Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΑΔΕΔΥ - Απολύσεις

Τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιών, όπου και θα ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που, σε πρώτη φάση, θα κορυφωθούν το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, στη μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ.
Την Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013, η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες - μέλη της, θα προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση και συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενάντια στο πρόγραμμα των απολύσεων.

Τέλος, την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013, πρόκειται να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, όπου αναμένεται να αποφασιστούν κινητοποιήσεις για τον Σεπτέβριο.

8 σχόλια:

  1. Ολα αυτά καλά ειναι αλλά δεν επαρκούν. Θα επαρκούσαν σε άλλες εποχές και ως απάντηση σε άλλα μέτρα. Εδώ υπάρχει μια μεγάλη ιστορικής σημασίας επίθεση στην κοινωνία συνολικά όχι στους δημόσιους υπαλληλους που απολύονται. Προφανώς είναι σημαντικό να απολύονται αλλά δεν ειναι το μόνο. Εδω ξεθεμελιώνεται ότι έχει μείνει από το κοινωνικό κράτος:
    Σχολεία; Τέλος! Νοσομομεία; Τέλος! Ασφαλιστικά Ταμεία - Συντάξεις; Τέλος! Φάρμακα (πχ ΕΟΠΠΥ); Τέλος! Κατοικία (χαράτσια, πλειστηριασμοί); Τέλος!
    Μέσα σε αυτό κάθε μορφή αξιοπρεπούς εργασιακής σχέσης πρέπει να διαλυθεί. Καμια σιγουριά στην εργασία, μισθοί πείνας για να σε ελέγχουν και από αυτή την πλευρά, συνταξη περίπου άπιαστο όνειρο (θα δουλευεις οσο αντέχεις κι αν ποτε βγεις θα παρεις τα εγγυημένα ψιχουλα).
    Η κινητικότητα, η διαθεσιμότητα, οι απολύσεις δηλαδή ειναι η αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ οτι ολα αυτά δεν αρκούν. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. Σωστά. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ.
    Πως μπορει να γινει αυτο; Προφανώς μόνο με λαϊκές κινητοποιήσεις που για όσους εχουν ακομη δουλειά σημαινει ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Αλλά, υπάρχει ένα αλλά. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟΙ. Το ζητημα αφορά όλη την κοινωνία και σωστά δεν πρέπει να το βλεπουμε μόνο ως κάποιες χιλιάδες απολύσεις ΔΥ. Αρα ΜΟΝΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ! Πρωτοπόρα κομμάτια μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν αισιοδοξώ οτι αυτά θα ειναι οι ΔΥ. Για όσους σκέφτονται ρεαλιστικά η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ πρέπει να έρθει από ενα ΜΕΤΩΠΟ με την παρουσία της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ (με οποια χαρακτηριστικά και αδυναμίες έχει). Στο ΜΕΤΩΠΟ αυτό πρέπει να ειναι η ΝΕΟΛΑΙΑ (μαθητές, φοιτητές, άνεργοι νέοι), πρέπει να ειναι οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, πρέπει να ειναι και οι ΔΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο το ΜΕΤΩΠΟ που περιγράφεις δεν υπάρχει συνάδελφε σήμερα ούτε σε αρχικό επίπεδο. Για να είμαστε σοβαροί. Κάποιος όμως πρέπει να κανει μια αρχη. Δεν μπορει απλά να κανουμε διαπιστώσεις. Και την αρχή θα την κάνουν οι εργαζόμενοι που για "χ" λόγους βρίσκονται στο στοχαστρο. Αυτή τη στιγμή είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εξηγήσουν και να πείσουν και τους υπόλοιπους ότι δεν ειναι συντεχνιακό το ζήτημα αλλά αφορά τους πάντες.
      Αν υπάρχει και πως θα υπάρχει το δημόσιο σχολειο και νοσοκομείο δεν ειναι θεμα που αφορά τους πάντες: δημόσιους ιδιωτικούς ανεργους συνταξιούχους και τελος πάντων ολους.
      Αρα αυτο που χρειάζεται ειναι να αφήσουμε τα λογια και να παμε αποφασιστικά. Ποτέ δεν θα ξεκινήσει κάτι αν σκεφτομαστε ότι πρέπει πρώτα να γίνουμε η μεγάλη πλειοψηφία. Αυτο ειναι αδύνατον και δεν εγινε ποτε.

      Διαγραφή
  3. Η ΑΔΕΔΥ καλεί τις Ομοσπονδίες, οι Ομοσπονδίες απαντάνε οτι πει η ΑΔΕΔΥ. Η ΑΔΕΔΥ συσκέπτεται με τις Ομοσπονδίες και αυτές λένε και καλά ότι πουν οι εργαζόμενοι. Φυσικά δεν τρέχουν στη βάση ούτε λένε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να κανουν εδω και τωρα γενικές συνελεύσεις. Ο ένας πετά το μπαλάκι στον άλλον. Πάμε τώρα και στην αριστερά. Σε οσα Σωματεία έχει πλειοψηφία αποφασίζει οτι πρέπει να συντονιστεί ο αγώνας. Σωστά. Ξεκινά το "συντονισμό" και ακόμη συντονίζονται. Οπότε αφού ολα ειναι έτσι χυμα μην ανησυχουμε. Θα έρθει το αυθόρμητο το κατι ξαφνικό (από που θα έρθει; ποιος θα το κάνει; σε ποια κατεύθυνση; με ποιο περιεχόμενο; ο λαός απαντάμε και έτσι καθαρίζουμε).
    ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ρε!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ολα τα σχόλια βλέπω σωστά πράγματα. Ενταξει δεν χρειαζεται να γράφουμε σελίδες για να πουμε οτι η ΑΔΕΔΥ (καλά για ΓΣΕΕ δεν συζητώ) και οι περισσότερες Ομοσπονδίες και το μεγαλυτερο μέρος των πρωτοβάθμιων Σωματείων είναι αλλου γι αλλου. Τωρα θα το καταλάβουμε;

    Εγώ ομως έχω μια απορία ειδικά για εμας στο ΥΠΠΟ.
    Εκείνοι οι ΔΕ Διοικητικοί που ψήφισαν φουλ ΔΑΚΕ ΠΑΣΚΕ νιωθουν καλά με τη συνειδησή τους; Κανένα πρόβλημα ε; Ολα πανε καλά. Που ειναι το Σωματείο αυτό; Η μήπως δεν κινδυνεύουν έχουν πάρει διαβεβαιώσεις; Ελεος! Εκείνοι οι φυλακες εκτός από το να δουλεύουν ΤΖΑΜΠΑ για να κανει η ΝΔΠΑΣΟΚάρα φεγγάρια και τριχες μήπως καλυτερα να κανανε καμια απεργια; Μπα οχι. Το θεμα τους έχει και αυτών ρυθμιστεί. Μήπως ο ΣΕΑ θα αποφασίσει απεργία; Α μπα! Καταγγελίες (σωστά), Εγκυκλίους στα μελη του (σωστά), Υπομνήματα στην πολιτική ηγεσία που εξηγεί τα αιτηματα (λες και δεν ξερουμε πως εχει το θεμα). Πολύ το λάδι και τηγανίτα τίποτα.
    Αντε να δουμε και τον Ενιαίο που και καλα ειναι ο σωστος Συλλογος. Τι εγινε; Που είναι; Θα πειτε καλοκαιρι κλπ. Αντε να δουμε γιατί τους άλλους τους ξερουμε για τον Ενιαίο ειχαμε άλλη αποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνάδελφε ειναι γεγονός ότι υπάρχει μια αμηχανια στα συνδικάτα. Ακόμη και σε εκεινα που εχουν αγωνιστικό προσανατολισμό. Ειναι και η περίοδος που αντικειμενικά δεν βοηθά. Αν δεν τελειωσει ο Αυγουστος δεν βγαινει κατι ουσιαστικό. Αυτο το ξερει και η Κυβέρνηση και γι' αυτο τα τρεχει ολα τώρα. Σε αλλα που λες εχεις δικιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μια ακόμη απορία: από πότε η αριστερά συμμετέχει σε διάφορα σεμινάρια του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με θεμα "ενημερωση" για τα περιγραμματα θεσεων; Δηλαδή θα σας ενημερώσουμε για να γυρίσετε και να κάνετε στο Υπουργείο σας τις διαδικασίες που εσεις οι ιδιοι καταγγέλετε.
      Θελω να δω μια απαντηση σε αυτο!

      Διαγραφή
  6. Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά μηπως και σκεφτουμε δηλαδή

    1) Η Τροϊκανή Κυβέρνηση έχει αποφασίσει οτι θελει να διαλύσει το δημόσιο τομέα τις υποδομές και οτι τελος παντων μπορει να θυμιζει κατι απο το κοινωνικό κράτος. Ολα θα γίνουν ιδιωτικές "υπηρεσίες" που θα πληρώνουμε (οσοι έχουν).

    2) Για να συμβει αυτο φτιάχνει οργανισμούς, περιγράμματα θεσεων, διαδικασίες ψευτοαξιολόγησης και παράλληλα συνεχίζει να συκοφαντεί τους εργαζομενους στο Δημόσιο.

    3) Το δημόσιο που θα μείνει θα ειναι ενα μικρό πράγμα με καμια 400.000 εργαζόμενους λαστιχα χωρίς δικαιωματα και τιποτα γενικώς που δεν θα λειτουργεί σε τιποτα. Χειροτερο απο οτι μπορει να εχουμε φανταστει.

    4) Θυμιζω οτι ειχαν πει δεκάδες φορές για 150.000 απολύσεις. Αν πουμε οτι τώρα ειμαστε καμια 600.000 (βαζοντας μεσα τα παντα ολα) τοτε με τις 150.000 απολυσεις βγαινει το νουμερο που ειπα πριν.

    5) Έχουν βρει διαφορα τρυκ να βαφτιζουν τις απολυσεις. Για να θυμηθουμε οτι το εχουν βαφτισει διαθεσιμοτητα, προσυνταξιοδοτικό, κινητικότητα, εφεδρεια και θα δουμε πολλά ακομη.
    Για φέτος (2013) το παραμύθι δεν σταματά το Σεπτέμβρη. Ως το Δεκέμβρη θα βγουν σε "κινητικότητα" 25.000 (συνολικά). Το 2014 θα βγουν τουλάχιστον 15.000
    Αρα οποιος γλιτώσει σήμερα θα το βρει αυριο μπροστά του, οποιος γλιτώσει αυριο θα του έρθει μεθαυριο.

    6) Αν οι συναδελφοι δεν θελουν ή δεν μπορούν να το καταλαβουν αυτο δεν γινεται με το ζορι να γινει κατι. Ως εκει φτάνουν. Ας το δουμε έτσι και ας μην ψάχνουμε να δουμε αλλα. Οι συνάδελφοι προτιμούν και γουστάρουν να ακουνε τα παπαγαλάκια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να τρώνε διαβεβαιώσεις περί εξαιρεσης, να χαμογελάνε επειδή και καλά καποιο μεσο τους ειπε οτι θα τους εξαιρέσει. Οκ, οταν έρθει η ώρα δεν θα βρεθει κανενας να τους υπερασπιστει. Αυτα τα εχουμε δει στην ιστορια να συμβαινουν πολλες φορες.

    7) Οι πονηροι αδιάφοροι που λένε μπα εμενα τι με νοιαζει θα βγω στη συνταξη θα πάρουν το λογαριασμό όταν βγουν. Θα παρουν ψιχουλα και για καθε χρονο θα τους λένε Α! το ταμειο δεν εχει λεφτά πάρτε μια μειωση. Θα θελουν να πανε στο γιατρο και θα βρισκουν ιδιωτικά νοσοκομεία (αντε πληρωνε) και οταν πανε τη συνταγή στο φαρμακειο δεν θα την καλυπτει ο ΕΟΠΠΥ (αν υπάρχει). Ε! θα πρέπει να πληρώσουν και τα χαράτσια οποτε ας ετοιμαζονται για πιατάκι στα συσσιτια.

    8) Για τα υποψήφια ψώνια παντα θα υπάρχει χώρος να φαντασιώνονται καριέρες , διευθυντικές θεσεις και γω δεν ξερω τι αλλο. Ε! θα δινουν και μερικους συναδελφους αλλα οκ θα το εχουν κανει με αξιοκρατια και με κριτήρια. Βεβαια κι αυτοι θα ειναι η τελευταια ροδα στο καρο. Το καρο θα το οδηγούν οι συμβουλοι και οι παρασύμβουλοι, οι διάφοροι που θα έχουν πάρει τσακα τσακα ενα κομματακι του δημόσιου.

    9) Για οσους περιμένουν να ερθει ο ΣΥΡΙΖΑ και να γυρίσει ο τροχός οκ καλή η ελπιδα αλλα καμια φορά γινεται και παγιδα. Σαν τους χριστιανους. Τους τρώνε τα λιοντάρια και ελπιζουν στη 2η παρουσια αντί να κουνησουν τα ποδια τους. Ασε που ο ΣΥΡΙΖΑ βαζει νερο στο κρασί και δεν ειναι σωστο να πιστευουμε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι οι συναδελφοι που βλεπουμε στο ΥΠΠΟ. Αυτους θα τους πετάξει στην πορεια για την εξουσια σαν τη μυγα απο το γαλα.

    ΑΡΑ επειδη τα πραγματα ειναι πολυ ζορικα καλο θα ηταν να κοψουμε το γνωστο σπορ και να δουμε τι θα κανουμε χωρίς να λεμε μ@λ@κιες. Τι μπορουμε να κανουμε; ΑΠΕΡΓΙΑ μεχρι να βγει ο ήλιος απο τη Δύση και να σηκωθούν να φυγουν οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή