Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση ΑΡΜΕ για ΚΥΠ 6.9.2019






Η κυβέρνηση της ΝΔ με την σκανδαλώδη τροπολογία για την ΕΥΠ υιοθετεί τη λογική του Μακαρθισμού επαναφέροντας  δυσάρεστες μνήμες  στην Ελληνική κοινωνία τις οποίες προσπαθεί να ξεχάσει. Ξαναβγαίνουν από το χρονοντούλαπο της μετεμφυλιακής Ιστορίας και αναβιώνουν βρυκόλακες όπως:
  • "κυνήγι μαγισσών"
  • "ο κομμουνισμός ως εξωτερικός κίνδυνος"
  • φάκελοι "κοινωνικών φρονημάτων"

  • καθεστωτικές και νοσηρές αντιλήψεις του παρακράτους της Δεξιάς
  • «πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης για πρόσληψη»
  • στρατιωτικοί Επίτροποι στα πανεπιστήμια
  • έλεγχος διοικήσεων
  • παρακολούθηση & τρομοκρατία συνδικαλιστών και συνδικαλιστικών οργανώσεων
Με την περίφημη τροπολογία για την ΕΥΠ,  δίνεται η δυνατότητα "συνδέσμων" της οπουδήποτε στη δημόσια διοίκηση, χωρίς την υποχρέωση να δημοσιεύονται σε ΦΕΚ όλες οι σχετικές δραστηριότητες, οι οποίες θα χρηματοδοτούνται από τα "μυστικά κονδύλια" του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη! Κοινώς, απόλυτη ασυδοσία και αδιαφάνεια !

Πολύ απλά, η ΕΥΠ θα μπορεί να συμβληθεί με ένα απλό "μνημόνιο συνεργασίας" με οποιαδήποτε υπηρεσία, να στρατολογεί ή να τοποθετεί το "σύνδεσμό" της, που δεν θα γνωρίζει κανείς και θα πληρώνεται από αφανείς πόρους χωρίς αποδεικτικά. Θα μπορεί να δίνει πληροφορίες για τις απόψεις, τις κινήσεις ή τις συναναστροφές οποιουδήποτε υπαλλήλου. Θα μπορεί να παρακολουθεί όλα όσα λέγονται ακόμη και στους διαδρόμους, θα μπορεί να υποκλέπτει έγγραφα ή συνομιλίες και θα διοχετεύει τις πληροφορίες απευθείας στο Μαξίμου, που έχει φροντίσει να αναλάβει την απόλυτη δικαιοδοσία στην ΕΥΠ. Δηλαδή, σε μια σύγχρονη δημοκρατία, το πρωθυπουργικό γραφείο θα μπορεί να παρακολουθεί οποιοδήποτε στέλεχος του δημοσίου ανά πάσα στιγμή!

Ειδικότερα στο ΥΠΠΟΑ για το ρόλο αυτό προαλείφεται η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ και ετοιμάζεται να καλύψει τις θέσεις αυτές. Προσφάτως αντί επιλόγου στις ανακοινώσεις τους κλείνουν με το "σας παρακολουθούμε".....

Χρειάζεται η άμεση απάντηση του  συνδικαλιστικού κινήματος. Όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ενωμένοι και συσπειρωμένοι, Ομοσπονδίες του δημοσίου, ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμια σωματεία, να δημιουργήσουν ένα  ενιαίο, αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης  -  αφύπνιση & ασπίδα για την Ελληνική κοινωνία προκειμένου να μην ξαναζήσουμε ολοκληρωτικές εποχές που καθημερινότητά μας θα περιλαμβάνει "να χύνεται και λίγο αιματάκι...."