έχουν μπει στο στοχαστρο των μηχανισμών. Πρέζα, δουλεμπόριο, πορνεία, προστάτες, παρακρατικοί, ολοι μαζι σχεδιάζουν μια άλλη πόλη και μια κοινωνία φόβου και δούλων.

      Διαγραφή
    2. Βαλε οτι ετοιμάζονται να πουλήσουν και κτήρια στην περιοχή οπως και το ΥΠΠΟ

      Διαγραφή
  6. Μπράβο στην Παρέμβαση για το θάρρος της να βαλει αυτη την ανάρτηση. Δειχνει οτι δεν ειστε τα γνωστά κομματόσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στις Καταλήψεις Villa Αμαλία και Σκαραμαγκά
    (το κείμενο εκφράζει τις απόψεις του υπογράφοντα)


    Με αφορμή την φασιστική έμπνευσης διπλή εισβολή στη Villa ΑΜΑΛΙΑ, και αργότερα (σχεδόν καθ' υπαγόρευση των ναζί της ΧΑ στην κατάληψη Σκαραμαγκά), είναι σημαντικό να πάρουμε όλοι θέση & κυρίως να αποκαθάρουμε & να αναδείξουμε το πραγματικό περιεχόμενο των γεγονότων, από την σύγχυση και τη συσκότιση της εμετικής προπαγάνδας των media της διαπλοκής.

    [1]. Από την υπαγωγή της Ελλάδος στα δεσμά των Μνημονίων του ΔΝΤ και της ΕΕ, έχει επισημανθεί & επιβεβαιώνεται καθημερινά η σταδιακή αναίρεση & συρρίκνωση της τυπικής αστικής δημοκρατίας και η διολίσθηση σε ένα μοντέλο που παραπέμπει σ' εκείνο του κράτους εκτάκτου ανάγκης. Αν μια εκδοχή της διολίσθησης αυτής είναι η βιομηχανία Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, μια άλλη εξίσου κρίσιμη εκδοχή είναι η όξυνση - κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας.

    [2]. Ήδη από την προηγούμενη περίοδο (συγκυβέρνηση με ΛΑΟΣ) το αστικό πολιτικό προσωπικό ενσωμάτωνε σταδιακά στο λόγο (και στις πρακτικές), την “ατζέντα” της ακροδεξιάς. Η διαδικασία αυτή εντάθηκε και διευρύνθηκε μετά τις εκλογές και τα ποσοστά που κατέγραψε η ναζιστική ΧΑ, σε συνδυασμό με τα αδιέξοδα της αστικής στρατηγικής αλλά και την προσπάθεια να χειραγωγήσουν το ΣΥΡΙΖΑ, να τον πιέσουν, να τον σύρουν σε συμβιβασμούς και εκπτώσεις, προσδοκώντας διαμέσου αυτής της διαδικασίας να ακυρώσουν τη δυνατότητα για μια διαφαινόμενη ιστορική τομή, με τη σφραγίδα του λαϊκού παράγοντα και των λαϊκών αγώνων.

    [3]. Σε μία κοινωνία που διαλύεται και συνθλίβεται από τη μνημονιακή πολιτική, που οι “παραδοσιακές” σχέσεις εκπροσώπησης ακυρώνονται και ρευστοποιούνται, τα αστικά επιτελεία συγκροτούν διάφορα σχέδια διαχείρισης της λαϊκής απογοήτευσης, αγανάκτησης και ριζοσπαστικοποίησης. Κρίσιμο στοιχείο είναι η επιβολή ενός διάχυτου & “αόρατου” φόβου, η έντεχνη κατάδειξη “εχθρών” και “υπαιτίων” ανάλογα τι εξυπηρετεί κάθε φορά (από το ΣΥΡΙΖΑ έως τους αντεξουσιαστές, από τους κακούς δημοσίους υπαλλήλους έως τη συνενοχή του “μαζι τα φάγαμε”, από τους μετανάστες έως τις οροθετικές ιερόδουλες, από τους πλανόδιους μικροπωλητές μέχρι τους Roma κ.ο.κ). Θέλουν μια κοινωνία φόβου, πειθάρχησης, καταστολής, μια κοινωνία που θα παρακολουθεί σιωπηλή και φοβισμένη, ανίκανη να αντισταθεί και να αντιδράσει, που ο καθένας θα θεωρεί και θα αντιμετωπίζει τον διπλανό του ως εχθρό. Θέλουν κάθε πιθανή εστία ή σύμβολο αντίστασης, ριζοσπαστικοποίησης και αμφισβήτησης να το συντρίψουν.

    [4]. Η συντριβή (ιδεολογική, πολιτική & οργανωτική) κάθε αντιμνημονιακής αντίληψης, ακόμη και εκείνων με θολά ή συντηρητικά χαρακτηριστικά, λειτουργεί παραδειγματικά, και έχει άμεσα πρακτικά αποτελέσματα. Καταγράφει νίκες για τις δυνάμεις του μνημονίου και αΑποψιλώνει την αριστερά, εξωθώντας την σε υποχωρήσεις & αναδιπλώσεις σε όλα τα επίπεδα (θέσεων, πρακτικών). Στο πλαίσιο αυτό ο αντεξουσιαστικός χώρος είναι, για πολλούς και διάφορους λόγους, ευάλωτος & πρώτος στόχος. Αποτελεί κρίσιμο κρίκο στο “δόγμα μηδενικής ανοχής” και ταυτόχρονα μπορεί να διαμεσολαβεί το μήνυμα και να εμπεδώνει την πειθάρχηση στην κοινωνία.

    [5]. Οι διάφορες καταλήψεις άδειων και ρημαγμένων κτηρίων σε γειτονιές της Αθήνας είναι μια παλιά πρακτική. Ανεξάρτητα από το αν πέτυχαν ή εκφυλίστηκαν, αποτέλεσαν σημαντικό στοιχείο ριζοσπαστικοποίησης στις γειτονιές, ακριβώς γιατί ήταν κομμάτια των τοπικών κοινωνιών και της ζωής τους. Οι “διαβολικοί αναρχικοί των Εξαρχείων” είναι αόρατοι και άρα η προπαγάνδα και η εικόνα των ΜΜΕ μπορεί να τους χρεώνει τα πάντα. Ο νέος της κατάληψης της γειτονιάς “έχει πρόσωπο”, συμμετοχή, δεσμούς με τη γειτονιά του. Η στάση του σε διάφορα τοπικά ζητήματα μπορεί κερδίζει τη συμπάθεια & το σεβασμό και κυρίως σπέρνει αμφιβολίες για το αληθές του επίσημου λόγου, να εισάγει νέες πρακτικές. Από την άποψη αυτή οι καταλήψεις στις γειτονιές είναι επικίνδυνες αφού μπορούν να προπαγανδίζουν και να λειτουργούν παραδειγματικά για μια σειρά από ζητήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στις Καταλήψεις Villa Αμαλία και Σκαραμαγκά
    (το κείμενο εκφράζει τις απόψεις του υπογράφοντα)
    (Μέρος 2ο)

    [6]. Ταυτόχρονα οι καταλήψεις προβάλουν -έστω και με στρεβλώσεις- μια πολύ διαφορετική (και ανταγωνιστική για τις κυρίαρχες εμπορευματικές αντιλήψεις) άποψη για το δημόσιο χώρο και τις λειτουργίες του. Μια διαφορετική ανάγνωση για το χώρο, για την πόλη, για τους ανθρώπους που ζουν σ' αυτές. Μια διαφορετική αντίληψη που υπερβαίνει τις αγοραίες αντιλήψεις του κέρδους και του στενού – προσωπικού συμφέροντος ή επιδίωξης. Είτε πρόκειται για το παλιό κτήριο της γειτονιάς, είτε για το παρκάκι – παιδική χαρά οι καταλήψεις προβάλουν ένα άλλο υπόδειγμα, που πέραν των άλλων εμπεριέχει και τα στοιχεία της (αυτο)οργάνωσης, της πρωτοβουλίας, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής, της δημιουργίας. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι “επικίνδυνα” για τον αστισμό και το πολιτικό προσωπικό του που με ανατριχιαστική “συνέπεια” και συνέχεια ακολουθεί το δρόμο του Vidkun Quisling και του Τσολάκογλου.

    [7]. Η Αριστερά μπορεί και πρέπει να υπερασπιστεί αυτές τις δημοκρατικές κατακτήσεις, το δικαίωμα της διαφορετικής αντίληψης, άποψης και στάσης ζωής. Και πρέπει να το κάνει όχι από αστείες θέσεις “ανθρωπισμού και ευαισθησίας” αλλά με πολιτικό κριτήριο και περιεχόμενο. Πρέπει έγκαιρα να κατανοήσουμε ότι το ζήτημα της δημοκρατίας μετά από πολλά χρόνια καθίσταται εκ νέου επίκαιρο. Αν αυτό η Αριστερά δεν το πράξει έγκραιρα και με παρησεία, πολύ σύντομα θα κινδυνέψει να βιώσει την καταστολή, την ποινικοποίηση και την εξώθηση στο όριο της νομιμότητας. Άλλωστε πόσο απέχει η επίθεση των ΕΚΑΜ στη Villa AMAΛΙΑ, από την Κερατέα ή τη Χαλυβουργεία ή τις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα; Πόσο απέχουν οι “παράνομες απεργίες” και οι “συμβολικές καταλήψεις δημοσίων κτιρίων” από την ανοικτή καταστολή και ποινικοποίησή τους το επόμενο διάστημα; Δεν χωράνε ούτε μισόλογα, ούτε λογικές ίσων αποστάσεων: Απερίφραστη καταδίκη της φασιστικής επίθεσης στις Καταλήψεις – Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες.

