Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ …. ΓΡΑΦΟΥΜΕ – Απάντηση προς την ηγεσία της ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚΕ)


ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΠΑΡΑ ΝΑ …. ΓΡΑΦΟΥΜΕ –
Απάντηση προς την ηγεσία της ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚΕ)


Η ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚΕ, και αυτό γιατί άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς) βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και παροξυσμό, χρησιμοποιώντας σε συνδικαλιστική εκλογική αναμέτρηση κομματικά συνθήματα, όπως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ-ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ…… Τρία πουλάκια κάθονται.
Οι Πασκίτες λοιπόν, δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους γιατί πιστεύουν, όπως ακριβώς το γράφουν στο κείμενό τους, ότι οι δεξιοί σύντροφοί τους της Νέας Δημοκρατίας θα πάρουν την εξουσία (είναι βαθιά νυχτωμένοι βέβαια) και το πανηγυρίζουν από τώρα, λέγοντας ότι τελειώνουν οι μέρες μας…. Εννοούν της Αυτόνομης Παρέμβασης; Του ΣΥΡΙΖΑ; Της Αριστεράς; Κανείς δεν ξέρει.
Όσο για το ότι κάποιοι δημοσιογράφοι αναφέρονται στην ΔΗΣΥΠ χρησιμοποιώντας το όνομα ΠΑΣΚΕ, θα λέγαμε ότι η ενόχλησή τους προδίδει το αμαρτωλό τους παρελθόν, το οποίο προσπαθούν και να ξεπλύνουν με την αλλαγή ονομασίας.
Επίσης, καλό θα ήταν η πρώην ΠΑΣΚΕ να μην κάνει αναφορές σε εξωθεσμικές και «λοιπές» παρεμβάσεις, γιατί στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί.
Αλλά το καλύτερο είναι που έχουν το θράσος να μιλάνε για το ψηφοδέλτιο του ΑΡΜΕ (με κορμό την Αυτόνομη Παρέμβαση) ότι τάχα είναι γεμάτο με Διευθυντές και Τμηματάρχες, τη στιγμή που η προσφιλής συνήθεια της πρώην ΠΑΣΚΕ (νυν ΔΗΣΥΠ) ήταν να έχει στα ψηφοδέλτιά της ΜΟΝΟ Διευθυντές και Τμηματάρχες, διορισμένους από τους κομματάρχες είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ, και με αποκορύφωμα όλα τα άτομα τα οποία «κυκλοφορούσαν και πετούσαν» στα υπουργικά γραφεία……. Ούτε ψύλλος στον κόρφο σας!
Όσο για το καταδότες…; Ώρα είναι τώρα να σηκώσει και η ΠΑΣΚΕ (νυν ΔΗΣΥΠ) το λάβαρο της επανάστασης….. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
«Προσκυνημένοι»: λέξη που κολλάει παντού. Περισσότερο όμως κολλάει σε αυτούς που κομματικά στήριξαν, ακολούθησαν και προσκύνησαν για την εξουσία την Νέα Δημοκρατία…. Δεν είναι κουίζ, γιατί όλοι ξέρουμε ότι αυτοί είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Καιρός είναι βέβαια να μιλήσει για συνδικαλισμό η παράταξη (ΠΑΣΚΕ) του κόμματος που μετέτρεψε τον αυθόρμητο συνδικαλισμό σε κρατικοδίαιτο…
Όσο για το ποιες παρατάξεις προσπάθησαν, προσπαθούν και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την επίλυση των προβλημάτων και αιτημάτων του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όλοι τις ξέρουμε – σίγουρα, βέβαια, δεν είναι η ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚΕ).


Σταύρος Τσάβαλος, μέλος του Συντονιστικού της Αυτόνομης Παρέμβασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου