Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Κλειστά Μουσεία & Αρχαιολογικοί χώροι στην Ελλάδα έως 30.3.2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα Μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στην Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά έως τις 30 Μαρτίου.
Δώσαμε μεγάλο αγώνα για να αποφασιστεί το αυτονόητο για την προστασία των εργαζομένων, των επισκεπτών και Ελληνικής κοινωνίας.

Το ΑΡΜΕ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ σε χθεσινή του ανακοίνωση με καίρια επιχειρήματα είχε επισημάνει τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού στα Μουσεία & τους Αρχαιολογικούς χώρους, είχε χαρακτηρίσει τις προτάσεις της στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού, ανεφάρμοστες κ επικίνδυνες. Λέγαμε ότι παίζει εκδικητικά με τις ζωές των εργαζομένων, των επισκεπτών και όλης της Ελληνικής κοινωνίας διακινδυνεύοντας με ανευθυνότητα τη δημόσια υγεία. Υποστηρίξαμε ότι η εξακολούθηση λειτουργίας των Μουσείων αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα σπλάχνα της Ελληνικής κοινωνίας και ότι η ανθρώπινη ζωή πρέπει να είναι πάντα πάνω από το χρήμα.

Με πρωτεργάτη την παράταξή μας και  άλλες παρατάξεις (ΕΑΚ, ΔΑΣ) και τον Ενιαίο Σύλλογο και άλλα σωματεία υπήρξε συντονισμένη και οργανωμένη αντίδραση και πίεση προς την πολιτική ηγεσία. Επιπρόσθετα υπήρξε και  ο φόβος μηνυτήριας αναφοράς από τους εργαζόμενους. Μετά από όλα αυτά η Υπουργός αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

Χαρακτηριστική σε όλο αυτόν τον αγώνα η αφωνία των παρατάξεων ΔΥΣΗΠ- ΔΑΚΕ και της Ομοσπονδίας.

Χαρακτηριστική και η απουσία τους από τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους, τούτες τις κρίσιμες ώρες για τους εργαζόμενους προστατεύουν τους εαυτούς τους και τα συμφέροντά τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλοι μαζί έχουμε δύναμη. Υπερασπιζόμαστε καλύτερα τις ζωές μας συσπειρωμένοι γύρω από υγιείς συνδικαλιστικές δυνάμεις. Χωρίς τις φιλοκυβερνητικές πλειοψηφίες που στα δύσκολα αλληλοβοηθούνται με την πολιτική ηγεσία.

Το Αγωνιστικό Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αρχαιοφυλάκων κάνει πράξη τον ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό και αγωνίζεται ανιδιοτελώς για το συμφέρον των εργαζομένων.

ΤΟ ΑΡΜΕ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