    [8]. Επιπλέον οφείλουμε να εκτιμήσουμε τη στιγμή που επελέγη για την εφαρμογή αυτού του σχεδίου: μια περίοδο που παρά τη φαινομενική “ηρεμία” και “σταθερότητα” της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συσσωρεύεται όλο εκείνο το “υλικό” που μπορεί να οδηγήσει στο “ατύχημα”, δηλ. στην κατάρρευσή της πρωτού προλάβουν να εμπεδώσουν και να εφαρμόσουν τα νέα μνημονιακά μέτρα και να ανασυνθέσουν το πολιτικό σκηνικό.

    [9]. Ειδικά για την περιοχή του Πολυτεχνείου και του Αγ. Παντελεήμονα όπου και βρίσκονται οι δύο καταλήψεις που χτυπήθηκαν, υπάρχει και μια ακόμη σημαντική παράμετρος. Πρόκειται για μια περιοχή αναφοράς – βάσης του νεοναζισμού και ταυτόχρονα μια περιοχή που σύρεται σε μια τεχνητή υποβάθμιση ως μέρος ενός μεγάλου και κερδοφόρου για το real estate σχεδίου “ανάπλασης”. Έχοντας επιτύχει την απομάκρυνση σημαντικών δημόσιων λειτουργιών που λειτουργούν ως σημείο αναφοράς για ευρύτερα κομμάτια της κοινωνίας (π.χ. Δημόσιες Υπηρεσίες, Εκπαιδευση), έχοντας ακυρώσει άλλα ιδαίτερα χαρακτηριστικά (π.χ. άσυλο πανεπιστημιακών σχολών), η περιοχή παραδίδεται στους εμπόρους της πρέζας, στα κυκλώματα πορνείας και trafficking, μετατρέπεται σε γκέτο, παραδίδεται στις διάφορες συμμορίες που αν δεν είναι σε άμεση διαπλοκή με τους κρατικούς μηχανισμούς, έχουν εξασφαλίσει την ανοχή τους. Αρκεί να σκεφτούμε πόσο “διακριτικά” έχει συμπεριφερθεί η ΧΑ απέναντι στα κυκλώματα αυτά στις περιοχές αυτές. Οι καταλήψεις της Villa Aμαλίας και του Σκαραμαγκά αποτελούν ένα ανάχωμα στα σχέδια αυτά και γι' αυτό και “ενοχλούν”. Καθόλου τυχαία λοιπόν δεν επιλέχθηκαν αυτές οι καταλήψεις ως αφετηρία.



    Αθήνα, 9/1/2013, Γ. Στ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O ΣΥΡΙΖΑ κρατά αποστάσεις ή μου φαινεται; Ωραία τα λες Γ. αλλά μάλλον δεν ειναι αυτα η τοποθετηση του ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
    2. Γιατι δεν την βγαζετε κεντρικα την αναλυση.
      Συμφωνουμε η διαφωνουμε ειναι αναλυση και αποψη και οχι δελτια τυπου και δημοσιογραφικα κειμενα
      Εγω πιστευω οτι αυτο πρεπει να κανετε. Να γραφετε κατι πιο ουσιαστικο απο οτι λενε τα ΜΜΕ και οι ειδησεις. Εχετε τον κοσμο μπορειτε.

      Διαγραφή
    3. ΤΙ ΑΠΟΡΕΙΣ;
      Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΡΑΤΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΩΣΤΑ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΣΑΝ "ΑΝΑΡΤΗΣΗ-ΣΧΟΛΙΟ". ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ (ΟΧΙ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ). ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΣ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΟΜΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΣΩΣΤΑ ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

      Διαγραφή
  9. Παρεμποδίζουν την επικοινωνια των συλληφθέντων με τους δικηγόρους.

    Οι υπογράφοντες δικηγόροι καταγγέλλουμε ότι μας απαγορεύεται παράνομα και χωρίς οποιαδήποτε δικαιολογία η επικοινωνία με τους συλληφθέντες εντολείς μας, παραβιάζοντας ευθέως το βασικότερο υπερασπιστικό τους δικαίωμα και τους κανόνες της ΕΣΔΑ".


    Άννα Παπαρούσου, Δημήτριος Κατσαρής, Αλέκα Ζορμπαλά, Μαρίνα Δαλιάνη, Βάσω Τσιμπίδα, Χρύσα Πετσιμέρη, Κλειώ Παπαπαντολέων,
    Σταυρούλα Γιαννακοπούλου, Ζαχάρωφ Αικατερίνη-Χρυσάνθη, Ιωάννα Κούρτοβικ, Ρουσουνέλου Κατερίνα, Γερολάκη Ελένη, Αγγελάκης Ιωάννης

    Μπατουδάκης Γεώργιος

    Καλμούκης Θεόδωρος

    Μαρία Παπανικολάου

    Αμαλία Χαβελέ

    Νικόλαος Σούζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα ζητημα ακόμη ειναι η ενεργοποίηση διατάξεων του "κουκουλονόμου" (δηλ. πάνε για κακουργήματα) ενώ προφανώς από τις εκατοντάδες κάμερες ολοι είδαμε οτι δεν υπήρχαν κουκουλοφόροι.

      Διαγραφή
  10. Τα προσωπικά κειμενα δεν ειναι απόψεις της παράταξης. Εγώ σεβομαι έναν άνθρωπο που έκατσε και εφαγε ωρες να γραφει. Και το έβαλε εδώ και ακούει τις γνωμες μας. Αυτο ειναι το σωστο. Ουτε εγώ ειμαι συμφωνος με τις γενικόλογες δηλώσεις για οσα συμβαίνουν. Εγώ καταλαβαίνω οτι έρχεται μαυρος φασισμός και αυτά ειναι για να συνηθιζει σιγα σιγα ο κοσμος. Νομιζω οτι το κειμενο του συντρόφου λεει τα πραγματα στην ουσία και οχι αντε να λέμε.

    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. TΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-1, ΣΤΙΣ 12:00 ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
    ΝΑ ΠΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η συγκέντρωση και η πορεία ήταν μεγάλη, εντυπωσιακή για τα δεδομένα και την γενικότερη κατάσταση. Επιβεβαιώνει ότι κάτι σιγοβράζει και προσπαθούν να το "ελέγξουν" και να το καταστείλουν πριν γίνει απειλητικό για τα μνημόνια τους, πριν δηλ. μπολιάσει και μπολιαστεί από το λαό. Οσο είναι "περιθωριακό" και "άκρο" δεν ειναι αμεσα "επικίνδυνο"

      Διαγραφή
  12. Συνεχιζεται το φασιστικο σχέδιο εκκένωσης των κτηρίων
    Η ιστορική κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη δέχτηκε εισβολή, ακριβή αναπράσταση όσων ήδη έχουν συμβεί στην AMALIAS και στη Σκαραμαγκά.
    Μεθοδικά φτιάχνεται το κλίμα για την εγκαθίδρυση ενός κράτους χωροφύλακα, με τις δημοκρατικές ελευθερίες και κατακτήσεις υπό αίρεση. Την ίδια στιγμή τα ΜΜΕ αναλαμβάνουν και πλασάρουν τη θεωρία των "δύο άκρων". Η κοινωνια; Μάλλον διακριτικά απούσα, αμήχανη και χωρίς πραγματική ενημέρωση παρακολουθεί το ρεσιταλ της κρατικής τρομοκρατίας και της δράσης των μυστικών υπηρεσιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Καμίνης του Κουβέλη και του ΠΑΣΟΚ αφού συστηματικά, όπως και οι προηγούμενοι δήμαρχοι, άφησαν στην εγκατάλειψη και τη φθορά πολλά ιστορικά κτήρια της Αθήνας, τώρα υποκριτικά τους πιάνει ο πόνος. Προτιμούν κτήρια κλειστά, αχούρια, στέκια της πρέζας παρά οτιδήποτε μπορεί να ειναι πραγματικά "ζωντανό". Γιατί στις εποχές αυτές, κάθε ζωντανή σκέψη, κάθε άποψη που ξεφεύγει από τα επίσημα κανάλια, κάθε αμφισβήτηση είναι εν δυνάμει εχθρός για τα μνημόνια τους, εχθρός στο σχέδιο εξαθλίωσης και υποδούλωσης της κοινωνίας.

      Διαγραφή
  13. H Λέλα Καραγιάννη υπήρξε εκτελέστηκε στις 8 Σεπτ. 1944 αφού προηγουμένως βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τους Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες της. Σήμερα; Η κατάληψη Λ. Καραγιάννη, μια ιστορική κατάληψη, "εκκενώνεται" στο όνομα της ευταξίας και της ησυχίας από κάθε ενοχλητική φωνή και δράση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή