Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Αποτελέσματα 16ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ


2 σχόλια:

  1. Ειλικρινά απορώ γιατί εξακολουθούμε να συμπεριλαμβάνουμε στην Αριστερά μια παράταξη που δεν αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή. Στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια. Εκτός αν στη ΟΛΜΕ το ΠΑΜΕ αποφασίσει να αλλάξει στάση . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η στάση της ΔΑΣ στον Ενιαίο Σύλλογο και ειδικά στο θέμα της συγκρότησης Προεδρείου είναι αποκαλυπτική. Έχει ταυτιστεί με τις απόψεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ περί των "αντιπροσωπευτικών/αναλογικών" προεδρείων. Πρωτοστατεί για να ακυρωθεί το ενδεχόμενο να υπάρξει μια αριστερή πλειοψηφία σε ένα Α΄ βάθμιο Σωματείο. Ζητά μάλιστα να παρέμβει η Ομοσπονδία για να συγκροτηθεί Προεδρείο στον Ενιαίο. Αυτή η πρωτάκουστη άποψη και αντίληψη δείχνει πόσο πολιτικά και συνδικαλιστικά ανεπαρκείς είναι (σε βαθμο που γίνονται και επικίνδυνοι).

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα ίδια πράττει και σε άλλα Σωματεία και Ομοσπονδίες.

    Όμως για να τα λέμε όλα η βάση, ο κόσμος του ΚΚΕ, δεν είναι απαραίτητα ταυτισμένος με τις επιλογές αυτές. Δεν τις καταλαβαίνει και δεν τις δέχεται. Κι αυτό έχει σημασία! Αλλωστε η ΕΝΟΤΗΤΑ δεν φτιάχνεται στις κορυφές αλλά στη βάση. Η ΕΝΟΤΗΤΑ δεν είναι ντιρεκτίβα (ευτυχώς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή