Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ AΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ        ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
www.neapnyka.gr                                apyppo.blogspot.gr
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
eakyppo.wordpress.com

Συνάδελφισσες-οι,
τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την κυβερνητική πολιτική της φτωχοποίησης των πολιτών, των απολύσεων, της διάλυσης του δημόσιου τομέα μέσα από ιδιωτικοποιήσεις, της απαξίωσης και στοχοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων και της αποσάθρωσης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Οι εκλογές της ΠΕΥΦΑ μας βρίσκουν σε μια περίοδο όπου η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η οποία κατέρρευσε, παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις περί «τέλους των μνημονίων», ετοίμαζε μαζί με την Τρόικα νέο τσουνάμι σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων με χιλιάδες νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, υπερφορολόγηση, νέο μισθολόγιο, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, μείωση υπερωριακής απασχόλησης στο Δημόσιο, σύνδεση αξιολόγησης με το νέο μισθολόγιο η οποία θα φέρει νέες μειώσεις στους μισθούς (μείον 110 ευρώ στους ΔΕ  υπάλληλους), περαιτέρω διάλυση του κοινωνικού κράτους, νέα μείωση των Δημοσίων Επενδύσεων. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι λιγότερο προνομιούχοι, θα έπρεπε για άλλη μια φορά να πληρώσουν την κρίση που δημιούργησαν το κεφάλαιο και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί. Ταυτόχρονα μέσα από την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και το νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοίμαζαν, σκόπευαν να φιμώσουν τους εργαζόμενους και να αποτρέψουν τη συλλογική δράση τους.
Γι’ αυτόν τον εργατικό Αρμαγεδόνα, τεράστιες ευθύνες αναλογούν στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, που με τη στάση της έδωσε την δυνατότητα στην κυβέρνηση να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική. Απέναντι στον ανοικτό πόλεμο Κυβέρνησης και Τρόικας, αντέδρασε με χλιαρό, ασυντόνιστο και ηττοπαθή τρόπο, επιλέγοντας στην καλύτερη περίπτωση την στρατηγική της άμυνας, την λογική της διαχείρισης και όχι της ανατροπής αυτής της πολιτικής και μετατράπηκε ουσιαστικά σε γρανάζι του μηχανισμού και σε Δούρειο Ίππο επιβολής της βαρβαρότητας..
Ειδικότερα στο χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού, η ΠΕΥΦΑ με κυρίαρχες τις κυβερνητικές παρατάξεις ΠΑΚΑ-ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ συνέχισε την άκριτη στήριξη των κυβερνητικών επιλογών και αποφάσεων, τόσο στο γενικότερο κυβερνητικό επίπεδο, όσο και στο ειδικότερο του Υπουργείου Πολιτισμού. Δέσμιοι των «παραταξιακών» και «προσωπικών» τους επιλογών, φορείς της αντίληψης του μικρότερου κακού, των δήθεν βελτιώσεων, στάθηκαν απαθείς απέναντι σε μια σειρά ζητημάτων όπως διαθεσιμότητες, απολύσεις, ελέγχοι ΠΔ. Παυλόπουλου, Νέος Οργανισμός του ΥΠΠΟΑ και αποτέλεσαν το όχημα για την πλήρη αποδιάρθρωση και διάλυση του Υπουργείου, διευκολύνοντας τον τελικό στόχο που είναι η εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες. Με ευθύνη της ηγεσίας της ΠΕΥΦΑ ο κλάδος των Αρχαιοφυλάκων κατάντησε χωρίς ταυτότητα, χωρίς ρόλο, αποκομμένος, απομονωμένος, ξεκρέμαστος, ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΕΥΦΑ με την σημερινή της διάρθρωση, είναι ανίκανη και επικίνδυνη να διαχειριστεί τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Έχει επιλέξει την πελατειακή λογική, τον παραγοντισμό, την πολιτική της προσωπικής εξυπηρέτησης και την πρακτική της συνδιαλλαγής με την πολιτική ηγεσία, που δεν επιτρέπει ανατρεπτική παρέμβαση απέναντι στην μνημονιακή πολιτική, η οποία στο πέρασμά της έχει σαρώσει τα πάντα.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΩΝ με ενωμένες τις δυνάμεις, της Δημοκρατικής Συνεργασίας, της Αυτόνομης Παρέμβασης και της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης και προμετωπίδα την συλλογική δράση, επιλέγει έναν άλλο συνδικαλισμό, χωρίς παραταξιακές δεσμεύσεις, ο οποίος θα αναδεικνύει τα προβλήματα του κλάδου των Αρχαιοφυλάκων και θα συγκρούεται με την εξουσία για την επίλυσή τους, προς όφελος των εργαζομένων.
Πρόγραμμα Δράσης

Η περίοδος που έρχεται πρέπει να βρει όλους τους εργαζόμενους ενωμένους και αποφασισμένους μέσα από ένα ενιαίο μέτωπο αγώνα, να παλέψουμε για να αποτρέψουμε την περαιτέρω συρρίκνωση των κατακτήσεων μας και να ξαναπάρουμε τις ζωές και τις τύχες μας στα χέρια μας.


ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:


ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑΗ νέα ηγεσία που θα προκύψει από τις εκλογές της ΠΕΥΦΑ να συντάξει και να καταθέσει στοΥΠΠΟΑ ένα νέο κανονισμό εργασίας και πληρωμών, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες απασχόλησης, το ωράριο, τη νυχτερινή , την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία, την εργασία Κυριακών-Εξαιρεσίμων-Πέραν του πενθημέρου για τον κλάδο των Αρχαιοφυλάκων.
·         Άμεσα κατάργηση του κατάπτυστου Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ ο οποίος ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις μνημονιακές επιταγές για ένα «μικρό επιτελικό κράτος» και οδηγεί στην πλήρη αποδιάρθρωση και διάλυση των υπηρεσιών, στην αδυναμία υλοποίησης των στοιχειωδών υποχρεώσεων απέναντι σε μνημεία και πολίτες, στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες.
·         Άμεση προκήρυξη θέσεων εργασίας για μόνιμο προσωπικό, με διαδικασίες ΑΣΕΠ, ώστε να στελεχωθούν τα υποστελεχωμένα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι με καταρτισμένο φυλακτικό προσωπικό και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους, η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, αλλά και η επιβίωση του κλάδου των Αρχαιοφυλάκων.
·         Άμεση σύνταξη καθηκοντολογίου του κλάδου, που θα ορίζει ευκρινώς τα καθήκοντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, έτσι ώστε να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες των χώρων, αλλά και να εξασφαλίζονται οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων.
·         Διεύθυνση Φύλαξης–Πληροφόρησης, Τμήμα Φύλαξης–Πληροφόρησης ανά Εφορεία, Γραφείο φύλαξης σε κάθε επισκέψιμο Χώρο η Μουσείο. Σε όλες τις παραπάνω θέσεις να προΐσταται αρχαιοφύλακας.
·         Αξιοκρατία στις θέσεις ευθύνης. Κριτήριο για ανάληψη θέσης ευθύνης να είναι τα τυπικά προσόντα και όχι η κομματική ταυτότητα των Αρχιφυλάκων, που οδηγεί σε διαχωρισμούς μεταξύ των εργαζομένων, με τον Αρχιφύλακα να λειτουργεί σαν εκπρόσωπος της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον του Χώρου και των εργαζομένων.
·         Την αποτροπή μετατροπής των Μεγάλων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων σε ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ, (βλέπε Μουσείο Κανελλοπούλου), και την προσπάθεια συνδιαχείρισης με ιδιώτες και εκχώρησης μουσείων και χώρων (βλέπε Βραυρώνα-Κεραμεικός), προκειμένου να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση που θα σήμαινε απολύσεις, ιδιωτική φύλαξη και αλλαγή στις εργασιακές μας σχέσεις, αλλά και στην ποιότητα υπηρεσιών των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων.
·         Θεσμική κατοχύρωση του επαγγέλματος: η προστασία των θέσεων εργασίας των Αρχαιοφυλάκων στο ΥΠΠΟΑ προϋποθέτει τη νομική κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του κλάδου, με την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Άμεση διεκδίκηση ακόμα και με δικαστική προσφυγή για την ανταποδοτικότητα των κρατήσεων στους Αρχαιοφύλακες και τον υπολογισμό της προσφερόμενης υπερεργασίας έως πέντε χρόνια συντάξιμου χρόνου.
·         Να δοθεί σε όλους τους Αρχαιοφύλακες το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που προβλέπεται στο Ν. 4024, και στο οποίο ήδη έχει ενταχθεί ο κλάδος των Νυχτοφυλάκων και των εργατοτεχνιτών.
·         Καταβολή του νυχτερινού επιδόματος στους νυχτοφύλακες του ΥΠΠΟΑ.
·         Νομική κάλυψη σε όλους τους συναδέλφους για υπηρεσιακά προβλήματα εν ώρα εργασίας
·          Άμεση κάλυψη των ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής για καλύτερη 24ωρη φύλαξη αλλά και για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

ΚΑΛΕΣΜΑ


Συναδέλφισσα, συνάδελφε σε καλούμε να υποστηρίξεις το ψηφοδέλτιό μας, γιατί:


Ø      Πρέπει να αλλάξουμε την ΠΕΥΦΑ, να τη βγάλουμε από την εσωστρέφεια, τον παραγοντισμό και τη λογική της προσωπικής εξυπηρέτησης και να πιστέψουμε στη δύναμη του ακηδεμόνευτου, μαχητικού και ανυποχώρητου αγώνα, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες του κλάδου των Αρχαιοφυλάκων.
Ø      Γιατί αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και για την ενότητα του κλάδου χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις και μακριά από προσωπικά ή κομματικά παιχνίδια.
Ø      Για να παλέψουμε μαζί, ενάντια στην εκμετάλλευση των Αρχαιολογικών Χώρων ή υπηρεσιών από ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι, γεγονός που θα σήμαινε απολύσεις, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των αρχαιολογικών χώρων.
Ø      Γιατί είμαστε οι μόνοι που έχουμε ως πολιτικό στίγμα όχι την κομματική μας ταυτότητα αλλά τα δικαιώματα των συναδέλφων.
Ø      Γιατί είναι ο μόνος τρόπος να έχεις φωνή και ως εργαζόμενος με αξιοπρέπεια να υπερασπίσεις τα δικαιώματα σου.
Ø      Για να συντονιστούμε με τα υπόλοιπα σωματεία του πολιτισμού και του Δημοσίου και να παλέψουμε ενάντια στα μνημόνια, στους μισθούς πείνας, στις αξιολογήσεις-απολύσεις, στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, στην υποβάθμιση του πολιτισμού.


Συνάδελφοι, μην επιτρέψετε άλλο τον κατήφορο που έχουμε πάρει λόγω της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Έχουμε την ευκαιρία με τις εκλογές στις 25/1/15 να τους ανατρέψουμε.


Ø      Σταματήστε τα σχέδια για ένα μέλλον που δεν μας ανήκει και δεν μας αξίζει.

Ø      Φράξτε το δρόμο στις απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, στην διάλυση της ζωής μας.

Ø      Συμμετέχετε δυναμικά και μαζικά και στις εκλογές της ΠΕΥΦΑ.

Ø      Tιμωρήστε όλους αυτούς που μας έφεραν σε αυτή τη θέση.

Υποστηρίξτε και δυναμώστε την ανεξάρτητη φωνή της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για ένα νέο ξεκίνημα ενότητας, αντίστασης και αλλαγής.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΑΜΗ
ΠΟΥ ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΦΙΓΓΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ


ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ1. Αγά Μαργαρίτα του Βασιλείου, Ρωμαϊκή Αγορά
2. Αλαφούζος Νικηφόρος του Νικολάου, ΕφΑ Αθηνών
3. Ανδριανόπουλος Νικόλαος του Δημητρίου, Επίδαυρος, ΕφΑ Αργολίδας
4. Αξιώτης Κων/νος του Σεραφείμ, Αρχαία Αγορά Θεσ/κης, ΕφΑ Πόλης Θεσ/κης
5. Αστέρης Ιωάννης του Αθανασίου, Κάστρο Πάτρας, ΕφΑ Αχαΐας
6. Βαγενάς Κων/νος του Αγγελή, Μουσείο Αιγίου, ΕφΑ Αχαΐας
7. Βαρβάτος Γεράσιμος του Βασιλείου, ΒΧΜ
8. Βαστάκης Νικόλαος του Σπυρίδωνα, ΕΑΜ
9. Γενναδόπουλος Σπυρίδων του Αντωνίου,ΒΧΜ
10 Γερακάρης Ιωάννης του δημητρίου, ΕφΑ Αθηνών
11. Γιάνναρη Βασιλική του Βασιλείου, Μουσείο Ναυπλίου
12. Γκέτσος Απόστολος του Κων/νου, ΕφΑ Αθηνών
13. Δελνιώτης Ιωάννης του Γεωργίου, Αρχαία Αγορά Θεσ/κης, ΕφΑ Πόλης Θεσ/κης
14. Ζαχαροπούλου Παγώνα  του Λουκά, Μουσείο Δελφών ΕφΑ Φωκίδος
15 Ηλιάκης Δημήτριος του Νικολάου, Φαιστός, ΕφΑ Ηρακλείου
16. Ηλιόπουλος Γεώργιος του Αθανασίου, Αρχαία Αγορά Αθήνας, ΕφΑ Αθηνών
17. Θανόπουλος Γεώργιος του Κων/νου, Αρχαία Ολυμπία, ΕφΑ Ηλείας
18. Ιωαννίδου Βασιλική του Αλεξάνδρου, Μουσείο Δελφών
19. Κανδρή Ευτυχία του Αποστόλου, Μουσείο Θήβας, 20. Καπετάς Νικόλαος του Ηλία, ΕφΑ Πιερίας
21. Καραμποδούρη Χαρίκλεια του Ιωάννη, Αρχ. Μουσείο Θεσ/κης, ΕφΑ Πόλης Θεσ/κης
22. Κιάρης Μιχαήλ του Ηλία, Κως, ΕφΑ Δωδεκανήσου
23 Κόλλιας Αντώνιος του Ευθυμίου, Επιγραφικό Μουσείο
24 Κοντοπούλου Στεριανή (Στέλλα) του Φωτίου, Αρχ/κο Μουσείο Άργους Ορεστικού, ΕφΑ Καστοριάς
25. Κουκάς Ανδρέας του Γεωργίου, Μουσείο Μυκόνου, ΕφΑ κυκλάδων
26. Κουτσός Γεώργιος του Δημητρίου, Πέλλα
27. Κρητικός Αντώνιος του Εμμανουήλ, Ασκληπιείο Κω, ΕφΑ Δωδεκανήσου
28. Κυπραίου Φιλιώ του Νικολάου, Μήλος, ΕφΑ Κυκλάδων
29. Λάιου Αλεξάνδρα του Δημητρίου, ΕφΑ Κοζάνης
30. Μακρυπίδης Σπυρίδων του Ανδρέα, ΕΑΜ
31 Μαμουνάκης μανώλης του Ανδρέα, Αρχ/κό Μουσείο Χανίων, ΕφΑ Χανίων
32 Μαραθιά Βασιλική του Ιωάννου, Θέατρο Διονύσου, ΕφΑ Αθηνών
33 Μιλάνου Άννα του ΧρήστουΕΑΜ
34. Μπαμπάνης Ευάγγελος του Πέτρου, ΜΕΛΤ
35. Μπάρδας Σοφοκλής του Μιχαήλ, Μουσείο Αλμυρού, ΕφΑ Μαγνησίας
36. Μπαρτά Παναγούλα του Ευθυμίου, Μουσείο Δελφών
37 Μπεζάς Βασίλειος του Χρήστου, Αρχ/κο Μουσείο Καβάλας, ΕφΑ Καβάλας
38. Μπεζάς Φώτιος του Χρήστου, Αρχ/κός χώρος Ηφαιστείας Λήμνου, ΕφΑ Λέσβου
39. Μπεστεμιώτης Χρήστος του Απόστολου, Κεραμεικός, ΕφΑ Αθηνών
40. Μπρέσιακας Ευάγγελος του Αριστείδη, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
41 Παναγιωτόπουλος Ηλίας του Γεωργίου, Μουσείο Καλαμάτας
42. Πάνου Ελένη του Θεοδώρου, ΚΕΛΕΣΣ
43. Παπαδόπουλος Ιωάννης του Παναγιώτη, Ακρόπολη, ΕφΑ Αθηνών
44 Πάτκου βασιλική του Μιλτιάδη, ΕφΑ Πόλης Θεσ/κης
45. Πατσιάς Χριστόδουλος του Μενελάου, Μουσείο Πειραιά, ΕφΑ Αθηνών
46. Περρής Μιχαήλ του Ιωάννη, ΕφΑ Αθηνών
47. Προβατάς  Ευστάθιος του Γεωργίου, Κέρκυρα, ΕφΑ Κέρκυρας
48. Προύντζος Βασίλειος του Κων/νου, Επίδαυρος, ΕφΑ Αργολίδας
49. Ρώτας Αντώνιος του Δημητρίου, Μουσείο Ελληνικής & Λαϊκής Τέχνης
50. Σαρηγιαννίδης Γεώργιος του Ιωάννη, Όλυνθος, Εφ Α Χαλκιδικής και Αγίου Όρους
51. Σιαπάτης Νικόλαος του Κλεάρχου, Κεραμεικός, ΕφΑ Αθηνών
52. Σπυριδάκος Νικόλαος του Παναγιώτη, Μυστράς, ΕφΑ Λακωνίας
53. Στραγαλάκης Κων/νος του Παρασκευά, Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο
54. Τάταρη Μαρία του Ανδρέα, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
55. Τσαβαλάς Βασίλειος του Θεοδώρου, Ακρόπολη, ΕφΑ Αθηνών
56. Τσούρας Στέφανος του Αλεξάνδρου, Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο
57. Τόλιας Θεόδωρος του Χαραλάμπους, Αγχίαλος, ΕφΑ Μαγνησίας
58. Τόμπρου Βασιλική (Βάσια) του Σπήλιου, Μυστράς, ΕφΑ Λακωνίας
59. Τσετσέκος Αριστοτέλης του Δημητρίου, Μυστράς, ΕφΑ Λακωνίας
60. Τσίμα Σωτηρία του Κυριάκου, ΕφΑ Καβάλας
61. Τσιντώνης Παναγιώτης του Γεωργίου, Αρχαία Αγορά Αθηνών, ΕφΑ Αθηνών
62. Χαρχάλου Κέρκυρα του Γεωργίου, Αρχαία Αγορά Αθηνών, ΕφΑ Αθηνών
63. Χατζάκη Βασιλεία του Νικολάου, Αρχαία Αγορά Αθηνών, ΕφΑ Αθηνών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου