Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ANAKOINΩΣΗ (ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΙΑΙΟΥ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ)




18 σχόλια:

  1. Ο δικηγόρος του διαβόλου:
    =========================
    Ουτε σημερα συγκροτήθηκε το Δ.Σ. (Πρόεδρος, Γραμματέας κλπ). Στη συνεδρίαση ξαναδιατυπώθηκαν τα ιδια επιχειρήματα. ΕΑΚ και Παρέμβαση για προγραμματικό προεδρείο, όλοι οι άλλοι χερι χερι αντιπροσωπευτικό - αναλογικό. Το ΚΚΕ ενώ ειναι υπερ του αντιπροσωπευτικού δηλωσε οτι θα ψηφισει λευκό αν δεν συμφωνήσει και η Ενωτική (ε;;;).
    Η επόμενη συνεδρίαση θα γινει την Τεταρτη. Ο λόγος της αναβολής; Για να γίνουν "ζυμώσεις" (θα βαλουν και μαγια για να φουσκώσει;)
    Την αναβολή ζήτησε η ΕΑΣΚΕ (ΠΑΣΚ) και όλοι συμφώνησαν με μοναδική ας πουμε "παραφωνία" την Αυτονομη Παρέμβαση που ζητουσε να μάθει το λόγο της αναβολής. Εισέπραξε το "ζυμώσεις" και τέλος το θέμα (ομόφωνα).
    Από οσα έχω μάθει και διασταυρώσει στη συνεδρίαση δεν ειπώθηκε τιποτα τρομερό. Με χιλιους κοπους και "ζυμώσεις" (μοδα κι αυτό!) βγηκε μια ανακοινωση θα τη δειτε φαντάζομαι κι αυτή κατά πλειοψηφία. Διαφώνησε η ΕΑΣΚΕ (ΠΑΣΚ) και η ΔΑΚΕ. Τι λέει η ανακοινωση; Οποιος τη διαβάσει θα δει οτι δεν λεει τιποτα τρομερο.

    Εκτιμηση: Δεν θα ζυμωθουν. Μπλόφα ειναι! Απλα το θεμα ειναι πως θα κανουν πισω απο τις αρχικές θεσεις και ποια παράταξη θα χρεωθεί (από ποιους σε ποιους;) την καθυστέρηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω δεν βλέπω ΚΑΝΕΝΑ ενδιαφέρον σ' αυτο το παιχνιδι με το Προεδρειο
    Υπάρχουν δυο λυσεις: ή η ΕΑΚ θα δεχτει και αλλη παράταξη στο Προεδρειο παρά τις εξαγγελίες της ή θα γινει Προεδρειο με την ΠΑΣΚΕ
    Αυτά τα λιγα και τα απλα
    Εσεις σαν Αυτονομη Παρέμβαση καλα θα κανετε να μεινετε εξω απο το παιχνιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την ανακοινωση σας κρατώ το πιο πολιτικό κομμάτι που λεει για το πως θα εξελιχθει η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ. Το ψάχνουν και το ζαλιζουν το θεμα. Ας ρώταγαν τους δικους μας στο ΥΠΠΟ το ξέρουν καλα αφου το εχουν κανει πραξη εδω και χρονια.
    Κατα τα αλλα: μακρια απο καραγκιοζιλικια σε ΔΣ με συμμετοχή και τετοια. Καθαρες κουβεντες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η συγκρότηση του ΔΣ πάντα αργουσε κι ειχε μαγειρέματα. Αυτο δειχνει ποσο αντιπροσωπευτικό ειναι... Διαπαραταξιακη συμφωνια κορυφών ειναι σ' ολες τις περιπτώσεις.

    Την προηγουμενη φορά δεν συμφωνούσε στο εσωτερικό της η Συσπείρωση για το αν θα κανει προεδρειο με την ΠΑΣΚΕ ή την ΕΑΚ. Ειχε περάσει μηνας και βαλε για να γινει Προεδρειο. Τώρα το πρόβλημα αλλαξε χέρια και το έχει η ΕΑΚ και πάλι τα φέρνει η ζωη να γλυκοκοιτάζει τη Συσπείρωση ειδικα τώρα που εφυγε ο Γ. Αλβανος.

    Ο περισσοτερος κοσμος τα εχει βαρεθει ολα αυτά και δεν τον ενδιαφέρει το παρασκηνιακο παιχνιδάκι των παρατάξεων. Η Αυτόνομη Παρέμβαση δεν εχει κανενα λογο να πετάξει στο καλάθι οσα λεει τοσο καιρο και να παει με ολους αυτους.

