Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Πολυνομοσχέδιο Απολύσεων, Φτώχειας και Εξαθλίωσης. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ!

Χτες βράδυ (Τρίτη 9/7) κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των 6,8 δισ. € ώς τον Οκτώβριο, που ενέκρινε προχτές από το Eurogroup. Το νομοσχέδιο αποτελείται από 109 άρθρα και ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.


Το νομοσχέδιο προβλέπει σε πρώτη φάση την απόλυση (8μηνη "διαθεσιμότητα" που ας σημειωθεί ότι παλαιότερα ήταν 12μηνη) των σχολικών φυλάκων (2.000 άτομα), καθώς και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας (3.500 άτομα). 

Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα με απλή ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) να καταργούνται θέσεις ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα σε υπουργεία και οι εργαζόμενοι να απολύονται ("διαθεσιμότητα", άρθρο 90 στο Πολυνομοσχέδιο). Η διάταξη αυτή ανοίγει διάπλατα για απολύσεις ειδικά αν συνδυαστεί με τους "Νέους Οργανισμούς" που είναι σε εκκρεμότητα (δηλ. σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, μετά από "τεκμηρίωση" που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης).

Παράλληλα η "κινητικότητα" καθίσταται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ (διαφορετικά θα απολύεται ο εργαζόμενος). Συγκεκριμένα προβλέπεται η μετάταξη μονίμων υπαλλήλων, η μεταφορά υπαλλήλων ΙΔΑΧ, η μεταφορά υπαλλήλων που διατηρούν τη δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα των ΝΠΔΔ. Προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μπορεί να μεταφέρεται σε ΝΠΙΔ του δημόσιου τομέα.  


Επίσης, περιλαμβάνει ειδική διάταξη για τους συμβασιούχους που παραμένουν στις εργασίες τους με προσωρινές διαταγές.  Η διάταξη προβλέπει ότι όλες οι υποθέσεις πρέπει να έχουν εκδικαστεί το αργότερο μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2013 και οι αποφάσεις να έχουν εκδοθεί ώς τις 31 Δεκεμβρίου. Επίσης, ορίζει ότι όσες υποθέσεις δεν έχουν τελεσιδικήσει ώς τις παραπάνω ημερομηνίες με υπαιτιότητα του συμβασιούχου, αυτός ο συμβασιούχος θα απολύεται

Περιγράφει τη διαδικασία "αξιολόγησης", την οποία βαφτίζει ως "αποτίμηση των προσόντων" του υπαλλήλου. Θεσπίζει διάφορα κριτήρια όπως τη βασική και επαγγελματική  εκπαίδευση, την εν γένει εργασιακή  και  διοικητική του εμπειρία (ασαφές και εξαιρετικά υποκειμενικό κριτήριο)  αλλά και την εργασιακή του φυσιογνωμία όπως δεξιότητες, ή επιδόσεις (διάβαζε «στοχοθεσία», «επίτευξη στόχων», "παραγωγικότητα"), ηθικές αμοιβές, πειθαρχικές ποινές (διάβαζε και διαδικασίες κατασκευής "επίορκων"), τις μακρόχρονες ή συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες ή αδικαιολόγητες  απουσίες  (διάβαζε «κάρτες και ωράριο») αλλά και  τον τρόπο εισαγωγής στο Δημόσιο (ουσιαστικά φωτογραφίζει τους ΙΔΑΧ του ΠΔ 164/2004). 


Επιπλέον, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει την απελευθέρωση στο πλαφόν αποζήμιωσης δημοσίων  υπαλλήλων, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τους απολυμένους της ΕΡΤ.


Μεταξύ άλλων, στο πολυνομοσχέδιο εντάχθηκε ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, ο φόρος πολυτελείας, τα μέτρα που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ, τα μέτρα για τον ΟΑΕΕ, καθώς και η ρύθμιση για την εξόφληση χρεών του Δημοσίου προς τις εταιρίες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.


Το πολυνομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί έως τις 19 Ιουλίου, ενώ στο ίδιο χρονικό περιθώριο θα πρέπει να έχουν περάσει όλες οι εφαρμοστικές διατάξεις και οι υπουργικές αποφάσεις που σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση.

***********************************************************************************
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ έχει προκυρήξει η ΑΔΕΔΥ για αύριο
ΠΕΜΠΤΗ 11/7  από 12 το μεσημέρι - τέλος ωραρίου.
Στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας
στην Πλ. Κλαυθμώνος.
 Επίσης, έχει αποφασιστεί 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την
ημέρα συζήτησης του "Πολυνομοσχεδίου" στη Βουλή
δηλαδή την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
 ***********************************************************************************

Όλα αυτά επιβάλλουν στον καθένα από μας να βγει στο δρόμο του αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της Κυβέρνησης των Μνημονίων της εξαθλίωσης και της υποταγής. Είναι η στιγμή που η αλληλεγγύη και η αντίσταση είναι τα μόνα όπλα που έχουμε ως εργαζόμενοι για να δώσουμε τη μάχη της αξιοπρέπειας για την εργασία αλλά και τη ζωή μας συνολικά. Το μέλλον που ετοιμάζουν οι εντολοδόχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν είναι απλά "δύσκολο", ούτε υπάρχει κανένα "φως στο τούνελ". Το φως πρέπει να το ανάψουμε όλοι μαζί με τους αγώνες μας! Κι αυτό δεν παίρνει αναβολές, δεν χωρά κανέναν εφησυχασμό και ονειρώξεις "εξαιρέσεων". Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της συλλογικής, ανυποχώρητης καθολικής αντίστασης. Κόντρα σε λογικές ηττοπάθειας και απογοήτευσης εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι Ο ΛΑΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙ!



Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ 
(Πηγή: Εφημερίδα Ημερησία)
ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ
2200 ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΦΥΛΑΚΕΣ
2000 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ (ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ)
50 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΟΙΚ. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
3500 ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
2000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ (ΠΟΙΩΝ;)
1500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
1200 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

4 σχόλια:

  1. --> Τί γίνεται με τον ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ; Χρειάζεται κάποια ενημέρωση αλλά και να τοποθετηθεί για τις εξελίξεις. Υπάρχουν πολλά "σκοτεινά" σημεία στο Πολυνομοσχέδιο που θα τα βρουμε μπροστά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια πρώτη προσέγγιση για το ζήτημα της παρακράτησης φόρου σε μισθωτούς

    Αν και σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται να επανέρχεται η έκπτωση 1,5% κατά τη μηνιαία παρακράτηση φόρου στους μισθούς και τις συντάξεις, απουσιάζει η έκπτωση φόρου των 2.100 € κατά τη μηνιαία παρακράτηση.

    Η "παράλειψη" αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα οι μισθωτοί με ετήσιες αποδοχές έως 21.000 € να έχουν μεγαλύτερες μηνιαίες κρατήσεις φόρου που μπορεί να φθάσουν μέχρι και τα 150€. Επί της ουσίας πρόκειται για μια έμμεση νέα μείωση στους μισθούς μας.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το success story της Κυβέρνησης είναι απλά ένας ακόμη εφιάλτης. Δεν χρειάζεται να έχουμε πολύ μυαλό για να καταλάβουμε ότι αν δεν κάνουμε κάτι θα μας διαλύσουν και θα μας εξαθλιώσουν. Θα τους αφήσουμε; Εδώ μας θέλω όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι κρίσιμο Σωματεία και Σύλλογοι να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ του ΥΠΠΟ.

    Οι συνάδελφοι αυτοί, όμηροι των Κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία των διάφορων συγκυβερνήσεων καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες του ΥΠΠΟ (ας θυμηθούμε τα ζητήματα λειτουργίας και ωραρίου στους Αρχ. Χώρους και τα Μουσεία, τις κλειστές αίθουσες κλπ).

    Να μην "μασήσουμε" στις λογικές κανιβαλισμού που θέλουν να επιβάλλουν. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.

    Η διάταξη, που στην ουσία καταργεί τις προσωρινές διαταγές, είναι ένα ακόμη δείγμα του εργασιακού μεσαίωνα και της κινεζοποίησης των εργασιακών σχέσεων που υλοποιεί η Συγκυβέρνηση του ΔΝΤ και της ΕΕ.

    (Γ. Στεφ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή