Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Ενημέρωση για την συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στις 2/5

Εχθές, σαν μια πρώτη αλλά όχι τελευταία πράξη διαμαρτυρίας και ενημέρωσης των εργαζομένων, απέναντι σε αυτές τις πρακτικές εκφυλισμού της ΑΔΕΔΥ,  αφού δηλώσαμε ρητά την συμφωνία μας  και την ψήφο μας  στην προκήρυξη  παλλαϊκής 24ωρης απεργιακής δράσης  στις 17 Μαΐου, αποχωρήσαμε   από την    συνεδρίαση  της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ και θα   επανεξετάσουμε  συνολικά την περαιτέρω στάση μας.
‘Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενη ανακοίνωσή μας, η  Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ έλαβε την περασμένη Παρασκευή με την γνωστή μέθοδο, της περιφοράς κειμένων, μια πρωτοφανή απόφαση με την οποία καταγγέλλει την παράταξή μας «Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση» για την συμμετοχή στελέχους της σε  δημόσια εκδήλωση πολιτικού κόμματος..
Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια καθώς σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο κορυφαία συνδικαλιστικά  στελέχη όλων των παρατάξεων έχουν λάβει και λαμβάνουν μέρος σε πολιτικές διεργασίες των κομμάτων,  σε πολιτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις που διοργανώνουν  τα πολιτικά κόμματα. Αυτό αποτελεί όχι μόνο δικαίωμά τους αλλά και υποχρέωσή τους,  καθώς ο συνδικαλιστικός λόγος  οφείλει  να διαχέεται και να συνδιαλέγεται δημιουργικά με τον πολιτικό λόγο  και με τις πολιτικές συλλογικότητες.
Σε  επανειλημμένες συνεδριάσεις της Ε.Ε προειδοποιήσαμε ότι δεν θα ανεχτούμε πλέον αυτή την διαδικασία εκφυλισμού  των οργάνων  και διαδικασιών της ΑΔΕΔΥ .   Είναι απορίας άξιο ποια αρμοδιότητα έχουν πλέον απομείνει  στις  συνεδριάσεις της Ε.Ε της οργάνωσης,  όταν  σχεδόν όλες πλέον   οι αποφάσεις της λαμβάνονται είτε λίγο πριν είτε λίγο μετά από την συνεδρίαση,  με την μέθοδο της περιφοράς από γραφείο σε γραφείο μεταξύ ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ- ΜΕΤΑ και Συσπειρώσεων .
Στο τελευταίο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ οι  συνάδελφοι  δημόσιοι υπάλληλοι από όλη την Ελλάδα  που μας εμπιστεύτηκαν, μας  εξουσιοδότησαν  να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις   προς την κατεύθυνση της αγωνιστικής αναβάθμισης της ΑΔΕΔΥ   και την προώθηση επίλυσης   των πραγματικά μεγάλων   προβλημάτων  των δημοσίων υπαλλήλων.