    Δυο στους εννιά και καθόλου παιχνιδια. Αλλωστε θεωρητικά το ΔΣ αποφασιζει και το Προεδρειο εκτελεί τις αποφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙΡΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ, ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΥΛΙΑ
    (Part 1)?Agent Provocateur?

    Το (τεχνητό) αδιέξοδο στη συγκρότηση Προεδρείου στον Ενιαίο πρέπει να αποκαλυφθεί και να σταματήσει. Υποτιμά τη νοημοσύνη των συναδέλφων που ενδιαφέρονται & δεν έχουν ακόμη ιδιωτεύσει και καθιστά συνένοχες και συνυπεύθυνες τις διάφορες παρατάξεις τις αριστεράς.

    Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στη στάση της ΔΑΣ διότι απλά δεν θεωρώ ότι κανένας σοβαρός άνθρωπος περίμενε κάτι διαφορετικό. Σεχταρισμός, χιλιασμός & περιφρόνηση της διαλεκτικής. Φτηνά παιχνίδια "αντιπροσωπευτικό, αναλογικό, ο Ενιαίος να ενταχθεί στο ΠΑΜΕ αλλά δεν συμμετέχω ούτε ψηφίζω αν δεν συμμετέχει η ΕΑΚ". Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η "γραμμή" κι ο καθένας ας βγάλει τα (λογικα;) συμπεράσματά του.

    Ας πάμε στην ΕΑΚ που πήρε την πρωτιά. Τι θα ήθελε; Ένα βολικό "αγωνιστικό" & στοιχειωδώς "προγραμματικό" Προεδρείο. Προσοχή δεν λέει αριστερό αντιμνημονιακό αντικυβερνητικό που λέει η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
    Τι προϋποθέτει αυτό;
    (α) Να γίνουν πιο βολικοί οι συσχετισμοί. Κι επειδή οι έδρες δεν αλλάζουν η πάντα πρόθυμη ΔΗΜΑΡ έσπευσε να συνδράμει (παραίτηση Γ. Αλβανού και αντικατάσταση από Γρ. Βαφειάδη).
    (β) Να πει "Ναι" η Αυτόνομη Παρέμβαση για να λειτουργήσει ως άλλοθι στο εσωτερικό & στο προς τα έξω προφίλ της ΕΑΚ. Ή έστω να μην αρχίσει να τις τα σούρνει με τέτοια ένταση που να της βγει ξινό το Προεδρείο.
    (γ) Να υπάρξει κάποια καθυστέρηση στη συγκρότηση ώστε η επιλογή να αιτιολογηθεί και με το επιχείρημα της de facto ακυβερνησίας του Συλλόγου κλπ
    (δ) Να βρεθεί ένας τρόπος (και πρόσωπο ή παράταξη) που θα διατυπώσει δημόσια την "εναλλακτική πρόταση" χωρίς κανένας να μπορεί να της το χρεώσει απ ευθείας Ακούγονται δύσκολα ολα αυτά;

    (-->)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙΡΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ, ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΥΛΙΑ
    (Part 2)?Agent Provocateur?

    Ακούγονται δύσκολα ολα αυτά;
    Όχι και τόσο! Όποιος διαβάζει προσεκτικά τις διάφορες ανακοινώσεις μπορεί εύκολα να διαβάσει το σχέδιο.
    (α) Η πρόθυμη Συσπείρωση της ΔΗΜΑΡ έκανε την κίνηση. Αποχώρησαν τα φθαρμένα πρόσωπα και έβγαλε την ανακοίνωση περί της "υπευθυνότητας".
    (β) Η ΕΑΚ εκτός από το Προεδρείο στο Σύλλογο των ΠΕ Διοικητικών θυμήθηκε (και χλιαρά υπερασπίζεται) τη συγκρότηση Προεδρείου στο ΣΕΑ ανοίγοντας την πόρτα στο "ανάλογα τους συσχετισμούς", δίνοντας ένα ακόμη παράδειγμα σ αυτό που η αριστερά ονομάζει οπορτουνισμό (καιροσκοπισμό).
    (γ) Η ΠΑΣΚΕ (ή οπως αυτοπροσδιορίζεται!) έδωσε τη διέξοδο στο αδιέξοδο του τελευταίου ΔΣ ζητώντας αναβολή για διαβουλεύσεις (ποιων με ποιους και στη βάση ποιας πρότασης;)
    (δ)Η ΔΑΚΕ σφύριξε αδιάφορα (δεδομένη)
    (ε) Ξαφνικά βγήκε μια ανακοίνωση (κατά πλειοψηφία του ΔΣ) δείγμα γραφής του πνεύματος & της διάθεσης "να τα βρούμε".
    (στ) Η Αυτόνομη Παρέμβαση αν και έδειξε να πιάνει το τι συμβαίνει αναδιπλώθηκε στο θέμα του περιεχομένου της αναβολής (σύμφωνα με προηγούμενο post) και δεν επέμεινε (άλλωστε κανένας δεν ήθελε να απαντήσει).

    Θα ρωτήσει κάποιος: και η ΠΑΣΚΕ (ή όπως ονομάζεται αλλάζοντας αρχικά από Σωματείο σε Σωματείο και από εκλογές σε εκλογές); Η ΠΑΣΚΕ έχει κάνει τη βασική και κρίσιμη εκτίμηση: το θέμα είναι προσωρινό. Διότι αφενός η ιδέα σε κεντρικό επίπεδο είναι να συγκροτήσει με τη ΔΗΜΑΡ κάποιας μορφής "ενιαίο" σχήμα (άρα στο ΔΣ θα συμμετέχει δια της πλαγίας και χωρίς φθορά) κι αφετέρου πετυχαίνει αυτό που θέλει: Να μην υπάρχει αριστερό προεδρείο και να βάλει τους πάντες στο "παιχνίδι" της συναίνεσης, στη σέντρα. Η ΠΑΣΚΕ δεν αγχώνεται από την παρουσία της ΕΑΚ αλλά από την Αυτόνομη Παρέμβαση αφού η τελευταία «μιλά» μέσω του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Επιπλέον η Α.Π. στο ΥΠΠΟ είναι στ’ αριστερά & αυτό την κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη στα μάτια και στους σχεδιασμούς όλων!

    Κι εδώ μπαίνει το απλό ερώτημα: Αυτά ψήφιζαν οι συνάδελφοι 15-20 μέρες πριν; Μάλλον όχι! Και μπαίνει και το επόμενο ερώτημα: η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ τι θα κάνει; Θα κάνει "σκαμνάκι" στην ΕΑΚ να πατήσει ή...
    Μην βιαστεί κανένας να απαντήσει, διότι σε κεντρικό επίπεδο η Α. Παρέμβαση συστηματικά (έστω με επιφυλάξεις και αστερίσκους) συμμετέχει σ' αυτά τα "αντιπροσωπευτικά" Προεδρεία αλλά στο ΥΠΠΟ τα πράγματα δεν είναι όπως «αλλού»!

    Θα ρωτήσει κάποιος. Καλά αυτό είναι το μόνο σενάριο; ΟΧΙ! Αν το 1ο σενάριο δεν περπατήσει για διάφορους λόγους η ΠΑΣΚΕ (ή όπως τη λένε) θα κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και θα συγκροτήσει Προεδρείο με τους "δεδομένους" (Συσπείρωση και ΔΑΚΕ) και μερικά επιτήδεια λευκά ή αποχές. Και όπως κάνει κατά παράδοση θα αφήσει κενές μερικές θέσεις (Αντιπρόεδρος, Αν. Γραμματέας) για τις άλλες παρατάξεις αν θελήσουν να τις πάρουν (προφανώς δεν θα θελήσουν αλλά ποιος νοιάζεται).

    Τι μπορεί να χαλάσει τα σενάρια αυτά; Ο κόσμος και οι γενικές συνελεύσεις! Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον για τα κοινά. Αυτά τα σενάρια των παρατάξεων τα χαλά μόνο η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία κι ελπίζω να μην διαγραφεί το σχόλιό μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα εγώ γιατι λέω οτι εισαι ζημιάρης;
    Γιατί θες να καψεις καποια σενάρια;
    Προφανώς η ουσία δεν ειναι στα σενάρια αλλα στην πολιτική αναλυση που τα στηρίζει και τα αιτιολογεί. Δεν συμμερίζομαι τα διάφορα σενάρια ελπίζοντας ότι στις παρατάξεις της αριστεράς δεν χωράνε παιχνιδια και σενάρια αλλά καθαρός λόγος και σταθερές σχέσεις.
    Παραμένω αισιόδοξος και ελπιζω οτι η ζωή θα μας εκπλήξει ευχάριστα.
    Πάντως σε θαυμάζω για το αναλυτικό των σεναρίων σου. Ή ξέρεις κάτι ή έχεις φαντασία ή απλά βλέπεις μακριά.
    Θα δούμε συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Agent Provocateur:
      ΔΕΝ ΚΑΙΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ
      Απλά καταθέτω με την ανοχή του blog την άποψή μου.
      Δεν ειναι θεμα αν εινα σωστη ή λαθος ή αν επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί. Εγώ το βλεπω σαν μια άσκηση πολιτικής σκέψης και ανάλυσης χωρίς να διεκδικώ το ρόλο του Προφήτη.
      Το σενάριο που μαλλον σε ενόχλησε προϋποθέτει κάτι ή μάλλον οριακά εξαρτάται από κάτι: τη στάση της Αυτόνομης Παρέμβασης. Όχι ευθέως σε επίπεδο αριθμητικής εδρών όσο σε επίπεδο πολιτικοσυνδικαλιστικής στάσης. Θα το αφήσει να εξελιχθεί "ομαλά" και ήπια ή δεν θα χαριστεί; Αν θες την άποψή μου όποια στάση κι αν πάρει θα έχει κοστος. Απλά αν δεν χαριστεί τα έχει μικρό κόστος για ένα πρώτο διάστημα. Άσε που θα βάλει θέματα σε πολλούς εντός ΕΑΚ που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ ή καλοβλέπουν το ΣΥΡΙΖΑ.
      Το πρόβλημα ξαναλέω ειναι ότι το αριστερό προεδρείο ούτε βγαινει από τα αποτελέσματα (ασε το ΚΚΕ έξω δεν εχει νοημα η συζητηση), ούτε θα το άφηναν να γίνει όσο περνά απο το χέρι τους. Η ΕΑΚ μοιάζει να έχει εγκλωβιστεί από τις εξελίξεις και κυρίως δεν εκπέμπει αποφασιστικότητα.

      Αν η Αυτόνομη Παρέμβαση μπει σε ρόλο μαϊντανού, αν δηλαδή βρεθεί να συζητά "προγραμματικά" (και προσχηματικά) με όσους έχει δημόσια αμφισβητήσει και καταγγείλει θα μπει στο ιδιο πολιτικό κάδρο με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ

      Διαγραφή
    2. Εγω το διαβασα με καλη διαθεση
      Απλα δεν με ενδιαφερει το παραταξιακο της ΕΑΚ
      Οτι κάνει η δεν κανει θα την κρινει ο κοσμος
      Νομιζω οτι πρεπει να εχουμε υπομονη και να μην δικαζουμε καμια παραταξη πριν καταληξει το θέμα του Προεδρειου.
      Παντως συμφωνω οτι ειναι πολιτικο θέμα κι οχι απλα κουκια και ποιος θα κανει καλυτερη αξιοποιηση.

      Διαγραφή
  8. Καλά! Προεδρείο θα σχηματιστεί. Το θέμα ειναι τι θα κάνει. Αν ειναι να ξαναβρεθούν στα ποστα οι γνωστοί εργατοπατέρες το τι θα κανουν το ξέρουμε καλα. Δεν χρειάζεται αντιπροσωπευτικό ή αναλογικό ή λειτουργικό Προεδρείο. Οσα έχουν κανει τοσα χρόνια ειναι το καλυτερο επιχείρημα. Κατάντησαν τον συνδικαλισμό και τον συνδικαλιστή να θεωρουνται κακόηχες λεξεις κατι μεταξύ του κομματικού εγκάθετου και του λαμόγιου. Βεβαια είδαν και πολλούς να πηγαίνουν και να γίνονται βουλευτές και υπουργοί και να ειναι γενίτσαροι (θυμηθείτε ποσα τέτοια αγγελουδια έβγαλε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ). Συμφωνω οτι το αντίδοτο σ' αυτή την παρακμη ειναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Και δημοκρατία στο συνδικαλισμό σημαίνει συνελευσεις, σημαίνει συμμετοχή, σημαίνει ενεργοποίηση κι όχι απλά ανάθεση και εκπροσώπηση.
    Αρα οσοι κανουν σενάρια ας σκεφτουν αν αυτά ειναι συμβατά με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Οσοι τα λενε δημόσια (δηθεν για να τα καψουν αλλά στην ουσία για να τα προετοιμάσουν και να τα δοκιμάσουν) ας γίνουν τοσο ενεργοί και λαλίστατοι και στις συνελευσεις κι οχι στην ευκολη ανωνυμία του blog
    Δεν ξέρω τι θα κανει η δεν θα κανει η ΕΑΚ ή η Παρέμβαση. Αλλά αν πάνε με ολους αυτούς ας σκεφτουν καλά πριν ξαναεμφανιστουν και μας ζητήσουν να παλέψουμε να απεργήσουμε να αντισταθούμε κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα διάφορα "σενάρια" ή εκτιμήσεις που γράφουν οι αναγνώστες του blog δεν απηχούν και δεν υιοθετούνται υποχρεωτικά από την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.
    Έχουμε επιλέξει να υπάρχει η δυνατότητα ελεύθερου σχολιασμού, θεωρώντας ότι αυτό δίνει την ευκαιρία έστω και μέσω της ανωνυμίας, να εκφράζονται οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες.
    Δεν έχουμε επιλέξει καμια διαδικασία "προέγκρισης" (δηλ. λογοκρισίας) και με ελάχιστες εξαιρέσεις (υβριστικά) δεν έχουμε διαγράψει σχόλιο.
    Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε ότι η πολιτική δεν ασκείται στα blogs αλλά στην πραγματική ζωή.

    Γ. Στεφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη το θέμα είναι οπως το έχω θέσει προηγουμένως. Ολοι μαζί κι ο καθένας για διαφορετικούς λόγους θέλουν να κάνουν μέρος του προβλήματος την ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Είναι το πρώτο crush test για την Παρέμβαση. Θα ενσωματωθεί ή θα σταθει μακριά από τα διάφορα παιχνίδια. Εχεις δικιο οτι η πολιτική και ο συνδικαλισμός δεν ασκούνται στα blogs και στο facebook. Από εκεί όμως μπορείς να μαθαίνεις και τι λέει ή σχεδιάζει η άλλη πλευρά. Μην δώσετε το δικαίωμα να σας δούν και να σας αντιμετωπίσουν ως τα "καλά παιδιά". Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ πρέπει να μείνει σταθερή σε οσα έχει πει και γράψει. Όσοι θέλουν κάτι αλλο ας βρουν το θάρρος να το πουν καθαρά και δημόσια για να τους κρίνει ο κοσμος. Τα αλλα ειναι μικρές αγγελίες που ζητούν προθυμους συνενόχους σε κολπα, κολπάκια και προσωπικά παιχνιδια.

      Διαγραφή
  10. ANABOΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ Δ.Σ. ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ, ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. [ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΩΝ ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ;]
    Η ΝΕΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/6!
    Μην ποζάρεις σαν μούτρο σε μένα
    δε σε παίζω με φύλλα κρυμμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η αναβολή σημαίνει ότι υπάρχουν διεργασίες και εξελίξεις. Προφανώς δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι συζητάνε και τι λένε σ' αυτές τις συναντησεις. Η κατάσταση έχει περάσει στα "επιτελεία" που σχεδιάζουν και υλοποιούν διάφορα σενάρια.
    Οι συνεργασίες είναι δεδομένες αλλά το πως θα παρουσιαστούν ειναι ακόμη πρόβλημα. Ολοι κοιτάζουν και αναρωτιούνται τι θα κάνει η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Κρατάτε καλά και μην μπειτε στα παζάρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αφορμή όσα ειπε ο Agent Provocateur λέω κι εγώ μια γνώμη σε ολους τους αναγνώστες του blog

      Μην ειστε αφελείς! Οι διεργασίες έχουν ήδη γίνει και ολοκληρωθεί. Ολοι αναζητουν τον τροπο με τον οποίο θα εμφανισουν το αποτέλεσμα στον κοσμο. Γιατί ξέρουν οτι ο κοσμος δεν τρώει κουτόχορτο.
      Η παραίτηση του Γ. Αλβανού από την έδρα της Συσπείρωσης μόνο τυχαία δεν ειναι. Είναι βασικό στοιχείο του σεναρίου που προχωρά ολοταχώς για να εκφραστει και επίσημα. Προφανώς αυτό έχει την έγκριση του ΠΑΣΟΚ.
      Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Όπως έλεγαν και παλιά κάποιοι "ρήξη ή ενσωμάτωση"; Εδώ για κάποιους φαίνεται να υπάρχουν ανοικτές οι λεωφόροι του οπορτουνισμού και της "αριστερής" διαχείρισης (αν και δεν πρέπει να υποτιμηθεί ποτέ ο ρόλος και οι φιλοδοξίες συγκεκριμένων προσώπων). Αν υπάρχουν αμφιβολίες δειτε τι έχει συμβει στο ΣΕΑ και πως η ΕΑΚ "υπεύθυνα" συγκρότησε Προεδρείο (για το οποιο φυσικά ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι "αριστερό").
      Δεν πρέπει η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ να δώσει κανένα δικαίωμα. Καμια εμπλοκή στο παιχνίδι. Ας πάνε οι "υπεύθυνοι" εκ δεξιών και εξ αριστερών να το κάνουν.
      Έτσι κι αλλιώς ότι και να κάνετε θα ακουσετε χιλιες κριτικές και μισό καλό λόγο. Ε, τουλάχιστον μην μπειτε στο παιχνιδι τους. Αλλωστε δεν σας αφορά και δεν σας θεωρουν "συμπαίκτες".

      ΟΛΟΙ σας θεωρούν τους πιο σοβαρούς αντιπάλους. Γιατί ακόμη δεν έχετε δώσει τα κατάλληλα διαπιστευτήρια (κι ελπίζω να αργήσετε ή και να μην το κάνετε ποτέ). Θέλουν πάση θυσία να σας βάλουν στο κάδρο των "ευθυνών" και της "συμμετοχής". Αρνηθείτε δημόσια, απλά και λιτά. Ο κοσμος βλέπει, καταλαβαινει και κυρίως με οσα θα γίνουν τα "επιχειρήματα" και οι συγκλίσεις γρήγορα θα γίνουν χαρτοπόλεμος

      Διαγραφή
  12. Διαβάζουμε με προσοχή και σεβασμό κάθε σχόλιο και άποψη. Mε κάποια μπορεί να συμφωνούμε με κάποια άλλα όχι. Όμως η ουσία δεν βρίσκεται εκεί.

    Εκτιμούμε ότι η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ μας οριοθετεί με σαφήνεια τη θέση μας.

    Από άποψη επιλέξαμε να απέχουμε από τα παιχνίδια φημών, σεναρίων, "πρωτοβουλιών" κλπ. Ολα αυτά έχουν ένα επικοινωνιακό ενδιαφέρον αλλά ως εκεί.

    Συζητήσαμε ως ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ αναλυτικά (θα έλεγα και εξαντλητικά) το θέμα σε επίπεδο παράταξης.Η ανακοίνωση είναι κατά τη γνώμη μας απολύτως ξεκάθαρη προς κάθε πλευρά (αν δεν το καταλαβαινει καποια πλευρά τι να κάνουμε;)

    Άλλωστε όπως εύστοχα σχολίασε ένας συντροφος (το δανείζομαι και το μεταφέρω): Είμαστε η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ κι όχι η "ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ".

    Με άλλα λόγια η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δεν ετεροκαθορίζεται από το τι κάνουν ή δεν κάνουν άλλες παρατάξεις. Παρακολουθούμε προσεκτικά το θέμα, λαμβάνουμε υπ΄όψιν τις θέσεις και τις τοποθετήσεις τους, εκτιμούμε τις όποιες εξελίξεις και βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.

    Άλλωστε "κοντός ψαλμός αλληλούια"...

    Γ. Στεφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Γιαννη
      πρεπει να κανετε τον κόπο να εξηγήσετε με απλά λογια τι είναι και τι σημαίνουν όλοι αυτοί οι όροι περί αναλογικών, αντιπροσωπευτικών, προγραμματικών προεδρείων. Υπάρχει μεγάλη συγχυση και οι περισσοτεροι, όχι άδικα, πιστεύουν οτι ολα γινονται για τους τιτλους και τις καρέκλες. Ξέρω οτι δεν ειναι έτσι, αλλά θα βοηθούσε όσους απο μας ενδιαφερόμαστε να υπάρχει μια αναλυτική ανακοινωση για το θέμα.
      Παν.

      Διαγραφή
    2. Το έχουμε στα υπ όψιν μας και ετοιμάζουμε κάποιο κείμενο
      Γ. Στεφ

      Διαγραφή