Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η Απόφαση της Ολομ. ΑΣΕΠ 13/17-6-2009



Με αφορμή το άρθρο 43, είχαμε επισημάνει ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να παρακάμψει το ΑΣΕΠ, συγκροτώντας μια «Μεικτή Επιτροπή» που θα επανεξετάσει τις μετατροπές των συμβάσεων. Είχαμε μάλιστα αναφέρει ότι το ΑΣΕΠ με Απόφαση της Ολομελείας του (13/17-6-2009) έχει «κλείσει» το θέμα του ΠΔ 164/2004 και των εκκρεμοτήτων που υπήρχαν. 

Για την καλύτερη πληροφόρηση όλων μας παραθέτουμε το σκεπτικό και την απόφαση της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ (οι υπογραμμίσεις δικές μας)


«… Επειδή από το π.δ. 164/2004 δεν προβλέπεται η υποβολή ενστάσεων κατά των αποφάσεων του Α.Σ.Ε.Π. με τις οποίες κρίνονται τελικά τα αιτήματα των φορέων και των συμβασιούχων, περί υπαγωγής των τελευταίων στις ρυθμίσεις αυτού, κρίθηκε από την Ολομέλεια με τις αποφάσεις της 13/2006 και 12/2007 ότι κατ’ εφαρμογήν των αρχών της χρηστής διοίκησης αιτήσεις επανεξέτασης υποθέσεων του π.δ. 164/2004 υποβαλλόμενες είτε από τους φορείς απασχόλησης, είτε από τους ιδίους τους συμβασιούχους (π.χ. αιτήσεις θεραπείας), πρέπει να ερευνώνται υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις, που διαλαμβάνονται στις ως άνω αποφάσεις της και κατ’ εφαρμογήν αυτών το Α.Σ.Ε.Π., αφού απασχολήθηκε ήδη επί τριετία με τα ως άνω ζητήματα εξέδωσε σχετικές αποφάσεις, απομένουν δε προς περαίωση 460 υποθέσεις που αφορούν σε 3.940 συμβασιούχους. Μετά την πάροδο τόσου μεγάλου χρονικού διαστήματος,  μέσα στο οποίο δόθηκε η δυνατότητα στα ενδιαφερόμενα μέρη (φορείς ή συμβασιούχοι) να υποβάλλουν στο Α.Σ.Ε.Π. τα ανωτέρω αιτήματα επανεξέτασης, κρίνεται ότι προφανώς παρήλθε πλέον κάθε – εύλογος χρόνος- για την υποβολή αυτού του είδους των αιτημάτων, λαμβανομένου υπόψη ιδίως τόσο του μεταβατικού χαρακτήρα των διατάξεων του άρθρου 11 του π.δ. 164/2004, όσο και της σκοπούμενης με το διάταγμα αυτό υλοποίησης των άνω διατάξεών του μέσα στον κατά τον δυνατόν συντομότερο χρόνο. Επομένως πρέπει:
1. Να τερματιστεί από σήμερα (ημέρα συζήτησης του θέματος αυτού στην Ολομέλεια), η εξέταση αιτημάτων για επανεξέταση υποθέσεων του άρθρου 11 του π.δ. 164/2004, είτε αυτά υποβάλλονται από φορείς απασχόλησης συμβασιούχων, είτε υποβάλλονται από συμβασιούχους.
2.  Αιτήματα όπως επανεξέτασης, τα οποία έχουν μέχρι σήμερα παραληφθεί και πρωτοκολληθεί από το Α.Σ.Ε.Π., είτε αυτά έχουν χρεωθεί σε Τμήμα είτε όχι, θα εξεταστούν από αυτό και θα απαντηθούν με σχετική απόφαση ή με έγγραφο του Τμήματος.
Για τους λόγους αυτούς
Η Ολομέλεια αποφασίζει ομόφωνα ότι:
1. Τερματίζεται από σήμερα (17.6.2009) η εξέταση αιτημάτων περί επανεξέτασης υποθέσεων του άρθρου 11 του π.δ. 164/2004 είτε αυτά υποβάλλονται από φορείς απασχόλησης συμβασιούχων είτε υποβάλλονται από συμβασιούχους.
2. Αιτήματα όμως επανεξέτασης τα οποία είχαν μέχρι σήμερα παραληφθεί και πρωτοκολληθεί από το ΑΣΕΠ είτε αυτά είχαν χρεωθεί σε Τμήμα είτε όχι θα εξεταστούν από αυτό και θα απαντηθούν με απόφαση ή με έγγραφο του Τμήματος».

1 σχόλιο:

  1. Αυτό ειναι που ανάφερε ο Μητρόπουλος του Συριζα έτσι;
    Καλά κανατε και το βαλατε.
    από 17-6-2009 έχουν περάσει 4 και κάτι χρόνια γι' αυτο και η βιασύνη γιατί σε δικαστήρια αν φτάσουμε εκει θα υπάρχει θέμα με τις προθεσμίες.
    Κρατάτε καλα, ξέρουμε ολοι τι συμβαινει, πολιτική αποφαση εχουν πάρει δεν τους επιασε ο πονος για μια μέρα ή για το αν ξερουμε γαλλικά. Υποκρισία απερίγραπτη, γιατί το ΠΔ το ξέρουν ολοι καλά και οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τώρα κάνουν το παγώνι και ντροπή τους. Παλι ο κοσμάκης θα την πληρώσει με αυτούς. Αλλά βεβαια δεν ειναι καμια ΜΚΟ κανένα έργο πολιτών ουτε ακινητο για πουλημα. Ντροπή τους.
    Μην φοβάστε τίποτα. Ο κοσμος ξέρει και εκτιμά. Οι καταγγελίες που σας βομβαρδίζουν ειναι επειδη σας φοβουνται. Καντε οτι μπορειτε για να μην ξαναζησουμε τον εφιάλτη της απολυσης. Και να βγειτε σαν Συριζα να πειτε οτι ειπε ο Καραμανλής το 2004. Ετσι απλά και ειλικρινα. Δεν ειναι ολοι στον κοινωνικό αυτοματισμό. Υπάρχει μυαλό (και φόβος μεγάλος). Βγειτε μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή