Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Δεν βρήκαμε τίτλο

ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ trollαρίσματος.
Ο νικητής θα αναδειχθεί σύντομα και θα κερδίσει τρίμηνη εξαίρεση από τον έλεγχο του ΠΔ.






Τρολλάρισμα; Υψηλή αίσθηση χιούμορ και αυτοσαρκασμού; Απώλεια σοβαρότητας; Κομματικός πατριωτισμός; Παρενέργειες από την έκθεση σε παρατεταμένα ψεκάσματα ή σε γενόσημα του Αδώνιδος; Μαύρο χιούμορ; Λάθος στη μονταζιέρα; Έλλειψη στοιχειώδους ικανότητας πολιτικής και συνδικαλιστικής εκτίμησης; Η αποκάλυψη της 5ης φάλαγγας στο ΥΠΠΟ; Μήπως απλά διέρρευσε δελτίο τύπου του ΥΔΜΗΔ με λάθος τίτλο;  


Εμείς πάντως αφού σταυροκοπηθήκαμε (καλού κακού), κρεμάσαμε σκόρδα γιατί κυκλοφορούν και κλωνοποιημένοι δράκουλες, χαμογελάσαμε, θυμώσαμε αλλά δεν μπορέσαμε να αποφασίσουμε αν πρέπει να σπαταλήσουμε χρόνο για να απαντήσουμε στα σοβαρά στην «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ» της «ΔΑΚΕ ΥΠΠΟ» (με σφραγίδα παρακαλώ για να μην υπάρχουν και αμφιβολίες) ή να «χαβαλεδιάσουμε»…


Μα τι λέει ποια αυτή η ανακοίνωση; (κάνε κλικ με δική σου ευθύνη)



Ούτε λίγο – ούτε πολύ ότι «ο γενικευμένος έλεγχος του ΠΔ είναι αναγκαίας για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και τον απεγκλωβισμό των συναδέλφων από ευκαιριακά παραταξιακά παιχνίδια που εξυπηρετούν ποικίλες αντίστοιχες σκοπιμότητες..»

Οι πιο κακοί από μας έκαναν αμέσως το συνειρμό ότι αυτό θυμίζει κάτι από το γνωστό Arbeit macht frei («η εργασία απελευθερώνει»), προσαρμοσμένο στα καθ υμάς: «ο έλεγχος απεγκλωβίζει». (τι καταπιεσμένες επιρροές αποκαλύπτει καμιά φορά η γλώσσα…)


Ακόμη ψάχνουμε να βρούμε ποιες είναι οι «ποικίλες» και «αντίστοιχες σκοπιμότητες» αλλά φανταζόμαστε ότι αν ποτέ καταδεχτούν να μας τις αποκαλύψουν σίγουρα θα είναι κάποιο σκοτεινό και υποχθόνιο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ… (Διατυπώθηκε και η άποψη ότι ίσως είναι σχέδιο της σκοτεινής αδελφότητας της Τάκλα Μακάν αλλά δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία κι έτσι είπαμε ότι το θέμα θα παραπεμφθεί σε έκτακτο, διαρκές συνέδριο στο εγγύς μέλλον…)


Όμως υπάρχει ένα σημείο που όσο κι αν μας προκαλεί απορίες, θυμό και μειδιάματα δεν μπορούμε παρά να τους δώσουμε ελαφρυντικά. Σε 6 γραμμές η ΔΑΚΕ ΥΠΠΟ έχει και νομικό σκεπτικό γιατί δεν πρέπει να ανησυχούμε. Ο πειρασμός να απαντήσουμε υπήρξε μεγάλος, ωστόσο με καρτερία αποδεχθήκαμε ότι  όσο η πολιτική και ο πραγματικός συνδικαλισμός υποχωρούν τόσο περισσότερο θα ανθούν οι δικολάβοι και ο μικρός δικηγόρος που κρύβουμε μέσα μας (άλλωστε όπως έλεγε κι ένας φίλος, για τον περισσότερο κόσμο το «δίκιο» συντάσσεται πάντα με το «μου»… και σε τελική ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ακόμη και στις καλές προθέσεις του Μητσοτάκη και της Τρόϊκα).

Μην ανησυχείτε! Ολα πάνε ρολόϊ.

Να μην ανησυχούμε λοιπόν από τον έλεγχο του ΠΔ. Ούτε από την αξιολόγηση κατά την οποία το 15% των εργαζομένων θα βγει στη σέντρα με βαθμό 1-6. Ούτε για το κλείσιμο διαφόρων Υπηρεσιών. Ούτε από τον Οργανισμό τέρας που ετοιμάζουν. Το πολύ πολύ θα «απεγκλωβιστούμε» κατά πως λέει η ΔΑΚΕ. Πως κάνετε έτσι; Εσείς οι αριστεροί δεν λέτε ότι η μισθωτή εργασία είναι σκλαβιά; Αυτό πράττει ο κρυφο-σύντροφος Κυριάκος μαζί με το λενινιστή Στουρνάρα. Μας απελευθερώνουν από τα δεσμά, μας απεγκλωβίζουν. Και δεν είμαστε και ευχαριστημένοι. Κι ανησυχείται κουτά. Βρε η Κυβέρνση και η Τρόϊκα κάθε μέρα τη σκέψη μας έχουν και με τον απεγκλωβισμό μας ασχολούνται. Σου λέει 2500 εγκλωβισμένοι στο ΥΠΠΟΑ... Αμαρτία! Ας δουμε μήπως και τους απεγκλωβίσουμε... Τέτοια αχαριστία πια; Ούτε ένα ευχαριστώ; Κι εσύ συνάδελφε γιατί συνεχίζεις να ανησυχείς; Μήπως είσαι κρυπτο-ΣΥΡΙΖΑίος ή συνοδοιπόρος τους;


Σε άλλες εποχές μια ανάλογη ανακοίνωση θα εξασφάλιζε εκτός από την καταγγελία, τη χλεύη, την καθολική δημόσια αποδοκιμασία και μια θέση στο λήμμα «κρατικός συνδικαλισμός». Σήμερα; (Εδώ κάπου το πράγμα σοβαρεύει και είπαμε να κάνουμε λίγο πλάκα…) 


Προφανώς καταλαβαίνουμε  ότι η απίστευτη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΥΠΠΟ, μνημείο μιας άρρωστης αντίληψης ότι συνδικαλισμός σημαίνει λιβάνισμα της κυβέρνησης και ειδικά αν σ’ αυτή είναι «το κόμμα μας», δεν εκφράζει ούτε το σύνολο της  ΔΑΚΕ ΥΠΠΟ, μέλη της οποίας κυνηγιόνται σήμερα ως μέλη των τότε Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ούτε φυσικά τον απλό συνάδελφο που ψήφισε ΔΑΚΕ κάποια στιγμή (κανένας δεν είναι αλάθητος, ούτε καν εμείς-εμείς οι μόνοι συνεπείς…).


Καταλαβαίνουμε και κατανοούμε ότι ψυχραιμότερες σκέψεις ακολούθησαν της αρχικής εμπνεύσεως γι’ αυτό και η συγκεκριμένη ανακοίνωση έχει διακριτικά αποσυρθεί (ναι έχουμε ορίτζιναλ συλλεκτικό κομμάτι και ψηνόμαστε και για ιδιόχειρη αφιέρωση άμα λάχει να ‘ουμ…).


Κλείνοντας αφιερώνουμε στην παλιά, καλή, δοκιμασμένη, πιστή και έμπιστη ΔΑΚΕ ΥΠΠΟ ένα τραγουδάκι που σήμερα μπορεί να ακούγεται «κάπως»,  κάποτε όμως ήταν προπαγάνδα της ΔΕΞΙΑΣ… Απολαύστε υπεύθυνα!


Παρακαλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να εκφραστούν ελεύθερα, επιδεικνύοντας ανωτερότητα, ψυχραιμία, και υψηλό αίσθημα τρολαρίσματος.

Υστερόγραφο Νο 1 (επί του σοβαρότερου): Βρε συνάδελφοι της ΔΑΚΕ εσείς που τα ξέρετε καλά τα πράγματα και δεν ανησυχείτε δεν κάνετε τον κόπο να πεταχτείτε μέχρι τον 5ο όροφο και να φέρετε το Πόρισμα των Ελεγκτών (το 1ο, γιατί το 2ο ψήνεται ακόμη...) και το Νέο Οργανισμό για να διαβάσει ο κόσμος και να ησυχάσει;

Υστερόγραφο Νο 2 - ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ (to whom it may concern): καμιά καταγγελία βρε παιδιά... τίποτα αυτό το μήνα; μας κακομαθαίνεται και μετά μας αφήνετε χωρίς μια καταγγελία, ένα ανώνυμο τηλέφωνο, ένα email, ένα γράμμα, λίγη λάσπη; τεμπελιάζουν οι μονταζιέρες ή μας φαίνεται; Εκτός κι αν αργούν επειδή είναι πολλά τα ονόματα. Αν είναι έτσι να πουμε στους Ελεγκτές να μην κουράζονται θα πάρουν το "Πόρισμα" έτοιμο με ανώνυμη επιστολή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου