Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Αθλιότητες στην ΑΔΕΔΥ από ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, και τις «αριστερές» ορντινάντσες τους

Ξεπέρασε κάθε όριο το σκιώδες προεδρείο, που έχει εγκατασταθεί τους τελευταίους μήνες στην ΑΔΕΔΥ. Αναφερόμαστε στις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ(ΔΥΣΥΠ) και τις «αριστερές»  ορντίναντσες τους, κυρίως την παράταξη της ΛΑΕ (ΜΕΤΑ) και κατά περίσταση τις Παρεμβάσεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), οι οποίες εδώ και μήνες χρησιμοποιούν το Τριτοβάθμιο όργανο των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν παραταξιακές και κομματικές επιδιώξεις.
Πέραν κάθε δεοντολογίας, ντροπιάζοντας την ιστορία της ΑΔΕΔΥ, δημοσίευσαν καταγγελία εναντίον της Ενωτικής Αγωνιστικής Εκκίνησης, επειδή μέλος της, υπέπεσε στο «αμάρτημα» να συμμετάσχει σε κομματική εκδήλωση, που δεν ήταν της αρεσκείας του σκιώδους προεδρείου. Φυσικά δεν υπήρξε η ίδια ευαισθησία, όταν σημαίνοντα στελέχη της ΠΑΣΚ συναγελάζονταν σε εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ με την υπουργό των φωτοτυπιών Α. Διαμαντοπούλου και την υπουργό των διαθεσιμοτήτων Ε. Χριστοφιλοπούλου, ως υποστηρικτές της εκπαιδευτικής αντιμεταρρύθμισης, την στιγμή μάλιστα που χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι οδηγούταν στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Να υποθέσουμε βέβαια, πως το σκιώδες προεδρείο, στην ίδια λογική θα προχωρήσει σε αντίστοιχη καταγγελία, για όλους όσοι θα παραβρεθούν, σε ξεχωριστές  από την ΑΔΕΔΥ, συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά. Λέμε για αυτούς που έχουν υιοθετήσει μια αλα-καρτ σχέση με την ΑΔΕΔΥ,  καθυβρίζοντάς την και  αγνοώντας πλήρως τις αποφάσεις που αυτή έχει λάβει  αλλά κάνοντας και χρήση όλων των προνομίων  που απορρέουν από την συμμετοχή τους σε αυτή.
Εκτιμούμε, πως η συνδικαλιστική δραστηριότητα είναι εξόχως πολιτική και κατά συνέπεια θεωρούμε, ως εκ των ουκ άνευ, την επιλογή των  συναδέλφων, να συμμετέχουν σε πολιτικές συλλογικότητες και φυσικά να έχουν εν γένει δημόσια παρουσία, κάτι που άλλωστε αποτελεί συνήθη πρακτική για όλα τα μέλη της ΕΕ και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.
 Προφανώς για τους νοσταλγούς της συγκυβέρνησης  Σαμαρά-Βενιζέλου και στους θλιβερούς ακολούθους τους, που έχουν μετατρέψει την ΑΔΕΔΥ σε μαγαζάκι τους,  έχοντας πλήρως απαξιώσει τα όργανά της  λαμβάνοντας το σύνολο των αποφάσεων στο πόδι , δεν υπάρχουν πλέον αρχές και αξίες.  Γι αυτούς το μόνο που προέχει  σήμερα  είναι η πολιτική εξόντωση της “Ενωτικής Αγωνιστικής Εκκίνησης”, που μπαίνει εμπόδιο στην διατήρηση  ή την παλινόρθωση των πελατειακών και διεφθαρμένων μηχανισμών τους.  Που μπαίνει εμπόδιο στην παλινόρθωση  των κομμάτων και των πολιτικών των απολύσεων και της διάλυσης του Δημόσιου τομέα, και φυσικά των συνδικαλιστικών τους παραμάγαζων.
Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός – όπως εξάλλου πολύ καλά γνωρίζουν τα στελέχη των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ  – δεν γίνεται στο φως της ημέρας , σε μια  ανοιχτή εκδήλωση διαλόγου,  παρουσία όλων των συναδέλφων  με δικαίωμα δημόσιας παρέμβασης όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων του χώρου, και υπερασπίζοντας τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ .
Η χρησιμοποίηση  όμως της ΑΔΕΔΥ, που συντηρείται από το υστέρημα των εργαζομένων στο Δημόσιο, ως εργαλείο πολεμικής ενάντια σε συνδικαλιστικές συλλογικότητες, που συμμετέχουν πλήρως και ενεργά σε αυτή, ανοίγει επικίνδυνους ατραπούς για το συνδικαλιστικό κίνημα και την ενότητά του. Βαθαίνει  ακόμη περισσότερο το ρήγμα με τους εργαζόμενους και απαξιώνει περαιτέρω την λειτουργία της, στερώντας  και τα τελευταία υπολείμματα αξιοπιστίας που της έχουν απομείνει στα μάτια των εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να προασπίσουν τις αρχές, την ενότητα και τη δημοκρατική  λειτουργία της ΑΔΕΔΥ και να απομονώσουν, στερώντας κάθε πολιτική νομιμοποίηση στις διαλυτικές πρακτικές και σε αυτούς που τις εκφράζουν. Η Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση, πιστή στις ιδρυτικές της διακυρήξεις, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα συνδικαλιστικό κίνημα ενωτικό, ισχυρό και απαλλαγμένο από τις παθογένειες του κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού, ικανό να παρεμβαίνει με αποφασιστικό τρόπο, προασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων.