Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ενημέρωση για το Νομοσχέδιο Μητσοτάκη

Ολοκληρώθηκε χτες στην Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του Νομοσχεδίου του ΥΔΜΗΔ (αξιολόγηση - καταργήσεις φορέων - άρθρο 43 "επανέλεγχος του ΠΔ 164/2004"). Συνολικά έγιναν 3 συνεδριάσεις (13, 19 και 20 Φεβρουαρίου).  

Το Νομοσχέδιο έλαβε την κατ αρχήν στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ (Γ. Ντόλιος) να εκφράζει επιφυλάξεις για το άρθρο 43 θεωρώντας ότι απαιτείται η αναδιατύπωσή του. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι στη 2η ανάγνωση θα καταθέσει δική του τροποποίηση.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε πλήρης απόρριψη του Νομοσχεδίου και ανακοινώθηκε ότι θα ζητηθεί ονομαστική ψηφοφορία κατά τη φάση συζήτησής του στην Ολομέλεια και ειδικά για τα άρθρα 20 (διιαθεσιμότητες) και 43 (επανέλεγχος ΠΔ).

Κατά τη γνώμη μας καμια "αναδιατύπωση" του άρθρου 43 δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων. Πρόκειται για παλαιομοδίτικες τρίπλες που προσπαθούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους και να χρυσώσουν το χάπι. Κατά τη γνώμη μας το Νομοσχέδιο στο σύνολό του πρέπει να αποσυρθεί ή να καταψηφιστεί. Κι εδώ πρέπει όλα τα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση χωρίς μισόλογα και "ναι μεν αλλά...".

Πρέπει να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουν τους αγώνες μας, χωρίς να φόβο και ενοχές. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία δεν είναι διαπραγματεύσιμο, ούτε μπορεί να αποτελεί αντικείμενο "επιφυλάξεων" και "αναδιατυπώσεων". Τη δουλειά μας την κερδίσαμε με σκληρούς αγώνες που δεν παραγράφονται, ούτε χωράνε σε όψιμους "ρεαλισμούς". Δεν υπάρχει κανένα πραγματικό περιθώριο "διαπραγμάτευσης" με τη συγκυβέρνηση των μνημονίων πάνω στα θέματα αυτά. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ή να παζαρέψουμε "πόσους θα δώσουμε". Η απάντηση πρέπει να είναι σαφής: ΚΑΝΕΝΑΝ!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου