Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Στο γύψο!



Αργά το απόγευμα της Τετάρτης η κυβέρνηση του ΔΝΤ και της ΕΕ απαγόρευσε, για μια ακόμη φορά, τις συγκεντρώσεις και τις πορείες αύριο Πέμπτη (6/3) στην Αθήνα, με πρόσχημα την επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας. Η συγκυβέρνηση πανικόβλητη από τη διάχυτη λαϊκή οργή για τις μνημονιακές πολιτικές προσχωρεί ανοικτά στην κρατική τρομοκρατία, την καταστολή και τον περιορισμό της δημοκρατίας. 




Αύριο Πέμπτη (6/3) εκτός από τη στάση εργασίας του Ενιαίου Συλλόγου και τη συγκέντρωση που είχε εξαγγείλει για τις 1:30 μ.μ. στη συμβολή Βασ. Σοφίας και Ριζάρη (στο metro του Ευαγγελισμού), συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις είχαν προγραμματίσει:
     * Στις 9 π.μ.  οι Σχολικοί Φύλακες  στο ΥΔΜΗΔ
     * Στις 10   π.μ. εργατικά συνδικάτα συλλαλητήριο στην Ομόνοια & πορεία στο Υπ.Εργασίας
    * Στις 12:30 μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΟΛΜΕ στην Πλ. Κλαυθμώνος ενάντια στις απολύσεις («διαθεσιμότητες») & στη συνέχεια πορεία στο ΥΔΜΗΔ (Βασ. Σοφίας)

Οι εργαζόμενοι για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζονται ως εσωτερικός εχθρός! Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες μπαίνουν στο γύψο, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι ζούμε στη γκρίζα ζώνη ενός ιδιότυπου κράτους εκτάκτου ανάγκης.

Όμως η αθλιότητα της συγκυβέρνησης δεν σταματά. Απομονωμένη, φοβάται ακόμη και τη σκιά της. Έτσι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, αποφάσισε να πραγματοποιήσει εν κρυπτώ, το «Συνέδριο» στο Βυζαντινό Μουσείο με θέμα τι άλλο… τις ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο του πολιτισμού.

Με αφορμή την προεδρεία της Ελλάδας στην ΕΕ, το συνέδριο «Η πολιτιστική κληρονομιά στο προσκήνιο! Προς μια κοινή προσέγγιση για μια βιώσιμη Ευρώπη» δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία συνάντηση «τεχνοκρατών», «επενδυτών» και τραπεζιτών που αναζητούν τρόπους να αποσπάσουν κομμάτια από τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσα από διαδικασίες που παραπέμπουν στα γνωστά ΣΔΙΤ των αυτοκινητοδρόμων και των διοδίων…

Η πανικόβλητη συγκυβέρνηση αφού απέτυχε να «νουθετήσει» και να φοβίσει τους εργαζόμενους στο Βυζαντινό Μουσείο, αποφάσισε να κλείσει το Μουσείο την Πέμπτη (!)  και να δώσει στους εργαζόμενους μια μέρα άδεια! Οι πρωτοφανείς αυτές μεθοδεύσεις που κινούνται μεταξύ πανικού και γελοιότητας αποδεικνύουν ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση είναι απομονωμένη, φοβισμένη και επικίνδυνη.  

Εμείς ως εργαζόμενοι δεν απαντάμε απλά ότι ένα γέλιο θα τους θάψει. Πρέπει να οξύνουμε την πάλη μας για να ανατρέψουμε τη συγκυβέρνηση των μνημονίων της λιτότητας της εξαθλίωσης και της υποταγής. 

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις για τη στάση εργασίας του ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ και της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ)


3 σχόλια:

  1. Τις τελευταίες μέρες στέλνονται (ακόμη και με φαξ) διάφορα "εμπιστευτικά" έγγραφα με τα οποία ζητούν από εργαζόμενους αορίστου χρόνου (ΠΔ 164/2004) να "επικυρώσουν" - "επαναβεβαιώσουν" διάφορα έγγραφα που είχαν κατατεθεί με την αίτηση για την υπαγωγή στο "ΠΔ Παυλόπουλου". Ακόμη χειρότερα σε κάποιες περιπτώσεις οι "επαφές" με τους εργαζόμενους γίνονται τηλεφωνικά, χωρίς φυσικά κανένας να μπαίνει στον κόπο να ενημερώσει επίσημα (τυπικά και ουσιαστικά) το αντικείμενο και το σκοπό της έρευνας.

    Ζητούν μια δεκαετία μετά οι εργαζόμενοι να "επικυρώσουν" διάφορες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας ακόμη και για χρονικές περιόδους που δεν ήταν μέσα στις προϋποθέσεις που έθετε το ΠΔ. Η Διοίκηση παριστάνει να μην γνωρίζει ή να μην θυμάται ότι βεβαιώσεις που εκδόθηκαν πριν από μια δεκαετία από τους τότε Προϊσταμένους οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν αποχωρήσει με σύνταξη (ή και πεθάνει) δεν μπορούν να "επικαιροποιηθούν", ούτε να "επικυρωθούν" εκ νέου. Ούτε βέβαια μπορούν να ζητούν από τον εργαζόμενο να αναζητήσει εκ νέου διάφορα στοιχεία από Υπηρεσίες που εργάστηκαν κατά καιρούς ή να "τρέξουν" και να βρουν Προϊστάμενους που έχουν μετατεθεί σε άλλες Υπηρεσίες.


    Στο κάτω κάτω η Διοίκηση μπορεί και πρέπει να αναζητά τα έγγραφα που έχουν εκδοθεί απο διάφορες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ από τις ίδιες τις Υπηρεσίες, γνωρίζει (και αναγνωρίζει) τις υπογραφές των Προϊσταμένων.

    Η αναζήτηση διαφόρων "πρόσθετων" στοιχείων ατομικά απο τους εργαζομένους είναι προφανές ότι σπέρνει ανησυχία και πανικό, λειτουργεί διαλυτικά για τις Υπηρεσίες και επιχειρεί να καλύψει αδυναμίες της Διοίκησης μεταφέροντάς της στις πλάτες των εργαζομένων στο πλαίσιο της "ατομικής ευθύνης". Η Διοικηση και η πολιτική ηγεσία παριστάνουν ότι δεν γνώριζουν πως λειτουργούσαν οι Υπηρεσίες την προηγούμενη περίοδο, τις αντιφάσεις και τα προβλήματα των διαφόρων μορφών συμβάσεων που υπήρχαν.

    Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη "επεισόδιο" στο σχέδιο της συγκυβέρνησης να ανοίξει μια δεκαετία μετά το ΠΔ Παυλόπουλου για να κατασκευάσει δεξαμενές εργαζομένων που θα οδηγηθούν σε μια νέα ομηρεία υπό τη διαρκή απειλή της απόλυσης.

    Οι "έλεγχοι" των "καταγγελιών" είναι το προκάλυμμα για να "νομιμοποιήσουν" την πολιτική αποφαση να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα και να τον παραδώσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα (εργολάβους, ΜΚΟ κλπ).


    Γ. Στεφ. 6/3/2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρουμε και εκτιμουμε τη σταση σου! Μην μασας

      Διαγραφή
  2. εχετε μπει στο ματι του κυκλώνα και ιδιέτερα τα στελεχη που ειναι επόνυμα και με απηχηση στον κοσμο. Σας τα ειχαν πει και παλια εδω στο μπλογκ αλλα δεν ακουγατε. Η εκδηλωση σας υποδιγμα για την αριστερά που λεει και ενοει οσα λει
    Τρομαζουν τα λαμογια και τα μεταφερουν εκει που εργαζονται. Συνεχιστε και ξυλωστω τα κυκλωματα που μας καθιζουν στο σβερκο δεκαετιες με τις διαφορες κυβερνησεις παντα τα ιδια προσωπα. Αυτοι λυσανε και σας λασπωνουν καθε τοσο με τα γνωστά κολπάκια. Ο κοσμος ειναι μαζι σας αλλα φοβαται και εσεις δινετε κουραγια στον κοσμο. Μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή