Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση ΑΡΜΕ 4.9.2019 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΑΥΠΥΠΠΟ

 

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία  και την δεύτερη σαν  φάρσα....

Για όσους δεν έχουν κοντή μνήμη αλλά και για τους νεώτερους αναφερόμαστε στο έτερο μέγα σκάνδαλο στο ΥΠΠΟΑ,  αυτό του ΟΠΕΠ, ο οποίος μπήκε σε διαδικασία εκκαθάρισης, ακόμη εκκαθαρίζεται και ποτέ φυσικά δεν αποδόθηκαν ευθύνες.

Την ίδια συνταγή της συγκάλυψης επιλέγουν τώρα και για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των Υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ. Πρόκειται για καταχθόνιο σχέδιο της Υπουργού Πολιτισμού και της  συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΟΕ- ΥΠΠΟ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) προκειμένου όχι μόνο να μην αποδοθούν ευθύνες αλλά για να συνεχίσουν το «θεάρεστο» έργο τους, με άλλη μορφή, με άλλο ΑΦΜ, στις ίδιες όμως περπατησιές... ( η ψυχή βγαίνει, το χούι δεν κόβεται....).

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και ιδιαίτερα της Υπουργού Πολιτισμού είναι τεράστιες αφού το ΤΑΥΠΥΠΠΟ επι θητείας της δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε αλλά ουδέποτε ελέγχθηκε. Ως εκ τούτου όπως προκύπτει από δημοσιεύματα των ΜΜΕ υπήρξαν περίεργες διαδρομές του χρήματος προς πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΕ- ΥΠΠΟ για  άλλη μια φορά λειτουργεί ως λαγός της κυβέρνησης και της Πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ προαναγγέλλοντας και στηρίζοντας τις αποφάσεις τους. Πρώτα βγήκε το δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και έπειτα του ΥΠΠΟΑ. 

Στην τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ δεχθήκαμε ως Αυτόνομη Παρέμβαση αήθη επίθεση και απειλές  και  αποχωρήσαμε από την συνεδρίαση.  Τέτοιες ενέργειες, που έχουν ως σκοπό να μας τρομοκρατήσουν, πετυχαίνουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Εμείς θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι να αποκαλύπτουμε στους εργαζόμενους και στην ελληνική κοινωνία τα έργα και τις ημέρες τους και αυτοί απλώς θα μας παρακολουθούνε....

Σχετικά με το μέλλον του Ταμείου πρέπει άμεσα:

  •     Να μην μπει το ΤΑΥΠΥΠΠΟ σε εκκαθάριση εν λειτουργία γιατί αυτό σημαίνει κατάργηση του τωρινού ΔΣ και ορισμό νέου εκκαθαριστή από την Υπουργό, ο οποίος θα αναλάβει να δίνει τα στοιχεία στον εισαγγελέα για να συνεχιστεί η προανάκριση (Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει ....)
  • Να ολοκληρωθεί η θητεία του ΔΣ όπως έγινε και με τη θητεία του προηγούμενου ΔΣ 
  • Να παραμείνει η διευθύντρια, η οποία αποπέμφθηκε με φωτογραφική υπουργική απόφαση που απαγορεύει ο διευθυντής να υπηρετεί ως προϊστάμενος οργανικής μονάδας οποιουδήποτε επιπέδου. Παρόμοια τακτική ακολουθήθηκε και στην αλλαγή του αρχιφύλακα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης…. 
  •   Να ολοκληρωθεί ο έλεγχος που βρίσκεται σε εξέλιξη και να χυθεί άπλετο φως 
  •  Να γίνει ευρύτατος διάλογος με τους εργαζόμενους για την νέα μορφή του Ταμείου, το οποίο πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους και όχι παρηκμασμένες και παρωχημένες  συνδικαλιστικές ηγεσίες