Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Ποιος θα πληρώσει και αυτήν την κρίση

Συνάδελφοι δημόσιοι υπάλληλοι, 

ήδη ξεκίνησε η προετοιμασία από τα ΜΜΕ, δια στόματος των αρμόδιων υπουργών και γενικότερα από κυβερνητικά στελέχη, η αναγκαιότητα μείωσης του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων.
Αφού πρώτα άφησαν στο έλεος της κερδοσκοπίας τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κάθε αυτοαπασχολούμενο, έφτασαν και στο δημόσιο τομέα.
Μέχρι σήμερα, βέβαια, δεν έχουν ανακοινωθεί μέτρα για τα τραπεζιτικά ιδρύματα,τα οποία έχουμε σώσει τόσες φορές όλοι εμείς οι μισθωτοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πληρώνοντας τις ανακεφαλαιώσεις τους μέσα από τα κάθε λογής μνημόνια.
Μέχρι σήμερα δεν ακούσαμε μέτρα ούτε για τις πολυεθνικές και μεγάλες εταιρείες που, παίζοντας με το φόβο και τον τρόμο του κόσμου, κερδοσκοπούν ακόμα και σε αυτές τις τόσο πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές που περνάμε .
Εμείς όλοι δεν θα πρέπει για άλλη μια φορά να αλληλοφαγωθούμε και  να προσπαθoύμε να λύσουμε τα προσωπικά μας θέματα, πουλώντας την αξιοπρέπεια μας, τη συνείδηση μας, την ανθρωπιά μας. 
Θα πρέπει επιτέλους να παλέψουμε ενωμένοι, ορθώνοντας το ανάστημά μας, δείχνοντας σε όλους ότι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, η αγάπη είναι αξίες που κανένας και τίποτα δεν μπορεί να μας πάρει.
Ας πιέσουμε δυναμικά ώστε το τραπεζιτικό σύστημα και όλα τα συναφή ιδρύματα να πληρώσουν το κόστος της πανδημίας. Επιτέλους ας καταλάβουν αυτοί που ασκούν εξουσία ότι και εμείς πρέπει να ζήσουμε σε καλύτερες συνθήκες. 
Θα είμαστε όλοι μαζί, έτσι μπορούμε να αλλάξουμε και ν α ξεπεράσουμε την άσχημη αυτή κατάσταση και ΟΧΙ ΜΟΝΟ .  


 Σταύρος Τσάβαλος
 Πρόεδρος του τμήματος της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΥΠΠΟΑ
________________________________________

Σταύρος Τσάβαλος
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Τηλ.: 6944/905164
Email: stsavalos1@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου